Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Foglalkozásuk amerikai 1X13 – Az ezredes (évadzáró)

2015. november 27. 15:00 - Bruti

Elérkeztünk ennek a nagyszerű FX sorozatnak a fináléjához, ahol kedvenc kémeink viszontagságos életét követhetjük figyelemmel. Én meg elgondolkodok, miként történhetett meg az, hogy többszörös gyilkosoknak drukkolunk epizódról epizódra. No, de félre a morális kérdésekkel, nézzük mit hoz nekünk az évadzáró.

vlcsnap-00001_12.jpg

Beeman-el indítunk, aki éppen Prince Stanfordot hallgatja ki. A fickót ugye lekapcsolták a rendőrök az előző részben, mert nem fizette be a gyerektartást. Banális hiba lenne, ha emiatt bukna le. Beeman persze kiszúrja, hogy emberünk valamit titkol, így kicsit hagyja izzadni a kihallgatóban.
Váltunk Marthahoz, aki éppen meg van elégedve „Clark” szolgáltatásaival, majd irány Elizabeth és Claudia. Persze munkáról van szó: Elizabethnek találkoznia kell az ezredessel, de aggódik a sok ismeretlen tényező miatt. Kapnak egy másik feladatot is, Philnek el kell hoznia a védelmi miniszter dolgozójába telepített lehallgató felvételeit, ami egy kocsi csomagtartójában van. Aztán van itt még egy kényes ügy: Jennigsék jelezték a központnak, hogy nem kérnek többet Claudiaból. Ez kicsit rosszul esett a mamának, de Elizabeth meg van győződve róla, hogy helyesen cselekedett.

vlcsnap-00002_11.jpg

Kémünk visszatér az irodába ahol már Phil várja, és megbeszélik a teendőket. A nő találkozik az ezredessel, akármilyen veszélyes is, a férfi meg elhozza a a felvételeket a kocsiból. Phil akadékoskodik, de Elizabeth hajthatatlan: ha ő lebukna, akkor a férfi azonnal összeszedi a gyerekeket, és lelépnek Kanadába. Viszont azt nem tudják, hogy az FBI pont a kocsit figyeli, és fogalmuk sincs az ezredesről, így igazából Phil van veszélyben. Gaadék pont azt tervezik, hogy kapják el a kémet, aki érte megy a felvételekért.
Ugrunk az oroszokhoz, Zotov éppen vázolja Ninának, hogy milyen lehetőségei vannak, az árulás után. Vagy go home, és 150 év Szibéria, vagy itt marad, és megpróbálja megváltani magát azzal, hogy tovább játssza a szerepét az FBI-nál, majd megpróbálja beszervezni Beemant. Persze a nő vállalja, de szerinte Stant beszervezni nem lesz egyszerű feladat.

vlcsnap-00003_11.jpg

Gaadék minden csalit belógattak, tényleg lesz találkozó a védelmi miniszternél, tényleg olyan dologról fognak beszélni, ami a ruszkikat nagyon érdekli, és tudják, hogy csak egy alvó ügynök mehet a felvételekért, de őt meg várni fogják.
Phil megérkezik a lakásukba, hogy a család együtt tölthessen egy estét, majd még egyszer megpróbálja meggyőzni a feleségét, hogy cseréljenek küldetést.
Stan meglepi a feleségét egy tengerparti úttal, de Sandra szerint, ez nem hoz helyre semmit, így nemet mond.
Elizabeth meghallgat egy felvételt, amit az anyja küldött neki, láthatóan erőre van szüksége a feladat elvégzéséhez. Amíg ő készülődik, Claudia akcióba lendült. Nagymamának öltözik (ami annyira azért nem esik nehezére), majd bekopog Pattersonhoz, az ügynökhöz, aki kinyírta Zsukovot. Csak telefonálni szeretne egyet, de a férfi óvatos, így nehezen engedi be. A végén csak bejut, és nem is késlekedik. Lesokkolja a fickót, megbénítja egy injekcióval, majd megvágja a nyaki ütőerét. Leül elé, és amíg a férfi a haláltusáját vívja, mesél neki Zsukovról.

vlcsnap-00004_10.jpg

Paige nem tud aludni, így felkelti az öccsét, majd benéz az anyjához is, akit persze nem talál a szobájában. Végül lent találkoznak, az anyja mosást emleget, de a lánynak valami nem stimmel.
Reggel kapcsolunk az FBI-ra, akik nagy erőkkel készülnek az elfogásra.
Zotov Claudiaval találkozik, és közli vele, hogy Jenningsék kérésére visszahívták Moszkvába. Ennek ellenére védi a két ügynököt, és kéri Zotovot, hogy fújják le a az akciót. Persze ez nem fog olyan könnyen menni.
Nina Stannal randevúzik, a kis lakásukban, és a férfi jó hírekkel érkezik. Sokat nem mondhat, de a nap végére nagyon fognak örülni néhányan az FBI-nál, és utána kivonják Ninát is. A csaj jól színészkedik, de fejben már adná is le a drótot Zotovnak. Közben Phil kicselezi az asszonyt, és ő megy el az ezredeshez, míg a felvételt a nőre bízza. Visszaugrunk Ninára, aki már rohan a követségre, aztán Elizabethre, aki indul a felvételért.
Innen felgyorsulnak az események: Gaad szól Beemannak, hogy Prince végül megtört és mentességért, meg fél milláért elmond mindent. Phil már úton van az ezredes felé, Nina meg leadja az infót Zotovnak, aki azonnal intézkedik. Minden kocsijukra ráfújnak egy jelet, ami a művelet megszakítását jelenti és kimennek terepre, mivel másképpen már nem tudják elérni az ügynökeiket. Philip megérkezik, és az ezredes már löki is az infót: Reagan elnök csillagháborús terveiről van szó. Emberünk elmondja, hogy az egész csak egy büdös nagy blöff. Még kb. 50 évnek kell eltelnie, hogy megvalósítható legyen, így csak az a célja, hogy Moszkva csillagászati kiadásokba verje magát.

vlcsnap-00006_11.jpg

Claudia a kocsiban ülve kiszúrja az egyik megszakítási jelet, és azonnal odahajt Philhez. Nem telik sokba rájönni, hogy nem is ez a csapda, hanem a másik projekt. Phil kicsoba pattan, és rohan Elizabethért, aki gyalog közeledik a kocsihoz. Már majdnem odaér, mikor fékez mellette Phil, üvölt neki, hogy befelé és elhajtanak. Beeman kiadja a parancsot, előözönlenek az ügynökök és az FBI-os kocsik. Phil ide-oda cikázik, majd mikor Beeman rájuk lő, kitör a gyűrűből. Megkezdődik az üldözés, de zárt parkolóban kocsit cserélnek, majd nagy nyugisan elautókáznak. Elizabeth kitalálja, hogy azért vigyék el a gyerekeket ma este egy kirándulásra, de Phil észreveszi, hogy nincs valami rendben vele. Persze, hogy nincs, mert meglőtték.

vlcsnap-00008_4.jpg

Beeman letörten megy vissza Ninához, és közli vele, hogy ez most nem jött össze, minden marad a régiben. A csaj eljátssza a nagyhalált, majd magára tekeri az ügynököt. Eközben Phil és Claudia orvost szerzett, aki megműti Elizabeth-et. Philnek ezután még van képe rábízni a gyerekeket Beemanékra, amíg ő biztonságba helyezi a feleségét.
Az évad végére kapunk egy zenés montázst, a boldog Martharól, Nináról, az áruló Prince-ről, majd Elizabeth felébred, és oroszul kéri Philipet, hogy jöjjön haza, miközben a lányuk Paige kezd sejteni valamit, így lemegy kutakodni a mosókonyhába.
Ezzel búcsúzunk egy időre, de reméljük, a Cool tévé elhozza a magyar nézőknek a sorozat második évadát is.

vlcsnap-00009_2.jpg

Címkék: The Americans
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.11.28. 18:03:07

Köszi a hv-kat, nekem bejött a sorozat, és a Cool folytatja a 2. évaddal jövő csütörtöktől!
süti beállítások módosítása