Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 2x01 - Váljunk! (18+)

2016. január 08. 09:00 - AaannnaaA

Part One: Noah
Rövid visszapillantásban zanzásítjuk az első évad legfontosabb eseményeit, aztán a lecsóba csapunk. Az egyes részek történéseit szokás szerint két nézőpontból tekinthetjük meg – és egyben megfigyelhetjük az apró, vagy néhol jelentős különbségeket – ám most van némi csavar a nézőpontok között, de erről nem mondok többet, úgyis mindjárt kiderül. Szóval.

Noah rémálomból ébred, melyben vadul száguldott autójával a sötét éjszakában, mígnem váratlanul egy alak tűnt fel az úttest közepén. Hm. Úgy nézem a laptopja fölött aludt el írás közben – tehát ismét a múltban mozizunk, nem az évad végi letartóztatástól folytatjuk a történetet. Csodaszép környéken, tóparti házikóban lakik, ébredés után a teraszon kortyolgatja kávéját. Kicsivel később már a helyi vasútállomáson kiglancolva várja a vonatot: ügynökéhez, Harryhez megy. A férfi nincs túlságosan elragadtatva regényétől, pontosabban annak befejezésétől, merthogy az első változat gyilkossággal végződött, a mostani verzióban azonban ez nincs benne. Vívnak némi szájkaratét, aminek az a vége, hogy az ügynök kéri hősünket, gondolja át még egyszer a dolgot. Noah ezután a régi családi lakáshoz megy, előtte költöztető autó várja, melyet maga rendelt ide, hogy elszállítsák a cuccait, ám a karos lajosoknak kijelenti, hogy a dolgait inkább sk. hordaná ki, mert odabent zűrös lehet a helyzet.

1.jpg

Becsönget, ajtót pedig anyósa nyit, aki a család többi tagját elzavarta otthonról a veje elköltözése idejére, ne nézzék végig a dicstelen eseményt. A dolgait előzékenyen összerakták – maradjunk annyiban, hogy nem foglalnak el túl sok helyet. Merthogy a többit majd az értékbecslő felméri a válás részeként, aztán megkapja az ellenértékét, vagy magukat a tárgyakat. Na azt már nem!

Miután kihordja az összeszedett lomot a szállítókhoz dühösen visszacsörtet és egy kosárba elkezdi random belehajigálni a könyveit és egyéb tárgyait. Anyósa üvöltve kérdi, hogy ezt mégis hogyan képzeli, ám ő csak megy tovább, fel az emeletre, ahol a közös hálószobában is magához szólít pár dolgot. Margaret közben megállás nélkül raplizik, mire a felidegesített Noah a képébe vicsorog, hogy ha nem takarodik el az útjából lelöki a lépcsőn, a rendőröknek meg majd azt mondja baleset volt. Erre a végszóra lép elő a hálószobájából nagyobbik fia, Martin, aki az öreglány állításával szemben mégiscsak itthon van.

2.jpg

A meglepett apa utána rongyol a szobájába, ahol a fiú az ágyon fetreng azzal, hogy nincs suliban mert fáj a gyomra. Faterja erre belengeti, hogy holnap meccsre mennek ők ketten, így legalább lesz lehetőségük megbeszélni mindent, ám erről szó sem lehet, mert a gyereknek pszichológushoz kell mennie. Hősünk nem érti az okát, mire anyósa felvilágosítja: Martin hasfájásai egyre aggasztóbbak, főleg akkor jön elő, ha az apja itt van. Noah a banyának szegezi a kérdést: hogy bírsz reggelente a tükörbe nézni, de a szipirtyó szemrebbenés nélkül visszadobja a labdát. Na ja. A jelenet után megkéri a költöztetőket, hogy vigyék el a cuccait a parti házhoz, és csak rakják le a küszöbre, neki máshová kell mennie.

Már épp tovább indul, mikor kisebbik fia, Trevor ugrik vadul a nyakába – meglógott a táborból ahol lennie kellene. Szívesebben csinálna inkább apjával programot, de azt nem lehet, lévén fater anyuval találkozik. Szuper – nyögi be a gyerek, tudtam, hogy mégsem váltok el. Noah erre leülteti a lépcsőre és megkérdi mit mondott anyja erről az egész dologról. Idézem: „hát azt, hogy kapuzárási pánikban szenvedsz, és ha végre kihúzod a fejed a seggedből visszajössz hozzánk”. Nagyon de nagyon hangosan felröhögök.

3.jpg

4.jpg

Apja kénytelen felvilágosítania a lurkót, hogy ez rohadtul nem így lesz, mire a kissrác szabályos sokkot kap. Nem érti a miért-et, ezért Noah elpötyögi, hogy már nem jönnek ki egymással, ő pedig beleszeretett valaki másba. De nem lesz ez olyan rossz, új háza lesz ahol a srácnak új szobája, mire a gyerek elüvölti magát, hogy nem akar új otthont, bevág faterjának egy jobbhorgot és a lakásba rohan. Noah nem kicsit szentségel, az ütéstől eleredt az orra vére.

Most mehet ilyen állapotban a felesége elé a békéltető tárgyalásra! Ez amúgy jó, legalább nem rögtön a bíróságon szedik szét egymást. A mediátor első mondataiból levágom, hogy egy igazi balfasz, de haladjunk. A házon nincs mit vitázni, az Helené, az is marad. Noahnak a nő üzletére sem fáj a foga, bármekkora bevételt hozzon is, ő csak a gyerekek közös felügyeletét szeretné elrendezni, és ennyi. A házastársak ekkor vívnak egy rövid szócsatát Martin állapotáról, de a mediátor igyekszik elterelni a témát. Noah kerül sorra, hogy bevallja milyen jövedelme van, amin esetleg osztozniuk kell, mire elmondja, hogy könyvet ír, már meg is kapta rá az előleget. Neje lazán kiröhögi, amiért a férje írása és a nyereség közös mondatban szerepel, mire a férfi bunkónak nevezi – igaza is van.

5_1.jpg

5_2.jpg

De vissza a gyerekfelügyelet problémakörre – Helen lekezelően kérdi férjét, mégis hogy biztosít rendes lakhatást a gyerekeknek, míg nála lesznek, ha most is vendégházban lakik? Hát úgy, hogy majd kiveszek egy rendes lakást az előleg többi részéről, mégiscsak négyszázezer dolcsiról van szó. A nő ledermed, ekkora összegre mégsem számított. De nem, ennek hallatán sem tart igényt férje pénzére.

Mikor végeznek a házaspár beszélget pár szót az utcán, megegyeznek abban, hogy a mediátor egy farok, de miután nem tudnak jobbat vele fejezik be a válást. A férfi kéri, hogy felesége járjon közben Whitney-nél, mert nem veszi fel a hívásait, márpedig így nem tudja megbékíteni a lányát, mire az asszony bólint. Viszonzásul azt kéri, Noah ne engedje Alisont a gyerekei közelébe, ám ura erre nem hajlandó.

6.jpg

A zűrös nap után taxival üget haza a parti vendégházba, ahol már Alison várja – őszinte, szívből jövő örömmel mosolyognak egymásra. A teraszon vacsoráznak, a férfi nem akarja elrontani azzal az estét, hogy elmeséli milyen szar napja volt. Helyette inkább megkérdi a nőt, hogy boldog-e itt, és igent kap válaszul. Ennek örömére felkéri táncolni – itt a teraszon, zene nélkül, a természet hangjainak aláfestésében ringatóznak kicsit. Nagyon helyesek. Később aztán hősünki egyedül, egy üveg sör társaságában ül ki a stégre, és mélázgat magában, miközben a város felé hatalmas vihar közeledik.

A jelenben a cellájában ébred arra, hogy nyüzsi indul a közelében – Jeffries nyomozó érkezik bratyizni egy kört. A rendőr arról beszél, hogy szerinte nem lesz egyszerű menet Noah meghallgatása, mert a bíró nem éppen kedves ember. Az a helyzet ugyanis, hogy cserbenhagyásos gázolással megölték a feleségét, szóval nem feltétlenül lesz elnéző hősünkkel. (Hát szerintem ez kurvára átlátszó hazugság, csak mondom.) Jeffries azt javasolja, hogy kössön alkut, így valószínűleg megússza egy két-év felfüggesztettel, hiszen nem tudják bebizonyítani, hogy ivott, sem a gyorshajtást, sőt szemtanúk sincsenek. Mert ha a kijelölt bíró elé kerül az ügye, akkor igazán megszívhatja. A férfi minderre annyit válaszol, hogy ügyvédet akar.

Part Two: Helen
Nah, ilyen sem volt még, a megcsalt asszony szemszögéből nézzük vissza ugyanazt az eseménysort – nem rossz újítás, csak mondom. Veszettül széttúrt szállodai szobában ébred egy meztelen férfi mellett, aki nem más, mint Max, azaz a férje legjobb cimborája. Behalok! Kiadós dugással indítják a napot, bár ahogy elnézem Helen nem lelkesedik igazán szívből.

Utána a férfi reggelit rendel, és belevakkantja a telefonba, hogy szíveskedjenek rendesen kiszolgálni, lévén épp most vette meg a kócerájt. A nagy ünneplés helyett azonban a nő igazából morcos, végül kiböki mi a gond: este egy jótékonysági rendezvényre kell elmennie, ami nagyon fontos az anyjának, csakhogy eredetileg a férje kísérte volna, most meg kénytelen magában odakullogni. De az anyjára tekintettel nem akar távol maradni. Max szerint az a gond vele, hogy túlságosan jó. A zuhany alatt aztán alaposan kibőgi magát; nem úgy néz ki, mint aki túltette magát házasságán.

8.jpg

A szállodából egyedül távozik, leül egy parkban, elővesz némi füvet és lazán elpöfékeli. Mi a manó! A mediációról férje késik, így addig ő próbál beszélgetni a békéltetővel, de a tag elég flegma, így értelmes szóváltásra nem igazán kerül sor. Végre berobog a férj és belecsapnak a lecsóba – a mediátor elmondja mi is az ő dolga, a felek pedig azt, mit szeretnének.

Az asszonynak nagyon fontos, hogy a gyerekek jó kapcsolatban maradjanak az apjukkal és sokat láthassák, ezért felveti, hogy vehetne egy lakást a közelükben. Noah szerint ez nem fog menni, lévén jelenleg csóró, mire Helen felajánlja, hogy besegít a lakásvásárlásba, méghozzá a szülei pénzéből. Kösz, de kösz nem. Hősünk hallani sem akar apósáék pénzéről, azt szeretné, ha úgy egyeznének meg a gyerekfelügyeletben, hogy később határozzák meg a helyszínt, ahova ő a kölyköket viszi, lévén később lesz meg az anyagi háttere ahhoz, hogy megfelelő lakhatást biztosítson nekik. Helen rákérdez, hogy hol lakik most, és együtt él-e a szeretőjével. „Nem” a válasz.

9_1.jpg

9_2.jpg

Miután végeztek az asszony elmegy megnézni kislánya, Stacey balett óráját, és míg rá vár, két anyuka egy sorral előrébb pont az ő házasságának zátonyra futását pletykálja ki. Egy idő után elege lesz, és torokköszörüléssel jelzi, hogy hallja őket, mire a luvnyák elszégyellik magukat.

Az egyik picsát azonban ez nem akadályozza meg abban, hogy óra után elcsípje és faszságokat kérdezzen. Egy pillanatra elzavarja Staceyt, majd Helennek szegezi a kérdést: volt bármi nyoma annak, hogy Noah hűtlen hozzá? Lehetett t'án érzékelni valamit az aurájában? A nő visszakérdez: aggódsz esetleg a férjed miatt? Ugyan dehogy, az uram tudja, hogy velem milyen jó partit csinált, csak úgy kérdem. Erre felszalad benne a pumpa és faarccal visszavágja: most, hogy mondod, tavaly nyáron szivárvány jött a farkából, erre gyanút kellett volna fognom – azzal faképnél hagyja a kurvát. Eldobom az agyam!

10.jpg

Arra érnek haza, hogy a házban őskáosz uralkodik: Trevor sír, mert megtudta apjától, hogy el fognak válni, Margaret pedig üvöltve vitatkozik Whitney-vel, aki nem érti nagyanyja miért nem engedi, hogy a felvételi esszéjében arról írjon, hogy Cole fegyvert fogott rá. Az öreglány szerint ha a családja lelki nyomorát fogja megírni, akkor ő ugyan nem támogatja a tanulmányait, mire a tini visítva elrohan.

Mikor maguk maradnak anyja megkérdi, miért nem megy már végre bíróságra a mediáció helyett, ám Helennek esze ágában sincs, ő békésen szeretné megoldani ezt az egészet. De most csak egy nyugodt vacsorára vágyik a gyerekekkel, mire Margaret kiakad: nemsokára indulnunk kellene a jótékonysági estre. El is megyek, így a riposzt, de csak vacsora után, a végére így is odaérek. Az öreglány duzzogva elrongyol.

11_1.jpg

11_2.jpg

A vacsora nem sikerül éppen felhőtlenre, lévén a kaja szar, a gyerekek pedig nem óhajtanak egy szót sem szólni, hiába küzd az anyjuk, hogy bedobjon valamiféle megrágható csontot. Végül felkiált: nézzétek, ott van Justin Bieber, mire mindegyik kölyök meglepetten a bejárat felé fordul. Ha-ha!

Indulás előtt még díszmagyarban elszív némi füvet a ház lépcsőjén, aztán irány az estély. Ott meglepődve tapasztalja, hogy nem anyja lesz az egyetlen ismerőse az asztalnál, mert Max is eljött, hogy ne legyen kísérő nélkül. Milyen kedves gesztus, úgy nézem ez a mamlasz odáig van érte! A férfi elkezd anekdotázni a közösen töltött főiskolás évekről – szóval innen ismerik egymást ők hárman. Helen rá is kontrázna, hogy mi történt akkoriban Noah-val, mire anyja az asztal alatt gyorsan bokán rúgja – most Max van képben, nem Noah, ugye. A férfi ömlengésének a lényege, hogy ő már akkor is oda volt az asszonyért, és milyen boldog, hogy célba ért. Aztán sunyiban némi füvet csúsztat a nő kezébe, így legalább tudjuk honnan szerzi Helen az ellátmányt.

12_1.jpg

12_2.jpg

Az este végén közös autó szállítja őket haza. Margaret gyorsan elköszön magára hagyva lányát és annak új udvarlóját. Helen megköszöni az estét, váltanak egy csókot, aztán felbotorkál a hálószobájába, lefekszik az ágyra, és hallgatja az épp kitörő vihart.

A jelenben Noah Jeffries nyomozóval beszélget a cellájában, mikor betrappol Jon Gottlief ügyvéd Helen kíséretében (a nőnek itt frufruja van, meg így eső ránézésre sötétebb haja). Ezentúl ő védi hősünket, melynek első lépéseként durván elzavarja a rendőrt, miközben a rab döbbenten bámulja szótlan exfeleségét. Jeffries távozása után az ügyvéd tájékoztatja, hogy három óra múlva lesz a meghallgatása, addig ne mondjon semmit. Hoztak neki öltönyt is. Oké, de ezt én nem tudom megfizetni, így a férfi, mire Helen kijelenti: én fizetek.

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ The Affair
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.01.15. 21:17:07

Kisztihand, végre hozzájutottam, hogy megnézzem...

A nyomozó tutira kavar valamit, Helen nemigen bírja a szexet Maxszel, az látszott, és jön Richard Schiff, mint ügyvéd! A West Wing óta bírom a csávót, zseniális.

AaannnaaA 2016.01.18. 09:54:58

@Gabba: Örülök, hogy sikerült hozzájutnod!
Én nem ismerten ilyen ikonikus alakításából az ügyvédet alakító színészt, de tényleg jó, ezt el kell ismerni. És nagyon örültem, hogy Alison és Noah mellett más is kap saját nézőpontot. Jó lesz ez, majd meglátod :)
süti beállítások módosítása