Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ember a Fellegvárban – 1x03 Rajzolt nő

2016. január 18. 09:00 - Qedrák

Kamionos Joe felviszi a motelszobájába Julianát, aki teljesen magán kívül van, meg is itat vele néhány korty rövidet. Egyedül sétálgat este az utcán, otthagyja a paliját, és idegenek szobájába megy fel felest inni, azt kell mondjam, hogy Juliana sem lesz már a konszolidált nőideál megtestesítője. Joe elmeséli, hogy ő is ölt már embert, egy útonállót, aki meg akarta ölni őt, a nő pedig érdeklődik arról, hogy miképpen tud együtt élni ezzel. A nő rájön, hogy Joe elolvasta a levelét, de ezen hamar átlendülnek, a férfi haza akarja vinni Julianát, de ő folytatja a küldetését, origamizó náci ügynökök ide vagy oda. Joe nem szarozik, elmondja, hogy belekeverte ezzel őt is, és mindkettejüket megölik, ha ez kiderül, Julianáról pedig sugárzik a lelkiismeretfurdalás. Az, hogy ő is egy náci ügynök, nem árulja el. 

joejuliana1.jpg

Frank hazatér a szétvert lakásba, a tükör előtt végignéz magán, alaposan össze van verve, majd az egymással harcoló gondolatai közepette fekszik le a földre aludni. Juliana felébred, rájön, hogy Frank róla készített rajza nincs már a zsebében, Joe azonban menni akar. Juliana elmagyarázza, hogy ha együtt és egyszerre lépnek le, az kissé feltűnő lenne egy gyilkosság után. Ed keresi fel Franket, akit nem ébreszt fel azonnal. Az ajtaja elé letett levelet adja át neki, amit a férfi merev arccal olvas végig. Mint hamarosan kiderül, egy hivatalos értesítés, hogy fáradjon be a hullaházba azonosítani a testvérének és a két gyermekének a holttestét. Ez meg is történik, de hogy teljes legyen Frank öröme, tájékoztatják arról, hogy az állam ellenségeiként elvesztették a jogukat a normális temetésre, ezért elhamvasztják őket. Postafordultával majd értesítjük Önt, Mr. Frink.

frankhullahaz.jpg

Ed cigizik az épület előtt, Frank annyira ideges, hogy nem tudja meggyújtani azt az egy szálat, ami a szájából lóg ki. Kérdi is a haverját, hogy a Kempetai miért tette ezt vele, de hipszterünk úgy dönt, hogy kitérő választ ad. Ahogy mennek az utcán, egy elektronikai bolt előtt látják, ahogy a trónörökös és a felesége megérkezik, Ed persze azonnal elkezd politizálni. Frank agyán átsuhan a gondolat, hogy ez a fickó fontos a japánoknak, úgyhogy akkor, amikor Ed noszogatná, hogy munkába kellene menni, Frank úgy dönt, hogy kihagyja az aznapot, hiába figyelmezteti a haverja, hogy errefelé ez nem járja. Oberúristen Smith a támadásról lőtt fotókat szemlézi New Yorkban, mikor Kamionos Joe hívja. Kérdezi az SD emberéről, hát az bizony eltűnt, feleli Joe. Smith azt mondja, hogy ideje távozni a helyszínről, Joe győzködi, hogy ne, de Oberúristen hajthatatlan.

oberuristentelefon.jpg

Juliana is telefonál egy fülkéből, látszik, mennyivel egyszerűbb lett volna, ha Concorde helyett az okostelefont találják fel a nácik. Hosszas csörgés után Frank felveszi, de a férfi tudja, hogy a telefont lehallgathatják, úgyhogy félreérthetetlen utalást tesz rá Julianának, a társalgás pedig innentől fogva kissé megfeneklik. Frank gyorsan leteszi, a nő pedig még azt sem tudja elmondani neki, hogy szereti. Kamionos Joe közben beparkol a benzinkúthoz, ahol nem nagyon szeretnék kiszolgálni őt, hiába dudálgat. Megkérdezi az egyik fekát is, aki arra jár, de az inkább kikerüli. Joe rá is gyújt mérgében, a benzinkútnál úgyis szeretik a dohányzó embereket. Egy fekete német autócsoda parkol be Joe elé, kiszáll belőle egy lenyalt hajú, kissé érdes modorú úriember, és egy cowboykalapot nyom a fejébe. A kutas gyorsan kiszalad, helló seriff, és úgy szolgálja ki, mintha maga a Führer érkezett volna meg, Joe-t pedig levegőnek nézi, hiába kér ő is benzint. A seriff méregeti egy darabig Kamionost, majd elkéri az igazolványát, az nem akarja adni, mondván, hogy errefelé nincsenek zsaruk, de a seriff előszed egy duplacsövű puskát, és Joe-ra fogja. Az hamar átgondolja a dolgot, és igazolja magát.

