Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Crossing Lines - Határtalanul 3x12 - Obscura (ÉVADZÁRÓ)

2015. december 24. 13:00 - Chat Géza

kepernyofoto_2015-12-24_8_30_58.png

Ez is eljött, a szezon utolsó nagy ügye. Egyszerre két szálon bonyolódik a cselekmény, sőt, még Magyarországra is ellátogat az egyik karakter. Ismét érdemes hát végigkövetni, ahogy az ICC szorgos kis csapata kideríti, hogy ki akarja levadászni a náci szellemiségű román politikust. 

kepernyofoto_2015-12-24_8_31_09.png

Kezdjük ott, hogy egy csinos nő egy hotelszobában tesz-vesz, majd elrak egy mobilt és otthagyja az ágyban fekvő férfit, egyszál torpedó alsógatyában, a nyakából kiálló tollakkal(?). Mint kedül, a már említett náci politikus egyik attaséjáról van szó. Dorn se szívesen adja ki az ukázt, mert felőle is szíves örömest megdögölhetne ez a fajgyűlölő kis zsebnáci, de hát ennek a munkának ez az árnyoldala, meg kell akadályozni a merényletet. Eközben Sebastian végre valamilyen nyomra bukkan Kovács doktor rég eltűnt húgával kapcsolatban. Van egy nyugdíjba vonult nyomozó, akivel együtt reggelizhetnek és majd akkor vagy kiderül valami vagy nem. Utóbbi. Doktor Kovács nem kenődik el, mert kap egy noteszt, ami lehet, hogy a segítségére lesz.

kepernyofoto_2015-12-24_8_32_00.png

kepernyofoto_2015-12-24_8_32_28.png

Amíg Kovács doki a maga kis ügyén piszmog, addig a többiek a valós ügyön melóznak. Kiderül, hogy az attasé telefonjában percről percre le volt írva a politikus mukső napirendje, így sikerül megdumálni, hogy minden berlini beszédet mondjon le. Így is lesz, leszámítva egyet, amit a tévé is közvetít. Egy kis kávézós felültetés során a bérgyilkosnő kiszúrja, hogy mindenki be van drótozva, így az épp roszkor érkező személyi titkár lövi gyomron majd fogja menekülőre. Az agyonsportolt Wilkinson se tudja elkapni, de szerencsére a nő nekitámaszkodott egy autónak, így van újlenyomat. Be is azonosítják, hamar meg is keresik a hotelt, ahova bejelentkezett, de már késő, mert a csaj köddé vált, pedig nemrég még ott nyomtatta a 3D nyomtatóval a műanyag puskáját. Arabela kiüríti a szemetest, amiből kimatekozzák, hogy a nő újságíróként fog bemenni.

kepernyofoto_2015-12-24_8_33_34.png

Az indíték már megvan, a fiáért teszi mindezt, ezért ilyen elszánt. Így simán bejut a nagy beszéd helyszínére, mert a szekusok nem motozták meg, így az ódivatú trapéz gatya szárába rejtve könnyen bevitte a műanyag puskájának elemeit, amit aztán simán összepattintott a színpad feletti állványon. Még mielőtt lőhetett volna, Arabela rátalált és cicaharcba kezdtek. A politikust kimenekítették, a nácik meg megindultak a fekete rendőrnő felé, aki csak egy rácsnak, némi szerencsének, na meg az aranytestű Wilkinsonnak köszönheti, hogy megúszta a cipőzést. A bérgyilkosnő már elsétálna, mire Kovács doktor is megérkezik Budapestről és csak annyit mond, hogy ne szaladjon el, mert a gyereke biztos nem tudná elviselni az anyja elvesztését. Az anyai ösztönök felszínre törnek, nem megy ő sehova, örül is, hogy átölelhet a gyerekét. (Arról persze egy kósza kékocka sincs, hogy a nőt jól bekasznizzák kettős emberölésért, hisz akkor oda lenne az idilli kép.)

kepernyofoto_2015-12-24_8_34_25.png

Kovács doktor nem nagyon jutott előre itt Pesetn. Elment egy cigány tanyára, megkereste az embert, megmutatta neki az eltűnt húga fényképét, aki fel is ismerte, hisz anno próbált neki segíteni megszökni, de nem járt sikerrel. Kovács doki továbbra sem adja fel a reményt, hisz ez az egy maradt neki. A végére még egy kis évösszegző koccintás is belefér Strand születésnapja alkalmából, ami Dorn szájából elhangzó tószttal egy az egyben olyan, mint egy végső könnyes búcsú a sorozattól. Reméljük nem így lesz.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása