Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7721-7722. rész:

2016. január 07. 19:31 - Gillotte

Szégyen, de azt kell mondjam, erősen nyitotta a Barátok közt a 2016-os évet: meglehetősen izgalmas rész volt. Bár Disney meséken nőttem fel, így az ingerküszöböm meglehetősen alacsony, ettől még magabiztosan állítom: nem volt ez rossz! Ugyebár ott hagytuk abba a múlt év végén, hogy Peti megtalálja Robit, aki eszméletlenül fekszik a Herr irodájában. A násznép iszogat, s Robit keresi, de senki nem tudja, hol van az ifjú férj, és Peti sem köti senki orrára, mit látott. Ági biztatja a népet a fogyasztásra, hisz ez esküvő, nem temetés. Peti nincs jól, eléggé leissza magát, anyja kéri, szedje össze magát, mégiscsak felnőtt ember. Miki eközben Áginak szólogat be, szintén Robi hiányáról, sőt, Bözsi néni is erről értekezik, hogy milyen jó lenne, ha itt lenne a férj. Nem tudni, miért van rá ekkora igény, de Nórát is kérdezi, aki nem tud válaszolni. Kimegy és felhívja Robit, akinek üzenetrögzítője szerint épp nem ér rá, hisz elveszi élete nőjét. Nóra aggódva mondja rá a rögzítőre, hogy előkerülhetne már!

bk_januar4_1.png

Ottó és Liza az előszobában gubbasztanak és szomorkodnak, ugyanis Liza felvilágosította Ottót arról, hogy Robi hibájából halt meg a fiú apja, illetve a lány szavaival élve ,,egy gyáva féreg”. Hazaérvén a Mátyás király tér liftjénél beszélik meg a dolgokat, s furcsamód Liza sokkal jobban ki van akadva Robira, mint Ottó. Míg Ottó meghallgatná Robi verzióját is, Liza szerint Robi egy szemét, és ott kéne hagyni a fenébe, mert nem szabad tovább élni egy ilyen alaknál. Nóráékhoz mennek, hogy Ottó összepakolja a cuccát, ott elmondják Timinek a történteket. Liza összetörve üldögél, el is sírja magát, de nem hajlandó elmondani Timi előtt, mi a baja.

bk_januar4_2.png

Alíz sopánkodik amiért hagyta, hogy Krisztán megcsókolja, aki nem győz elnézést kérni, de ez nem segít, mert Alíz szerint a világ legrosszabb barátnője lett a csók miatt. Ennek ellenére majdnem újra összejön egy csók, csak Alíz meggondolja magát.

bk_januar4_3.png

Juli ismeretlen okból mosolyogva nyit be a Herr szobájába, de le is fagy a mosoly, hiszen megtalálja a földön fekvő eszméletlen Robit. A sikertelen ébresztgetés után űzött vadként, pánikolva hagyja el a tett helyszínét. Attilához rohan, össze-vissza dadog, Atikám, ugye nem csináltál semmit Robival? Megmondanád, ha csináltál volna vele valamit?

bk_januar4_4.png

A Herr a nappaliban élcelődik kicsit Ágival a Robival való csókjáról, Ági nem érti, miért kellett Miklósnak is felhozni a csókot. Ezután tovább buzdítja a vendégeket a fogyasztásra. Eközben Nóra lép a Herr irodájába, és meglátja, amit egy újdonsült feleség sem kíván magának: a földön fekvő férjét. Pánikban rohan oda hozzá, nem tudván, mi történt vele. Ismét a nappalit látjuk, s halljuk Nóra sikolyát: ,,segítség, segítség!” Attila és Juli arra rohan be, hogy Nóra kétségbeesetten térdel Robi mellett, próbálkozik az igaz szerelem éltető csókjával, de hasztalan. Juli eközben hívja a mentőket, de Attila a fejével int neki, jelezve, hogy már csak a halottkémet kell hívni.

bk_januar4_5.png

A többiek kint eközben aggódnak, vajon mi történhetett, Peti pedig nincs jól, a gyomrát fogja, Hanna kérdezi, hogy ennyire sokat ivott volna? Ja, vágja rá Peti, sokat ivott. Rudi pezsgőjét befejezve lelép, nem várja meg a koccintást, hisz ,,nem hiányzik nekem az a kretén Schneider”, majd küld neki a kórházba narancsot. Miki eközben rohanna be Nórához, s Attila sem tudja feltartóztatni, hiába mondja ki Mikinek amit mi is tudunk: Robi halott. Ez Mikinek is sok, és ráadásul nem is az ő keze van a dologban. Miki beszabadul Nórához, segítene és sajnálkozik, de Nóra őrjöngve zavarja el első volt férjét.

bk_januar4_6.png

A Herr immáron némileg becsiccsentve jópofizik Ágival, nem érti, miért van rossz kedve, ,,nem jutott dinnyeföld?” – kérdi. Ági kénytelen elrontani a kedvét, elmondja neki, hogy Robit megtalálták a dolgozószobában, nemsokára jönnek a mentők, mert nem mozdul. A Herr rohan egyszem fiához, magán kívül térdel le mellé, ,,Robi, lélegezz már az Istenért, hallod?!” – kiabálja.

bk_januar4_8.png

Peti még mindig szenved, öklendezik, összegörnyedve agonizál. Bözsi néni adja a tuti tippet, hogy meleg sós víz kell ide, az majd meghányatja, de Peti csak haza akar menni. Bözsi néni szól Julinak, hogy Peti nincs jól, Juli hív egy taxit és hazaviszi Petit. Eközben megérkeznek a mentők, mindenki aggódik, de a nyugodtabbak szerint Robi csak túl sokat ivott. Próbálják újraéleszteni Robit szívmasszázzsal, de hamar feladják, ,,ennyi srácok, végeztünk” felkiáltással. A Herr nem érti, mi történik, mi az, hogy abbahagyják, mentsék meg Robit, lássák el! Ági csillapítja a Herrt, de semmi haszna, a Herr teljesen szét van esve, de Nóra is azt mondja, nyugodjon le, hisz itt már nincs kit ellátni. Attila ezután kimegy a néphez, s bejelenti a tragikus eseményt: az ifjú férj sajnálatos módon elhunyt.

bk_januar4_9.png

Rudi már a Rózsában van, Alíznak és Krisztiánnak meséli, hogy Robihoz mentőt kellett hívni. A másik kettő értetlenkedve hallgatja, hogyhogy otthagyta őket? Nem nagyon válaszol Rudi, kér egy pálinkát, és ,,végre lehet lazulni” felkiáltással lehajtja. Lehet lazulni, ezt hogy érti Rudi? Hát úgy, hogy Robika egy darabig senkit nem fog zavarni.

bk_januar4_10.png

Eközben szegény Robi testét már csomagolják, Nóra és a Herr magába zuhanva nézik. Miki próbálja elvinni Nórát, ne nézze végig, de a Herr elzavarja Nóra mellől. A mentősök mindenki távozását kérik, a Herr felsegíti menyét, s távoznak az irodából.

bk_januar4_11.png

Liza még mindig szomorkodik, milyen rossz lesz most, ha Ottó elmegy. Ottó lelkes, tudnak levelezni, a mai világban könnyű tartani a kapcsolatot. Liza azonban kétségbe van esve, mi lesz most, hogy Ottó elmegy, de persze, ő üldözte el a fiút a viselkedésével. Ottó vigasztalja, de Liza nem hagyja, hisz ő csak egy nyűg, mindenkinek jobb lenne, ha meg sem született volna, mindent elront, és mindenkinek csak fájdalmat okoz. Lizácska, most nem a te nyomorod a fontos! (Vagy csak nem olyat követtél el hirtelen felindulásból amit megbántál?)

bk_januar4_12.png

Előkerül a nyomozónő, Szabi egykori barátnője, mindenkit kikérdez. Attila érdeklődik Mikinél, mennyit mondott a rendőröknek, említette-e a Robival való nézeteltéréseit, de Miki megnyugtatja Attilát, mindent említett a rendőröknek, ami fontos. Eközben Juli hazatámogatja legnagyobb fiát, Peti összeroskadva rogyik le az ágyra, alig várja, hogy anyja békén hagyja és elmenjen. Juli le akarja venni a zakót, Peti viszont olyan pocsékul van, hogy nem enged semmit. Alighogy Juli végre elmegy Peti mintegy varázsütésre kijózanodik és előveszi zakója alól a gyilkos fegyvert: a gyertyatartót.

bk_januar4_13.png

Eközben a magyar Thomas Magnum, ki köpcös, s izzadékony leguggol ott, ahol Robit megtalálták, s zsarusan gondolkozik hangosan: ,,mi történt magával, Shcneider Róbert?” A helyszínelők hevesen porolnak mögötte, és nem veszik észre azt, amit magyar Magnumunk igen: nem szimmetrikus a díszítőelemek elrendezése a kandallópárkányon. Hm, lássuk csak balról jobbra: gyertyatartó, lovas szobor, ládika…és a jobb szélen még kéne lenni valaminek. Közelebbről megnézvén mit lát a nyomozó? Lecsöpögött viaszt, de gyertya s tartója sehol.

Címkék: barátok közt
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2016.01.08. 12:29:09

Hát szerintem meg vicces volt. Az, hogy nem életszerű, már megszoktam, de hogy a násznép néhány tagja bemegy egy szobába, megnézi, hogy ott a halott vőlegény, kimegy és némileg aggódik kicsit, de senki nem csinál semmit, ez durva. A teljesen logikátlan reakciókról nem beszélve: aki eddig kinyírta volna, az szenved, aki szerette, az másnapra kiheveri. Meg amúgy mindenki éli világát azóta is. Meghalt, hát meghalt. Senki sem él örökké, ugye. Amúgy Zsófi hol van?

Gillotte 2016.01.08. 13:05:39

@hannamontanna: Gondolom ezzel, hogy aki eddig kinyírta volna szenved, aki szerette kiheveri, ezzel akarják elhinteni, hogy mindenki gyanúsított lehet.
Zsófi nekem is fura, míg nem volt terhes állandóan arról volt szó, hogy majd ha az lesz, mikor terhes volt semmi olyan nem volt amit várt az ember, hogy ,,jé, mozog" ,,jaj de jó, lány/fiú lesz" semmi, most meg eltávolították...gondolom, hogy majd úgy legyen, mint anno Timike hirtelen felnövésénél, és Zsófi már úgy jön vissza, hogy fogja a kezét egy ötéves gyerek :D
süti beállítások módosítása