Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyélet 1x04 - Buli a városban, folklórműsor vidéken

2015. december 02. 13:16 - Zsoofka

Attila még mindig trógerruhában, kurvaidegesen egy szállodába tart. Nem a feleségét keresi, az öccséhez látogatja éppen. Akkor ezek szerint nem a kokó a ludas a dologban, hanem a kívül szép, de belül szó szerint üres új lakás.

A szálloda luxusa nem ismer határokat, a középkori vöröslámpás házak névadó színe köszön vissza a falakon és a tárgyakon. Tibinek meg nem alkalmas, de Attila ezt pont leszarja. Menetrendszerű meztelen tyúk érkezik, majd távozik. Aztán még egy.

1.png

Attilát ez sem zökkenti ki. Beszámol a ház állapotáról és rögtön meggyanúsítja a mestereket, az építésvezetőt, a meteorológust, a patológust, a mindenkit. A csúnya gonoszok átkúrták a fejüket, kilopták az anyagot a házból.

Ja. Nem. Tibi volt az. Ő így szeret házat építeni. Ésszerűsített tervek (= csak a tartófalak igaziak, a többi gipszkarton) alapján. És igen, ezt a lakást át fogják adni másnap és az ellenőrök meg – mivel kaptak egy kupac pénzt, valószínűleg át fogják venni. És valaki be fog oda költözni és éli ott a kis tyúkszaros életét. Mert ez Magyarország a 21. században. Asszem kimondhatjuk, hogy szegény Attilának nem sikerült a feketegazdaságból átlépnie a fehérbe. Pedig megpróbálta a szerencsétlen.

Janka még mindig be van szívva, kocsikáznak az új udvarlójával, csodálják az éjszakai Budapestet. A pasi magabiztos, már fordulnak be a házához, dugás reményében. Miklósiné a végső lépést még sem teszi meg, az utolsó pillanatban leállítja a férfit és hazaviteti magát.

Mira sincs még otthon, lakberendez a kocsmároséknál. Azok totál családtagként kezelik, közvetlenségük már-már kínos a lány számára. Írtam már, hogy a kocsmárosunk felesége terhes? TERHES NŐ NE DOHÁNYOZZON. Mira szemei is kerekesnek, de egyelőre nem szól. Mindent meg akar bocsátani ennek a két embernek, akik az ő saját, de hamis családjának az ellenpólusát kell, hogy képviseljék. Csakhogy ezek az emberek sem tökéletesek. Egyre több ponton vérzik az idill. Szegény kislánynak nagy csalódás lesz, ha rájön, hogy ezek is csak esendő emberek…

2.png

Hogy Márk mivel töltötte az iccakát, az nem derül ki, mert végre új nap virrad, Miklósiék reggeliznek. Illetve Anyuka csak halódik, eléggé leamortizálódott a drog és a pia hatására, de senki nem meri megkérdezni, hogyvót az iccaka. Apuka meg át sem öltözött, marad a trógerszerkó. Aztán Márk is előkerül, de neki már nem jut tej. Apját kérdezi, Endre Bá’-ról.

Attila épp csak befejezi a lakás kipofozását, már csenget is a műszaki átvevő. Csakhogy a várt (és lefizetett) férfi helyett egy nő érkezik, aki bár talál hibát, úgy tűnik hajlandó átvenni a kész lakást. Bájmosoly ezerrel, de a végén csak lebuknak a ma reggel újrafestett falakkal. A tégla-nemtégla kérdéskört a nő egy egyszerű sarokpróbával eldönti, bukta a javából. Most már Tibi lesz kurvaideges. Szegénynek pechje van. Megtalálta e filmsorozat első és ezidáig egyetlen becsületes emberét. A megvesztegetési kísérletet csúfos kudarcra ítéltetett. Attila némán figyel a háttérben. Talán egy kicsit szurkol is, hogy így alakuljanak a dolgok… De a naivsága itt már szánalomra méltó: amikor visszakéri testvérétől a korábban „befektetett” széfnyi pénzt, a válasz csak egy SAJNÁLOM TESÓ. Most már Attila is vedreket rugdos, oda a vésztartaléka, a haver a sitten, a család szétesőben. Jáj.

3.png

Márk – a piros kabáttal fölvértezve – újra bepróbálkozik a tegnapi csajnál. Az meg van oly hülye, hogy szóba is áll vele, de csak azért, hogy aztán elhajtsa. A józan ész első megnyilvánulása.

Attila újra belátogat a sittre. Szerintem úgy döntött, hogy az álszent tesó helyett jobb a nyíltan maffiózó Endre, akinek a játékszabályait legalább ismeri. Hazamenni meg lóvé nélkül nem mer, hiszen Janka lerágja a fejét, ha kiderül, hogy oda a zsé.

4.png

Janka az arcát maszkkal, a testét masszázskáddal igyekszik gyógyítani az átdorbézolt éjszaka után. Tegnap esti lovagja (Kálmán) több jelét is adja, hogy nem tekinti egyszeri bulinak a majdnemdugást. Jankának imponál a férfi figyelme, végre valami eltereli a gondolatait a sanyarú mindennapokról. De talán tényleg úgy érzi, ki kell innen mozdulnia, talán tényleg hálás a férjének, hogy az hajlandó a „régi” módon élni, de vele akar menni az új megbízatás helyszínére. Vagy egyszerűen csak attól tart, hogy szalmaözvegyként nem lesz képes ellenállni a Kálmán csábító üzeneteinek? Mindenesetre eldől, Attila és Janka együtt utazik vidékre, teljesítene Endre legújabb megbízatását.

5.png

Hogy Endre a kutyaházat használja széfnek az oké. Hogy Attila ki-be járkál a sittre hozzá feladatokért, az vagy idiótaság, vagy nagy bukta a két gengszternek. Hogy Attila a fenn említett széfet fényes nappal pakolgatja, arról nincs véleményem. Mindenesetre jó pár köteg 20ezressel felvértezve indul útra, feleségestől, néhány napra, vidékre.

A szülők távollétét Márk rögtön kihasználja. Bulit szervez, Vivi a fővendég. Szegény szöszi még mindig az előző buli hatása alatt áll, enyhén kócos és nagyon durci. Ő már tudja, milyen a buli Márk módra. Végül belemegy, de túl sok köszönet nincs a jelenlétében, be van feszülve rendesen.

6.png

A mulattság éjszakára teljesen elfajul, a szomszéd jön át rendet tenni. Esélye sincs szegénynek, hiába érvel a kórházból nemrég hazahozott feleségének nyugalom-igényével. Márk mindent bevet Vivien újbóli meghódításáért, könyörög és dalt ír. A csaj végül is megadja magát, hagyja, hogy a fiú a szobájába vigye és mi meg majdnem végignézhetünk egy újabb szexjelenetet. De aztán mégsem. A forgatókönyv írók valamiért úgy gondolták, hogy vicces lesz, ha e páros újabb estéjét is váratlan vendég zavarja meg. Most épp Endre Bá fullartárja érkezik, tényként közli, tudja, hogy Márk nyúlta le az ötvenmillát a karambolos kocsiból, majd szimplán lefejeli a fiút. Szegény Vivi ezt is kénytelen végignézni. Emberünk azonban roppant kreatív: nem akarja visszavinni a lenyúlt pénzt az amúgy is sitten ülő gazdinak, szimplán csak osztozni akar, kell neki 25 milla belőle. Márk mindent megígér. Vivien nonstop nem vesz levegőt. Asszem ennek a kapcsolatnak lőttek. Márk is így gondolja. Teljesen szétesik. Előveszi a fegyvert az ágy alól és nemes egyszerűséggel a mennyezetbe lő, ezzel jelzi, vége a bulinak. Mivel a kollega előző belépőjének hála, az orra is vérzik, eléggé riasztó látványt nyújt.

7.png

Attiláék viszont célhoz értek egy vidéki szállodában. Janka először leszólja a „homokaszélben”-re óbégató és táncoló párokat, majd mégis közéjük áll, buli van ott is. Kicsit olyan, mint a régi szép időkben, amikor még fiatalok voltak és gondtalanok. Attila újra leteszi a voksát Endre és a régi élet mellett és a fészerben csaknem megerőszakolja a feleségét. Janka ezt már nem találja olyan viccesnek…

Buli 3.0. Mira is bulizik. A kocsmáros családdal szívnak épp, amikor az asszonynak hirtelen el kell mennie valahová, a kocsmáros meg nem bírja tovább, csaknem ráveti magát a kislányra. Mira nem tudja mit tegyen. A hormonjai tombolnak, és talán engedne is nekik, amikor hirtelen visszatér a terhes nő. Az meg gondolom látott már olyat, hogy az ura és egy másik csaj, mert zavartalanul tesz vesz tovább a lakásban. Szürreális a jelenet, de nagyon ütós: Mirát a nő beletörődött mélabúja hirtelen észhez téríti, már nem is tűnik olyan normálisnak új családja. Fogja a kabátját és elrohan. Újabb külföldi vendégeket istápol, de ezúttal nem tart mértéket. Bele mindent, hadd szóljon. Végül ájultan egy sikátorba hurcolják.

10.png

Miután Márk szépen elüldözte a vendégeit, egyedül bulizik tovább. A szomszéd ismét szól, legyen végre csend. Márk azonban anyja fia – csend helyett úgy dönt, a kertben hallgatja tovább a zenét – a legerősebb hangszóróján. Talán nem kellene megvárni, hogy Lukács Sándor valóra váltsa a fenyegetését és tényleg kihívja a zsarukat… A szomszéd azonban kreatívabb nálam. Simán áramtalanítja Miklósiék lakását, így végre csend lesz. Márk ájultan zuhan az ágyba.

Másnap hajnalban Attila Endre megbízása után jár, közben Jankát folklórműsor keretein belül disznyóvágással szórakoztatják. Értitek: magyar vidéki program= disznyóvágás. A jelenetek arra jók, hogy kiderüljön, Miklósiné fasza csaj, nem ijed meg egy kis vértől sem pedig az abálótáltól, szemben a többi sápítozó fapinával…. Az öltönyben torozó vendégekről nincs véleményem.

Ahogy készül a kolbász és mosódik a bél, Janka úgy lényegül át falusi asszonnyá. Amíg otthon a pizzasütés is kifog rajta, itt minden munkafoyamatban lelkesen részt vesz. Lassan egy új asszony rémlik fel előttünk. Aztán valami mégis visszahúzza Pestre, Kálmánhoz. Szinte menekül innen, amikor egy szegény, alamizsnára szoruló nőt lát, nyilván fel nem dolgozott emlékek elől futamodik meg.

11.png

Attila meg – úgy tűnik - ismét szerencsétlenül jár. Akadozik a meló. Első ránézésre fát kellene átcsempészni a határon, de hamar kiderül, a fa cigivel van töltve.

Amikor a határra ér és kiderül bazi hosszú a sor, kétségbeesett tettre szánja el magát: beelőzi a sort és majdnem lelöveti magát. Végül előkerül a megkent határőr és van remény rá, hogy épségben hazaér.

12.png

És a vége? Nos az elég szarul néz ki:

Mirára a mentők találnak rá, ő még csak-csak ellesz valahogy. Márk még mindig ájultan fekszik a lakásukban, egy árnyék rémlik fel felette. Attila megérkezik Magyarországra, ahol át kellene adnia a teherautót Endre egy másik emberének. Az azonban holton fekszik a fűben, helyette a konkurens banda tagjai veszik át a szállítmányt. Miklósi egy kicsit vonakodik az átadásnál, gyanús neki a sok ismeretlen arc, meg a kp-t is hiányolja, de nemigen ugrálhat, amazok nagyon határozottak. Leadja hát az autót és gyalog indul vissza a szállodába… De lehet, hogy az asszonyt már nem leli ott.

Címkék: hbo aranyélet
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antiszociál 2015.12.02. 14:04:56

Először Jankát írtam volna ki a sorozatból, mert annyira tenyérbemászó, de már Márkot is elásatnám egy maffiózóval :)
Az ilyen Tajgetosz pozitív véglények meddig élnek a való életben ???

g-ko 2015.12.02. 18:53:05

déja vu-m volt a kocsmai jelenetnél. (feleség-mira-kocsmáros majdnem dugás, mira lebarmolás) Tuti, hogy másik filmben láttam már.
A hv-t pedig jó volt olvasni. (Kihagytad, hogy a falusi kocsma jelenetben MÁZS volt az összekötő)
Márk irritál engem is.

Zsoofka 2015.12.02. 18:58:17

@g-ko: Jogos. Pedig még egy szar szóvicc is eszembe jutott arról, mennyire meg van hízva. Vagy nagyon régen láttam.... :)

antiszociál 2015.12.03. 08:43:14

@g-ko:

Őt gináztatták be anno ?
Biztos akkor is ilyen visszafogottan szórakozott, gondolták picit aludjon már :)
süti beállítások módosítása