Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Young & Hungry 1x08 - Young & Car-less

2015. december 11. 11:00 - Lilac Scorpion

Gabi és Sofia Gabi frissen felújított verdájában kocsikáznak – Sofia szokás szerint remekel, az epizód legperverzebb és/vagy szórakoztatóbb poénjaiért felelős. Mint később kiderül, bizonytalankodása sem alaptalan: nem csak a kocsi állapota, Gabi vezetési stílusa is hagy biztonsági kívánnivalókat maga után. A gumi bűzölög, a kocsi furcsa hangokat ad ki, ablakemelő-kar kitörik, fék elromlik, majd az autó túldoppingolt gepárdként száguld bele San Francisco lankás domboldalaiba. Főcím, amit a főszereplők egy kis szerencsével nem élnek túl.

01.jpg

Az alapján, ahogy hazaérkeznek, a csajok épphogy megúszták a túrát. Sofia a cipője miatt rinyál, Gabi azzal szereli le, hogy szívszorítóan előadja: a tragacs az utolsó ajándék az anyjától, amit a halála előtt adott neki, és mindenképp meg fogja javíttatni, akkor is, ha élete összes citromos pitéjét meg kell sütnie hozzá. Oké, legalább végre nem vonzalommal operál az epizód érzelmi szál terén… de hát minden rész elején reménykedek kicsit.

02.jpg

Gabi egy órás késéssel érkezik Joshékhoz a tragacs jóvoltából, mire Josh lelkesen felajánl egy ölelést, és fél kézzel a féltékenykedő Yolanda-Elliot párost is lehűti. Gabi még csak nem is próbál magabiztosnak tűnni, így Josh veszi kezébe a kocsi javíttatásának ügyét – az alul-ölelt és –értékelt Ellioték pedig mehetnek a fenébe, megint Gabi körül forog a világ. Már az a pici, ami Josh-é, és Gabin kívül nem is nagyon fér bele más. Mondjuk amint az a műhelyben kiderül, Josh kicsit sem ért többet az autókhoz, mint a szöszi, de a szerelő elég jófejnek tűnik, lehet vele tárgyalni. Hogyne, ahogy azt Móricka elképzelte: a kocsi bezúzásra teremtetett, de Josh kapna kedvezményt egy másik kocsi árából. Már itt látom, mi lesz a konfliktusforrás.

03.jpg

Gabi pitét süt valami börzére (epizódban az expozíció, mint disznósajtban a röfögés), Sofia minőségellenőriz (lásd: minden citromos sütit felzabál, amit talál), Josh pedig bekopog és büszkén prezentálja a szöszi új kocsiját… amiért cserébe (igen, tudom, hogy tudjátok a mondat végét, ne vágjatok közbe) bedaráltatta a halott mamától kapott harmincéves rozsdarumlit. Gabi kitér a hitéből, újra vázolja a szitut, Josh meg, ha van egy kis önkritikája, most veti ki magát a tetőről. Na nem, azért itt nem tartunk, inkább elviszi a csajt az új kocsival a régiért, hátha a szervizből még meg lehet menteni. Gabi ordít, mint akit nyúznak, verbálisan kibelezi Josht, aki az új autó egy-egy extráját hozza fel, hogy oldja a feszültséget – te szent ég, ettől kéne magát Gabinek jobban éreznie?! Mondjuk, én itt a gép előtt jól szórakozom…

04.jpg

Josh feje egyelőre a helyén marad, a kocsi ugyanis még egyben van (megjegyezném, Gabi elsüt egy nagyon kétértelmű poént, ami, hogy is mondjam, a kelleténél közelebbi viszonyt feltételez sofőr és kocsija közt, Josh feje pedig olyan fényképezni valóan felháborodott, hogy öröm nézni). A szerelő persze nem áll kötélnek, csak pofátlanul nagy összegért, Josh pedig bizonyítottan a világ legrosszabb kereskedője, mert azonnal belemegy, amitől persze a pasi vérszemet kap. Végül Gabi visszatér ahhoz, amihez alapvetően a legnagyobb érzéke van – elveszi a körülötte élő összes ember életkedvét és sértődötten lelép. Azta, példaértékű problémamegoldás, woohoow!

05.jpg

Elliot és Yolanda egymást túllicitálva háborognak Gabi overrated pozícióján – the truth has been spoken, VÉGRE! Köszönöm! Josh és Gabi az ajtón belépve azonnal a képükbe is kapják a maguk adagját, és marhára nem érdekel senkit, hogy Gabi autó-cseréje elcseszett ügy, Josh végre megkapja az „elfogult vagy” vádat – én ezt nem értem, tényleg senkinek nem jutott ez eszébe nyolc részen keresztül?! „Hm, már megint elfogult a fiatal szexi séffel a főnök, vajon miért? Ja, hogy megfektette pár hónapja? Ugyan, biztos nem ez lehet az oka… talán csak nem olvasta el a nap betevő Playboyt.” Hiába egyperces lelkesedésem, Ellanda (ezentúl így hívom őket, annyira egybeolvadó masszaként kezelhetőek vélemények terén) azonnal átáll Gabi pártjára, amint kiderül a szomorú igazság halott anyukákról és roncsautókról. Aaaand it’s gone, megint mindenki a „szerencsétlenül járt” szöszit sajnálja, hogy oda nem rohanjak. Persze ötletük is van a megoldásra… na, ezen nagyot fogok röhögni.

06.jpg

Ellanda mint hetero páros nézelődnek a szervizben (kötelező túljátszott poénok száma az egekben, szerelő néz, mint levelibéka gólyapokalipszis idején), és persze bármi áron megvennék Gabi targoncáját. Szerelő szívemszotty tiszta hülyét csinál belőlük, és jól teszi, ugyanis Elliot arany málna-díjra érdemes hetero-alakítása egy homofób négyévest se győzne meg. A csók az a pont, ahol mindketten feladják a menetet, Gabi kocsija pedig tőlük mehet a süllyesztőbe. Na, azért ennyire nem nagy ügy egy smaci, emberek.

07.jpg

Gabi újra megjelenik a szervizben, és – engem is meglepett – kifejezetten találékonyan lerendez egy kocsirablást: miközben vázolja a szerelőnek, milyen bogarai vannak a vén trotty verdának, még instruálni is tudja Josh-t, Sofiát és Ellandáékat, hogyan kéne meglépni a romhalmazzal. Néha van vér a csaj pucájában, el kell ismernem, de sajnos nem a túlnyomó időszázalékban. A küldetés végrehajtva, de persze hazafelé szökés közben a kocsi újból lerobban, ezúttal kigyulladással is demonstrálva, hogy túl vén már az ilyen akciókhoz. Yolanda reakciója a potenciálisan érkező tűzoltókra tízpontos!

08.jpg

Autótemetés, everybody, nem is ragozom sokáig, a barátok jelenléte a legfontosabb az életünkben, blablabla, megvolt a napi tanulság is. Josh ajándéka király ötlet – kinek jutna eszébe egy letört ablakemelőből kézi habverőt fabrikálni, most őszintén? Ellenben Elliot másodszor is kimondja helyettem a tutit: allergiásnak lenni a nyálas dumákra egy létező és érthető válaszreakció.

09.jpg

Ritka kevés mondanivalóm volt az epizódról, de kitartás, a következő két rész már az évadzáró konfliktust fejtegeti… már ha valakinek még nem lenne tökéletesen egyértelmű az eddigiek alapján, mire fogják kivezetni az egészet.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása