Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyélet 1x06 - Minden faszságnak következménye van

2015. december 15. 09:00 - Zsoofka

Márk és Endre Bá’ befejezik azt, amit az előző héten elkezdtek, szegény Gyuka földi maradványait kaparják el épp, jó mélyre. Márk teljes extázisban lapátol, Endre a profik magabiztosságával tartja a zseblámpát. Már hajnalodik, amikor végeznek.

1.png

Endre közben életvezetési tanácsokat ad a fiúnak. Egyszerre fenyegető („Remélem egy életre megtanultad!”) és jóságos („Nyugi, már vége van!”). Kezdek beleszerelmesedni Anger Zsolt játékába….

2.png

A kaland után a fiú visszatér a menedékbe, a zeneszobába, ahol még mindig ott dekkol Mira. Most Márkon a sor, hogy lerogyjon a kanapéra és igyekezzen elfeledni ennek a zűrös iccakának még az emlékét is…

Janka reggel 7 után ébred, azt sem tudja hol van. Amikor rájön, hogy Kálmán ágyában ébredt fel, rögtön a férjét tárcsázza… Hogy mit is akar neki mondani ilyen helyzetben, az sajna nem derül ki, mert balról érkezik Kálmán.

3.png

Janka  - azzal a dumával, hogy mindent tisztázni akar a férjével – jó gyorsan lelép szeretőjétől. Otthon kurvasok üres sörös dobozt és egy ugyancsak üres levél gyógyszert talál. Meg a férjét meztelenül a fürdőkádban. Halálra rémül, öngyilkosságot vizionál. De Attila még él, sőt mozog is, csak nagyon másnapos. Janka bálozást hazudik éjszakára, és úgy tesz, mint aki menteni akarja a helyzetet. Indulást parancsol a férjére, mennek a bankban, „talán még nincs veszve minden.”

A Miklósi gyerekek is vert seregként tartanak épp hazafelé. Mira alibit tervez hazudni maguknak, Márk meg sem hallja, Anyuéknak szerintem fel sem tűnik, hogy 2 napja nem látták a kölyköket.

4.png

És tényleg nem. Mindkét szülő a banki papírokat bújja ,amikor a gyerekek hazaérnek. Mira nőgyógyász telefonszámot kér az anyjától, az csak cinkosan mosolyog, pedig szegény lány épp készül bevallani a félresikerült éjszakát. Anyuka szemei előtt azonban csak a tiniszex romantikája lebeg. Észre sem veszik a kínt a lánya szemében. Márk továbbra is élőhalottként lézeng, pedig Apuka az életről, az iskoláról, az élet iskolájáról, a tanulás fontosságáról regél. Itt is van egy pillanat, amikor Márk majdnem elmeséli a gyilkosságot, de aztán elillan a varázs.

5.png

Mira végül meglátogatja a nőgyógyászt. Dacára Anya protekciójának, ott sem sokkal kedvesebbek, mint tegnap a toxikológián. Mirának is eszébe jut a toxikológia, és az ottani egyetlen személy (Oszi, a kisegítő csaj), aki emberszámba vette. Meg is látogatja a nőt, sőt – az anyjával ellentétbe – annak el is meséli a kocsmáros családdal megesett kalandjait. Megegyeznek abban, hogy az egész család defektes, de sokkal többre nem jutnak. Bááár talán egy kis kreatív bosszú talán beleférne, amit egy életre megemlegetne a kanos kocsmáros…. Végül nem a micsodáját vágják a férfinak, „csak” a konyháját és az ott főzött kaját szentségtelenítik meg egy kis kórházi  hulladékkal, ja és persze mindeközben nem felejtenek el szólni az ÁNTSZ feketeruhásainak sem. Az eredmény néhány hónap kocsmazár. Mindeközben a két összeesküvő gondoskodik arról, hogy a tulaj rájöjjön, kik állnak a „merényletek” hátterében.

Márk is eljut a suliba, ahol azonban már elterjedt az előző lövöldözős bulijának a híre, mindenki eltávolodik tőle, pszichopatáként kezelik. Csak olaj a tűzre, amikor egy biológia órán megnézett videó alatt kirohan a kertbe hányni. Vivi sem áll vele szóba, Márk erőszakoskodni kezd, az ügyeletes tanárnak kell közbeavatkoznia. Illetve ezt nem is kellett volna, mert Márk lazán lefejeli. Asszem felfüggesztés és/vagy kicsapás lesz itt, nem érettségi. Az ügy hamar eléri a végkifejletét: az érettségi előtt 1 hónappal megkérik, szép csendben hagyja el az intézményt, boldogítson másokat.

1111.png

Janka meg Attila közben a Bankkal tárgyal. Velük szemben immár Miss Megvesztegethetetlen ül, aki tárgyilagosan sorolja az előző évek eseményeit. A család Bt-je felvett egy gilisztafarmra (!) x millió forintot, az üzlet befuccsolt, ők megvesztegették az előző banki előadót, most az elhunyt, a hitelt újraszámolták. Az eredmény 83 millió forintos tartozás. A visszafizetési határidő 1 hónap. Vagy börtön. Miklósiné azonban jól alkuszik. Miért jó a Banknak, ha őket bezárják? Akkor 0 forintot mentenek meg a kinnlevőségükből. Legyen inkább kp-ban 4 millió… Elég merész érvelés, de bejönni látszik: 8 millióban megegyeznek. Miklósiné boldog. Van rá 2 hetük, hogy összeszedjék. Attila azonban reálisabban gondolkodik. Az ismert körülmények miatt, se Tibi se Endre nem jöhet szóba, mint hitelező. Esetleg a nagymama háza, az lehetne fedezete egy nagyobb hitelnek – persze (mivel a mama nem az az eladósodó fajta) mindezt az egészet titokban – mondja Janka. Miklósi próbál ellenállni, nemigen akarja átbaszni az anyját. (Csalódnék, ha a szülői ház még tehermentes lenne, Tibi tuti megterhelt már egy-két millával.)

Attila kénytelen-kelletlen megérkezik az anyjához. Tibi épp indul Szerbiába, láthatóan összeszedte magát. Az idősebb Miklósi fiú persze érthető módon még mindig pipa rá, felveti, hogy jó lenne, ha visszakaphatná a „befektetését”. Öccse azonban szemtelen: ahelyett, hogy fizetne, újabb „fantasztikus” befektetést ajánl. Attila majdnem lecsapja, csak az édesanyjukra való tekintettel fogja vissza magát.

6.png

Tibi tehát el, Attila pedig be a banki papírokkal. Előbb kamuzni próbál a mamának, de az nem olyan naiv, mint amilyennek látszik. Végül mégis aláír a jelzáloghitelhez, megjegyezvén, szerencse, hogy csak az egyik gyereke ilyen szerencsétlen, Tibi milyen jól boldogul az életben. Nos igen. Már megint igazam volt. Attila már nem tudja bejegyeztetni azt a fedezeti záradékot a ház tulajdoni lapjára, mert az öccse 18 millióval és nem egész 2 nappal megelőzte. Csalásban tényleg jobb Tibi Attilánál.  

Miklósi – miután lábon kihord egy infarktust – a tettek mezejére lép: elad otthon mindent, ami mozdítható. Beleértve Janka autóját és a kanapét is. A feleség kezd kiakadni, főleg miután Attila vázolja a szép jövőt: Endre ideges rá a sorozatosan elkúrt melók miatt, így lehet, hogy a házból is menniük kell… Közben befut a rendőr ismerősünk is, a cigi-csempészet során kinyírt sofőr képén mutogatja Attilának. Az persze senkiről semmit. Rendőrünk finoman emlékezteti Miklósit: ő csak egy kishal, nem rá utazik, Endre kell neki. Viszont, ha Miklósi rendszeresen részt vesz az Endre által viselt maffiaháborúban, hamarosan ő is egy bokor alatt találhatja magát, átvágott torokkal.

Janka megint Kálmánozik a belvárosi dugóban. Hallgatja a férfi  üzleti és a politikai életben elért sikereit. Elég erős a kontraszt az ura és a jelenlegi hódolója között. A nő vívódása kézzel fogható: pénz vagy nempénz, ez itt a kérdés.

8.png

Mira és Oszi még mindig Zoli elől menekülnek, és a bosszú édes ízét élvezik, amikor tanúi lesznek annak, ahogy a nagymenő Kálmán, rokikártyával, beparkol egy sétálóutcába. Már ezen kiakad az igazságérzetük és akkor még nem is látták a férfi utasát, Jankát. Hamar Mira arcára fagy a mosoly, amikor ezt megpillantja:

9.png

Mira és Oszi észrevétlenül távoznak, Janka és Kálmán pedig az Alapítvány könyveit beszélik ki. Igazából nincs bennük semmi illegál, hacsak az nem, hogy a hajléktalan szállókat midig ugyanaz a kft. újítja fel, a piaci ár duplájáért. Janka tudja kié az a bizonyos cég (az egyik alapítványi elnökségi tagé, Judité) és rögtön a tettek mezejére lép.

10.png

Hamar kiderül, hogy Judit sokkal nagyobb lábbal éli a luxust, mint Janka. Igen, ez lehetséges: van medence és szobalány is, puccparádé, ezerrel. Janka, a Kálmántól megszerzett információit felhasználva, eléri a nő támogatását. Szegény Klári elnöki ambíciója veszni látszanak. És miközben a vita hevében Klári egy újabb infarktus-gyanús esetet produkál, hamar új vezetője lesz az egyletnek, Janka személyében.  Miklósiné rögtön a tettek mezejére lép, a frissen megszerzett alapítványi jogait kihasználva, leemel 8milliót a szervezet számlájáról.

11.png

Attila közben a sorozatbeli életének legnagyobb hibáját követi el: találkát kér Endrétől. Előbb követeli a bérét az ukrán melóból, majd közli vele, hogy viheti a kurva házát, ők kiköltöznek és részéről vége a kapcsolatnak. Sőt meg is fenyegeti a górét: ha az nem fizet, vallomást tesz a rendőrségen. Inkább a börtön, mint ez az élet. És akkor Endre húz egy váratlant: elmeséli, hogy nemcsak őket fenyegeti a büntetésvégrehajtás, Márk fiú is rendesen benne van. Lsd. autós üldözés 4 résszel korábban… Ez az infó földbe döngöli Attit, innen már nincs felállás. Kölcsönös faszfejezés után Miklósi betöri főnöke orrát, az meg rögtön fegyvert ránt. 2:1 Endrének.

Attila egyenlíteni készül: végleg le akar számolni a múlttal és úgy dönt, kiköltöznek Endre házából. De nem akarja, hogy a ház visszaszálljon a tulajra, inkább felgyújtja. A gyerekek rezignáltan várakoznak a ház előtt, miközben apjuk épp benzinnel locsolja azt. E pillanatban fut be Janka. Meglepi az ura minden eddigit meghaladó zakkantsága, kérdőn ront rá. Miklósi beszámol az Endrétől kapott információról, a fiuk bűnbe keveredéséről – és buzgón tovább locsol.

A családi drámában mindenki mindenki ellen nyomul. Janka tiszteletet követel maguknak, majd nyakon vágja fiát, aki gúnyos mosollyal lelép. Mira szerint minden a szülők bűnös életvitele miatt alakult így, ahogy. Attila a klasszikus „mi mindent csak miattatok” című faszsággal jön.

Mirát ez nem hatja meg. Figyelem kellett volna, nem milliók. Miközben prédikál, előáll a legújabb hírekkel: elmeséli a detoxos éjszakáját és Márk iskolából való kicsapatását is. Janka és Attila csak pislognak. Kíváncsi vagyok, hogy a Kálmános csók is előkerül-e….

Amikor Mira kifogy a szóból, Janka és Attila esik egymásnak. Nem úgy, hanem verbálisan. Attila a felesége szemére veti, hogy ő legalább megpróbált megjavulni, a nő ragaszkodott az álgazdagsághoz. A lány most az apja pártjára áll és igen, elmeséli a Kálmános enyelgést is. A két nő egymáshoz feszülését Attila megdöbbenve figyeli. Lesz újabb pofon? És ha igen, ki kapja?

Lánya dacos ellenszegülését látva, Janka végkép bekattan – vagy nagyon is kijózanodik? Előkapja a táskájából a kicsalt 8 milliót és az urához vágja. Nocsak, mégis ő „menti meg” a kiccsaládot a börtöntől? Közli az urával, hogy másnap szépen kifizetik a baki tartozást, aztán mindenki mehet a saját útjára, elválnak. Őket már úgyis csak a közös adósság tartotta egyben. Jankának pedig esze ágában sincs a semmiből újrakezdeni Attila oldalán. Lelép, magára hagyva az összezuhant férjét és a döbbent Mirát. Azok meg jobb híján takarítani kezdenek.

Janka két kuffer társaságában megérkezik Kálmánhoz, közli vele, hogy őt választotta, ide akar költözni. Majd dugnak egy jóízűt a bőrkanapén.

17.png

Mira Oszihoz menekül, de a detox-ban közlik, nem tudják hol a csaj és már nem is fog ott műszakolni, mert kirúgták. Végül a Miklósi lány rálel barátnőjére, de az nincs maga alatt az események ilyetén alakulása miatt. Emigrálni készül, Londonba. Mira szemében lelkesedés gyúl, menne vele, szabadulna az itteni aranyéletből.

18.png

Miközben a rendőrség rátalál Gyuka holtestére és sikeresen azonosítják is, Miklósit épp ellopják és összekötözött kézzel egy dzsip hátsó ülésére dobják. Endre unta meg a játékot vagy az ellenbanda akar újabb szart elkövetni a maffiafőnök ellen? Az utóbbi tipp a nyerő. Az ellenbanda főnöke be akarja szervezni Attilát, épp Hollós ellen. Előbb fenyegetéssel, majd szép szóval, illetve 10 millióval.

19.png

És, hogy mi ér meg a szakállas embernek ennyit? Nos, igen, Hollós Endre élete.  Attilánk - jelen lelkiállapotát figyelembe véve - lehet, hogy most ezt a feladatot egy fillér jutalom nélkül is elvállalná?

20.png

Főleg, hogy még egy stukkert is kap segítségül. Attila elveszi a fegyvert (sok választása nincs, ha ellenkezik az ő fejét loccsanthatja szét az egyik golyó), aztán, hogy Hollós vagy maga ellen fogja használni, na az majd kiderül a jövő héten.

Címkék: hbo aranyélet
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.12.15. 20:44:56

"Az eredmény 83 millió forintos tartozás. A visszafizetési határidő 1 hónap. Vagy börtön. Miklósiné azonban jól alkuszik. Miért jó a Banknak, ha őket bezárják? Akkor 0 forintot mentenek meg a kinnlevőségükből. Legyen inkább kp-ban 4 millió… Elég merész érvelés, de bejönni látszik: 8 millióban megegyeznek. "

roppant életszerű....

Zsoofka 2015.12.16. 07:48:59

@Praliné.: Miután a Bank számára is egyértelmű, hogy az ő alkalmazottuk korrumpálódott, a rendszer logikájából következik, hogy nem akarják, hogy ez közszemlére legyen téve egy rendőrségi és/vagy felügyeleti vizsgálattal ---- szóval számomra ez védhető.
Én még mindig ott tartok, hogy az a nonszensz, ahogy Attila ki be sétál Endréhez a fogdába feladatokért és még meg is reggeliznek jófajta hazait....

©________ 2015.12.16. 08:46:08

@Zsoofka: csak en tudom, milyen a bank belulrol. Nem ilyen:-)

Chat Egon · http://egon.blog.hu 2015.12.16. 12:43:40

Ha esetleg valaki arra is kíváncsi, hogy milyen Mira, amikor épp nem szende szüzi:

egon.blog.hu/2015/12/14/dobrosi_laura_mellei
süti beállítások módosítása