Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x22 - S.O.S. 2. rész (ÉVADZÁRÓ)

2015. december 18. 15:00 - Smokey the bear

Az előző részt a vérszomjas Jiajinggel zártuk, így most stílszerűen a másik Skye-szülővel folytatjuk. Calt egy terepjáróval a garázs falához passzírozta Coulson, így nyert egy kis időt, hogy beszélhessen a fickóval, anélkül, hogy az kettétörné a gerincét. A Főnök ismét Cal jó szívére és arra az ígéretére hivatkozik, hogy meg fogja védeni a családját. Tudja, hogy a férfi nem rossz ember, csak Jiajing hajszolta bele a szörnyűségekbe, amiket elkövetett. Cal egy ponton megtörik, és bevallja, a kis Frankenstein-projektje nem úgy sült el, ahogy tervezte. Mielőtt Whitehall darabokra tépte, Jiajing jószívű teremtés volt, aki nem hogy szórakozásból szívta el mások életerejét, de úgy kellett könyörögni neki, hogy megtegye az életben maradása érdekében. Cal összevarrta, azért ölte le az egész falut, mert kellett az energia a felesége feltámasztásához. De kár volt, mert azóta, Jiajing kifordult magából. A pótapa-figura Coulson elmondja, hogy bár Skye nem az ő lánya, de ő áll a legközelebb ahhoz, amit családnak lehet nevezni, és ezért mindent megtesz, hogy megvédje a lányt, ha kell a saját anyjától is. Persze csak ha Cal hagyja. Turbó-apu letolja magáról a kocsit, nyakon ragadja Coulsont, de csak azért, hogy nyomatékosítsa, ő is a mentőakció részese kíván lenni. Hurrá.

1_cal.jpg

Az emlegetett Skye az Iliádon sínylődik bilincsbe verve. Mack érkezik és kiszabadítja, egyelőre csak a cellájából, mert a bilincset nem tudja levenni. Skye segítségére van szüksége, de most nem a testi erejére, hanem a hacker képességeire. Közben Jiajing hozzálát a végítélet-hadművelethez. Egy ládányi kristályt levitet a ventilátorterembe, a többit egy quinjetre rakatja. Az irányítóterembe Lincoln érkezik a hírrel, hogy valaki a hajóról segélyhívást adott le, de vezetékes hálózatból indult a jel, ezért nem fér hozzá, meg egyébként is ismernie kellene hozzá a hálózat jelszavát. Jiajing Weaver és Hogyishívják ügynökhöz fordul, akik persze rögtön ellenállást tanúsítanak, nem fogják leállítani a jelet. Nem is azért kell- közli velük az összevarrt arcú, hanem épp ellenkezőleg, fel kell erősíteni, hogy minden S.H.I.E.L.D. ügynök idejöjjön, aki él és mozog. Amikor Hogyishívják ügynök tovább akadékoskodik Jiajing belöketi egy terembe és utána hajíttat egy kristályt, csak a miheztartás végett. Az eddig is csak töltelék szerepet betöltő Hogyishívjáknak már meg sem kell néznem a valódi nevét a stáblistán. Weaver ledöbben és engedelmeskedik, de a látottak hatására Lincoln is kicsit meginog. Skye és Mack a CCTV-n keresztül követték az adást, feladat van, át kell menni a hajó másik végébe, ahol a jeladó van, és megszüntetni az adást.

2_demonstration.jpg

May és Hunter három másik S.H.I.E.L.D. ügynökkel bejut Wardék búvóhelyére. Kettéválnak. Wardék is ezt teszik, nekik az a tervük, hogy egyesével leszedik őket, hogy Hunter biztosan besétáljon a Bobbi szobájában felállított halálcsapdába. 33-as kinyírja May egyik társát és magához veszi a rádióját. May rálő a csajra, de aztán hagyja futni. Tudja, hogy Hunter társa sem jelentkezett be, tehát sejti, hogy Ward a déli oldalon tizedeli a soraikat, ezért beszól a rádión, hogy mindenki menjen a déli részre, és csak akkor tegye le a fegyvert, ha őt látja. Ügyes. Kara felölti a May-maszkot, így amikor Ward kezei közé fut, a pasija szemrebbenés nélkül beleereszti a tárat. Van is nagy poféra esés, amikor Wardnak is leesik, hogy rossz nőt gyilkolt meg! Hunter közben a vérnyomok alapján megtalálja a termet, ahol Bobbit fogva tartják, benyit, mire volt neje az ajtóra állított fegyver és Hunter közé vetődik, már amennyire egy székhez kötődve vetődni lehet. Felfogja a golyót, és elájul, Hunter felnyalábolja, és a futva érkező May-jel együtt visszaviszik a nőt a quinjetre.

Vissza a hajóra. Lincoln és Gordon a Követ nézegetik, és arról filóznak, hogy jó-e, amit tesznek. Lincoln hezitál, amit Jiajing tett mégiscsak hidegvérű gyilkosság volt. Gordon elékezteti, hogy a nő milyen sok mindent megtett, már érte, és hogy a S.H.I.E.L.D. elpusztítása csupán a szükséges rossz. Kicsit arrébb Mack és Skye is moralizál azon, hogy néha jó, néha rossz döntést hoz az ember, utalva ezzel arra, hogy Skye megbízott az anyjában pedig nem kellett volna. Mack pedig azt hitte az ő anyja a szörny, amikor az elkezdte nézni a Fox Newst, de hát lássuk be, van ennél rosszabb is. Parádés. Skye megy jeladót feltörni, Mack pedig egy elektromos fűrészért indul, ha a lány mégsem járna sikerrel, jól jöhet még az.

5_remember.jpg

Cal kijózanodott, pont jókor, mert Fitz épp most szól Coulsonnak, hogy felerősödött a segélyhívó jel, menniük kellene a hajóra, de izibe’. Zsenikém összehozott valami szerkentyűt, amivel képes útját állni Gordon teleportáló képességének, így legalább egy helyben tudják tartani. Lemennek a laborba, ahol Simmons már készíti elő a helyet Bobbi életmentő műtétjéhez. Nekem úgy rémlik, hogy Jemma csak biokémikus és nem orvos, de hát feszült helyzetben ugyan ki figyel ilyen részletekre. Coulson szól, hogy egyébként Cal is jön majd velük a hajóra, amit Fitz-Simmons egy emberként ellenez. Közben betolják Bobbit, még él, de rossz bőrben van. Hunter sem néz ki sokkal jobban, szegény eléggé kivan. Elkezdődik a műtét. Izgulunk.

6_surgery.jpg

Robogunk tovább. Skye bejut a jeladóhoz, de az idióta Lincoln rátámad. Skye hogyvoltozik neki: Jiajing megölte a S.H.I.E.L.D-górét, majd meglőtte magát, hogy a népe kövesse a háborúba, Raina előre látta, mi fog történni, ezért megölte. Mégis mindek hívja a hajóra az összes ügynököt, hogy a keblére ölelje őket? Gondolkozzál már az anyádúristenit! Lincoln meglepő módon megint meginog, még pont elmondja, hol vannak a kristályok, amikor váratlanul megjelenik Mack és fejbe csapja a fűrésszel. Nincs idő a fecsegésre, ő megy a ventilátortermet biztosítani, Skye meg intézze a jeladót!

7_mack.jpg

Véget ért a műtét. Egyelőre csak annyi biztos, hogy Bobbi túlélte. May benéz a műtőbe, és olyat tesz, amire nem voltunk felkészülve: felhívja a volt férjét. Csak a hangját akarta hallani, mert úgy érzi, ez a helyzet nem sülhet el jól, olyan sok mindent szeretett volna elmondani neki, és sajnálja, hogy nem tette ezt meg korábban. Andrew aggódik érte, és neki is lenne mondandója, de most csak annyit kér Melindától, hogy cselekedjen helyesen, és vigyázzon magára! Kicsit arrébb szintén meglepő szituba csöppenünk. Fitz pakol, ő is megy a hajóra, ezúttal Simmons nélkül. Jemma ezt a remek alkalmat választja, hogy virágnyelven szerelmet valljon a fiúnak. Persze köztük ez sem megy egyszerűen. Hunter és Bobbi esete rádöbbentette a lányt, hogy sosem beszélték meg az előző évadzáróban történteket, amikor Fitz a tenger fenekére süllyesztett kabinban megvallotta az érzelmeit, és talán itt az alkalom, hogy tisztázzák az egymás iránti érzéseiket. Fitz ezzel momentán nem tud mit kezdeni, meg szerinte nincs is miről beszélniük, azzal olajra lép. Azaz csak lépne, de Jemma megragadja a kezét, mert szerinte nagyon is lenne értelme elbeszélgetni erről. Fitz köpni-nyelni nem tud, Jemma sír, Coulson meg remek időzítéssel épp most érkezik, hogy félbeszakítsa a románcot: indulni kell, most!

A csapat a quinjeten. May rosszallását fejezi ki Cal miatt, kiszámíthatatlan a fickó, nem kéne őt is magukkal vinni. Coulson megnyugtatja, ő sem bízik benn száz százalékosan, de apu Skye miatti aggodalma miatt bízik benne, hogy segíteni fog nekik. Fitz morzejeleket fog: vigyázat, csapda! Coulson hazaküldi a többi S.H.I.E.L.D. egységet, ez innentől az ő személyes ügyük. Jiajingot is tájékoztatják, hogy már csak egy quinjet van talpon a vidéken, mire a nő elküldi Gordont, hogy most azonnal eressze ki a ködöt a hajón, a legénység meg vagy Embertelen lesz, vagy meghal mind egy szálig. Szerencsére Skye leadja a drótot a kristályokról Coulsonéknak, ami kicsit átírja az erdeti tervet. May megy a műveleti központba, hogy visszavegye a hajó felett az irányítást, a többiek meg mennek elkapni Jiajinget. Cal erre felugrik: ez családi ügy, az ő felesége, az ő gondja! Coulsonék intézzék el a kristályokat, ő majd gondját viseli az asszonykának! Így lesz, indul a bevetés.

10_all_right_everybody.jpg

Gordon a ventilátorteremben nem várt ellenféllel találja magát szemen (hehe). Mack az, na meg a fejszéje. Ha Gordonnak a kristályok kellenek, el kell jönnie értük! Gordon el-eltűnik, így kicsit egyenlőtlen a harc. A szemtelen már majdnem kinyitja a ládát, Mack utána hajítja a fejszét, mire az Embertelen hitelen teljesen felszívódik. Skye a vezérlőben. Anyu további terveiről érdeklődik. Jiajing az egész világon szét kívánja terjeszteni a ködöt, mert mindenhol vannak leszármazottak, hadd alakuljanak át végre. Hogy közben lesznek áldozatok, az nem igazán zavarja. Viszlát, Daisy- búcsúzik egyszerűen a lányától. Skye utána menne, de a megsokszorozódni képes vöröske az útját állja. Cal meg a nejéét. Próbálja meggyőzni, hogy álljon le, Skye miatt. Jiajing baromira leszarja, mi van az ő egyetlen kicsi Daisy-jével, utat tör magának, Calt meg a váratlanul feltűnő Gordon viszi magával, és bezárja egy kabinba. Coulson és Fitz közben bejut a ventilátorterembe és Mack-kel együtt felkészül a szemtelen fogadására. A meglepően pörgő nyelvű Fitz elhelyezi a Gordon-fogót, a Főnök meg magához vesz egy csavarkulcsot.

Skye-t jól megdolgoztatja a sok vörös hajú, már-már alulmarad a küzdelemben, amikor May és Lincoln ékezik a segítségére. Az elektromos doki békülésféleképpen levarázsolja Skye kezéről a bilincset. A lány a múlt rész eleji csetepatéjuk óta most találkozik először May-jel. Kibékülnek. Skye indul az anyja után, és biztosítja Mayt, hogy nem fog habozni, meg fogja állítani anyut, kerül, amibe kerül. Közben Gordon visszatér a ventilátorterembe, és meglepve tapasztalja, hogy ott ragadt, nem tud teleportálni. Science, bitch! Ezt Fitz mondja, gyönyörűséges skót akcentusával, aztán ő is fegyvert ragad. Húha, jó lesz ez! Gordon csak a teremből nem tud kijutni, de azért a falakon belül teleportálgat, és harc közben valahogy egy kristályt is szerez. Fitz visszazárja a ládát, és ahogy feláll, kezében a vascsővel, Gordon pont a háta mögött jelenik meg, és jól felszúródik, ami egyrészt tök jó, mert agyő Gordon, másrészt viszont gáz, mert kihullik a kezéből a kristály. Coulson hősiesen utána vetődik, és elkapja, mielőtt földet ér. A keze kezd elfeketedni, erre Mack odalép hozzá, és a fejszéjével lecsapja a Főnök egész alkarját.

Jiajing a fedélzeten. Skye utána jött, hogy megállítsa. Nem hisz a nő indokaiban, ez már rég nem a népük megmentéséről szól, csak a bosszúról. Jiajing közelebb lépdel és nyomja a rizsát arról, hogy ezt a harcot nem ő kezdte, hanem maga a tény, hogy létrehozták a S.H.I.E.L.D-et, aminek az a célja, hogy megvédje a világot, az olyanoktól, mint ők. Ennek sosem lesz vége. Szeretné a lányát maga mellett tudni a harcban, de ha nem megy, akkor legalább az erejét elveszi, azzal elkezdi kiszívni Skye-ból az életet. A lány erre a maradék erejét összeszedve belelöki az óceánba a quinjetet, rajta Jiajing teljes kristálykészletével.  Anyu erre bedühödik, és újfent a lánya életére tör, ám ekkor feltűnik Cal, és Skye helyett bevégzi a munkát: eltöri becses neje gerincét. The end.

Végelszámolunk. Bobbi jobban van, de még vár rá egy pár műtét. Ha felépül nem tudja mi lesz vele, de ezt nincs ereje tovább folytatni. Coulson is megvan, még szokja a félkarúságot. Mack marad a S.H.I.E.L.D-nél, mert tiszteli Coulsont, de dr. Garner elemzése szerint azért még maradt benne némi ellenérzés a földönkívüli cuccok iránt. A Főnök ezért is bízta rá a tárgyak felügyeletét. Fitz-Simmons és Weaver ügynökkel éppen azon ügyködnek, hogy tudhatnának meg minél többet a bázisra hozott fura szikláról. May ügynök összepakol és elhagyja a csapatot, hogy mennyi időre, az majd kiderül. Fitz újra rendes munkát kapott, egy új Buszt kell összelegóznia. Dr. Garner Coulson irodájában fejezi be az elemzést. A csapat rendben lesz, és Skye is felkészült. Ha már rá terelődött a szó, ő épp az apjától búcsúzkodik. Immár nem először a sorozatban, de talán utoljára. Cal megérti, hogy távol kell maradnia lányától, de arra kéri, hogy látogassa meg néha. Skye leteszi a nagy esküt, hogy örömet szerezzen az apjának, és hogy az elmondhassa, megint élete legjobb napját élte. Cal erre beviszi a már amúgy is párás szemű TV nézőknek a kegyelemdöfést: igaz, hogy sokszor mondta ezt, de valójában életének egyetlenegy igazán jó napja volt, 1988. július 2., Daisy születésnapja. Összeborulnak és sírnak. Mi is.

És ez még mindig nem a vége. Ward barátunk szálát is elvarrjuk. Egy kocsmában pocol, három bőrcuccba öltözött fickó jön hozzá látogatóba. Összeszedtek egy pár nevet, de mióta az összes fejest kinyírták, a HYDRA haldoklik, nehéz lesz bele életet lehelni. Ward egy kis erőt fitogtat, beveri az egyik kétkedő rosszarc fejét a pultba. Nem lesz többé magányos farkas, kell neki egy csapat. Meg lezárás. Nabazdmeg. Coulson és Skye egy kisvárosban téblábol. Calnak törölték a memóriáját, és Winslow néven állatklinikát nyitott. Skye még vet rá egy utolsó pillantást, jobb lesz ez így mindenkinek. Ezt már Coulsonnal beszéli meg, aki visszakapta imádott Loláját, csak egyelőre vezetni nem tudja. Munkát ajánl Daisynek, szervezzen meg egy különleges képességűekből álló csapatot. A cél, hogy megvédjék őket, és mindent a legnagyobb titokban fognak csinálni, hogy megvédjék a tagokat a nyilvánosságtól. Továbbra is folytatniuk kell a munkát, mert bár most nyugisnak tűnik a helyzet, elindították az események egy olyan hullámát, ami hamarosan szökőárrá fog dagadni. Erre már mutatják is nekünk, hogy a kristályos bőrönd megsérült, a kék anyag szivárogni kezdett az óceán fenekén, beépült a halakba, azokból halolaj kapszulát csináltak, így végül Jiajing egyik célja mégis csak teljesült, újabb Embertelenek alakulhatnak át bárhol az egész világon.

És egy jelenet még mindig hátra van. Fitz-Simmons a Kő körül szüttyög. Fitz átgondolta a dolgot, tököket növeszt, és végre elhívja Simmonst randira. Sajnos közben ügyetlenül nekidől a tároló falának, és véletlenül kinyitja az ajtaját. Magára hagyja a lányt, hadd dolgozzon, észre sem véve, mit okozott. Alig lép ki az ajtón a szikla fekete szmötyivé változik és elnyeli Simmonst. Na, most lettem baromi ideges.

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.12.18. 16:00:15

Eszement zárás volt, végig a nemárbazmeg betűhalmazt ismételgettem...

Kösz az egész évadot Smokey, faja volt!

enzo23 2015.12.19. 01:26:49

Sok epikus rész volt a SHIELD-ben, de ez a zárás az első 2 évad legjobbja.
May trükkje az egyik all-time kedvenc jelenetem, nézés közben ennyit jegyzeteltem fel gyorsan róla:
“MAY BAZMEG TE ZSENI úúúúúúúúúristen”
Annyira zseniális, ahogyan pillanatok alatt összerakta, hogy Karát a déli oldalra kell csalogatni, aki majd felveszi az ő arcát, és Ward meg benézi... Imádom! Annyiszor használták már ezt az arcváltós dolgot, hogy pontosan ÍGY kellett lezárni.

A "Science, biatch!" jelenet az évad idézete, a végén meg Simmons, wáááá.
Talán a kedvenc SHIELD részem a 3x08-cal holtversenyben.

Balfars 2015.12.19. 08:35:53

"Nem lesz többé magányos farkas, kell neki egy csapat. Meg lezárás. Nabazdmeg."
Bennem is ez merült fel. Pont ebben az évadban Cal kapcsán jött ki igazán hogy: a; Ward karaktere szarul van megírva b; szarul is van eljátszva.
Cal az évad eleji "rettegünk tőle, geciember ez meg pszichopata" indulásból jut el a "tragikus hős" akit sajnálsz pontra. Úgy hogy a cselekedetei, motivációi végig érthetők és elfogadhatóak is. Ward meg szuperügynök, meg geci is, de konkrétan még a 3. évadban se sikerült letisztázni őt.

flying islands (törölt) 2015.12.20. 14:34:11

Nem spoilerezek, de a harmadik evad elso fele meg ennel az evadnal is jobb lesz! Megeri majd nezni!

flying islands (törölt) 2015.12.20. 14:36:34

@Balfars: Wardbol konkretan nekem elegem van. Az elso evad utan nem birtam feldolgozni, hogy hydras, a masodik evad vegere hulyet kaptam tole, a 3. evad kozepere ruhelltem mint a szart, es totalisan elegem van belole. Takarodjon mar ez a karakter a jo budos francba.

Neoprimitív 2015.12.21. 13:17:49

Nagyon sok jó jelenet volt az évadzáróban, a befejező két fordulat (a halolaj és Simmons) a jó fajta WTF cliffhanger volt. Amiért nem voltam felhőtlenül elégedett a befejezéssel, az a Cal-JianJing vonal volt.

Cal motivációja, amiért "átállt" Coulson-ék mellé végül is elfogadható volt, de az én igazságérzetemet birizgálta ez a minden meg van bocsátva befejezés.

JianJing-nél pedig nekem csalódás volt az, hogy szimplán egy pszichopatát csináltak belőle. Sokkal ígéretesebb volt az a szakasz, amikor úgy nézett ki, hogy két szögesen ellentétes, de védhető álláspont áll majd szemben. Így visszaléptek a mesekönyves jók-gonoszak szimplifikációhoz.

Is 2015.12.21. 21:34:54

@Neoprimitív: Egyrészt igen, Jiajing így tényleg leegyszerűsödött, de ha belegondolsz, hogy gyakorlatilag élve boncolták és utána rakta őt össze Cal, tulajdonképpen már az is szép, hogy idáig bírta komolyabb bekattanás nélkül.

Neoprimitív 2015.12.22. 12:25:39

@Is: nem megalapozatlannak találtam, ami történt, csak sajnáltam, hogy egy - szerintem - sokkal izgalmasabb felállást leegyszerűsítettek.

Is 2015.12.22. 15:26:38

@Neoprimitív: Ja, értelek.

A végén már szinte sajnáltam Cal-t. Ráadásul ugye eljátszották, hogy az elején nem volt egyértelmű, hogy mi is a helyzet, de amikor elhangzott a szájából az "It"s a magical place." kifejezés, akkor már tudtam, hogy megbuherálták. Vajon végleg így marad, vagy még visszahozzák?

Kapitánylány 2015.12.22. 15:38:28

@Is: szerintem már nem hozzák vissza, lezárták ezt a részt, nem is lenne nagyon értelme.

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a Ward utálatommal, egyszer csak megszabadulunk tőle végre, egyszer, valamikor! :D

Is 2015.12.23. 11:18:33

@Kapitánylány: Igazából én sem hiszem, hogy visszatérne.

Wardból már nekem is nagyon elegem van. De úgy tűnik az új évad alapján, hogy nem szabadulunk tőle. :(
süti beállítások módosítása