Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyélet 1x08 - Van aki ebben jó, van aki abban

2015. december 28. 14:09 - Zsoofka

Időhúzás gyanánt kicsi-Attival nyitunk, épp összeismerkedik Endrével, aki már 30 éve is lopkodással töltötte az őszi estéket… De hagyjuk ezt, nézzük meg mi a csuda  van Komáromival és a díszes bagázzsal.

11.png

Nos, a helyzet nem túl rózsás. Endre vérzik a golyó ütötte sebtől, Attila próbálja ellátni, miközben Márk instrukciókat olvas gúgli barátunkból az okostelefonján. Jáj. Orvos kellene, mondja nagy bölcsen az idősebb Miklósi. Csakhogy az kész lebukás, végül megpróbálják beérni egy esősegély-dobozzal a kocsiból.

2.png

Közben Mira otthon – szintén a gúglit bújva - épp azt olvasgatja milyen nagymenő ember is az anyja új pasija, Kálmán. Épp sikerül némi infót összeszedni róla, amikor beállít Oszi. Még mindig menni akar kurvának, Svájcba. Csak azért jött, hogy visszahozza Janka kölcsönvett ruháit. Mirának azonban mentőötlete támad, nem kell ám rögtön emigrálni ahhoz, hogy új, független életet éljenek: elég egy jó állás, egy menő butikban. Akkor lesz jó fizu, abból meg albérlet és ott boldog, aranyélet 2.0.

A baj csak az, hogy Osziért, mint eladólányért nem biztos, hogy kapkodnának a belvárosban. Mira szerint mindez csak protekció (tudjátok, a mutyi kistestvére) kérdése, az meg lesz nekik, mert majd szerez Kálmántól… Miután ezt ilyen szépen kitalálta, el is megy Kálmán otthonába. Janka meglehetősen kétkedve fogadja, kicsit nehezen megy még Mirának a vetítés, átlátszó az érdeklődése anyja új élete iránt. Kálmán szeme is kerekedik:  eddig azt hitte, hogy új nőjének csak a pénzügyei zűrösek, most kiderül, hogy az excsaládja is… Nem biztos, hogy Kálmánunk mindezt le bírja nyelni. Mira mindenesetre vacsorára is meghívatja magát, ott pedig előhozakodik a kérésével: Tessen odatelefonálni a Butikba, mert ott akarok dolgozni a barátnőmmel. Végül Kálmán megígéri a protekciót, bár eközben a szemeivel hegeszteni lehetne.

3.png

Igen ám, csakhogy Kálmánnak esze ágában sincs segíteni. És nem azért mert nem tehetné meg. Hanem mert – a múltkori 8 millió után - nem akar ismét Miklósi családtagot menteni, nem akarja, hogy folyamatosan pumpolják. Azt sem akarja, hogy Janka régi élete (lsd. gyerekei) ideszokjanak és folyamatosan „zaklassák” őket kisebb-nagyobb bajaival. „Saját gyerekeimnek sem tenném meg.”  (Naaaaa) Kell neki Janka, de nem kell neki Janka korábbi kistílű élete és annak mindenféle nyűge-baja. A nő ezt vagy tudomásul veszi és akkor aranyélete lesz Kálmán mellett, vagy mehet vissza mutyizni Attilához. Janka már-már szomorúan ráncolja a homlokát, de amikor ízelítőt kap az aranyélet 3.0-ból egy Seychelle-szigeteki utazás alakjában, hamar újra felvidul az arca, nem lesz nehéz választania.

4.png

Közben Ati, immár elsősegélycuccal felszerelkezve - még mindig Endrét „műti”. Egy telefon fényénél, amit a páciens tart a seb fölé. Itt már röhögök. De nem sokáig, mert – bár a műtét sikerült – a páciens meghalt, illetve gondolom még csak elájult, de a lényeg, hogy a két Miklósi belátja, nem fog menni orvosi segítség nélkül ez a vészhelyzetesdi. De akkor most mi legyen? Miklósi előbb haza akarja küldeni a fiát (önmagát meg kész felasni a rendőrségen), de az ettől kurvaideges lesz: anya lelépett, apa megy a sittre, akkor velük mi a fasz lesz? Gondolkozz, Miklósi, gondolkozz! „Valamit ki kellene találnunk.” Darabolás, savmaradtás, baleset – sok minden elhangzik Márk szájából…