seriffjoe.jpg

 A seriff elégedett azzal, amit lát, előszed egy fényképet, és kikérdezi a kutast, hogy látta-e azt a férfit. Az origamis Biblia-kutató van rajta. Joe meghallja a párbeszédet, megy is gyorsan Julianához, de ez feltűnik a seriffnek is. Gáz van, mondja a falatozóban a nőnek, keresik a halott emberünket. Muszáj megszabadulni néhány dologtól, mondja Joe, és gyorsan elmegy. Alig távozik, a falatozó főnöke azt javasolja Julianának, hogy jobban meg kellene válogatnia a barátait. Joe visszatér, 12 márka volt a telitank, egy kicsit szívja a fogát, hogy bezzeg a Reichben milyen olcsó a benzin, hát öregem, örülj, hogy itt egyáltalán kapsz, feleli a kutas, akit amúgy Bucketnek becéznek. Az elmeséli a seriffről, hogy csak egy közönséges fejvadász, de óvakodjon tőle.

joebenzinkut.jpg

 A seriff betér a könyvesboltba, és panaszkodik a szagra, a könyvesboltos pedig fokozatosan rájön, hogy ez nem az ő napja. A régi könyvek magukon hordják a tulajaik szagát, kávé, cigi, macskahúgy, elmélkedik a seriff, és az origamis fickóról érdeklődik. Az eladó elmeséli, hogy volt itt nála, és egy Bibliát vett. Hát az bizony törvénytelen, mondja a seriff, de jött más is Bibliát venni, kérdi. Hát igen, egy huszonéves, hosszú barna hajú, csinos lány is ugyanezt tette, de hogy hol van, azt nem tudja. A seriff ráveszi az eladót, hogy égesse el a raktáron maradt Bibliákat, mert azt nem érdemes errefelé árulni. Már éppen távozna, és az eladó megkönnyebbülten gyújtana rá, de a seriff elővesz egy pakli kártyát. Valójában nem kártya, hanem kis fényképek, rajtuk a megfelelő adatokkal. Hát te nem is Carl vagy, mondja, hanem David, aki egy Új-Berlin melletti táborból szökött meg 1954-ben. Az eladó tiltakozna, de a seriff mondja, hogy te bizony halott vagy, fiacskám, ezen nem tudsz változtatni, de előtte még elveszek tőled valamit.

seriffkonyvesbolt.jpg

 Érkezik a japán trónörökös, San Franciscóban Tagomi fogadj, Drótszemüveg-szan, meg a német követ társaságában. A koronaherceg felesége egy mosolyt küld Tagomi felé. A Pan Pacific Parkban a Yamamoto admirálisnak szentelt emlékhelyen tisztelegnek, de feszültség van a hercegi pár között. Itt minden hazugság, még mi is, morog a herceg, a felesége pedig próbálja megnyugtatni, te leszel majd a császár. A herceg elmagyarázza a nőnek, hogy a nácik miatt aggódik, nekik óceánjáróik vannak, a németeknek meg rakétáik, hát ez a nagy baj. A fogadáson találkozik Wegener és Tagomi. Utóbbi elmondja, hogy Simura, a tudományügyi miniszter lesz az összekötője, neki kell átadnia az információt. Wegener nem boldog, mert a kapcsolata még nem is tud arról, hogy hamarosan üzenetet fog kapni.

yamamotoemlekezes.jpg

Frank a sógora háza előtt üldögél, aki hamarosan megérkezik egy taxival. Bill kiszáll, éppen Tokióból tért haza, üdvözli hipszterünket, és csodálkozik azon, hogy kint várakozik. Frank próbálja elmagyarázni, hogy halottak. Bill lassan felfogja, hogy a családja halott, de ha a zsidóságuk miatt ölték meg, akkor nem érti, hogy Frank miért van még életben. El is küldi a picsába. A seriff az autójával húzza fel a halott könyvesboltost Canon City főterén, akinek az egyik ujját levágta trófeának. Szép kis kollekciója van már ujjakból. Miután végzett, elüvölti magát a főtéren, és közhírré teszi, hogy a hulla ott marad, míg a madarak le nem rágják a csontjait.

seriffakasztas.jpg

New Yorkban Oberúristen kihallgatja a foglyot, akinek valami drogot adtak be, amitől a mennyekben érzi magát. Smithnek nem tetszik, jobban bízik a verésben, de azért tesz egy próbát. A fogoly angyalnak nézi, és glóriát lát körülötte, de nem árul el semmit. Joe és Juliana leballagnak a víztározóhoz, és a partra vetett hullát átkutatják, majd elsüllyesztik a tóban. A náci követségen, San Franciscóban, mosoly van az arcokon, Frank megvetően nézi őket egy kocsmában, előtte két üres kétcentes pohárral. Ismerjük már ezeket a kocsmában merengő értelmiségieket, de rögtön le is ül mellé egy csaj, és tüzet kér tőle, Frank viszont le akarja koptatni. A csaj nem tágít, szakékoktélt rendel, aztán máris szerencsésnek nevezi hipszterünket, mert túlélte. Ja, hogy te az ellenállás tagja vagy? Akkor menj szépen a picsába. A nő Randallról kérdezi Franket, de ő nem mondott semmit a japánoknak, ezért kivégezték, válaszolja amaz. Egy oldalon állunk, mondja a nő, hát nem, feleli a férfi, kinyírtátok a családomat. Nem mi nyírtuk ki, hanem a bábok, akiket mozgatnak, és ne hidd azt, hogy csak te hoztál áldozatokat, én elvesztettem a férjemet meg két bátyámat. Frank háborog, ezek az alakok gázkamrákkal meg fegyverekkel jönnek, maguk meg filmekkel, talán itt az ideje, hogy a mosolygós képükbe lőjön valaki, de a nő szerint, ha a japánok túlságosan meggyengülnek, akkor Berlinből érkezik az atombomba. Franket a filmek fontosságáról akarja meggyőzni, de nem hallgatja meg, mert már elege van belőle.

frankkocsma.jpg

Reiss nagykövet teázik az új bútorokkal berendezett követségi fogadóteremben. A trónörökös menne, beszédet akar mondani a követség előtt, de a németek azt kérik, hogy ne tegye. Tagomi háborogva jelzi, hogy ez egy udvariatlan kérés. A trónörökös leinti, és hallani akarja az indokokat, de nem a követtől, hanem rámutat Dielsre, a mellette ülő SS-tagra. Az nem győzi meg a japánt, aki udvarisan megköszöni, hogy aggódnak érte, de beszédet fog mondani. A hercegné és Tagomi vált még néhány szót, a minisztert meghívja vacsorára. Tagomi és Kido is beszélget egy sort, de a főfelügyelő elég magabiztos válaszokat ad. New Yorkban végre kimegy a drog a fogolyból, Oberúristen örül, és siet is kihallgatni őt. Canon Cityben egy albínó néger figyeli, ahogy a seriff a falatozóban kérdezgeti a feka tulajt, de nem tűnik boldognak. Az albínó srác pénzért szívesen informálná a seriffet, de az a falhoz szorítja őt, és közli, hogy vagy megteszi ingyen, vagy kinyírja. A tárgyalási stratégiája eredményesnek bizonyul, és a srác elmond mindent, amit tud, főleg az origamis kocsijáról. Azt Juliana és Joe éppen el akarja rejteni, de a nő talál benne egy térképet. Juliana fel akarja keresni, de Joe már lelécelne.

joejuliana2.jpg

New Yorkban Oberúristen hívatja az alagsorba Conolly századost, ahol Smith láthatóan már túl van egy hosszabb eszmecserén, amit a fogollyal folytatott. Hát öregem, az a helyzet, mondja Smith Conollynak, hogy összeesküvőnek nevezett téged. Oberúristen leülteti a férfit, aki váltig állítja, hogy hazugság, amit róla mondanak. Conolly fejéhez gyorsan egy pisztolyt nyomnak, és Smith követeli, hogy tegyen vallomást. Az majd’ összeszarja magát, kétségbeesetten védekezik, de Smith parancsot ad a tüzelésre. A tár azonban üres, Conolly életben marad, Oberúristen pedig egy félmosollyal jelzi, hogy most már megverheti a foglyot, ártatlan. Miközben távoznak, Conolly tisztelettel adózik Oberúristen előrelátásának, de Smith elégedetlen: még mindig nem tudjuk, hogy miként jutottak hozzá az útvonaltervhez.

conolly.jpg

Bill felkeresi Franket, elmondja, hogy a Kempetaitól jön, ahol elmondták neki, hogy Juliana meg a húga voltak a célpontok, nem az ő családja. Frank védekezik, olyan információt kértek tőle, amit nem tudott, Bill nem hisz neki, dehogynem tudtad. Jól összevesznek, Bill azt kívánja Franknek, hogy legyenek gyerekei, aztán vigye el azokat is a Kempetai. Frank a rádiót hallgatja, a trónörökös ott lesz a náci követség előtt, és beszédet fog mondani. A seriff elmegy a víztározóhoz, körülnéz, azonban nem talál semmit, de inkább mégis: egy papírlapot, rajta Juliana arcával, megállapítja, hogy valóban csinos lány.

frankbill.jpg

Kamionos Joe közben Julianával felkeresi a helyszínt, amire a térkép mutatott. A nő megint a filmről beszél, ami reményt ad, de Joe nem osztozik ebben a reményben. Juliana változtatni akar a dolgokon, elmondja, hogy az apja meghalt a háborúban, és ez motiválja erre. Joe később elárulja, hogy igaza van, ő sem találkozott soha az apjával, mert házasságon kívül született gyerek. Frank San Franciscóban felveszi a munkát, Ed örül neki, a maga elég esetlen módján. Juliana és Joe egy barlangot talál, ahol azonban egy megkínzott hulla vár rájuk, meg egy lista, amin Trudy az utolsó név, meg egy bizonyos Lemuel Washington, akik nincsenek áthúzva. Utóbbi a falatozó főnöke. A seriff éppen felkeresi, és kivallatja ő is, miközben jól átsütött sertésbordát kér. Érdeklődik a rajzon látható lányról, akiről megtudja, hogy Washingtonnak dolgozott. A gyárban Frank egy pisztolyt rak össze, Ed viszont rájön, hogy készül valamire, de hipszterünk elzavarja.

joejuliana3.jpg

Juliana és Joe mennek vissza a városba, és éppen azon tanakodnak, hogy mi történhetett itt, mikor meglátják a felakasztott hullát. Nincs idejük nagyon gondolkodni, mert a seriff eléjük vág, és tüzet nyit a kocsira. Joe hátramenetbe kapcsol, és félretolat, de elküldi Julianát, aki bemenekül egy elhagyott házba. A seriff követi őt a duplacsövűvel, és egyenesen betrappol a nő után. Snitt, vége van.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.01.18. 12:31:34

Tök jó, hogy pont olyan ütemben jön a hv, ahogy nézem a sorozatot :)
A "seriff" szerepében Burn Gorman amúgy zseniálisat nyújt, már az And Then There Were None-ban feltűnt.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.01.18. 12:37:16

@enzo23: Gorman a Game of Thronesban is felbukkant, ott a Karl nevű tetűládát alakítja, hasonló módon. :) A vicces az, hogy a könyvesboltos álneve pedig pont Carl volt.

Is 2016.01.19. 09:31:14

Nem akarok ünneprontó lenni, de miért voltak annyira beszarva ettől a marshalltól? Oké, kemény gyerek. De csak neki van fegyvere az egész semleges zónában? Úgy viselkedett, mintha övé lenne a város meg ő finganá a passzátszelet, de valaki fejbe lövi és meg is van oldva. Szóval nem értettem ezt a túlzott félelmet.

De a sorozat nagyon jó.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.01.20. 14:43:28

@Is: Hát ez jó kérdés. :) Annyi azért kiderül a későbbiekből, hogy valamiféle összeköttetésben van a nácikkal, de hogy pontosan miben, azt nem tudni. (Nem véletlenül hivatkozott magára Joe is náci ügynökként). Gondolom ezért nem durrantják fejbe.
Amúgy meg a Semleges Zóna egy nagy káosz itt a sorozatban, (a könyvben nem), mert rohadt sokan mászkálnak fegyverarzenállal a kezükben. :)
süti beállítások módosítása