Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Knick 2x05 – Not Well at All

2015. december 08. 15:00 - glaurung24

Ohhohohohohohoh micsoda részen vagyunk túl, és még csak nem is az évadzárót vezettük fel ezzel, úgyhogy várhatóan a tűzijáték nagyobb része még odébb van. Humor, kegyetlenség, váratlan fordulatok voltak bőven, de a legnagyobb kérdés persze az lesz, hogy mindezek, pontosabban a rész legnagyobb húzása milyen hatással lesz Thackre, aki egészen szürreális hullámvasutat járt meg már eddig is az évad során. Na de ne is szórakozzunk tovább, lássuk, hogy jutottunk el odáig, hogy a rész végére Abby meghalt, és hogy mi minden volt a többiekkel a sorozat talán legzsúfoltabb eddigi részében.

vlcsnap-2015-12-06-18h52m18s152.png

Rögtön az elején világossá válik, hogy annyi Thack csodás addikciós klinika-projektjének a Knickben, miután a legutóbbi részben hipnózissal gyógyított alkoholista fickó átszökött egy másik részlegbe, kitépte egy beteg nyakából az infúziót, és abból addig nyalogatta a gyógyszereket, amíg bele nem halt a túladagolásba. Az igazgatótanácsnál ez tiszta sor, hogy azt jelenti, vége mindennek, igazából teljesen jogosan. Thack viszont nem hagyja annyiban a dolgokat, maradt ugyanis még egy beteg, aki nem tűnik menthetetlennek, és végső megoldásnak azt vetné be nála, ami saját magánál is használt a sziámi ikrek szétválasztása előtt: Abby a csodás hangján beszélje rá, hogy nem annyira jó dolog alkoholistának lenni. Ez be is jön, Abbyt egy konzultációval csábítja be a kórházba, ahol meg is történik a nagy elbeszélgetés, és egy pillanatra úgy tűnik, hogy a Thack szemében csillogó szerelem, imádat és csodálkozás egyszerre mindent megold majd.

vlcsnap-2015-12-06-18h52m38s103.png

Egy rövid pillanatra felbukkan Thack nem túl fényes múltja is, amikor egy nő keresi fel a kórházban azzal az állítással, hogy John Thackery műtötte az orrát. Thacknek persze erről semmi fogalma sincs, csak akkor jön rá, miről is van szó, amikor a nő kiböki, hogy egy szép adag heroinnal fizetett a műtétért. A panasza oka is hamar kiderül: az arany fülbevaló, amit Thack a műtét során használt eszközként, nem is arany volt, ezért fertőződött el az orra kissé. A megoldás is kéznél, egy kis celluloiddal oldja majd meg a problémát, fizetni sem kell, pláne nem heroinnal. A pro bono beavatkozás duplán jó: egyrészt látjuk, hogy John mennyire megváltozott, másrészt pedig ő maga is gyakorolhat, hogy aztán Abby orrát még szebben rendbe hozza. De nem csak a terápiás beszélgetés és a forradalmi celluloid az új dolgok a héten a kórházban: a visszatérő Bertie nem pazarolja az idejét, és megmutatja, hogy egy jól irányzott adrenalin-injekció a szívbe hogy támaszt fel egy halott nyulat. Ha ez nem nyit új dimenziókat a Knickben, akkor semmisem.

vlcsnap-2015-12-06-18h52m50s228.png

Jól állnak a dolgok Gallingeréknél is látszólag – leszámítva persze azt, hogy a jó doktor egyre több mindenkit akar sterillé tenni a világban –, a felesége is megszabadult az őrülettől, sőt, már az új család megalapítását is felveti, és Everettnek sincs ellenére a dolog. Sőt, másnap még kicsit flörtölgetnek is egymással, mielőtt megindulna a lavina. Ez pedig egy nyomozó érkezésével történik meg, Moorehouse ugyanis a számunkra már ismerős Dr. Cotton halálát vizsgálgatja. Ő volt az az orvos, aki foghúzással orvosolta Eleanor őrületét, és a minap épp Gallingeréknél vacsorázott. Nos, másnapra meg is halt, ez pedig gyanúba hozta a házat. Gallinger értetlenül áll a dolgok előtt, de a konyhájukban Eleanor gyorsan bevallja, hogy bizony ő mérgezte meg Dr. Cottont patkányméreggel. Ezek után nyilvánvaló lépés, hogy magára hagyja teát készíteni a feleségét, biztos nem lehet baj – legalábbis a teaivás közben eléggé hangsúlyos, ahogy Moorehous szájához emeli a csészét. Hogy mi lesz vele, azt nem várjuk meg, de Everett sem, inkább villámgyorsan beutalja feleségét egy európai orvos által vezetett elmegyógyintézetbe, mielőtt nagyobb gond lesz. Ettől persze az eddig az Eleanorra vigyázó nővér, Dorothy is munka nélkül marad. Ő legszívesebben visszatérne Philadelphiába a további férjvadászatra, de változik a terv, és Everett ágyában köt ki, ami mindkettejük számára ideális megoldásnak tűnik.

vlcsnap-2015-12-06-18h59m52s94.png

Herman Barrow is meglehetősen kemény lépésre szánja el magát. A kórházigazgató annyi kétes ügyben van már benne, hogy számolni sem tudjuk, most viszont egyszerre több is a nyakába ugrott. Abban a pillanatban, hogy kifizette az utolsó részletet is Juniáért Ping Vunak, megjelenik Mr. Robertson, hogy közölje vele, végre beválasztották „a klubba”, és már csak egy teendő van: kifizetni a tagsági díjat. Ez viszont nem a szokásos díj, mert a klub épp most bővül női szárnnyal, úgyhogy hirtelen még több pénz kell Barrow-nak – egészen pontosan frissiben 2000 dollár –, akinek nem sok minden van hirtelen, csak egy háza. Ezt pedig el is adja gyorsan a felesége feje fölül, 5 ezret ér a ház, de ha kap érte 3,5-et, már a hétvégére kiköltözik. És itt jön a csodás csavar: amíg nincs otthon, egy fickó keresi telefonon, hogy közölje a jó hírt, hogy beépítették a csodás porszívórendszert a házba. A felesége, Effie nem is lehetne értetlenebb, hiszen a házukban semmiféle ilyen rendszer nincs. „Hát nem is ott lesz a porszívó, hanem az új házban. Jaj istenem, remélem, nem lőttem le a meglepetést, szép napot, kezit csókolom!” – halljuk a telefonban, és tudjuk, hogy itt valami nagy dolog lesz. Effie csodás vacsorát készít, hátha férje nem tartja így vissza a nagy hírt. Herman pedig nem okoz csalódást, el is mondja, hogy van bizony új ház, de oda már nem Effie-vel, hanem egy másik nővel költözik be, neki pedig bérel egy lyuknál kicsit nagyobb lakást a belvárosban. Viszlát!

vlcsnap-2015-12-06-18h55m37s120.png

Cornelia feje fölött is kezdenek összecsapni a hullámok. Elhívja ebédelni a testvérét, Henryt, és végre felfedi a nagy titkot, amit mi azért vele együtt már összeraktunk: az apjuk teljesen szabálytalanul másodosztályú jegyeket állít ki a fedélközben utazó utasaiknak, hogy elkerüljék az orvosi vizsgálatot, ezért pedig a fél kikötői hivatalt lefizetik. Cserébe viszont mindenféle undorító és részben gyógyíthatatlan nyavalya jut be azokba a városokba, ahova hajóztatnak, így az ő családi vállalkozásuk felelős a San Franciscó-i és a New York-i pestisjárványért is, és mivel ezt nyomozta ki Speight, kézenfekvő volt, hogy megöletik. Reméljük, Neely nem jut erre a sorsra, de az biztos, nem ússza meg simán a kis magánnyomozását. Nagyon családi rész volt a mostani: Robertson mellett Elkins sötét titka is kiderült, amikor Lucyt egy elég undorító bordélyba hívják, ahol apja bénító rohamot kapott ahelyett, hogy hazament volna délre.

vlcsnap-2015-12-06-18h55m02s12.png

Szegény Tom Cleary eddig bírta, hogy a gatyájában tartsa a gatyájába való dolgokat Harriet jelenlétében. Az első jelenetükben ez még teljesen „ártatlan” volt, a közös óvszerbiznisz beindítása kapcsán tart ruhapróbát Tom a függöny mögött, de egy kis segítséget kér az ex-apácától, hogy hangulatba kerüljön, de az énekre inkább csak visszahúzódik a fickó, jelenti, amiért cserébe Harry hozzávág valamit, mire Tom csak bíztatja, hogy gyerünk, még, ez megtette a hatását. Ez a páros eddig is a legviccesebb volt, de ez a jelenet mindent vitt. Sajnos az idill nem tart sokáig, amikor kiruccannak a cirkuszba, Tom megpróbálja megcsókolni Harrietet, aminek nem lesz jó vége. Harry azt mondja, nem bízik Tom szándékaiban, de élünk a gyanúperrel, hogy saját érzéseivel nem tud mit kezdeni inkább.

vlcsnap-2015-12-06-18h55m23s230.png

A csalódás Algie-t sem kerüli el: hiába túrja elő Gallinger irodai fiókjából azt a papírhalmot, amiből kiderül, hogy Everett túlórai elfoglaltsága nyomán már 52 fiút sterilizált a bolondok házában, Thack nem akar mit tenni az ügyben, mert ezt nem a Knickben csinálja, azon kívül pedig nem sok hatásköre van Everett ügyeire. Ezen moralizálni viszont nincs sok idő, mert jön a nagy műtét: Thack szépre varázsolja Abby orrát, aki a beavatkozás előtt kap egy nagy slukk laudanumot (egyfajta ópium), ám ahogy a műtőbe ér az ott váró Lucy, Bertie és Thack elé, leáll a szíve a műtét előtt, bebizonyítva, hogy ebben a sorozatban mindig valami rossz történik, ha közelről mutatják a feliratot egy gyógyszeres üvegen. És hiába támasztott fel nem is olyan rég egy nyulat Bertie az adrenalinnal, sajnos nem az ő nagy pillanata jön, és nem teszi meg ugyanezt Abbyvel, aki már menthetetlen. Reméljük, hogy ezek után Thack nem lesz az, bár innen lehetetlen megjósolni, hova süllyed drága orvosunk.

vlcsnap-2015-12-06-18h53m44s17.png

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antiszociál 2015.12.08. 15:06:11

Ezt majd megint fogom nézni.
Csak jelezni akartam ,mert szeressük a sorit.
Ezért el se olvastam, ugye :)
De jó lesz majd vissza olvasni.
süti beállítások módosítása