De Apuka már mást tervez. Előbb újra meglövi – és ezzel teljesen szétroncsolja Komáromi fejét, majd hirtelen vetkeztetni kezdi a hullát. Lassan rájövök mi tervez: nem szabad, hogy felismerjék a holttestben az egykori nyomozót, sőt, valaki egész mást kell, hogy felismerjenek benne. Igen, Endrét. Merthogy (miután Atti betelefonál a rendőrségre Komáromi hívóján, ezzel új időpontot adva a gyilkosságnak) rögtön Tomcsát hívja, mint egy jófiú, aki teljesítette a 10 milliós feladatát, azaz lelőtte  a maffiafőnököt. 5.png

Szegény Komáromi  - immár Endrének álcázva, ott fekszik kiterülve. Attila bőszen takarítja mellette a fegyvert, eltünteti az ujjlenyomatokat. Megérkeznek Tomcsáék. Kezdetben minden simán megy, úgy tűnik Miklósi nem csak egy számára kellemetlen hullától szabadul meg, hanem még kap 10 milliót is…

Ahogy szívatja a gengsztereket a lóvé számlálásával, a kicsi fia feladata a gyilkos fegyver elrejtése Tomcsa autójában. Márk meg is teszi ezt, csak épp reccsen egy ág a talpa alatt. Gengszteréknek rögtön gyanús lesz a buli, hirtelen egy nem odavaló gyűrű is feltűnik „Endre” gyűrűsujján. Hogy szőke vagy fekete volt-e a haja az nem érdekes (?), de hogy nős nem volt Hollós, az tuti. Csakhogy már késő gyanakodni. Felhallik ugyanis egy rendőrautó szirénája, hála Miklósi korábbi telefonjának. A két Miklósi futni kezd, Attila még a 10 millás jutalmat is egy sötét sarokba górja. De úgy tűnik jól ment a rendezés. Mindketten megmenekülnek, egy iccakai kajálóban kötnek ki. A kettejük zsebéből épp csak előkerül egy hamburgerre való, de ezen már csak mosolyognak. Elvégre szabadok maradtak és talán Hollós is megússza.  Márk annyira megkönnyebbül, hogy fecsegni kezd, többet beszél az apjához, mint az elmúlt évben összesen. A rendőrök közben ezerrel helyszínelnek. Előkerül egy mentőautó is, amibe már az észhez tért, de enyhén hiányos öltözetű Hollóst tolják be.

6.png

Otthon, a Miklósi házban a két lány, Mira és Oszi buliznak a jacuzziban. Elvégre ez új életük előestéje, azt hiszik megvan a segítség, Kálmán megejti holnap az a telefonhívást a Butik felé és ők fel lesznek oda véve. Ők csak dolgozni akarnak, távol a rothadástól. A lakásban már az egész fürdőszoba úszik, amikor megjönnek a Miklósi fiúk. Ők nemigen értik a bulikát, de nincs is kedvük megérteni, csak egy kis csöndre vágynak és aludásra. A csöndet meg is kapják, de az átélt traumák hatása miatt aludni azt nem tudnak. Mindketten a konyhában kötnek ki. Egy valamire tuti jó volt a ma este: apa és fia örök barátságot kötöttek. Kár, hogy ennek egy gyilkosság volt az ára. Attila a konyhaasztal mellett ülve mintha tulajdon lelkiismeretével beszélgetne, amikor azt mondja: „nem így akartam”, ha Komáromi nem köcsögösködött volna, és az alku szerint elengedi Márkot, még most is élhetne. Hááát elég kevés ez gyilkossági indoknak, de néha az aranyélet érdekében áldozatokat kell hozni. Az „áldozatot" jelen esetben Komáromi Zsoltnak hívták

Kórházi szoba verzió 1.8.png

Végre eljő a másnap reggel, mi Endrével nyitunk, aki egy lepukkant kórházi ágyon ébred, odabilincselt kézzel. Szemmel láthatóan próbál visszaemlékezni az előző éjszaka eseményeire, de nem túl sok sikerrel megy ez neki. De sok ideje nincs elmélkedni, máris rányit egy nyomozónő (Erika, a főhadnagy) és faggatni kezdi. Hollós nagyon rutinosan persze nem emlékszik semmire, vagy legalábbis ezt mondja…

Erika nagyon rámenős, közli, hogy Komáromi meggyilkolása ügyében nyomoz. Szigorú és határozott.  Közben Hollós is észhez tér valamelyest és ügyvédért kiállt. Ügyvédet azonban nem kap, egész más helyről érkezik a segítség: meglátogatja őket ugyanis az előző részből megismert Rendőrfőnök, aki pár rövid mondattal maga homályosítja fel Hollóst az előző éjszaka eseményeiről. Benne Tomcsa színre lépéséről és letartóztatásáról. Tomcsa volt a rendőrség legújabb célpontja a múltkori autós üldözés kapcsán, mondja, Komáromit épp ő, a Rendőrfőnök állította rá. A nyomozó követte Tomcsát, akinek régi ellenfele volt Hollós. Az a csúnya gonosz ember előbb szegény Endrét puffantotta vállba, majd lelőtte Komáromit is. Kicsit sántít a sztori, de nyilván van az a pénz, amiért a Rendőrfőnök ezt terjeszti.

Erika minden rezdüléséből érződik, hogy átlát a szitán, tudja, hogy a főnöke és az egyre magabiztosabbá váló Endre egy követ fújnak, de nem tud mit tenni, néhány gúnyos megjegyzés után félreáll. Amikor magára marad, Endre arca mindent elárul: maga sem hiszi el, hogy ezt az egészet (viszonylag) épp bőrrel megúszta. És még csak börtönbe sem fog kerülni. Ellenben a legnagyobb ellenlábasát rendőrgyilkossági vádakkal évekre rács mögé zárják.

Mivel már ugye másnap van, Oszi és Mira betipeg a Butikba, jöttek munkát vállalni. Mi – a Jankás jelenetekből – már tudjuk, nem fog nekik összejönni. Mira rendkívüli módon csalódott. Még onnan a Butikból számon kéri az anyján Kálmán tegnapi ígéretét. Janka azonban már csomagol, sőt lélekben már el is utazott, így lepattintja a lányt. Oszi – amolyan én megmondtam arckifejezéssel – kész visszatérni az „A” tervhez, kész kurvának állni Bazelben.

Jankában közben mintha mégis felébredt volna a lelkiismeret, kész lemondani a Szigetekről, maradna családot menteni. Szeretője szerint ez nem túl jó ötlet. Kálmán magyarázata egyszerű: a gyerekek mindig lesznek és folyton csak a baj lesz velük, hol ez kell nekik, hol az. Janka nem mentheti meg őket folyton, ő, Kálmán meg főleg nem. Szóval tessen dönteni, a gyerekek vagy ő. És hogy megkönnyítse a nő döntését, mellesleg közli, az alapítvány hiányzó 8 millióját még nem utalta át… Vagyis Janka választhat: vagy Kálmán, a Szigetekkel és a milliókkal, vagy az excsalád. Nem pontosan értem a férfi motivációját, elég ingatag e kapcsolat alapja, ha már a 3. nap milliókkal és szigetekkel kell bezsarolnia nőjét azért, hogy ő mellette maradjon…. Mindenesetre Jankának már nem túl sok esélye van, „szegény” kénytelen elutazni Kálmánnal….

9.png

99.png

Közben Endre új helyre kerül lábadozási célnól. Néhány fokkal komfortosabb az előző lyuknál, hát még a börtönnél:

Kórházi szoba, verzió 2.a1.png

Látogatója is akad, Attila személyében. Endre büszke emberére, kénytelen vagyok idézni szavait, mert esélyem sincs másként visszaadni a lényegét:

„Te is, meg én is rózsaillatúak maradtunk. A gecik vagy a föld alatt, vagy sitten.”

Szóval Attila olyat tett, amit Hollós ki sem nézett volna belőle… Sok-sok problémát oldott meg egy csapásra. Attila kap ugyan egy dicséretet, de közös megegyezéssel úgy döntenek, elválnak. „Ne keresztezzük többé egymás útját!” – veti oda Endre a beszélgetés végén.

Közjáték 1.Márk sem tétlen, mint a jófajta gyilkos visszatér a tett színterére és begyűjti az apuka által eldobált 10 millás tasakot. Bár a rendőrök még ott dolgoznak, senkinek sem tűnik fel a hátizsákos fiú.

a2.png

Mira kénytelen búcsút venni Oszitól, könnyek között teszi fel barátnőjét a bázeli buszra. Majd gondol egyet és olyat tesz, amit egy igazi Miklósi tesz, ha mérges valakire. Bosszút áll, - jelen esetben Kálmán ellen: fogja az otthon-felgyújtás elmaradása okán feleslegessé vált benzint és lelocsolja vele Kálmán udvaron álló autóját és gyufát küld utána. Ég is, mint a Reichstag. Kálmán hanyatt homlok rohan, Janka csak a távolból ereszt meg egy minimálmosolyt. Ő tudja, hogy ki van e tett mögött és talán egy picit büszke is a lányára…. Az a malőr azonban nem tartja vissza az új párt az utazástól. Miközben az alapítvány tagjai az itt a nyolcmillió hol a nyolcmillió játékot játszák, ők már úton vannak a reptérre.

Közjáték 2. Komáromi utóda beköltözik a férfi régi irodájában, örökli a korábbi dekorációt is, a Hollósi nyomozás anyagait. Lesz még itt nemulass, ha hagyják kibontakozni. Erika nem az a fajta, aki hagyja, hogy csak úgy félreállítsák.

a3.png

Közjáték 3. Attila úgy érzi nem érdemli meg Apuka óráját, a Tankcsapda kíséretében visszaviszi hát a vitrinbe.

És hogy milyen az élet a maffia után? Nos, nem arany, de legalább nem is rohad más benne, csak egy üveg kovászos uborka.

a4.png

Márk edzőtermi bérletre költi a 10 milla egy részét, Apuka dolgozni kezd (megmosolyogtató módon Securityman-ként egy üzletben), 1-2 napja lejárt joghurton és tejfölön élnek, illetve Mira főztjén, aki –az anyjával ellentétben kész megtanulni főzni.

Igen, jól számoljátok, 3 főre apadt a létszám, úgy tűnik Janka végképp Kálmánnál ragadt. De a hangulat őszinte, kedves, nyugodt és mindenekelőtt családi. Egy szülinapi torta is előkerül, Márk ma lett 18 éves. Saját szülinapi ajándékként megszerezte végre jogsit, kapott jutalmul autót, igaz csak marcipánból.

 A 8. rész 50. percéig kellett várni, hogy a Miklósi család így nevessen: b1.png

De hirtelen Mira, majd a többiek arcára is odafagy a mosoly. Az ajtóban ugyanis megpillantják a Szigetekről épp hazaérő Jankát, aki szülinapozni érkezett. Attila udvarias, asztalhoz invitálja a nőt, tortázzanak négyesben. De idegen ő már ebben a lakásban, ahol nem cukrászdai a süti, hanem házi, sőt még cukor is van benne, édesítőszer helyett. Azaz itt már semmi sem szent. A kínos feszengés egyre zavaróbb, Janka eddig sem volt a család közepe, de most végképp kilóg a sorból.

a5.png

a6.png

Úgy tűnik a Miklósi család látszólagos békéjére nem csak Janka újbóli felbukkanása jelent veszélyt. A záró képen ugyanis egy rendőrautó áll meg a házuk előtt és egy zsaru épp belépni készül az udvarra.

a7.png

Vajon mi hírt hoz?  Bejelenti, hogy érkezik a 2. évad? Lesz még egy két kör a maffia és Miklósi Attila táncában? Kiderül milyen az aranyélet Kálmán mellett?

 Minden kedves hogyolt-olvasónak jó sorozatvárást és boldog új évet kívánok! :)

Címkék: aranyélet
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szebeee 2016.01.01. 23:27:45

A Tankcsapdás montázs szerintem egészen király lett.

A végén a zsaruk tulajdonképpen bármelyikőjükhöz jöhettek.
Vajon ki lesz az?:)

Economix 2016.01.05. 15:20:57

Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó sorozatot össze tudnak rakni itthon. Meglepően jó volt!
süti beállítások módosítása