Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hungary’s Got Talent 1x08 - Élettelen

2015. november 30. 09:00 - Csecse Becse

Szokásos kis összefoglaló az összes élő adásba jutókról, miközben épül a stúdió – jó nagy lesz –, technikusok sürögnek-forognak, a vezérlőben már hangolnak. Kapunk pár snittet a próbákról, a versenyzőktől pedig néhány önmotiváló mondatot. Lassan a helyére kerül minden, elvégzik az utolsó simításokat, fények fel, indulhat a show.

00_start.jpg

Egyenesen a díszlet közepéből érkezik a két műsorvezető, Dombóvári István és Sebestyén Balázs, ezúttal már a gálának megfelelő szerkóban. Elsőként Balázs üdvözli az egybegyűlteket és a nézőket, Dombi veszi át a szót, kihirdeti a menetrendet, innentől a nézők szavaznak, a zsűri az első négyből a harmadik helyezettet juttatja tovább. A szavazási infókat majd úgyis mondják folyamatosan a műsor alatt. Balázs még egy kicsit élcelődik Dombi megjelenésén, aztán újra infó szöveg weboldalról, 100 éven felülieknek teletextről, no meg a nyeremények. Ezután még megtudhatjuk, hogy most is lehet használni a piros gombot, illetve a Twitter-ről majd idéznek, ha az adás alatt jön valami jópofa duma. Tudunk mindent, érkezhet a zsűri. Ők  is a díszletből bújnak elő, egymás mellett tipegnek a színpad közepére. Névsorolvasás, csókok küldözgetése, parola, aztán csüccs az ítészi pult mögé. Márkó kicsit furcsán érzi magát öltönyben, Patrícia izgul egy kicsit. Eszter reménykedik benne, hogy tetszeni fog a népeknek – a férfi nézőknek biztosan, mert szépen kirakta, amije van. Imre már nagyon várta az élő adást, teljesen nyitott mindenre.

01_ndw.jpg

New Dance World

Bemutatkozó kisfilm, előzményekkel, interjúval. A főmufti mesélget arról, hogy nagyon izgultak az első fellépés előtt, már az is elég lett volna számukra, ha csak pozitív visszajelzéseket kapnak. A próbateremben még elregéli, hogy 22-en vannak, emiatt nehéz összeszervezni az edzéseket, viszont a 22 ember sokkal látványosabb együtt, mint 6 vagy 8. Hja, és mindent meg fognak tenni, hogy tovább jussanak a döntőbe. A kisfilm után a stúdióban már összeálltak, indul a zene, belecsapnak a koreográfiába. Számosságuk okán belakják teljesen az egész színpadot, a tánc meg nagyjából arról szól, hogy a váltakozó stílusú, ritmusú zenére általában van valamilyen, pár fős központi elem, a törpiek pedig szépen körbe illusztrálják. Pár perc alatt lezavarják a műsort, a végén Balázs hagyja őket fújni egy kicsit, amíg a zsűri értékel. Elsőként Márkó szólal meg, szerinte nagy volt a nyüzsi, vagy csak túl közel ül a színpadhoz. A táncosokkal még megbeszéli, vegyék fel Imrét a tagok közé. Eszter vele szemben úgy véli, nagyon jól volt felépítve a produkció. Patrícia megdícséri őket, mert egy ilyen show-t elkezdeni nehéz, ők meg elkezdték, a végére 22 helyett pedig legalább 500-at látott belőlük. Imre köszöni szépen, frankó volt, akárhova nézett, látott valami bravúrt.  A csapat vezére lihegve bár, de nem törve örvendezik a kedves kritikának, a lihegés pedig nem véletlen, hiszen egy hosszabb koreográfiában van pihenős részt, a 2-perces kis előadásukban viszont úgy kellett tolni, mintha 800-as sprintet futottak volna. Szavazási infók.

02_it.jpg

Infusion Trio

Imre vezeti fel őket, elvégre anno ő juttatta be őket az arany gombbal. Ódákat zeng róluk, mennyire aranyosak, tehetségesek, miegymás. Megkapják ők is a kisfilmjüket. Köszönik szépen Imrének a gombnyomást, cserébe a próbahelyükön kanyarítottak neki egy szentélyt. A stúdiójuk egyikük lakásában van, a selejtező után már másnap beköltöztek próbálni. A házi stúdió azért is praktikus, mert kéznél vannak a gyerekek, ők véleményezik a produktumot. Ha rajtuk múlna, sok szavazatot kapnának.
Ezalatt a színpadra már bekészültek a szokásos szerkóikkal, a Depeche Mode Personal Jesus-át adják elő a sajátos stílusukban, nagybőgővel, hegedűvel, és ezúttal énekkel is. Ez utóbbit kár volt erőltetni, a palinak nincs valami jó énekhangja, és valljuk be, egy olyan legendáriumhoz hozzányúlni, mint a Depeche, azért elég bátor húzás. Kb. a nóta közepénél átváltanak a Question of Time-ra, majd ezzel is fejezik be, mindenféle extra nélkül. Az elődöntőben tapsikoltam nekik, ez az előadásuk azonban meglehetősen vérszegényre sikerült, talán kicsit magas labda volt a DM. Velem ellentétben a zsűriből először Patrícia lelkendezik, bármikor szavazna rájuk, több hónapos szünet után is megmaradtak eredetinek. Imre nem bánta meg az arany gombot, ismét le van nyűgözve, köszöni szépen. Márkó ismétli a válogatóban mondott véleményét, majd hozzáfűzi, hogy csibészesek és fiatalosak. Eszter azt emeli ki, milyen jól használják a hangszereiket. Túldícsérni nem akarja őket, elvégre az egyikük faterja a Liszt Ferenc Kamarazenekarban dolgozik, ő meg már körbefuvolázta velük a világot, aztán nehogy ezen csámcsogjon a bulvár. Emiatt nem kell aggódnia, majd csámcsognak a kirakott kannáin. Szavazási infók.

03_cz.jpg

Cuczor-Gidai Zsófi

Flashback-ekkel tűzdelt kisinterjú, 6 éves, és a négy igen az nagyon sok, annyit még a nagyok sem kaptak. Amiért ilyen ügyes volt, anyukája megengedte neki, hogy addig nézze a tévét, ameddig csak akarja. Egyébként semmi különös nem történt vele azóta, ugyanúgy jár oviba, játszik a játszótéren, focizgat a kortársaival. Mindeközben arra is jutott ideje, hogy megtanuljon verset anyuval. Amit majd előad, az meg nagy jó lesz, mert úgy kell mondani, mint egy igazi rosszcsont, márpedig ő az. Kovács Barbara: A csacsi c. versébe mondja fel, nagyjából ugyanúgy, mint a válogatón. Cuki, ügyes, meg minden, csak egy 6 éves gyereknek nem biztos, hogy a showbiz világában kéne ténferegnie szombat este 9-kor. Példának okáért a szavalás után alig bír megszólalni.
Imre értékel először, lelkesen dícséri, olyan, amilyennek egy gyereknek lennie kell, mindenféle manír és modor nélkül, no meg árad belőle a tehetség. Eszter össze-vissza puszilgatná. Márkó figyelmezteti, hogy a puszilgató nénikkel vigyázni kell, nehogy hazavigye őtet, egyébként meg gratula. Patrícia inkább arra kíváncsi, mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Elsőre nem hallja a kérdést, Balázs ismétli meg neki, a válasz: divattervező. Ha pedig ismét továbbjut, akkor jutalma az lesz, hogy apuka szobájában aludhat. Szavazási infók.

Twitter

Biztos nagyon tetszhetett a kreatív stáb tagjainak, amikor a Rising Star-ban a netes kommenteket olvasgatták be a zsűritagok és a műsorvezetők, úgyhogy itt is előkerült 1-2 tweet. Ilyen frappáns és odamondós szövegekkel:

 - „Evek ota varom a pillanatot, hogy Balazs megalljon 10 masodpercre egy helyben”
 - „Imi bácsinak jól áll a szemüveg Dombi kölcsön adtad a ruhád Eszternek?”

Igen, mindössze ezt a kettőt sikerült összehozni. Reklámszünet.

04_wall.jpg

Wallkings

A változatosság kedvéért elmondják, hogy ők is izgultak a válogatón a fellépés előtt, de amúgy mindenki hepi, amiért részt vehetnek az élő show-ban. 10 éve versenyszerűen gumiasztaloznak, a csapat viszont 5 éve alakult. Befut a főnök úr, korábban tagja volt ő is bandának, csak egy nagyon súlyos térdsérülés miatt beköpte a gyertyát, így most már „csak” edzőként segíti őket. A megmaradt tagok nem csak maguknak, hanem őmiatta is szeretnének bizonyítani.
Ezúttal a számukban nem csak akrobatikus trükköket mutatnak be a falon, hanem egy kis történetet is kanyarítanak hozzá. A korábbi ablakos fal ezúttal egy hotel épületét ábrázolja, a vendég éppen ébredezik, csilingel, a kiszolgáló személyzet – takarítónő, pincér, londíner – pedig jön kiszolgálni, mindezt nagyon ügyesen, a gumiasztalon pattogva teszik. Megszabadítják a pizsamájától, előkészítik a nadrágját, amibe bele tud szaltózni, apránként megkapja a cipellőjét, a zakójába szó szerint beleugrik, a londíner hozza a bőröndjét, már csak a csokornyakkendő van hátra és mehet a vendég. Grand Budapest Hotel miniben, pattogva. Ügyes.
Eszter értékel elsőként, szerinte fantasztikus, világszenzáció, és van benne még több, történeteket lehet vele mesélni. Patrícia azt emeli ki, hogy a válogatón először sportot látott, itt viszont átalakult színházzá a műsor. Márkó egyetért az előtte szólókkal, kifejezetten az tetszett neki, ahogy a nadrágba beleugrottak. Imre – mint színész – nem csak érezte, hanem láthatta is a repülés boldogságát, könnybe lábadt szemekkel nézte. Szavazási infók.

Backstage

Balázs egy bazi nagy fotelben héderezik a sorukra váró vagy már leszerepelt versenyzőkkel. Onnan üzeni Dombinak, hogy van ingyen sajtos pogi, majd csomagol neki. Elsőként a New Dance World vezetőjét, Krisztián kérdezi: állítólag ő szigorú, verbális csapkodja a tagokat, ha kell. Igaz-e? Igen. Kemény főnök, de nem ordít vagy efféle, hanem nyugodtan kemény. Másik oldalán Doriane ücsörög piros köntösben, mamuszban – ez a backstage-es ruhája, még nem öltözött át abba, amiben fel fog lépni. A balján eközben helyet cserélt „New Dance World” Krisztián és Badár Tamás. Igen, izgul ő is, de amint a színpadra lép, ez elmúlik és megpróbálja elvarázsolni a közönséget. Ismét kártyatrükkel készült, de nem a megszokott formában, elég interaktív lesz a dolog. Balázs reméli, hogy nem lesznek citromok a műsorban.

05_hmd.jpg

Hot Men Dance

Kanapén ülve: Peti vagyok, Bálint, Laci, Ferdinánd és Zsolti. A válogatón aggódtak, hogy fogadja majd őket a közönség, meglepő volt számukra, hogy még a zsűri férfi tagjai is tetszésüknek adtak hangot. Péter 8 éve táncol, ő találta ki, hogy csapatban jobb és profibb lenne a móka, úgyhogy összekukázta a bandát. Volt, akit Facebook-ról, másikat a konditeremből, harmadikat modellversenyről. A fő szempont az volt, hogy minden csaj megtalálja a maga karakterét a csapatban: kisfiú, szépfiú, jófiú, nagyfiú. A válogató óta már olyan híresek lettek, hogy az utcán a lányok közös fotót, autogramot kérnek, amiért persze meg kell dolgozniuk. Azt is tudják, hogy lesz ám konkurencia,  így a vetkőzés nem elég, a koreográfiával is villantani kell.
Egyenesen egy játékbolt kirakatából ugranak ki, mint játék katonafigurák. Ahogy a válogatón, úgy ebben a produkcióban is rájátszanak az erotikus mozdulatokra, a van benne némi humor Barbie-babával, némi pontatlanság, a ruhák meg ugye akkurátusan szakadoznak lefelé, mert ez egy ilyen műfaj. A számot azzal fejezik be, hogy a maradék alsónadrágba belenyúlva azt is ledobják, de no para, van alatta másik, szóval a bré takarva marad.
Balázs Dombit froclizza azzal, hogy hát ilyen sincs falunapon, és lenne vagy 4000 év, mire úgy nézne ki, ahogy a srácok. Patrícia aggodalmaskodik, hogy úgy kell majd beszélnie, hogy közben ott állnak a félpucér jópasik. Balázs megnyugtatja, nézhet a szemükbe is. Hát jó, szóval ahogy a válogatón is firtatta, a vetkőzés jól megy, de a táncra rá kéne feküdni, pontosabb is lehetett volna. Eszter a napi aktualitásokkal von párhuzamot a katonáskodással, és tök jó látni, hogy katonáskodni ilyenformán is lehet, viszont a táncot mintha nem is vette volna észre, talán másra figyelt. Imre szabadkozik, hogy nem az irígység beszél belőle, de neki is hiányérzete volt a tánccal kapcsolatban, várta volna, hogy kinyíljanak, mint a tubarózsa. Szavazási infók. Reklámszünet.

06_dllc.jpg

Dirty Led Light Crew

A válogatón nem voltak épp túl frissek, egy Európa-bajnokságról estek be, de azért odatették magukat. Amikor bejutottak az élő adásba, az maga volt az eufória, népes kis csapat várta házibulival őket haza. Ott kifújták a gőzt és belecsaptak a következő számuk előkészítésébe. Jó sok meló az, a colos tag egyszerre három laptopon hangolja össze a zenét, a koreográfiát és a LED-lámpás gúnyát. A Gottalent számukra nagy lehetőség, elvégre mégiscsak egy kisvárosból – Sopronból – jöttek, a cél pedig az, hogy valami profi dolgot mutassanak az ország, később talán a világ előtt, hogy aztán büszkén mondhassák, honnan érkeztek.
„Errefelé minden dinnyét nekem találtak ki.” – mondotta volt egykoron Regös Bendegúz. A műsorban a díszletet és a fényeket a DLLC csapatnak találták ki, és még szőröstalpú barbár sem jött, hogy furkósbottal kergesse el őket. A világítós ruhákat és a táncot remekül egészítik ki a díszlet fényei, príma a kivitelezés és a látvány. A tánc azzal zárul, hogy jön valami fénykardot lengető tag, aztán levagdossa a népeket – és itt bizony kihagytak egy ziccert: a fénykardnak nincsen hangja. Tekintve, hogy itt van a nyakunkon a Star Wars VII. bemutatója, simán rájátszhattak volna.
Eszter és Patrícia állva tapsol, a tagok pedig leveszegetik a fekete maszkot, mégse úgy nézzenek ki, mint az eltéved TEK-esek a BME nagyelőadójában. Amíg szusszannak, Patrícia mondja meg a frankót elsőként: ez a műsor nekik lett kitalálva (naugye!), egészen lenyűgöző volt. Eszter egyetért, elhozták a sötétségbe a fényt, és nagyon pontos volt, egész Sopron büszke lehet rájok. Márkó egyáltalán nem izgult, hogy vajon tudni fogják hozni ugyanazt, amit a válogatón, mindenképpen helyük van a döntőben. Csuja: igazi XX. századi tehetségek. Imre, a XXI. században vagyunk. :)
Balázsék segítségével még megtudhatjuk, hogy a ruhákat előre felprogramozza a vezető, aztán amikor összeáll a műsor, már magától ketyeg, nem nyomkodja senki a gombokat. Szavazási infók.

07_bt.jpg

Badár Tamás

Már kisgyerekként elképzelte magát a színpadon, ott lenni meg nagyon jó érzés volt, hát még a zsűri reakciói. 4-5 éves korában kapta az első bűvész készletet, rá 5-6 évvel találta ki az első saját ötletét. Általában gombóc van a torkában, amikor a saját trükköket először bemutatja valakinek. A bűvészet az élete része, kártya nélkül nem megy sehova, mert az frusztrálná. Az élő show-ba is igyekezett egy egyedi dolgot hozni, már alig várja, hogy kiléphessen. Van benne kicsi félsz, mert kockázatos a trükk, de reméli, jól fogják fogadni.
Ki a színpadra, üdvözlés, valamint tett egy ígéretet, miszerint Eszternek fog varázsolni, úgyhogy hozzá lép és a segítségét fogja kérni. Sajnos nem hozott magával kártyát, de egy bűvész ezen nem akad fenn, hát varázsol magának egy paklit. Mivel gyakran éri a bűvészeket az a vád, hogy csalnak, ezért Esztert kéri meg, hogy bűvészkedjen helyette, majd felkéri az „asszisztensét”, hogy segítse Esztert. Az asszisztens nem más, mint saját maga, kivetítve a háttérbe. Együtt fogják csinálni a trükköt, ő pedig hátrébb áll. Eszter követi a videóban hallott és mutatott instrukciókat, pakolja a kártyákat, keveri, rendezgeti, végül négy csoportba rendezi. Felső lapok felfordítása: ugyanazok vannak Eszter előtt, mint az asszisztensnél. Ez még nem elég, nem álltak fel, a döntőbe jutáshoz kell még valami, ezért Tamás felhívja telefonon asszisztensét, hogy valamit találjon ki. Hát jó, megkéri Esztert, hogy a felfordított lapokat tegye félre, a maradék kártyákat egy csomagba vegye fel a kezébe, visszaszámlálás után fordítsa meg. 3-2-1, pakli megfordul, minden lap fehér.
Balázs kérdezné, hogy még hogyan csinálta, Dombit inkább az érdekli, hogy ezt a kifehérítést tudja-e közokiratokkal is. Eszter örvendezik, hogy a maga egyszerűségében is elvarázsolja őket. Patríciát nem érdekli a hogyan, ő inkább még több ilyet szeretne. Márkó annak örül, hogy Eszterrel csináltatta meg a trükköt, hiszen ő maga a szkepticizmus. Csuja egy szó mint száz zárja az érkelést: nagyon reméli, hogy a döntőben is ott lesz. Balázs még megígérteti vele, hogy bár tetszett neki ez a kivetített asszisztenses dolog, de azért ha lehet, a következőre ne csak egy e-mailt küld, hanem megjelenik személyesen. És persze, tök jól lehet a bűvészkedéssel csajozni, telefonszámot kivarázsolni a delikvensből, a bemutatott műsorszám pedig saját fejlesztésű, máshol nem volt korábban látható. Szavazási infók. Nyeremények. Reklámszünet.

08_trial.jpg

Orbán Gábor

Kicsit izgult a válogatón – nahát! – de nem a produkciója, hanem a fogadtatása miatt, aztán ez elmúlt, amint bekerült a 30 közé. Erdélyből gyorsan Budapestre költözött, hogy minél többet tudjon gyakorolni. A bringa kifejezetten fontos nála, anélkül elvesztegetett a nap, ha pedig burkol egyet, elsőként a drótszamarat nézi, lett-e baja. A show-ra készülve mindenféle kacatból épített pályát, a látvány, a nagy ugrások lesznek a dominánsak, nem a technikázás. Ugyan Guinness rekordokat felállítani is frankó volt, de itt most azt szeretné, ha leesne az álla a népeknek.
És valóban: a színpadon tényleg mindenféle kacatokon, hordókon triálozik végig. Kezdésként egy kisebb biciklivel, aminek már az elején kiesik az első kereke. Sebaj! A hátsó még a helyén, elugrál a másik bringáért és folytatja tovább, olajos hordókon, kábeldobokon, mászókán, raklapokon, vékony gerendán, végül jó magasról – ránézésre olyan 3 méter lehet – ugrik le úgy, hogy helyben marad.
Elsőként Imre magasztalja az egekig, végül azzal zárja, hogy ott a helye a csúcson. Eszter szerint a biciklije mintha külön életet élne, végül a versenyzővel megegyeznek abban, hogy számára olyan, mintha a teste része lenne. Patríciánál bejött az, amiben reménykedett a kisfilm alatt: neki leesett az álla. Márkó – lelkes biciklistaként – már attól kész van, ha repedés van az aszfalton, nemhogy vascsöveken gurulásszon. Balázs kérdezgeti még tovább a Guinness rekordjai kapcsán. Van-van, persze, kettő is, az egyik a hátsó keréken való egy helyben ugrálás, csak azt valaki megdöntötte az idén, majd jövőre visszaveszi a címet. Sérülések? Karcolásokat nem számolta, egy törés volt mindössze, amikor versenyen felborult és mérgében a fába ütött, amitől eltört a csuklója. Szavazási infók.

Backstage

Gondolom, el kell pakolni a tákolmányokat, úgyhogy húzni kell az időt. Ez esetben Dombi mehetett ingyen sajtospogit csipegetni. Doriane a színpad mögött készül (nagy készülés nem lesz belőle, he-he!), Dombi mellett a Tűzmadarak formáció két tagja áll elég vidám kis jelmezben. Kik is vagytok? – szegezi feléjük a kérdést. Geret és Szofi. Na, ja, biztos ez van a lakcímkártyájukban is, pörköl oda egyet István. Interjúban annyira nem erős, de azért kiderül, hogy minden kellékük biztonságos, készen állnak, izzik a parázs, petróleum felhevítve. Nagyon nem is akarja őket tartóztatni, hadd készüljenek fel, már csak az a kérdés, hogy mi legyen a lelkesítő kívánság. Megegyeznek egy „Legyen nagy égés!”-ben, inkább mint a kéz és lábtörés.
Másik oldalán a Led Light csapat vezére áll a maga 206 centijével, szóval elég viccesek így egymás mellett. Dombit nagyon érdekli, hogy akkor minek is a 3 laptop. Amíg a többiek dolgoznak, addig az egyiken megy valami más. Á-dehogy! Semmi 18-as karika, csak munkára van, az egyiken a zene megy, a másikon a lámpák, a harmadikon a videó a koreográfiáról. A két és fél perces kis produkciójuk jó két és fél hónapig készült.
A tűzzsonglőrök helyét Péter vette át a Hot Men Dance csapatból, lényegesen több ruhában, mint a műsoruk végén. Dombi alig ismerte fel. Na, és lehet chippendale-kedéssel csajozni? Persze, mindenképp. Ezt hogy kell elképzelni, fecskében gyalogol a bölcsészkar előtt? Akár úgy is.

09_niabe.jpg

Niabe Doriane

Nahát, ő is izgult a válogatóra érkezvén. „Próba-szerencse” alapon vágott bele az egészbe, a zsűri reakciója különösen meglepte, mert soha nem foglalkozott az énekléssel. A továbbjutást rohadt jó érzés volt megosztania mindenkivel, aki izgult érte, még a Párizsban éldegélő apukát is felhívta, ővele konkrétan franciál trécselt. Az élő show-ra úgy készült, hogy a telefonra töltögette a kedvenc dalait, meg a lakásba zárkózott be egész napra dalolászni. Jól is ment a dolog addig, amíg a palija ki nem tette a szűrét. Sebaj! Egy ajtó bezárult, kinyílt egy másik, a fenenagy drámával meg talán sikerül összekalapolni pár SMS-t.
No, kérem szépen, fentebb azért röhögtem ki a felkészülését, mert az nagyjából annyiból állt, hogy ledobta a köntöst. Több más társával együtt egy szál sunában ül a színpadon, az intim részeket felül hajjal, alul köddel takarva. Megijedni nem kell, nem maga alá fingott és az ködösítette el a színpadot. Mondjuk a kamera is olyan szögből veszi őket, hogy az így-úgy hajtogatott lábak és kezektől ne látszódjék semmi. Hja, a dal? The Beloved: Sweet Harmony, annak a klipjében is mindenki pőrén tengődött a padlón, szóval mindent a hitelességért. Kár, hogy az ének egy pöttyet hamiskás és erőtlen.
Amíg a színpadi szereplők újra magukra kapják a ruházatukat, Balázsék szórakoztatják a nagyérdeműt azzal, hogy milyen jó lett volna, ha ők is beültek volna oda pucéran. Dombi szerint van az a közönség, amelynek még tetszett is volna. Doriane újra a piros köntösében, Balázsék odaszaladnak mellé, zsűri értékel. Márkó kezdi azzal, hogy nagy pillanat ez neki, no meg Dombinak is, hogy végre láthatott meztelen nőt. De ő nem látta. Pedig kellett volna, hiszen ez már a második alkalma volt a lehetőségnek. A produkcióra visszatérve: számára sok volt a csúszkálás a hangban. Eszternek tetszett a finomsága a megjelenésnek, de szerinte is meg kell tanulnia énekelni. Patrícia gratulál a bevállaláshoz, és persze, tehetséges is, meg minden sikerülhet még. Imrét nem érdeklik a többiek véleményei, ő költészetet látott és ha tehetné, akkor a Madách-ban Az ember tragédiájának a kezdő jelenetét így rendezné. Doriane még elmondja, egyetért a zsűri véleményével, a pőreség nem volt nagyon nehéz, sokkal inkább az, hogy átadja a nézőknek, ami benne van. Szavazási infók.

10_tm.jpg

Tűzmadarak

Dombi konferálja fel őket, igazi, perzselő produkció lesz. Nahát, ők is izgultak, amikor először felmentek a színpadra. Szerencsére széles a repertoárjuk, volt miből válogatni a műsorra, mégis nehéz volt választaniuk. Annak ellenére, hogy rengeteg időt töltenek együtt a próbákon, ők mégsem párok, sokkal inkább baráti/testvéri jellegű a kapcsolatuk. Ha már steampunk jelmezben érkeztek, akkor a kisfilmben is hozzák a fílinget: saját kezűleg barkácsolják a kellékeiket, szikrát szór a flex, teszteléskor lángcsóvát húz a fáklya. Különleges produkcióval készültek, mert amiket hoztak, azokat beltérben, stúdióban nem nagyon szoktak használni, biztos lesznek izgalmas pillanatok.
A színpadon bazinagy – vélhetőleg – hő- és tűzálló takaró, a színpad tetején a két táncos, egymás jelmezét gyújtják meg, azok szépen ellobbannak. A koreográfia fontos része a tűz, hol lángcsóvákat, hol szikrát szórnak, az egyik négyágú fáklyát a pali el is ejti a nagy dobálózás közben. A leglátványosabb rész talán az, amikor madzagokon, folyamatosan szikrát szóró kelléket pörgetnek.
Patríciát nem tüzelte fel a szám, elismeri a beletett munkát, de megunta. Márkó folytatja azzal, hogy a válogatón jó volt az összhang köztük, ez itt nem volt meg, ezt a tűz sem tudta pótolni. Eszter hasonlóan nyilatkozik, hiányolta az egymás közti intimitást, a finom játékot, ami még a válogatón megvolt, emellett a hölgytag sokkal erősebb volt partnerénél. Imrének tetszett, az irodalomból Bornemissza Gergelyt juttatta eszébe. Versenyzőink többé-kevésbé egyetértenek a kritikákkal, elvégre a válogatón mutatott számuk több éves, bejáratott, amit ide hoztak, az meg tök új.
Szavazási infók. Összefoglaló az este produkcióiból, hátha valaki nem tudná, mire kék szavazni.

Twitter

„Márknak nem a zsűrieknél kéne ülnie. Hanem nálam. Az ágyban.”
Márkó, csak úgy szólok. A zsűriek meg mit is akar jelenteni?

„kerlek ne olvassatok be ezt koszi”
Leírtam, nem olvastam be. Így OK?

Extra produkció

Nem új fellépő, sok extra sincs benne, egy kis promóció az RTL Válótársak c. új sorozatához. Oláh Gergő fogja előadni a sorozat főcímdalát. Előtte Balázs még kér egy általános értékelést a zsűritagoktól. Patrícia kezdi azzal, hogy volt csalódás és volt meglepetés, külön kiemeli a triál biciklis emberkét. Eszter reggel, amikor felkelt, még nagyon izgult, aztán a hópelyheket látva úgy gondolta, rendben lesz minden. Örül még annak is, hogy nekik csak egy helyről – a harmadikról – kell dönteniük, lévén többet is tovább tudnának juttatni. Imre nagyon bízik a közönség józan ítélőképességében. Márkó számára csalódás volt egy-egy produkció, kíváncsian várja a nézők döntését.
Szóval, extra produkció: semmi különös. Bejött Oláh Gergely, nagy valószínűséggel playback-ről lenyomta az egészet, a körülötte tébláboló zenekar hangszerei is csak illusztrációk voltak, egyikükből sem lógott ki a csatlakozó, de még egy huncut mikroport sem. Plusz pár jelenet a sorozatból, hogy azért meglegyen a klipesített fíling.

Döntés

A RTL-lel ellentétben én nem fogom nyújtani, mint a rétestésztát. Az összes versenyző a színpadon, egy kivétellel: a mesemondó kislány már otthon durmol. Visszaszámlálás 60 másodperctől, utolsó szavazási lehetőség, gyorsan letelik. Közjegyző hitelesíti a szavazatokat. Hamar megvannak, íme:
Czuczor-Gidai Zsófi és a Dirty Led Light Crew nézői döntés alapján mennek a döntőbe, Badár Tamást a zsűri konszenzusosan szavazta be.

Bónusz

baki.jpg

Végül egy kis kulisszatitok, bakizással: Gyakorta éri kritika a tévéket, hogy az élő adásokban túltolják a közönség ovációját konzervből. Elárulom, hogy nem kell. Jómagam a The Voice egyik felvételén voltam jelen nézőként. Ott az élő adás előtt a közönséggel szépen begyakoroltatták, mikor és hogy kell tapsolni, fújni, fütyülni, sikítozni, stb. Mert azt azért tudni kell, hogy a közönség nem igazán illusztráció, sokkal inkább eszköz a műsorkészítők számára. Szóval, erre az instruktori feladatra volt egy emberke, afféle hopmester, aki az élő adásokban igyekszik ugyan rejtőzni a kamerák elől, de közben szól vagy mutogat, hogy éppen mit csináljon a közönség, mikor halkuljon vagy hangosodjon, tapsoljon, álljon fel. No, ez az emberke – úgy tűnik – az RTL-nél is megvan, ugyanis szépen belesétált a képbe, még a hangja is belehallatszott, amikor Doriane befejezte a produkcióját. Tessék csak megnézni, ahogy Csuja Imre mögött begyalogol tapsolva és magyarázva.
Szóval, a stábtagok nem csak az MTVA Kívánságkosarában tudnak betévedni a kamera elé. :)

Képek forrása: rtl.hu

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása