Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyélet 1x05 - Hiába minden próbálkozás

2015. december 08. 09:00 - Zsoofka

Még mindig az előző részben elkezdődött fasza reggelt nyúzzuk: Miklósi lazán sétálgat hazafelé, gondtalan, mintha nem is most szabadult volna meg egy rakomány csempészcigitől. Még arra is van ereje, hogy egy becsületkasszával (!) felszerelt falusi árusítóhelyen diót vegyen Jankának. A felesége azonban nem értékeli a gesztust. Mire Attila hazaér, már egy erősen befeszült nőt talál ott, aki egy kósza dugásra sem kapható. Siet vissza Pestre, meetingje lesz. Pedig Attila kezd felengedni, meggyőződése, hogy sikerrel vette a küldetést.

1.png

Mira a detoxban ébred. Ez nekünk azért jó(?), mert korrajzot kaphatunk  a mai magyar egészségügyi viszonyokról is. És nem a lepukkant épület vagy a hiányzó vízcsap a leggázabb. Hanem az ott dolgozó, sok-sok fásult ember, akik rezignáltan veszik tudomásul az újabb kuncsaftot. Szegény lány a kiszáradás szélén, hányásfoltos ingben bolyong az épületben, tébolyultabbnál tébolyultabb tekintetű emberek kísérik félszemmel. Végül egy kisegítő csaj szánja meg, aki nemcsak tiszta pólót ad neki, de egy telefont is engedélyez számára a nővérszobából. Mira végül – a fiú legnagyobb döbbenetére - Márkot hívja, hogy mentse ki innen. Márk egy kicsit hezitál, de végül elindul megmenteni húgát.

2.png

És, hogy miért hezitál Márk a megmentésen? Nos, mert az ő szar napja is fokozódik. Kezdjük azzal, hogy arra ébred, Endre fullartárja ott feszít mellette. Az orra meg még mindig véres. Gyuka egyelőre nem öli meg, beéri a Márknál lévő 4 millióval. A maradék 21-re estig ad haladékot. Gyuka tehát el, viszont Anyukáék néhány perc múlva megérkeznek. Márk mind a lakásból, mind saját magából igyekszik kihozni a legjobbat. Egyik sem lesz tökéletes. Anyuka ugyan beveszi a kamu dumát, de Attila lehuppan a fia mellé és Apukásat játszik vele. Nem a szigorút, a jóságos megértőt. Tudja ő, hogy a fia már majdnem felnőtt, meg néha alkoholt is kell inni és a buli is jöhet, de azért fő az őszinteség, ne basszák át egymást. Nos, az események fényében ez több mint mókás beszélgetés volt, még akkor is, ha ez Attila és Márk első emberi társalgása. Pedig már túl vagyunk a sorozat felén.

3.png

Márk tehát elindul begyűjteni a maci hasából a maradék 21 millát. Vajon van még ott egyáltalán annyi? Elég kicsi kupacnak tűnik a korábbiakhoz képest. Máris sikerült az 50 milliónak több mint a felét elherdálnia? Ahogy oson le a faházból, pechjére összeakad a nagymamával. Az csak enyhén lepődik meg unokája jelenlétén, de nem engedi el beszélgetés és ebéd nélkül. Márk meglepődve konstatálja, hogy Tibi is itt lakik épp. Mi tudjuk az okát, miért nem fussa már a luxushotelre és a luxuskurvákra. Tibi meglehetősen összetört ábrázattal teng-leng a szülői házba, amúgy meg Szerbiába készül hoteleket építeni. Gondolom forró lett a lába alatt a föld, menekülni kell egy-két, Attilánál komolyabb befektető elől…. Viszont Márk eddigi legemberibb arcát mutatja: a nagymama összekuporgatott pénzéből egy kétezrest ad a zavart fiúnak, úgy, hogy az közben a másik kezében (egy fekete kukazsákban) a sokmilliót szorongatja. Zavara már-már szánalomra méltó, szinte menekül a helyzetből. Ekkor találja meg Mira segélykérő telefonja.

4.png

Janka egyletbeli napjai meg vannak számlálva. Hiába puncsol Klárinak, hiába van megjelenéseivel tele a sajtó, hiába az eu-s pályázatban betöltött szerepe; a szomszédasszony meggyógyult és kész újra elnöknek lenni… Csalódnék, ha Miklósiné ezt szó nélkül hagyná. És nem is hagyja. Még aznap, amikor újdonsült lovagjával romantikus-lángososat ebédelnek meg is születik a terv: Janka átadja Kálmánnak az alapítvány könyvelését, hátha van benne valami stikli és azzal fenyegetőzve félre lehet állítani Klárit. Márpedig stikli csak akkor nincs az ilyen könyvekben, ha nem keressük. Miklósiné nem mellesleg elemében van ezen a randin. Miután nem kapja meg a büfében amit akar, nemes egyszerűséggel ellopja. Kálmán el van ragadtatva a nőtől, politikusi pályát (lsd lopás) emleget számára, mint lehetséges karriert. Nem is értem mire gondol…

7.png

Márk közben megérkezik megmenteni Mirát. Jófej a lánnyal, tényleg segíteni akar. „Megoldjuk.” Miután a csajt az iccaka (vagy a detoxban) kifosztották, a fiú fizeti ki a kezelési költségeket is. Sőt, a sokadik hányás alkalmával még a fejét is fogja húgának. Lassan kezdem megkedvelni ezt a fiút. Közösen megszavazzák, hogy jobb lesz, ha ilyen állapotban nem mennek haza, inkább Márk zenekarának próbaterme felé veszik az irányt.

Hollóst meg közben kiengedik a börtönből. Attila vár rá a kapu előtt.

5.png

A két barát rögtön a tárgyra tér, Endrének meg rögtön gyanús lesz a csomagmegőrzős kifizetési mód. Kp szokott lenni, mindig kp. A Déli pályaudvarig szinte futva teszik meg az utat, a széf meg is van, csakhogy tök üres. Szegény Attila persze megint kap a pofájára. Gondolom Endre nem feltételez szándékosságot barátjáról, hisz ha az át akarta volna baszni, tuti nem várta volna a börtönajtó előtt. De nem, Endre bízik Miklósiban. Viszont kurvaélet, hogy nem fogja kifizetni az elkúrt munka után. Vagyis szegény Attilának továbbra sincs egy vasa sem. Endre meg bosszút esküszik a rivális bandának, majd szó nélkül otthagyja a kétségbeesett társát.

6.png

Márk közben kajáért jár el, de hamar vissza is ér a zeneteremhez, egy-két kiflivel felvértezve. Meglepi, amikor ott találja Endre Bá-t, ja és annak „hűséges” utánfutóját Gyukát is. De nem a milliókért jöttek. Egyik sem. Endre akart Márkkal találkozni, kifejezni sajnálatát a házánál történt incidenssel kapcsolatban (tudjátok, a félresikerült kutyaetetős-Vivienes randi, amikor az ellen megszerezte Márktól a jelszót…). Gyuka nem is szól egy szót sem, de szemével azt üzeni: az esti randijuk áll még, Márk nem fogja megúszni. Végül a két gengszter el, Márk meg be a húgához. Mira még mindig szarul van, felrója a bátyjának, miért nem Mekis kaját hozott neki. De Márknak most nem fussa ilyen luxusra, le van égve. Jáj. Mindketten sajnálják, nem is annyira egymást, mint inkább saját magukat. Beszélgetésük mégis sokkal bensőségesebb, mint eddig bármikor. Mira még hozzá is bújik bátyjához. Majd egy gyerekkori téli élményt idéznek, amikor Endre Bá’ mentette meg az egész családot a vaddisznóktól. Aztán Mira egyre jobban lesz, már zenélnek is. Márk vérbeli zeneszerző: húga mai élményét is igyekszik dalba írni, több-kevesebb sikerrel. Aztán az órájára néz, mennie kell. És nem, nem tudja lemondani, mert valamit nagyon elbaszott. És most helyre kell hoznia. Mira érzi, hogy nagy a baj, de a fiú nem vall. Végül fogadalmat tesz: Halász Judit konkurenciájaként gyereklemezt ad ki, ha ezt most megússza. A mai rész után drukkolok ezért.

88.png

Attilánál a helyzet fokozódik: levelet kap, ajánlottat. Majd idegesen a telefonja után nyúl, de a hívott szám nem felel… A levél a bankból jött, Attila a korrupt bankos emberét próbálja meg kétségbeesetten elérni. Csakhogy annak nem jött be a megvesztegetés során kapott síút, meghalt ott a szerencsétlen egy balesetben. Persze csak azért, hogy a Miklósi családnak még több baja legyen.

Attila mostmár végképp azt érzi, hogy kiesett az égiek pixiséből. Egy gyászoló özvegynek csak nem regélheti el, hogy ő nem az összetört sílécekért jött, hanem reklamálni a banki törlesztők miatt….

Otthon a földön fekve várja az asszonyt. Jankát nem lepi meg a pozitúra, azt hiszi a derékfájdalom az oka férje helyzetének, nem aggódik hát túlságosan. Ha tudná, hogy a lóvé, pontosabban annak a hiánya van a háttérben, gondolom egy kicsit jobban izgatná magát. Attila végül mégis vall, nincs pénzünk, Janka.

Mesélni kezd Tibi papírfalairól, a konkurens bandáról, aki lenyúlta a cigiket, meg az összes elbaszott esetéről. Ja és a banki felszólító levélről is (nem mellesleg 81 millió csak a tőketartozásuk). A nő egyre sápadtabb, rossz tréfának véli az eseményeket, ha nem is fekszik le az ura mellé a padlóra, a kanapéra azért lerogy. Attila nem túl lelkesen, de az újrakezdésről beszél, abban azonban nem vagyok biztos, hogy felesége partner lesz ebben.

Szó szerint átlép a padlón lévő férjén(!), majd felmegy az emeletre. Gondolom ő inkább Kálmánban látja az újrakezdés lehetőségét. Ő NEM LEHET TÖBBÉ SZEGÉNY ASSZONY. Kifesti magát, egy kis parfüm és szó nélkül lelép.

Endre is épp lelépni készül otthonról amikor váratlan vendéget kap. Márk az. A fiú tehát úgy döntött nem Gyukához viszi a maradék zsét, hanem a főgengszterhez. Endre kurvaideges, de „csak” amolyan apás módon: nem öli meg a fiút, sőt még csak meg sem fenyegeti. Le kell dolgoznia az elköltött milliókat, de élhet. (Már ha a következő melóban ki nem nyírja az ellen.) De van itt még valami…

Nem csalódunk, Janka egészen Kálmánig menekül az otthoni nyomor elől, És hogy ne legyen kétségünk abban, hogy hosszútávú tervei vannak a nagymenő fickóval, hosszú másodperceket töltünk azzal, hogy lássuk, amint a nő meggusztálja annak berendezési tárgyait, festményeit és a hatalmas bőr ülőgarnitúrát. De mi már tudjuk: az aranyéletben csak a külcsín ragyog, a belseje mindennek rohad.

102.png

Kálmán akarja ugyan a nőt, de zavarja ez a folyamatos húzd-meg ereszd meg játék. Janka vall férjéről, a kihűlt szerelmükről, az elúszott milliókról persze bölcsen hallgat. Aztán borozni kezdenek. A mai este a szép lak hálószobájában fog véget érni.

Atti közben még mindig a padlón, de most már egy üveg pálesz és egy-két sör is nyomasztja.

Márk estéje pedig pont úgy ér véget, ahogy nem akartuk: kénytelen végignézni, ahogy Endre leszámol a hűtlen alkalmazottjával, mármint Gyukával, sőt még annak hulláját is joga van eltakarítani.

Csak a mai rész mottóját tudom ismételni: Hiába minden próbálkozás. Innen már nehéz lesz fordítani. Meglássuk sikerül-e.

Címkék: hbo aranyélet
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása