Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x07 – Bloodletting

2015. december 24. 09:00 - A_Rézi

Egy bulival kezdünk Marcelnél. A hatalmas tömegben Josh is ott van, bár nem nagyon találja a helyét – viszont még él és virul, szóval a Főnök még nem szembesítette. Marcel ceremónia-mesterként megnyitja a harc-estet, melynek keretében az emberei egymásnak eshetnek, hogy kiérdemeljék a belépést a belső körbe, valamint a napfény-gyűrűt. Az első pár egy nagydarab, kopasz-kigyúrt pasi, meg egy harcias vékonyka csaj – és naná, hogy a csaj győz. Bár ennek nem sokáig örülhet, mert Klaus is megjelenik a buliban, és kitöri a nyakát. Most már minden szem rá szegeződik, és Elijah-ra… az ősi tesók Hayley-t követelik, különben megölnek mindenkit a teremben. Pazar! Ám kiderül, hogy Marcel tényleg találkozott Hayley-vel, beszéltek is, ám ennél több nem történt. Még a segítségét is felajánlja a keresésben. Kérdés, ha nála nincs, akkor hova tűnt a farkaslány? A néző rögvest választ is kap: Hayley egy kocsi rakterében tér magához, megkötözve. Amikor szabadulni próbál, a sofőr lehúzódik és megáll. Az elrablóban felismerhetjük az idegesítő Tyler Lockwoodot a Vámpírnaplókból

vlcsnap-2015-12-20-14h24m08s246.png

Elijah és Klaus Sabine-t kapja segítségül Marceltől. A Negyed Ura kegyesen megenged egy helymeghatározó-bűbájt, hogy Hayley nyomára bukkanhassanak, ő viszont lelép várost irányítani. Sabine varázslata nyomán, a térképen egy vércsík a mocsár legeldugottabb részeihez közelít. Míg a két ősi egymással ironizál, addig a boszi olyan pletykákról beszél, melyek szerint száműzött vérfarkasok élnek azokon a területeken. Hayley talán az ő keresésükre indult…

vlcsnap-2015-12-20-14h25m17s181.png

Eközben Tyler valóban a mocsár mélyére, egy kunyhóhoz cipeli a farkaslányt. A szemére veti, hogy összeköltözött azzal a pszichopatával (Klaus), és már rég nem az az ember, akit anno megismert. Tud a terhességről, és némi infója is van Hayley származását illetően: a félhold alakú anyajegy a bizonyíték rá, hogy királyi családból származik. Wow! A falkák eltűntek, mivel a vámpírok évtizedekkel ezelőtt elüldözték őket, de néhányan még a közeli erdőkben bujkálnak – fel is tűnik egy-két ember, köztük egy szőke nő. Megjelenik egy flanelinges, borostás fickó is, Dwayne, aki szemlátomást Tyler fogdmegje, és a kunyhóban viszi Hayley-t.

vlcsnap-2015-12-20-14h26m13s208.png

Josh egy kocsmában vészeli át a nappalt, vagyis csak vészelné. Marcel csevegni kezd vele, először semmiségekről, pl. hogy Josh miért is nem csatlakozik a csoportosan szórakozó vámpírokhoz. Aztán előáll a farbával, vagyis, hogy előző este Klaus igazi házánál látta, hogy is van ez? Josh rögvest menekülő-üzemmódba kapcsolna, de Marcel emberei az útját állják – csapdába esett.

vlcsnap-2015-12-20-14h27m26s192.png

Az ősi tesók a mocsárban táncolnak tovább egymás idegein. Klaus szerint a bátyjának tetszik Hayley, és megpróbálja őt lenyűgözni – Elijah szerint viszont, ha Nik élő inkubátorként kezeli gyermeke anyját, az az ő baja. A hibrid érzékei jeleznek, ám nem Hayley szagát szúrja ki, hanem egy régi ismerősét, akinek nagyon nem örül… Meg is találják Tyler kocsiját, és bizonyítást nyer, hogy ő vitte el a lányt. Elijah rákérdez, hogy ugyan már, Tyler miért jönne utána? A gonosz tesó először kitérő válaszokat ad: ráhajtott Tyler csajára; ő volt az első hibrid, akit nemzett – bár neki nem sok beleszólása volt; aztán Klaus ellen fordította a hibridjeit, ezért ő kénytelen volt őket lemészárolni. Végül bevallja, hogy megölte Tyler anyját, hogy megleckéztesse a fiút – és komolyan csodálkozik, hogy az bosszút akar állni rajta… Elijah szerint ez Hayley-n is csattanhat. Szétválnak. A rendes tesó megmenti a lányt, a gonosz pedig Tyler után ered.

vlcsnap-2015-12-20-14h30m00s194.png

Marcel egy csomagot hoz Davinának: Josh-t. Először ki akarta nyírni, de mivel ezzel a saját szabályait szegné meg, úgy dönt, a fiú életben marad… (halleluja!) Ki kellene törölni az elméjéből Klaus igézését! Hoppá, ilyet lehet? Davina rábólint, úgyhogy lehet. A boszi szerint viszont, minél többet igézett az ősi, annál fájdalmasabb lesz azt kitörölni. Josh belemegy – mintha lenne más választása –, de mikor rákérdez, hogy mégis mekkora fájdalomról van szó, Davina megmutatja… Szemlátomást nem lesz egyszerű menet.

vlcsnap-2015-12-20-14h32m16s29.png

Dwayne egy kályhához kötözte Hayley-t a kunyhóban. Tyler jön, és a lány rákérdez, hogy az őt egy ideje követő farkas vajon Tyler volt-e – mivel csak a hibridek képesek teliholdon kívül is alakot váltani. Nemleges választ kap. Végre fény derül Tyler céljára: előhúz egy hatalmas tűt és beleszúrja Hayley hasába. Basszus! Közben elmondja: Klaus elvett tőle mindent, tönkretette az életét, most jön a viszonzás. A felszívott vért Dwayne-be fecskendezi, majd kitöri a pasas nyakát… Hayley nem győz szörnyülködni.

vlcsnap-2015-12-20-14h33m16s118.png

Marcelt a Szent Annában Rebekah kapja el. A lány visszatért, naná, hogy Hayley-t keresi, és keménykedik egy sort – feleslegesen. Marcelnek a szeme sem rebben, és előadja azt, amit a tesóknak. Ám Rebekah azért is dühös, mert szerinte a férfi kihasználta, hogy elvezesse az otthonukig… és ha ezt Klaus megtudja, neki annyi! Marcel biztosítja, hogy nem köpi be, sohasem bántaná. Rebekah viszont nem hisz neki – Marcel manipulatív és hazug, épp, mint a teremtője. A férfi, hogy bizonyítson, elhívja az ősi hugit valahová…

vlcsnap-2015-12-20-14h35m23s108.png

A mocsárban Hayley még mindig nem tért napirendre a történtek felett, de Tyler megnyugtatja: Dwayne önként jelentkezett kísérleti nyúlnak. És a lánynak végre leesik, hogy hibridet akar a pasiból csinálni – ami elvileg lehetetlen, gyakorlatilag viszont nem. Tyler beszél egy bosziról, meg egy látomásról is – Hayley-nek már tele a hócipője az ilyesmivel. A pasi szerint lehet, hogy a baba „csak” egy baba, de lehet, hogy nem. Most majd kiderül. Ahogy az is, hogy a hibridek és Klaus közötti kötelék ezesetben is létrejön-e. Tyler jelentőségteljesen elővesz egy tőrt. Hayley okosan beszélteti: miből gondolja, hogy Klaus tudja, mire képes a baba? Miért ne tudná? A hátsó szándék nélküli Klaus ritka, mint a fehér holló! Elég lenne néhány hibrid, az élükön visszafoglalja New Orleanst, és nem lesz, aki megállítsa… Dwayne közben magához tér – Tyler megvágja Hayley-t, hogy az „újszülött” igyon belőle, amit az meg is tesz, majd némi törés-zúzást követően átváltozik. A tőr a padlóra esik, de a lány nem éri el, egy összetört szék lábát viszont igen. Dwayne helyre jön, nem halt bele a változásba – hibrid született.

vlcsnap-2015-12-20-14h38m37s1.png

Davina varázsol, Josh szenved. A boszi szerint ez csak rosszabb lesz, Klaus igézete mélyen gyökeredzik. Szerinte vudu lobotómia ide vagy oda, Josh-nak másra kellene gondolnia. Hja, sok sikert! Két roham közt azért szóba elegyedik a két fiatal. A fiú nosztalgiázik: négy éve még sorra járta a diszkókat, partizott és pasizott ezerrel, most meg vért akar és napfény-gyűrűt. Davina is: szereti a klasszikus zenét, zongorázik, de amíg itt ragadt, addig ez nem opció – mivel egy csapat őrült boszi rituálisan fel akarja áldozni. Arra vágyik, hogy minden megint normális legyen.

vlcsnap-2015-12-20-14h39m43s153.png

A hibrid-elmélet beigazolódott, Tyler szerint, ha Klaus megkapja a babát – győz. Hayley próbál hatni rá: akkor segítsen menekülni, elrejtőzni… de nem! Tyler felveszi a tőrt, nyilvánvaló szándékkal – ám, ahogy Hayley közelébe ér, a lány beledöfi a széklábat. A zajra befut Dwayne, aki szemlátomást a kismama biztonsága miatt aggódik… Nocsak, van itt kötelék! Ezt Hayley is rögtön leveszi, és Tylerre uszítja a pasast. Amíg azok egymással vannak elfoglalva, ő megszökik – szegény Dwayne viszont rajtaveszt: Tyler kitépi a szívét.

vlcsnap-2015-12-20-14h41m08s252.png

Hayley fut az életéért a mocsárban, és egyszercsak Elijah-ba botlik, akinek nagyon megörül, és viszont. Ám mielőtt bárhová is mennének, a lány beszélni akar: valószínűleg a gonosz tesó legújabb gonoszságáról. Tyler Hayley keresésére indul – ám végül teremtőjével találja magát szemközt. Klaus cinikus: Tyler elég mélyre süllyedt, hogy már egy terhes lányt fenyeget, hogy rajta bosszút álljon… hja, volt kitől tanulni. Aztán bedobja Caroline nevét, vajon a lány mit szólna ehhez az egészhez, de hatástalan – Tyler biztos benne, hogy ha vele történik valami, Caroline örökké utálni fogja (és az örökké, vámpírok esetében elég hosszú idő). Végre bunyó, amit nem sokáig élvezhetünk, mert mielőtt a felek alaposabban belemelegednének, Tyler megfutamodik… Klaus utána.

vlcsnap-2015-12-20-14h42m52s11.png

Marcel a Kertbe vezeti Rebekah-t, majd rövid tárlatvezetés után a lényegre tér: egy réges régi rajzot mutat a lánynak, egy bazi nagy, kétemeletes házról. Kiderül, hogy Marcel ezt neki terveztette, az övék lett volna, ha nem történt volna az, ami… Amikor az ősiek elmenekültek New Orleansból, már megépült az alap, de nem folytatták. Marcel várta vissza Rebekah-t, de az nem jött – hja, Klaus leszúrta, és 90 évre koporsóba tette. A férfi rámutat, hogy igen, a gonosz tesó ezt csinálja, sose lesz boldog, és ezért tesz tönkre mindenkit, aki az… Rebekah ezt pontosan tudja. Marcel választás elé állítja: Klaus, vagy ő – elég szembetűnően eltúlozva a kettejük közti különbséget. Rebekah parázik, és van miért… de Marcel szerint minden oké lesz, ha előbb kiiktatják Klaust.

vlcsnap-2015-12-20-14h44m11s9.png

A mocsárban zajlik Klaus kettes számú kibeszélése. Úgy tűnik, Hayley bevette Tyler szövegét, mert szerinte a gonosz tesó tudta, mire képes a baba vére, és a jövőben használni akarja – szó sincs apai érzelmekről. A lány még azt is elmondja, hogy szerinte Dwayne kötődött hozzá, vagyis a babához. Elijah mélyeket hallgat, majd közli, hogy bármi is történt, az ő szándékai változatlanok: megvédi Hayley-t, ha kell Klaustól is. Hayley szemlátomást úgy érzi, mintha a falnak beszélt volna, de azt hiszem, kivételesen téved…

vlcsnap-2015-12-20-14h45m04s48.png

Klaus és Tyler bújócskázik. Előbbi egyre dühösebb, utóbbi meg jól hátba támadja őt, leszúrja egy karóval – ha átlagos vámpír lenne, már bizony kövülne, de így… csak még jobban bepöccen. Megy a bunyó: ököllel, karóval, hemperegve, és naná, hogy Klaus benyögi, hogy de jó, hogy anyu már nem láthatja, mi lett a fiacskájából… jellemző! De Tyler sem rest teremtőjét a kudarcaira emlékeztetni, kezdve azzal, hogy most éppen a saját gyerekét készül cserbenhagyni. Nem kéne, Klaus gyógyszere még jobban elgurul. Már Tyler szívét markolja, az idióta meg csak biztatja az ősit, hogy hajrá, tegye meg… Bakker, ez meg akar halni! Klaus is erre a következtetésre jut, és épp ezért életben hagyja. Mivel Tyler nem egy agysebész, nem hinném, hogy ez trükk volt… és azt sem, hogy bölcsen használja majd fel, amit kapott…

vlcsnap-2015-12-20-14h46m27s78.png

Rebekah Marcelt győzködi: eddig mindenki fűbe harapott, aki le akarta győzni Klaust. Marcel szerint senkinek sem volt Davinája, aki majd módot talál a gonosz tesó megölésére. Rebekah erre lebbenti a fátylat: ha egy ősi meghal, vele hal az egész vérvonala is. Ha Marcel megöli Klaust, Klaus akkor is nyer, mint mindig… A férfit nem nagyon rendítette meg a fejlemény – még csak meg sem döbben, csak tovább gondolkodik: akkor B terv – eltemetni őt az idők végezetéig… Sok sikert! Egy ősinek meg sem kottyanna a Kert… Rebekah nem érti, mi ez a hirtelen újra fellángoló szerelem, de Marcel csak meg akarja védeni az otthonát, a népét, szabad akar lenni, és, ha bónuszként a lányt is megkapja… hát még egy okkal több. Szóval, Szöszi, döntsd el, mit akarsz!

vlcsnap-2015-12-20-14h47m12s12.png

Elijah és Hayley visszatér a kunyhóhoz, ahol Klaus éppen a halott Dwayne-t szemrevételezi. Ez itt egy hibrid. Ki változtatta át, mert ő biz’ nem… Hayley és a hormonjai már éppen nekiugranának, de a rendes tesó visszafogja. Ebből az egy ártatlan mozdulatból Klaus máris összeesküvést szimatol (és/vagy féltékeny). Elijah elindul a kályhától: Tyler egy elméletet akart tesztelni Hayley-n és a babán, és állítása szerint Klaus pontosan tudta, mire képes a baba vére, és fel akarta azt használni a saját céljaira. A ősi hibrid oltári jól játszik színházasdit, de most mintha őszintén meglepődött volna (WTF!), megsértődik, és támadásba is lendül. Szép kis család, bármi rosszat mondanak rólam, rögtön elhiszitek! Megy a cinizmus ezerrel, és megint oda lyukadunk ki, hogy Elijah a nemes, ő meg mindig csak egy fattyú marad… Elijah már épp próbálna kinyögni valamit, mi pedig már majdnem sajnáljuk szegény, ártatlan Klaust, amikor az hirtelen megharapja a nagytesót… Majd dicső mosollyal az arcán távozik.

vlcsnap-2015-12-20-14h48m53s216.png

Úgy tűnik, Josh végre megszabadult, ám ezt még nem nagyon érzi, mert fürdik az izzadtságban. Davina elmondja, hogy Marcel azt akarja, hogy őt is felejtse el – biztonsági okokból. Ezt igazából egyikük sem szeretné, mert végre normálisan el tudtak valakivel beszélgetni. Josh megígéri, hogy titokban tartja a boszi ki- és hollétét. Kisujj-eskü!

vlcsnap-2015-12-20-14h50m32s247.png

Hayley és Elijah átkutatják a kunyhót. Elijah megnyugtatja a lányt, hogy nem fog belehalni a harapásba, de elég kellemetlenek lesznek a következmények… aztán emészti magát egy sort, hogy túl hamar ítélkezett, hiszen nemcsak Klaus, hanem ő és Rebekah is követtek el szörnyű dolgokat. Hayley szerint Elijah csak ne hasonlítgassa magát Klaushoz! A kunyhó tornácán egy könyvet találnak – tuti, hogy korábban látott idősebb nő hagyta ott. Ahogy belelapoznak, egy több generációra visszanyúló családfát találnak. Az utolsó bejegyzés: Andrea Labonair, 1991. június 6. Hayley szerint akár ő is lehet, mivel épp ezen a napon született…

vlcsnap-2015-12-20-14h51m51s219.png

Klaus magányosan iszogat, és bámul ki az ablakon, aztán befut Rebekah, Elijah és Hayley holléte felől érdeklődve. A kicsit részeg gonosz tesó kicsit szubjektíven hogyvoltozza történteket, majd közli, szüksége van Rebekah-ra a Marcel elleni háborúban, mert csak ő maradt neki. A lány úgy ül, mint aki karót nyelt, de Klaus ezt nem teszi szóvá. Rebekah nem érti, miért kellene segítenie az Elijah-val (megint) történtek után, de a válasz egyszerű: mert egy család vagyunk. Plusz Rebekah remek kém lenne, mert Marcel még mindig bele van zúgva, mellesleg tud a találkáikról is. Szóba kerül, hogy vajon hogy talált rá az otthonukra, de a lány okosan hárít. Majd a nagy kérdés: szervezkedik-e ellene a Negyed Királya? És a Szöszi döntött, mert nemleges választ ad: ugyan, Marcel csak békülni akar, semmi mást…

vlcsnap-2015-12-20-14h53m45s125.png

Utolsó jelenet: Marcel az emberei társaságában egy bárban tárgyal – Tylerrel, aki beavatja, hogy Hayley nem csupán közönséges vérfarkas, hanem Klaus gyerekét várja. Ha pedig az a baba megszületik, a vámpíroknak annyi!

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása