Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x04 - The Bad Queen

2015. december 09. 13:00 - winniethepoooh

Elisabethnek bűntudata van a vihar miatt. Idegességében az anyja haját is szerte kiabálja. Franciaországban vagyunk, Warwick a piacon nézelődik. Arról az álmáról, hogy George király lesz, kezdhet letenni. Száműzöttek lettek. Angliát ezentúl csak hírből hallhatják. Amíg a Warwick család bánkódik, addig Lady Margaret nagyon is örül annak, hogy fiát végre maga mellett tudhatja. Margaret az a tipikus anyáskodó típus, és rettentően idegesítő, amikor ezt túlzásba viszi. Például amikor a fia megsérült a „párbaj” során (jó egy bolhafingnyi karcolás van az arcán), és Margaret rohan oda nagy felháborodással. Jó értem én, hogy az anyák féltik gyereküket, de ez most komoly? Legalább azt elérte, hogy a gyerek anyának szólítsa.

w0.png

Warwick gyászos képpel közli Anne-el, hogy férjhez megy. Ez még nem is lenne akkora baj, ha nem Edwardhoz, a Lancaster-házból, kéne hozzámennie. Bizony, egy szövetség van kialakulóban Warwick és Anjou Margit között. Ez George-nak és a többieknek annyira nem tetszett. Én ezt nem értem. Képesek szövetséget kötni a legádázabb, legutáltabb ellenségükkel, hogy legyőzzék rokonukat, Edwardot? Komolyan? Najó George rendesen ki van akadva. Nekitámad Warwicknak, de az tele beszélte hülyeségekkel a fejét. Sir William Herbert jött látogatóba, vagy nem is annyira látogatóba, Margaretékhez. Jaspert, illetve a Pembroke kastélyért jöttek.

w1.png

Anjou Margit suhan be a palotába, hogy szemügyre vegye fia leendő feleségét. Ám előtte még Warwickot hűségre kényszeríti egy gyors esküvel. És most jöhet a lány. Úgy nézegeti, mintha egy kibaszott árucikk lenne, mondjuk egy telefon. „Meglehetősen csúnya teremtés”- jegyzi meg Margit. B*meg, megnézte már a fiát úgy rendesen? Warwick parancsot kapott Anglia elfoglalására. Erről a szövetségről már Edwardék is tudnak. Riversné és Elisabeth rohannak is Cecily hercegnéhez valami szövetségfélét remélve. Szerencsére meg tudták győzni, hogy elküldje emberét Georgehoz azzal a hírrel, hogy hazajöhet, és tárt karokkal fogják fogadni. George eközben valami utcalánnyal hetyeg, amikor Warwick félbeszakítja őket. Arról érdeklődik, hogy George még mindig hű lenne-e hozzá.

w2.png

w3.png

Lady Margaretéknél nagy a balhé, erre William rátesz még egy lapáttal, hogy nem csak a kastélyt orozza el, hanem a kis Henriket is. Ezzel büntetik Margaretet, amiért felkelésre buzdította a rokonát. Inkább nem ecsetelem, hogy mennyire kiakadt ezen. Végre megérkezett Cecily hercegné embere, hogy átadja az üzenetet Issynek, miszerint George hazajöhet, ha akar. Újabb csata kezdődik, Edward tud Warwick tervéről George jóvoltából. Elvileg George Edward oldalán fog harcolni, de semmi sem biztos. Csak a halál. Elisabeth addig lányaival a Towerbe zárkózik. Csak nehogy ott felejtsék magukat. Margaret fiától vár levelet, de nem kapott. Ahhoz képest, hogy kb. 2 napja látta utoljára. Nem bír várni, inkább elmegy hozzá.

w4.png

Issyt George után küldik, hogy kémkedjen, Tudor Henrik pedig részt vesz első igazi csatájában. Egy bizonyos időtartammal később Elisabeth fiai megérkeznek a csatából, és beszámolnak anyjuknak. Edward, Richard és Anthony elmenekültek, csatára nem került sor, mert Warwick meglepte őket. Továbbra se tudni, hogy George kihez hűséges. Riversnét letartóztatták, Edward már nem király. Ebből következik, hogy Elisabethnek menekülniük kell. Az apátságba menekültek, ahol egyelőre biztonságban vannak. Eközben Warwick be akarja bizonyítani, hogy az Edward és Elisabeth közötti házasság törvénytelen, és az egész csupán boszorkányság. Lady Rivers ellen egy tanúja is van, akit a nő még soha életében nem látott, és aki igazolja két összekötött bábuval Warwick „igazát”.

w5.png

w6.png

Sajnos a dolgok nagyon összevágnak a grófné feje fölött, de ügyesen kikerüli. Mivel Lady Rivers Anjou Margit jó barátja, (összejárnak partizgatni a night klubbokba) így nem eshet bántódása. Ha még is, hát azt Warwick keserülné meg, de nagyon. Habár én nem tudom, hogy ez mennyire lenne igaz. Kinézném Margitból, hogy a barátai ellen fordul. Ezek után simán. Anne az esküvőjére készülődik. Egy sima esküvő, semmi giccs, pompa, csillogás. Hát az érdekházasságok többnyire ilyenek szoktak lenni. Rövid, gyors, tömör. Tudor Henrik is megérkezik, ő is beszámol a történtekről. Elmondja, hogy Warwick megölte Williamet, és őt elengedte, mert a nevét kiabálta. Innentől kezdve megígéri anyjának, hogy nem fog kételkedni sorsában, hogy valamikor ő lesz Anglia királya. Margaret nagyon büszke fiára, még az orrnedvét is rácsöpögteti a buksijára.

w7.png

Anne-nek túl kell esnie a nászéjszakán. Edward megnyugtatja, hogy az undor kölcsönös, de túl kell esni azon, amit muszáj. A bolond Henrik királyt máris visszahelyezték trónjára, és Jasper is előkerült. A király azt se tudja, hol van. A Towerből hirtelen a trónra kerülni, ezt még fel kell dolgoznia. Elisabethnél megindult a szülés. Azonnal kell egy bába. De bába helyett be kell érnie az anyjával, aki ebben a pillanatban lépett be, és akkor ezek szerint megmenekült. Ezzel párhuzamosan Lady Margaret bemutatja Henriket Henriknek. Istenem, annyi Henrik van. Na szóval bemutatja Tudor Henriket a király Henriknek. Elisabeth gyereke eközben sikeresen megszületett. És mit tesz isten kisfiú lett. Egy kis York herceg.

w8.png

w9.png

Huh, hát kíváncsi leszek a folytatásra. További szép napot mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása