Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az alaszkai vadon gyermekei 3x01 – A bokorlakók visszatérnek

2016. január 23. 10:00 - Bruti

A Discovery Chanelre igazán nem mondhatjuk, hogy nem próbál meg minden vélt és valós lakossági igényt kielégíteni. Van itt minden: aranyásók, jéglovagok, csupasz és jól felöltözött túlélők, raktárvadászok, egy halom autószerelő, és egy alaszkai bozótlakó család, akik már a harmadik évadjukat tapossák a vadonban.

06.jpg

Aki most kapcsolódna be a sorozatba, annak se lesz nehéz dolga. Elég annyit tudnia, hogy a Brown család pár éve úgy döntött, hogy elköltöznek Alaszkába, egyenesen a vadonba. Apu, anyu, meg a hét kölyök. Azóta ott rambóznak és próbálnak megfelelni a hely kihívásainak, mert az akad bőven.
Az évadnyitót egy kis társasjátékkal nyitjuk, a legfiatalabb gyerektől a legidősebbig, ott rohangálnak a réten és fogócskáznak, mint az óvodások. Hát mondjuk biztos egészségesebb, mint a Facebook üzenőfalat görgetni egész nap. A szülők meg elvonultak az erdő mélyére és azon elmélkednek, hogy szép helyen laknak az biztos, de mocskos messze van mindentől, és hát ők sem lesznek már fiatalabbak. Lehet most kezd leesni nekik, hogy nem is akkora buli megöregedni egy alaszkai erdőben. Billy éppen csak egy viccet nem süt le: "Ha egyikünk meghal, akkor én visszaköltözök a városba". De leginkább azon morfondíroznak, hogy ideje a kölköket felkészíteni az önálló életre.
Bam a második fiú éppen házat épít magának, Gabe aki leginkább egy Elvis imitátorra hajaz, megmutatja a kis konyhakertjét, és azt, hogy milyen az, ha ötven méterről kell hordani a vizet a locsoláshoz. A két legkisebb húgi, viszont már nem bírja kivárni, hogy beérjen a termés, így valami levelet legelnek a réten, míg Matt a legidősebb bratyó kardot kovácsol magának.
De leginkább mindenki valami kuckót akar építeni, mert megunták, hogy kilencen laknak egy kunyhóban, amit még az első évadban húztak fel. Idén már nem a túlélés, hanem a jólét a cél fogalmazza meg apjuk az öreg Billy.

05.jpg

Viszont, ha mindenki építkezik, akkor hamar fogy az építőanyag, így kitalálják, hogy fát fognak kitermelni. Ehhez persze családi tanács kell, ahol eldöntik mi a legfontosabb a családnak, aztán irány az erdő. Kiválasztják az alanyt, megtisztítják a terepet, majd a vágás az öreg, az Elvis imitátor fiára, Gabe-re bízza. Nem kivágni nehéz, hanem, hogy pontosan oda boruljon, ahová a farönköket tették, ugyanis azon görgetik a fát a vízig, ahol a dagály és a hajójuk segítségével elvontatják egy szomszédhoz, aki majd felszeleteli. Gabe meglehetősen izgatott a kivágással kapcsolatban, mert meg akar felelni az apjának, no, meg a kihívásnak. Számolgat, méricskél, majd belefog a vágásba, ami elég jól sikerül, mert a fa a rönkökön landol. Feldarabolják, majd innen csigarendszer segítségével próbálják a partra vontatni a cuccot.

06_1.jpg

Végre kint vannak a parton, csak éppen a dagályt késték le, szóval most agyalhatnak, hogy kerül a fa a vízbe. Még szerencse, hogy van egy hajójuk, szóval apu vízre száll, hogy azzal vontassa ki a rönköket. A legnehezebbek kezdik, és bár nem biztosak a sikerben, de szépen megindul a fa. Innen már gyerekjáték az egész. A kisebb rönköket is vízrebocsátják, összekötözik, majd nyugovóra térnek. Kivéve Noah-t, aki afféle technikai zseninek van kikiáltva, de szerintem csak egy kókler, aki egy forrasztó, némi drót, meg ragasztószalag segítségével mindig összekókányol valamit. Most éppen fejre szerelhető „távcsövet” készít, ami igazából egy nagyító féleség. Úgy készült, hogy több szemüveglencsét összegányolt a szerencsétlen, rászerelte egy fejlámpára, ami hamar el is kezd füstölni. Matt szerint viszont ez csodálatos teljesítmény.

08_1.jpg

Reggel a klán elindul a hajóval a fűrésztelepre. Persze, hogy ne menjen egyszerűen, dramatizálni kell a sztorit, így beakad a gázkar. Aztán kiderül, hogy a fa is süllyed a víz alá, mert túl gyorsan mennek. Ez azért van, mert egymás mellé kötötték őket és nem egymás után, szóval ezt orvosolni kell. Közben ott a beakadt gázkar problémája engem meg már majdnem szétbaltáz az ideg, hogy most akkor mi lesz ezekkel a szerencsétlenekkel. De hirtelen minden megoldódik, a gázkar is megjavul, a fákat is átrendezik, szóval mindenki lenyugodhat. Matt ugyan a legidősebb, de az észosztáskor éppen mumpszos lehetett, ugyanis a az út hátralevő részében borotválkozni fog. Ez még nem is lenne baj, de mivel elfogyott a borotvahabja, így szintetikus gépzsírt használ, ami lássuk be nem túl okos ötlet. Mire végez, megérkeznek az úti céljukhoz. Billy hamar megegyezik a tulajjal, aki géppel segít nekik felhozni a rönköket, így a család belekezdhet a fűrészelésbe. A fiúk ezt is hamar megtanulják, így az öreg visszamegy a hajóra.

02.jpg

Ott viszont szomorúan tapasztalja, hogy a feleségének Aminek borzasztó fájdalmai vannak. A nyakával van a gond, valami ízületi probléma lehet, de a környéken se doki, se kórház. Aztán úgy döntenek, hogy kétfelé válnak. A fiúk maradnak a hajón és szereznek halat, a család másik fele pedig megy a kórházba.
Persze a halászás se megy túl könnyen, mert a srácok igen ingerültek, Bam ráadásul rá is hajt a hálóra, amit a motorcsónak propellere fel is teker. A család másik fele megérkezik a kórházba, ahol elkezdődnek a vizsgálatok.
A srácok végül halászati taktikát változtattak és ez meg is hozta a sikert. A bőséges lazacfogással megtöltik a hűtőládáikat.
Reggel viszont rossz híreket kapnak rádión. Bill szól, hogy az anyjuk állapota nem javult, így valószínűleg bent kell maradnia a kórházban, ami viszont felboríthatja a család életét. De, hogy mi lesz ebből, az csak a jövő héten derül ki.

01.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása