Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x01 - I, Witness

2016. január 12. 09:00 - Szencsike

Köszöntök mindenkit az Álmosvölgy legendája 3. évadban! Az előző  etapban megszabadultunk két főszereplő főgonosztól, Katrina és Henry személyében, akik a mi kis töribubus Crane barátunk felesége és fia voltak, csakhogy meglegyen a lelkifurdalás faktor is. Most jön egy éles irányváltás, mégpedig ezt az évadot Pandorának, bizony, annak a szelencés Pandorának fogják szentelni. Meglátjuk, hogy mit hoznak ki ebből, mert a sorozatot vissza kéne hozni a kaszás elől... Kezdjünk is neki, Fej Nélküli Lovasunkkal, civil nevén Abrahammel nyitunk, a sötét éjszakában fejszét lobogtatva vágtat, mikor a semmiből egy villám csap a földbe és megjelenik egy kámzsás nő. Szép a ruhád, szép a lovad köszöntés után énekel egyet majd Abraham köddé válva eltűnik a dobozában. A kedves hölgy megdicséri magát, hogy megszerezte a Halál erejét, majd megidéz valami szörnyet, sok lesz a dolguk. Közönség, ő Pandora.

1.png

Ugrás egy városba, egy rossz életű alak menekül valami épületből, de egy kukafedővel lecsapják. Abbie volt az ügyes, tiptop a csaj, az új évadra levágták a haját is és kapott egy szép jelvényt is. Elviszi a Jimmy nevű alakot, aki a lány spiclije, hogy csicseregjen egy Lorenzo nevű valakiről meg egy találkozóról. Jimmyt új infókért cserébe elengedik, Abbie felettese aggódik, nehogy meglógjon a kémük, mielőtt elkapnák a nagykutyát. Abbie egy régi rendőrségi ügyet elevenít fel, de a társ rászól, ő már az FBI ügynöke, nem holmi kisvárosi rendőr. Nohát, nohát, Abbie elvégezte az akadémiát és a partner szerint elég tehetséges, mert szépen lépeget felfelé az FBI ranglétrán. A lányt telefonon keresik, mennie kell. Bevándorlási- és vámügyi hivatal, börtönrészleg, egy cellából az 515-os rabot engedik ki, aki a mi Crane haverunk lenne, őt is átfazonírozták, félhosszú hajat vágtak neki, vége a loboncos időszaknak. A narancsszín kezeslábasba kényszerült Crane örül az ismerős arcnak és lenne mondanivalója. Abbie leállítja, megkérdi hány napja raboskodik, ez lenne az 5. nap, de még csak most szól?! Kilenc hónapja nem látták egymást, mert Crane vándorolni akart egyet, hogy kitisztuljon a feje a családi trauma után, erre ide került, mert valami tiltottat akart behozni az országba. Nos igen, eleinte tényleg egyedül akart lenni, később már megszokta ezt az egyedüllétet, és sajnálja, hogy így elhanyagolta őt. Viszont nála van egy értékes nyaklánc, az a lánc, amit Katrina kapott Abrahamtől, hogy lássa őt teljes emberi valójában.

A lánc kapcsolódik Abraham lelkéhez, és tegnap este valami történt vele. Minderre Crane az esti gyónása közben jött rá. Ez a kis gyónás már rituálé neki, minden esete elgondolkodik az életéről, és tegnap este a cellatársa egy örök igazságot is kimondott. Ez mindenkinek kemény világ. Megfontolásra érdemes gondolat, de a lánc felizzott, majd kettéhasadt. Mintha elszívták volna az erejét, és ha a Halál Lovasa így eltűnhetett, akkor csak sötét erők keze lehetett a dologban. Abbie vesz egy mély levegőt, mint a régi szép időkben, jön a régi nóta,  de elsőként Crane-t kellene kihozni. Egy értékes műtárgyat akart becsempészni, állítólag hasznukra lehet, a hadnagyával közös Tanúszerephez. Már nem hadnagy, FBI különleges ügynök, hát lesz mit bepótolni. Úgy látszik Crane ruhatárán nem sikerült újítani, még mindig a régi gúnyákat hordja, a becsempészett tárgyat nem kaphatja azonnal vissza, de Abbie elintézi neki később, csak ne szónokoljon az őröknek az állampolgári jogokról. Ha nekik nem lehet, akkor megköszöni a rabtársaknak, hogy itt lehetett, hisz jellemfejlődött. Hurrá, csak lépjünk végre!

4.png

Valahol egy farmon, két hapit látunk, söröznek, célba lőnek, egyik megveri a másikat valami nő miatt és mindketten áldozatai lesznek a rész elején kiengedett démonnak. Ugorjunk a hazafelé kocsikázó Abbiékre, a lány lemaradt Crane első repülőútjáról, ez mókás lehetett, a hajvágásáról, de legalább megtudjuk mit is csinált. Katrináék halála után elgondolkodott, hogy mennyire egyedül van ebben a korban, és meglátogatta a családja ősi kastélyát Skóciában. Ott sajnos felfedezte a saját sírját a családi sírboltban, de talált egy kőtáblát, ezt kívánta volna behozni a szigorú és bürokratikus USA-ba, de sikerült megfejtenie a tábla írását. Sumér nyelvű, 4000 éves szöveg, Álmosvölgy legendájával. Abbie nevet egy jót, nehogy már pár ezer évvel korábban élő babiloni mágusok megjósolják mi fog velük történni jövőben?! Nem babiloni, sumér, és igen, ez a tábla fontos lehet nekik. Ugyan már, a Tanú feladatuk véget ért Katrináék halálával, nekik már saját életük van, akarná mondani a lány, ám telefonja van, Abbie-t keresik, jelentették a két holtestet, oda kell mennie. Neki már ez a feladata, FBI ügynök.

Megérkeztek a helyszínre, Crane nagyon magabiztosan sétál be kívülállóként egy szövetségiektől nyüzsgő gyilkossági helyszínre, amit most még állattámadásnak vélnek, de ezen a környéken nincsenek ragadozó állatok. A két hapit szépen elintézték, vér mindenhol, meg egy rejtélyes vörös anyag a korláton. Crane felfedezi a helyet, egy kút mellett talál egy fura lábnyomot. Sárkányszuflával megszórja a nyomot (a Domonkos rend használta a spanyol inkvizíció korában, hogy kimutassák a démoni jelenlétet) és lám, pár másodperc múlva az anyag kékes lánggal felizzik. Megérkeztünk a westchesteri FBI központba, Abbie-nek saját irodája is van, Crane elismerését fejezi ki ezért. Abbie végre megnyílik egy kicsit, még a Tanúskodás előtt neki volt egy terve: Quantico, FBI Akadémia és végül a különleges ügynök titulus. Mikor Crane elment, rájött ő is, hogy folytatnia kell az útját és most itt van, sikerült megvalósítania az álmát. A tévén kimerevítve az Anakonda-akció rossz fiúit látjuk, Lorenzo Chang vezet egy több államra kiterjedő drogkartellt, Abbie most ő ellenük küzd. Bekopog Abbie társa, Anakonda megbeszélés hamarosan, Abbie megragadja a lehetőséget, bemutatja az urakat, Mitch Granger, Ichabod Crane, a főügynök egy "fura alak" pillantással nyugtázza Crane-t.

7.png

Crane újra figyelmezteti Abbie-t, hogy az Anakonda mellett van más fontosabb dolguk, ez a szörny. Abbie lehurrogja, Crane megtalált egy táblát, jelentést adott neki, de ennyi, és nincs tovább. A feladatuk véget ért Katrináékkal. Crane köti az ebet a karóhoz, de belép a laboroslány, Dani, hozta az eddig kiderített infókat a halottakról. Egy hormonjuk furcsán magas, ez akkor termelődik, ha valaki fél. A képeket nézegetve rájönnek, hogy az áldozatok halálra rémültek. Dani közben vigyorog Crane-re, alig kap észbe, csak Abbie figyelmeztető pillantása után megy el, Crane pedig tudja, hogy hiába a kisasszony kiváló munkája, ha ide nem jó a tudomány, valami más kell. Visszatérünk az archívumba, minden letakarva, összepakolva, mert egy hónap és földig rombolják egy kis pláza kedvéért. Crane dühöng, ez az épület 1750 óta itt áll, csatákat terveztek meg itt, híres államfők jártak ide, miért teszi ezt Amerika?! Végszóra befut Jenny, a saját szemével akarta látni Crane-t, miután Abbie hívta emiatt. Irivingről nincsenek hírek, nem is lesznek talán, mert a családjával bujkál, ez a legjobb nekik. Szomorkodásnak vége, lehet könyveket keresni, minden jöhet, ami mitológiai lényekről szól.

8.png

Lássuk Pandorát, egy réges-régi erdei templomban rendezte be a menedékét. A kútnál megidézi a két áldozatot, a félelem nagy érték, és neki még több kell. Egyébként egy kis fát nevelget, ami a kút vizétől növekszik. Az archívumban még nem találtak semmi, lehet azért, mert még ki kell pakolni, de Abbie újabb infókat kapott a laborból, a vörös anyag cinóber volt. Crane gondolkodik, a cinóber sok démon bőrében ott van. Láss csodát, megvan szörnyvadászok kis démonhatározója, és egy bizonyos Yao-guai lesz a találat, a félelem kínai származású démona, vonzza a fegyveres összecsapások energiája, a csatadémon, aki lebénítja a félelemmel az áldozatait. Ez a démon csak szolgál, valaki erős és hatalmas idézhette meg. Crane újabb könyvet hoz, Franklin elnöké. Egy csatát említ, amiben az amerikai katonák egy vörös ellenségtől hullottak. Crane korábban az angoloknak tudta be ezt, de most másképp látja a Bunker Hill-i csatát. A gyarmatok, vagyis az amcsik itt vesztésre álltak, az angolok megidézték ezt a démont és ez ölte meg a menekülő jenkiket, nem a brit vöröskabátosok. Bunker Hill után viszont fordult a kocka, az amcsi vezetők rájöttek, hogyan győzhetik le a démont, és ezt Washington tábornok legjobb kéme továbbította a haderőknek, Betsy Ross, aki az amerikai zászlót varrta. Ő nem csak a zászlós nő volt, a varrás csak álca volt, mert sokrétű tehetségű nő volt. A csajok már rájöttek, hogy Crane azért dicsérgeti ennyire a nőt, mert volt köztük egy kis romantikus kalandozás.

De még milyen, lássunk egy flashbacket, Crane megállítja a lovaskocsiját egy csatatér melletti úton, a távolból hallani a katonák küzdelmét. A csomagok között ott rejtőzik Betsy is, aki összekészíti a fegyvert és indulna a levéllel a parancsnokságra. Crane persze aggódik, Betsy pedig tudja, hogy egy nap lesz egy nő, aki mindenfélére ráveszi majd Crane-t, nem is lőtt ezzel mellé. Egy szerencsecsók után Betsy elindul a küldetésére. A jelenben azt kell kitalálni, hogy mi állt ebben a levélben. Abbie tervezgetni kezdi, hova menjenek, de Jenny pillanatok alatt megszerzi az infót, hisz műkincsvadász volt, tudja, hol és mit kell keresnie a net sötét bugyraiben. A leveles táska Prescott ezredesnél kötött ki, majd a levéllel együtt generációról generációra öröklődött, míg most egy bizonyos Kolóniai Idők nevű hely tulajdona. Elmentek ebbe az étkezde/ajándékboltba, Crane elszörnyed, hogy a történelem nagy alakjai és tárgyai silány másolatokká váltak egy ilyen helyen, mint ez. A recepciós srác idétlen 18. századi tájszólással üdvözli őket, Abbie kihasználva a jelvénye erejét elindul körbenézni, Crane meg helyrerakja a tag sapkáját, nem vagy te kalóz, hogy a hátulja legyen elől!

11.png

Crane nincs elragadtatva a helytől, az étlapon poénosnak szánt kajanevek vannak kombinálva a híres személyekkel, juj… A táskát hamar megtalálják egy kiállítási vitrinben, Abbie beveti a tudományát és kilopja az értékes emléket. A kocsiban Crane kinyitja, levél nincsen, a táskába lett belehímezve az üzenet titkosírással, ami Crane-nek csak ujjgyakorlat lesz. Viszont Abbie-nek anakondáznia kell, Crane-t elviszi az irattárba. Eközben az országúton Pandora sétálgat, egy rendőrautó sorol be mellé, hát hová tart a kisasszony? A rendőr egyébként egy hátizsákos turistának látja a nőt, aki a közeli városba igyekszik. Az irattárban Jenny pakolgat, felfedez valami fura követ is, és nosztalgiázik a régi emlékei között. Befutott Crane is, a levél megfejtése nagyrészt sikerült, de Jenny segíthetne értelmezni, ha nem zavarja meg semmiben. A lány ráér, csak elgondolkodott, hogy a természetfeletti tárgyak lopkodása nem túl jövedelmező feladat és az önéletrajza kissé hiányos, bár dolgozott egy ügyvédi irodában… Crane sem találta még meg a helyét, de így már ketten lesznek furák. Nézzük a levelet, a démont az agresszió vonzza, illetve a puskapor, de ez miért? Jenny lesz az okos, talán azért, mert a szörnyet a Tang dinasztiától számítják, és a puskaport is ekkor találták fel, tehát a kísérletezés közben létrehoztak egy szörnyet. Ez könnyen ment, ám hol van Abbie? Anakonda akció lesz, lecsapnak a bandára. Na, ez baj, mert egy rakás fegyveres ember fog egy másik rakás fegyveressel küzdeni, a démon pont az ilyen helyzetekre vágyik.

Az FBI csapat elkezdi az akciót egy raktártelepnél, a bandafőnök kerülő úton akar menekülni, Granger és Abbie veszik üldözőbe, a lány marad a hátvéd. A démon is megjelent a helyszínen, pont arra tart, ahová Grangerék befutottak. A démon megtámadja Grangert, a bandavezér közben lelép a kavarodást kihasználva, berohan Abbie, rálő a lényre és sikerült megsebesíteni,de sikerült elfutnia, sajnos Grangert már nem lehet megmenteni. Később a trió az irattárban okoskodik, Granger halálát a bandavezérre fogták, hajtóvadászat indult ellene. A démon meg úgy tűnt el, hogy Abbie eltalálta. De elvileg a bőre golyóálló, hogy sérülhetett meg? Talán valami gyenge pontot talált meg. A démon szeme elfehéredett, Abbie akkor lőtt. Igen, ez reális, az üzenetben is ez állt, a csapatoknak akkor kell lőnie, ha látszik a szem fehérje. Ez viszont alig pár másodperc, össze kell dolgozniuk, ketten támadnak, egy pedig csak a szemet figyeli és lő. Abbie-t hívják, elkapták Changot, de túszdráma lett az ügyből, mennie kell. Crane és Jenny mennek utána és kitalálnak valamit, mert a démon tuti ott lesz.

14.png

Abbie kiért a helyszínre, máris lesz feladata,  mert Chang tárgyalni akar azzal, aki ott volt Granger halálakor. Jennyék is megérkeztek, az FBI még nem lőtt, de az agresszió tapintható. Jenny hozott puskaport, azzal idecsalják a lényt. Abbie bemegy túsztárgyalni, Chang 4 főt ejtett túszul és sík ideg a démontól, mert az ölte meg az ügynököt, nem ő. Abbie megnyugtatja, igen, ő is látta és el fogja mondani ezt mindenkinek, csak engedje el a túszokat. Francokat, nem hisz neki! Erre Abbie bevallja, hogy látott ő már sok-sok démont és egyéb varázslényt, meg az Apokalipszis lovasait is, bár ne léteznének, mert sokkal könnyebb lenne az élete. De ő most Tanú és az a feladata, hogy megvédje ezektől a lényektől a világot. Chang összetörten rogy le a túszoknak háttal, Abbie integet nekik, hogy menjenek ki innen gyorsan, ám Chang észreveszi a szökést és lövöldözni kezd. A démon is megjelent, el kell csalni Abbie irányából így Crane-ék meggyújtják a puskaport, de ez még kevés, hát Jenny rálő a lényre, ez már hatott, a lény felfigyelt rájuk, akit becsalnak egy másik épületbe, emlékeztetik egymást a szabályra, lőni csak akkor, ha látszik a szeme fehérje. Abbiék közben elkapták Changot, de most inkább Jenny-ékkel foglalkozzunk.

A lényt Crane csalogatja elő, Jenny egy raklapokból felállított kis asztalról lő, de nagyon kell figyelnie, mikor húzza meg a ravaszt a sok irányváltás miatt. Crane közben megfagyott a rémülettől, a lény szeme fehérré vált, ám Jenny alatt beszakad a rögtönzött asztal és a lény őt veszi célba. Crane kijött a kábulatból, segítene Jennynek, ezzel viszont a lény már megint rátámad, és lezuhan egy alsóbb szintre. Az utolsó utáni pillanatban jön a segítség, Abbie lövi le a lényt pont akkor, mikor a szeme ismét fehér lett. Az újraegyesített páros első akciója sikeres volt. Később, újra a vámügyieknél, Abbie egy kis fenyegetéssel visszaszerezte a kőtáblát, az adóhatóság emlegetése az ő pozíciójában minden ajtót megnyit. Crane szerint csak simán visszaélt a hatalmával. A tiszt kihozta a táblát, Crane rögtön letépi róla a zacskót, de ez valójában nem egy tábla, hanem kettő. A másik, alsó táblán egy férfi és egy nő belevésett képe látható. A kocsmában Crane hosszas nyelvészeti előadás után rátér a lényegre, a kép alatt szereplő szó a Pusztító, vagyis a küldetésük újra beindult. Vagy nem, érvel Abbie, mert nem biztos, hogy rájuk vonatkozik a kép. Jenny hozza az újabb üveg sört, a lány kapott munkát, hurrá, de a sört ingyen osztja a kiemelt vendégeknek. Abbie és Crane lelkizik egy kicsit, ide keveredett a jövőbe, ami nem olyan lett, mint várta, de nincs egyedül. Erre inni kell, Abbie kéri ki az újabb kört a bárpultnál, ahol egy kedves fiatal hölgy véletlenül (khm… véletlenül?) leönti Abbie-t. A hölgy Pandora néven mutatkozik be, Abbie felnevet a hasonlóságon, a lány is vele nevet, tanult Pandoráról, mesél is róla egy kicsit, ám néha hajlamos elkalandozni a sztorizásban. Abbie üdvözli Álmosvölgyben, érezze otthon magát. Az meglesz, drágám, az meglesz…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása