Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) 1x23 - Háborús játékok

2015. december 01. 15:00 - Kapitánylány

Csillagidő 3192.1 Az Enterprise az NGC321 csillaghalmaz felé tart, az aktuális feladat diplomáciai kapcsolatfelvétel a helyi civilizációval, az Eminiar VII-re küldött üzenetekre azonban nem jön válasz. A nagykövet érkezik meg a hídra, Uhura ekkor közli a rossz hírt, 710-es kódú válasz jött, azaz nem szabad megközelíteni a bolygót semmilyen körülmények között sem. Kirk venné a nyúlcipőt, de a nagykövet más utasítást ad, neki mindenképpen tárgyalnia kell az ott lakókkal (veszélyes környék ez a csillaghalmaz, kell egy föderációs csillagállomás), ha nem megy másként, akkor átveszi a parancsnokságot. Kirk ellenkezik, akár bolygók közi háború is kitörhet, azért ő nem vállalja a felelősséget, a nagykövet csak legyint, majd ő mindenért felel, szóval álljon csak az Enterprise orbitális pályára. A nagykövet távozik a hídról, Kirk pedig elrendeli a sárga riadót, majd felhúzatja a pajzsokat, készül a legrosszabbra.

01.jpg

A legénység készül a lesugárzásra, Spock gyorsan hogyvoltol a bolygólakókról: meglehetősen fejlettek, ennek ellenére csak a saját naprendszerükben hajókáztak, illetve hadrendben állnak egy másik közeli bolygóval. Spock még közli, hogy ezt a bolygót felfedező USS Valiant eltűnt, soha többet nem hallottak róla. Nagykövet érkezik meg, fel van háborodva, hogy ő nem mehet a felderítőkkel, a kapitány lenyugtatja, a nagykövetet biztonságban akarja tudni, ameddig nem derül ki, hogy nem ölnék-e meg a bolygón. A felderítők között természetesen ott van Kirk és Spock is, meg még három tiszt, a hajót Scotty gondjaira bízzák.

02.jpg

A kis csapatot már várják a bolygón, Mea 3 és két biztonsági tiszt fogadja őket, Anan 7-es és a tanács tagjai már várják őket. Anan kíváncsi, hogy miért jelentek meg hívatlanul, Kirk ismerteti a feladatát. Anan lehetetlennek tartja a kapcsolatfelvételt, még mindig háborúban állnak, közel 500 éve. Jim szerint akkor ezt jól titkolják, Spock nem látta jelét ennek, fejlődő társadalmat figyeltek meg ezalatt a rövid idő alatt. Anan szerint azonban évente három millió áldozat is van a civil lakosság között, a naprendszer harmadik bolygójával, a Vendikar-ral állnak hadrendben. A bolygót ők telepítették be, de azóta kissé a nyakukra nőttek, egymást támadják.

A beszélgetést egy vészjelzés szakítja félbe, az Eminiar-t újra megtámadták, Mea szerint ezt ők azonnal meg is bosszulják, hiszen most is épp azt a várost támadták meg, ahol ők vannak. A földi legénység, azonban semmit se érzett ebből, a letapogató se mutat jeleket, pedig Mea szerint ez atomtámadás volt. Kirk rögtön Scotty-t hívja, de a főgépész szerint semmilyen támadás se volt, minden csendes. Anan sok áldozatról beszél, nagy támadás érte őket, Kirk ellenkezik, az Enterprise nem észlelt semmit. Anan kiadja a parancsot az ellentámadásra, Spock-ban ekkor tudatosodik, hogy ez a számítógépek háborúja. A komputer vezeti le a támadást, nevezi meg az áldozatokat, akiknek meg kell jelennie megsemmisítésre, beteg egy társadalom, csak mondom. Anan szerint mindez jó így, hiszen a társadalom virágzik, nem is kell ennél több, és ha már itt tart, mivel engedély nélkül álltak a csillaghajóval orbitális pályára, ezért bekerültek a szimulációba, egy bomba el is találta az Enterprise-t, szóval a legénységnek van 24 órája megjelenni megsemmisítésre. Kirk fézert akar előrántani, de a biztonságiak lefegyverezik, innentől túszok lesznek, ezzel elérve, hogy a megsemmisítés megtörténjen.

03-4.jpg

Mea érkezik, szeretné tudni, hogy van-e valamire szüksége a kapitánynak és a többieknek, Jim csak értetlenkedik. A nő közli, hogy ő is felkerült a veszteséglistára, délután önként jelentkezik megsemmisítésre. Kirk lázadásra uszítja, de Mea ellenkezik, csak baj lenne belőle, 500 éve „jól” működő rendszert nem szabad csak úgy felrúgni.

McCoy és Scotty a hídon értekezik, rég nem kaptak hírt a kapitányék felől, tanácstalanok, hogy mit tegyenek. Ekkor érkezik Kirk hívása, jó hírei vannak, a bolygó lakói hajlandóak felvenni a kapcsolatot a föderációval, illetve meghívják az egész legénységet a felszínre egy kis vakációra, a hajóra majd vigyáznak az ott lakók. A hídon lévők arcán kiül a gyanakvás, nem is hiába, Anan adja az utasításokat Kirk hangján. Scotty persze nem most jött le a falvédőről, analizáltatja a hangot, ki is derül, hogy a kapitányi parancs csak egy gépi hang volt, szóval a kapitányt és a többieket elfogták.

04.jpg

Kirk ráveszi Spock-ot a telepatikus képességének a használatára, ezáltal a kint lévő őrt simán befolyásolja, az ajtó máris nyitva előttük, már csak több fegyvert kell szerezniük, illetve egy kommunikátort. Útközben bele is futnak egy megsemmisítő állomásba, Mea érkezik meg, Kirk természetesen nem engedi meghalni, Spock szerez még egy fegyvert, majd elpusztítják a megsemmisítő állomást. Anan a hír hallatán kiadja az utasításokat, a föderációs foglyokat el kell fogni/meg kell ölni (amelyik sikerül), illetve az Enterprise-t el kell tüntetni az égről.

05.jpg

Scotty teljes készültséget rendelt el szerencsére, így a pajzs megvédi a hajót a támadástól, persze a pajzs miatt a bolygó felszínéről nem tudnak feltranszportálni. Főgépészünk gondolkodik visszatámadáson, de Fox nagykövet leállítja, ő mindenáron tárgyalni akar, valószínűleg ez az egész csak félreértés, az se biztos, hogy a lenti legénységi tagok fogságban vannak, na majd ő beszél a tanáccsal.

Kirk és a kis csapat visszamegy fogdájukba, ott keresik őket úgy is legutoljára. Portyázó körúton sikerül fegyvert, ruhát és egy kommunikációs eszközt keríteniük, de a helyi kommunikátor gyenge, Spock neki is áll megfabrikálni. Jim próbál információkat kiszedni Mea-ból, aki nem mond semmit, inkább menne meghalni. Kirk végül a meggyőző tehetségével (ő képes befejezni az értelmetlen öldöklést) rábeszéli a lányt a segítségre.

06.jpg

A tanács tanácstalan (bocs), nem tudják mi tévők legyenek, felborult az egész megsemmisítési ütemterv. Ekkor érkezik be a hívás Fox nagykövettől, Anan már tudja is mit kell tennie, simán hazudik a nagykövetnek, egy hibás érzékelő miatt támadták meg az Enterprise-t, úgy vélték, hogy a hajó támadni készül. Fox persze beveszi, Anan szívesen látja a bolygón, adáson kívül persze kiadja a parancsot a tüzelésre, ha a pajzs leereszkedik. A nagykövet készül transzportálni, de az ideiglenes kapitány bemutat, ő nem engedélyezi a pajzs leeresztését, még ha büntető táborba is kerül parancsmegszegésért.

07-1.jpg

07-2.jpg

Kirk érkezik vendégségbe Anan lakókörébe, Jim a földi kommunikátorért jött. Anan természetesen nem segítőkész, titokban sikerül egy gombot megnyomnia, erősítést hív. Anan végül megadja, hol találja az eszközt, de Kirk sem ostoba, magával viszi a tanácstagot, őt löki ki a megérkező őrség elé. Ökölpárbaj alakul ki, a kapitány végül alulmarad a támadóival szemben, a tanácsterembe vonszolják el.

Fox érkezik meg a bolygó felszínére (?), személyesen Anan fogadja, aki el is kíséri egy darabig, majd hidegvérrel közli, hogy a nagykövet és kísérője halott, jelentkeznie kell egy megsemmisítő állomáson.

Spock-nak végül csak sikerül felvennie a kapcsolatot a hajóval, majd kiadja az utasítást, hogy az Enterprise csillaghajóval lavírozzanak messzebbre és álljanak készenlétbe. Scotty közli, hogy a nagykövetet nem tudta megállítani, a vulkáni így indulhat is megmenteni a diplomata életét.

08-1.jpg

08-2.jpg

Spock időben érkezik, megmenti a nagykövet életét, majd elpusztítanak még egy állomást, most már vehetik is az irányt a tanácsterembe a kapitányt is kiszabadítani.

Anan még mindig győzködi Kirk-öt, hogy súlyos hibát követtek el, egy 500 éves szerződést szegtek meg, aminek komoly következményei lehetnek, akár mindkét bolygó elpusztulhat. Jim nem hatódik meg, ő egy barbár, számára fontosabb a legénysége élete. Anan számára nincs más lehetőség, az Enterprise fedélzetét hívja, Scotty bejelentkezik, Kirk ekkor a pulthoz ugrik és kiadja a 24-es parancsot 2 órás határidővel. Anan csak annyit közöl a legénységgel, hogy ha nem kezdik el magukat lesugározni a bolygó felszínére, akkor megölik a kapitányt és a többieket 30 perc múlva. Kirk csak mosolyog, ez csak azt jelenti, hogy hamarabb hal meg, mint az itt lévők, mert a 24-es parancs annyit jelent, hogy meg kell semmisíteni a bolygót. Anan rögtön kiadja a parancsot az Enterprise lelövésére, de hajó lőtávolon kívül van, a tanácstag nem érti mire jó ennyi élet kioltása, Kirk szerint ezt valahogy be kell fejezni.

09-1.jpg

09-2.jpg

Spock és a többiek haladnak előre (mínusz egy ember, de ezen ki lepődik meg?), közben a tanácsteremben újabb rossz hír érkezik, a Vendikar üzent, szerződésszegéssel vádolják az Eminiar-t. Persze nem ez az utolsó rossz hír, újabb állomást lőttek szét, kereső csapatok nem jelentkeznek be, és még Scotty is bejelentkezik, hogy egy óra negyvenöt perc múlva megsemmisíti a bolygó felszínén lévő településeket. Anan teljesen tanácstalan, Kirk ki is használja az alkalmat, és egymaga sarokba szorítja az ellent, Spock ekkor érkezik meg a felmentő sereggel, persze már feleslegesen. A kapitány kiadja az utasítást Scotty-nak, hogy ha nem sugároznák fel magukat, akkor hajtsa végre a 24-es parancsot, majd bontja a vonalat.

10.jpg

Kirk terve roppant egyszerű, a számítógép kiiktatásával vagy kirobbant egy valódi háborút, vagy végre befejezi ezt az 500 éves értelmetlen háborút, mert a két bolygón élők már nem is tudják mit csináljanak a számítógép nélkül. Anan persze teljesen kiakad, ők gyilkos népek, akik nem tudják, hogy kell békét kötni, Kirk azonban nem lát más lehetőséget, ideje már befejezni az értelmetlen öldöklést. Fox nagykövet felajánlja a pártatlan segítségégét a tárgyalásban, Anan bevallja, hogy van egy közvetlen vonal a Vendikar bolygóval, de már évszázadok óta nem használták, ideje leporolni. Anan és Fox elvonul, Spock szerint akár sikerülhet is a békekötés.

11.jpg

A 24-es parancs visszavonva, a bolygóról végre visszatértek a hajóra, indulhatnak is az új cél felé. Uhura jelenti, hogy Fox nagykövettől üzenet érkezett, a tárgyalások elkezdődtek, bíztató a végkifejlet. Spock szerint Kirk sokat kockáztatott, de Jim nem így látja, mivel kényelmes kis társadalmat épített fel mindkét bolygó, ezért egy valódi háború már nem annyira lett volna nyerő, mint ami eddig volt, egy igazi háború zűrös dolog.

Címkék: star trek tos
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.12.02. 08:56:51

Anyám borogass, leírás alapján eszement egy birka népek voltak :)

Gabba 2015.12.04. 13:52:33

Mea egyenruhája nagyon csinos...
és még a haja is fel van tűzve, kár, hogy nem kontyba :)
süti beállítások módosítása