Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyélet 1x03 - Reggeli a sitten, egy piros kabátka és egy újabb fegyver

2015. november 23. 11:00 - Zsoofka

Márk épp oly eszelősen ébred, mint ahogy kinéz. Első pillanatra nem értem miért fut át boxeralsóban az egész lakáson. (Közben Anyuka alapítványi ügyben telefonál – ebből még baj lesz…) Aztán leesik: Apuka épp garázs-kölcsönzőt nyit a korrupt bankos pasinak. Nem elég hogy fizeti a sítúráját, még a felszerelést is ő adja. Márk meg azért ideges, nehogy a pénztároló mosógépet is odaadja neki… Aztán sikerül megszereznie a kuffert. De mi legyen az újabb dugihely?

1.png

Egy nagy plüssmaci pont megteszi… Épp ahogy a játék bélését tízezresekre cseréli, csörög a telefonja. Endre Bá' az. A férfit letartóztatják, ezt ugyan nem mondja Márknak, de arra kéri a fiút, hogy az locsoljon nála virágokat, mert el kell tűnnie pár napra.

Márk e hírtől egy kicsit mintha megnyugodna, magánál tart egy kupac pénz és rögtön el is költi. Annyi esze azért van, hogy nem magára, hanem feltehetően a csajára – hisz egy piros női kabátot vesz, nagyonpuccos boltban. A következő pillanatban rájövök, hogy ezt elkiabáltam – a fiú ugyanis vesz egy baromi feltűnő terepjárót is, kétes eredettel, viszont papírok nélkül. A Miklósi család jelszava: A lényeg a látszat. Gondolom az előző részben látott csajt akarja lenyűgözni minden fronton.

2.png

Szegény Mira továbbra sincs jó passzban, egyre lejjebb kerül a depresszió bugyraiban. Anyuka lelki fröccse még mélyebbre taszítja. Már iskolába se hajlandó járni, csak fekszik az ágyon és agonizál. Aztán erőt vesz magán, bemegy a suliba, de csak azért, hogy bejelentse, magántanuló akar lenni.

3.png

Apuka viszont felszálló ágban van: végre nem csalik, végre igazi munkát végez és ezt élvezi. Tibi alkalmazta őt az egyik olyan építkezésén, amely már a végéhez közeledik, épp átadás előtt áll. Vajon kap ezért a melóért havi 700-at? Nem, nem kap. 400 a maximum.

5.png

Bár ez a tetőbeépítés már lassan kész, de Tibi új lehetőségeket villant, sok-sok lepukkant ház van még Pesten. Attila egyrészt örül: hálás a tesónak mind a rongyos 400-ért mind az igazi munkáért. Másrészt viszont büszke is rá, hogy neki legalább sikerült karriert (és pénzt) teremtenie, böcsületes úton.

Hála „életmentő” nagyjelenetének, Janka újra szalonképes lett az alapítványi egyletben. Épp hősies tettét meséli, amikor kiderül, a szomszédasszony felépülése még hónapokat vesz igénybe. Miklósiné ezt természetesen nem akarja kivárni, sőt. Ki akarja használni ezt az időt, és át akarja venni a hatalmat az alapítványnál. Konkrét tervet vázol, eu-s pályázatot említ – persze mindezt a szegény hajléktalanok érdekében, magára vállal ezzel kapcsolatban minden melót. Cserébe "csak" egy dolgot kér, aláírási jogot a szervezetnél. Erre mondják azt, hogy ügyes.

6.png

Már majdnem eléri a célját, amikor talpig tróger-ruhában hazaállít Attila. A jelek szerint anyuka nem tud férje új munkájáról és persze nem is igen örül neki. Mert az a munka, amit ilyen ruhában kell csinálni – az nem embernek való ugye.

7.png

Csak az egylet meg ne lássa! Végül mégis meglátta, de így csináltak:

8.png

Az udvaron a helyzet tovább fokozódik: befut az előző részben megismert rendőr is, Attilát keresi. Persze az alapítvány elnöksége ennek is fültanúja lesz. Jankának kapóra jön a zsaru, szinte elviteti vele a férjét, majd megpróbálja letagadni, hogy köze lenne a férfihez. A szekrényen levő családi fotó azonban lebuktatja. Végül mégis eléri célját, ideiglenes elnök lesz belőle az alapítványnál.

Szegény Attila kénytelen a zsaruval menni. Amikor meglátja, hogy a rendőrségi iroda falát díszítő nyomozati térkép közepén Endre fényképe virít, nagyon megijed...

9.png

Rendőrünk Miklósi úr anyagi helyzetét firtató kérdésekkel nyit. Na vajon hogy vehetett fel, lényegében fedezet nélkül hatalmas hiteleket? És miből képes azt törleszteni, úgy, hogy nulla bevétele van? Mennyire jó barátja Endre - hisz mind a lakása, mind a családi autója a már letartóztatott férfi nevén van? Ha már ennyire jó barátja, mit tud annak üzletéről? És a legutóbbi autós üldözésről? Attila meglehetősen amatőr válaszokat ad, de nem működik együtt. Végül a zsaru ad neki egy névjegykártyát és elengedi.

A pillanat, amikor kiderül, nem értek a mai divathoz: 10.png

Attila hazaér a rendőrségről, zaklatott, de örül, mert úgy érzi, hogy idejében szállt ki. Jankát csak az érdekli, mennyit fog az ura hazahozni a legális trógermelóból. A már unalomig ismert beszélgetés zajlik közöttük, amikor belép Mira és előáll a saját terveivel: egyrészt magántanuló akar lenni, másrészt dolgozni szeretne, legálisat. Neki nem kell a család piszkos pénze. Anyuék nem értik, nem is akarják érteni. Ez azonban nem akadályozza meg Mirát abban, hogy melót vállaljon egy kocsmában. A kocsmáros és a felesége felkarolja az elárvult lány. De ez a világ sem teljesen fehér, lsd tablettás bor a konyhaasztalon. Mira próbált elnéző lenni, elvégre a család a mindennapi kenyeréért küzd, de a szemei csalódottan villannak.

Miután Attila ugye hivatalosan értesül barátja börtönlétéről, nem habozik meglátogatni. A zsaruk meg be is engedik, sőt hagyják őket beszélgetni egy-két függőben lévő ügyről. Endre még feladatokat is osztogat Miklósinak. Amikor annak nem fűlik hozzá a foga, rögtön megzsarolja, hogy ugorhat a puccos ház. Kicsit szürreális a jelenet a fogdán együtt reggeliző és komplett bűnterveket szövögető egykori jóbarátokról....

Attila komoly elhatározásra jut: elkölti a széfben lévő sokmillió forintot. Pontosabban befekteti Tibi legújabb projektjébe.

Márk tovább menőzik leendő csaja előtt: érte megy a sulija elé vadiúj autójával és elviszi Endre házához. Kutyákat etetnek romantika címszó alatt. Később a házba is bemennek, pezsgő és csipsz kíséretében a fiú végső ostromot indít. Márk még nem tudja, hogy fél arcáról fényképe van a zsaruknak az autósüldözés estéjéről és ha most is figyelik a letartóztatott Endre házát, kurva nagy szarban lesz.

Közben Apuka is bulizik, tényleg élvezi, hogy dolgozhat – épp az utolsó simításokat végzi Tibi egyik átadott ingatlanán, amikor megdöbbentő felfedezést tesz. A lakás szép külseje máris romlott belsőt takar. A lakásokból kispórolták az anyagot, épp csak a váz valódi. Vajon a művezető bassza át Tibit, vagy öcsike mégsem olyan becsületes, mint szerettük volna hinni? Mindenesetre Attila hirtelen felindulásból teljesen szétveri a már kész lakást. Pont olyan minden, mint az ő kis élete: kívülről nézve csodaszép, de belül rohad.

 15.png

Janka készül az esti jótékonysági bálra. Attilát hiába várja, az a melóval küzd, illetve az elcseszett lakással. Épp ruhát válogat, amikor becsenget a megrendült szomszéd, megköszönni, hogy a nő életmentést produkált feleségén. A közjáték arra jó, hogy egy pillanatra meglássuk Janka emberi arcát: igazán megrendül, ahogy a szomszéd férfi őszinte aggódásával szembesül. De mindez csak egy pillanat, hamar visszatér a kemény sárkánytűz a szemébe és az ajándékvirág a kukában landol… A fenti eseményeknek köszönhetően Attila nem ér haza, Janka kénytelen egyedül bulizni menni. Ott azonban elemében van, partnere is akad. Meg egy kis kokain.

14.png

Márk bulijára váratlan vendégek érkeznek. Miközben a csajt dugja a medencében, néhány fekete ruhába öltözött alak vonul át a kerten. Később kiderül, hogy nem a rendőrség az, hanem a konkurens banda tagjai. Szegény Márk hamar nagyon szar helyzetben találja magát: a bandafőnök Endre bácsi jelszavát követeli rajta, cserébe nem annyira pocsékolják meg a nőjét. Miközben a fiú a jelszavat kutatja, másra lel: egy pisztoly figyel az alsó fiókban. Ahogy meglátja a fegyvert, lepereg előtte az élete és hirtelen egy dátumot hadar, jelszó gyanánt. Talán a saját szülinapja?

13.png

De mindegy is ez most, a lényeg, hogy bejött, megvan  a jelszó. Nekem ez a jelenet megint sántít – létezik, hogy Endre Bá'-t beviszik a zsaruk, a laptopját meg nem nézik át, ellenkezőleg, otthagyják az íróasztalán? De most ez sem lényeg. Az ellenbanda-főnök megkapja amit akar, elmennek, magukra hagyván a fiatalok. Folytatódhat a buli. De nem. "Valami" miatt a csaj kedve hirtelen elmegy az egésztől, talpig fürdőruhában elrohan. Márk segítséget hív, Endre segédjét. A pasi nemigen érti mit keres itt Márk, az új verdát azonban rögtön kiszúrja, Szemei azt kérdik: talán csak nem a közös bulijukból származó pénzből fussa a fiúnak ilyen autóra?

 

Címkék: hbo aranyélet
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.11.24. 22:12:06

Kövezzetek meg mókusokkal, de nekem tetszik ez a sorozat, nem barátokköztes homárság.

szilvikeeee 2015.12.02. 11:43:37

Amikor a jelszót keresi a srác, akkor a saját maga ballagási (?) képét látja meg, ami mégis mi az istenért lenne Endre bá dolgozó szobájában. Szóval szerintem Endre bá az apja, erre a gyerek is rájött abban a pillanatban, ezért mondta be jelszónak a saját születési dátumát.

Egyébként a post írója nem nézett még sorozatokat? Nem nagyon látom, hogy érti a kliséket és összefüggéseket...
süti beállítások módosítása