Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 6x08 - A Sea of Troubles (Baj hátán baj)

2015. június 21. 11:58 - Gabba

Költői hangzású epizódcím, hát még németül milyen szép: Ein Meer voll Sorgen. Az eredeti cím az angolban járatosabb nézőknek természetesen az ismert Hamlet monológot idézi fel, kultúrmissziótól / sznobizmustól vezérelve (nem kívánt törlendő) be is idézem a vonatkozó szövegrészt mindhárom nyelven:

To be, or not to be, that is the question: / Whether 'tis Nobler in the mind to suffer
The Slings and Arrows of outrageous Fortune, / Or to take Arms against a Sea of troubles,
And by opposing end them.

Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés: / Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait; / Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?

Sein oder Nichtsein, das ist hier die Frage: / Zeugt es von größrer Würde, auszuhalten
Womit das launische Geschick uns foltert, / Oder das Meer der Plagen zu bekämpfen
Und streitend zu vergehen.

Az irodalomóra után lássuk, mi történik a mostani részben. New Orleanstól nem messze kezdünk, ide érkezik James megbízásából Baines, hogy a rendkívül beteg Robert Bragg kapitány helyett ő navigálja haza Liverpoolba az Amaryllis nevű vitorlást. Erőskezű kapitány híján a legénység persze tojik a fegyelemre, mulatt nőket hoznak a partról mulatni, isznak, mint a gödény, és két formás patkány részvételével (Bismarck és Ferenc József nevezetűek) futóversenyt rendeznek a fedélzeten. Baines a fedélzetre lépve határozottan intézkedni kezd: partra viteti a nőket a holtrészeg Forbes első tiszttel együtt, véget vet a patkányversenynek (Ferenc József nyerte egyébként) és minden matrózt a helyére parancsol: horgonyt fel, indulás!

seaof.JPG

Tovább
Címkék: onedin család
komment

A célszemély (Person of Interest) 4x10 - The Cold War

2015. június 19. 15:00 - AaannnaaA

Kínai kajáldában Harold osztja az észt az őt gyilkos arccal méregető kiszolgálónak, és sorolja el sokadszorra, hogy pontosan milyen kaját kér. Gyorsan megtudjuk kukacossága okát: a hamit békejobbként viszi a megláncolt Riconak. De míg odáig eljut, láthatjuk haladása útvonalát, így derül ki, hogy az irodának használt metróállomás a kínai negyedből közelíthető meg, nem is akármilyen módon: miután lebattyog a föld alá, egy kajaautomatába dobott apró nyitja az állomáshoz vezető átjárót. Közhelyes, de jó. Odalent kolléganője plusz egy ember nagyságú plüss medve várja: na jó, ez utóbbi Forrás medve jelmezben – a szerkó a mai álcája volt (kisgyerekek szórakoztatása). Hehh!

Szóval Shaw megbilincselve, amit meglehetősen rosszul tűr, még a béke-szendvics ellenére is, hiába hajtogatja Főncsi és Forrás, hogy jelenleg a meglapulás az egyetlen opció mindannyiuk testi épsége érdekében. A fogva tartás nem lesz egyszerű történet, ez már abból látszik, hogy a bilincset észrevétlenül leszedi magáról, és faarccal grasszál az irodában, mintha mi sem történt volna.

1.jpg

Tovább
komment

Breaking Bad 1x07 - Ha egy üzlet beindul…

2015. június 19. 09:00 - roxig

Hamar összehívják a tanári vezetést a J. P. Wynne középiskolában az eltűnt meth-labor felszerelések miatt, majd a DEA vezető nyomozója elmondja, hogy minden követ megmozgatnak azért, hogy kiderüljön, ki felelős a lopásért. A tanárok sorra teszik fel a kérdéseiket: nem értik, hogy ha eddig úgy volt, hogy az iskola gondnoka, Hugo felelős a történtekért, akkor a rendőrségnek most hogy hogy fogalma sincs, ki a tettes. Carmen igazgatónő Hugo védelmében gyorsan tisztázza, hogy a férfit nem érte az a vád, hogy drogot árult volna az iskolában, csupán a kocsijában találtak valamennyi marihuánát. A tanár-szülő hallgatóság viszont azon értetlenkedik, mégis hogyan kaphatott egyáltalán munkát az iskolában egy olyan ember, akinek priusza van, és vajon mit szólhatnak az egészhez a gyerekek, akik előtt letartóztatták. A nyomozó gyorsan visszatereli a szót az eltűnt kellékekre: nem állítja, hogy valamelyik dolgozó lenne a célszemély, lehet, hogy betörés történt, bár egyelőre ennek nincs semmi nyoma. Walter eközben az asztal alatt elkezdi simogatni Skyler combját, aki zavarában gyorsan lefogja férje kezét, ám hiába: Walt egyre feljebb kezdi simogatni a nőt, aki tehetetlenségében nem tud mást tenni, mit élvezni az egészet. Pár másodperccel később, miután belemerülnek, Carmen igazgatónő hirtelen Waltert szólítja: a férfi azonnal kihúzza a kezét feleségei lábai közül és elmondja, fogalma sincs, mi vagy ki állhat az ügy hátterében, mire Carmen elmondja, hogy Walter jelenleg betegszabadságon van, és külön megköszöni, amiért eljött erre a mai összejövetelre, mire a hallgatóság tapsolni kezd. Walter ezek után felsorolja, pontosan mik tűntek el a laborból, a meeting után pedig a szokásos hazaút helyett a kocsiban szeretkezik a feleségével. Skyler nem teljesen érti, mi jött rá a férjére, de eléggé élvezi a helyzetet, mire Walter csak annyit mond, hogy persze, hogy jó, hiszen illegális. Ő pedig aztán csak tudja.

kepernyofoto_2015-06-11_15_48_25.png

 

Tovább
komment

A célszemély (Person of Interest) 4x09 - The Devil You Know

2015. június 18. 15:00 - AaannnaaA

Az eseményeket ott folytatjuk ahol az előző rész végén abbahagytuk: Martine besétál Shaw „munkahelyére” és fegyvert ránt. Persze Ricot sem kell félteni, tart némi tűzerőt itt is, úgyhogy amint a gyiloknő lőni kezd, ő viszonozza. Cefet tűzpárbaj kerekedik, szerencsére egyetlen civil sem kap extra likat, sőt a csajok sem – a két női terminátor nem bír egymással. Shaw folyamatosan hátrál, végül a hátsó kijáraton távozik, aholis motoron Forrás várja.

Gyorsított ütemben menekülnek, a Szamaritánus persze követi őket a kamerák képén át egészen addig, míg holttérbe nem érnek, ahol nem láthatja őket. Itt egy várakozó kaminyon rakterébe motoroznak befele (könyörgöm!), a drótlovat letakarják, maguk pedig a már bepakolt dobozok mögé bújnak. Mikor a rakodómunkások bezárják az ajtót, végre szusszanhatnak. Rico nem kicsit ideges, miután Forrás közli, hogy lebukott, Főncsi pedig kontráz, miszerint vissza kell térnie a főhadiszállásra és meglapulnia. Oké, de mi lesz, ha új szám érkezik? Nos, John megbirkózik a feladattal, mondja Harold, miközben némileg idegesen nézi az okostáblán Elias képét.

1.jpg

Tovább
komment

Halt and Catch Fire – CTRL Nélkül 2x03 – The Way In

2015. június 18. 11:00 - SuperLawyerGirl

Gordon elmélyülten dolgozik a programján, de Donna annyira nem izgatott miatta – inkább a kommenteket olvassa a Mutiny új üzenőfaláról. Mikor férje felrója, hogy ezt csak miatta csinálja, akkor frappánsan visszavág, hogy azért eléggé élvezheti, hiszen két hete alig dugja ki az orrát a garázsból. A program neve egyébként Sonaris, és hogy mit tud? Feltérképezi a Mutiny összes felhasználóját, azokat is, akik nem hivatalosan csatlakoznak fel. Csak egy kérdése van Donna felé, ki az ő Supermane. Már éppen belemelegednének egy kis szerepjátékba – értitek Gordon Clark és Clark Kent – amikor kedvenc feleségünknek eszébe jut, hogy rohannia kell. Szegény Gordon nagyon csalódott.

vlcsnap-2015-06-16-16h50m10s164.png

Tovább
komment

Kemény motorosok 5x11 – Légy hű magadhoz

2015. június 18. 09:00 - glaurung24

Lassú, álmos felvezetés után éles váltással csap át a heti rész kemény tempóba, hiszen Jaxy és Dokinő reggeli beszélgetésével nyitunk, ami persze nem is szólhatna másról, mint a providence-i ajánlatról, meg arról, hogy ki kéne végre tényleg szállni teljesen a bandából, főleg azok után, amik az előző nap történtek Dokinő szeme láttára Otto közreműködésével. HB és Rémrendes reggeli kávéja is hasonló vonalon megy, a jövőt taglalják, és hogy titkok nélkül, tiszta lappal kellene folytatniuk. Rémrendes persze nem is lenne Rémrendes, ha véletlen ki nem kotyogná a régi, Ottónak szánt holmik pakolászása közben, hogy Dokinő a börtönben önkénteskedik épp az említett rab mellett, de nagyon titkolózik emiatt.

vlcsnap-2015-06-17-20h12m28s145.png

Tovább
komment

A célszemély (Person of Interest) 4x08 - Point of Origin

2015. június 17. 15:00 - AaannnaaA

John kommandós cuccosban tület befelé egy épületbe, szokás szerint váll- illetve térdlövéssel illet minden ellent, akik ugyanolyan felszerelésben vannak, mint ő maga. Mielőtt ettől zavarba jönnénk egy térdlövést hősünk is begyűjt, ezzel leáll az akció, amiről így kiderül, hogy szimuláció – „Riley nyomozó” ezek szerint leendő utódait oktatja a „tanpályán”. Mindenesetre nem túl boldog, hogy valaki a tanítványok közül őt magát is eltalálta, de miután ő az oktatója, inkább verbálisan megsimizi a buksiját.

Az akadémiai hallgatók felkészítése nem véletlen, egyikük a mai célszemély, méghozzá az, aki eltalálta nyomozónkat – név szerint Dani Silva. Főncsi jelenti a fülesén, miszerint a fiatal nő eddigi ismereteik alapján teljesen átlagos életet él, nem tudni milyen veszély leselkedhet rá. Illetve egy azért rögtön akad, társai ugyanis kóstolgatják: nagyon nem megy le a gigájukon, hogy nőként jobb náluk. Egyikük a többieknél is vehemensebben támadja, így Főncsi megjelöli lehetséges veszélyforrásként. Szerencsére egy másik társa – Ortiz – megvédi Danit, sőt cimbizni is leáll vele, mikor kettesben maradnak: kéri, hogy a nő tanítsa meg pár fogásra, cserébe vállalja, hogy megtisztítja a fegyverét. Úgy látszik nem mindenkinek büdös egy nőtől tanulni.

1.jpg

Tovább
komment

Zoltán, a Farkasember 1x01

2015. június 17. 11:00 - Chat Géza

z2_1.png

Van egy fickó, Horkai Zoltán, aki vadállatokkal foglalkozik. Ennyi, nem nagy truváj. A fity fenét nem az! Ő ugyanis nem a Facebookon teszi az agyát valami állatvédő gittegylet nyílt csoportján belül, hanem egy többhektáros birtokon képzi ki több tucatnyi állatát. Figyeltétek, hogy Zoltánt még egyszer sem cirkuszi idomároztam le? Mert Zoltán nem az, hanem állat koordinátor, bármennyire is szakbarbár bullshitnek hangzik, de a Discovery új műsorának első  kockáiból kiderül, hogy amit ő művel az nem bóhóckodás.

Tovább
komment

Derrick 3x03 - Félelem (Angst)

2015. június 17. 09:00 - wolfbeisz

Dr. Walter Hertel szúrós tekintetű, karizmatikus, idősödő férfiú, igazán elismert, sikeres cégvezető. S mint ilyen, természetesen nem elégszik meg – az első látásra egyébként elég szürke egérke – feleségével, Franziskával, hanem tart egy fiatal szeretőt is, Irene Kronach személyében. Újabban azonban gondok vannak a csinos hölggyel: kezd elkanászodni, két napja például a telefont sem hajlandó felvenni a jó doktornak. A férfi láthatóan szereti kézben tartani az asszonyait, de a fiatal szeretőnél a valóságos magánnyomozói koslatásával éppenséggel nem ér célt: Irene láthatóan ki akar lépni a kapcsolatból.

18_angst.jpg

Tovább
Címkék: derrick
komment

A célszemély (Person of Interest) 4x07 - Honor Among Thieves

2015. június 16. 15:00 - AaannnaaA

Shaw épp bűnözősegédként várja társait, hogy végezzenek egy rablással, mikor Főncsi hívja, miszerint új szám érkezett. Hát, most nem épp a legalkalmasabb, főleg, hogy a rablók túllépték az időkeretet és már hallani a közelítő rendőrautók szirénáját, miközben odabent a bűnelkövetés lövöldözésbe fordul. Romeo és társai kirohannak az épületből, bevágódnak a kocsiba és tűz – nyomukban egy járőrautó. Így Finch az új célszemély adatainak sorolása helyett abban segít, hogyan tűnhetnének el a rend őrei szeme elől. Ez sikerül is egy híd alatt (jajj, de közhelyes), a három rosszarc ugrál örömében, hogy Shaw megoldotta. Hát ő annyira nem boldog a mai teljesítményüktől, le is veri mindannyiukat néhány jól irányzott jobbegyenessel, majd a zsákmányt (két táskányi aranyrúd) behajítja a folyóba, és felmond.

1.jpg

Tovább
komment
süti beállítások módosítása