Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x03 – Tangled Up in Blue

2015. november 18. 13:00 - A_Rézi

Elijah naplóbejegyzése 1359 augusztusából. Ebben arról ír, hogy úgy látja, testvérei egyre távolabb kerülnek az emberségüktől: Rebekah érzéketlen a brutalitásra, Klaus pedig kegyetlenséggel álcázza a magányát. Elijah feladata, hogy a helyes útra vigye őket, különben a család elvész a sötétségben… hát, sok sikert! Az elmúlt 650 évben úgy tűnik, nem sok minden változott…

vlcsnap-2015-11-15-18h14m54s190.png

Rebekah azon nyafog, hogy a halott vámpírokat ő akarta felgyújtani, de Klaus közli, hogy ez az ő dolga volt, hiszen a gyermekét hordó farkasra támadtak. Hayley érkezik egy hatalmas Mikaelson naplóval – valószínűleg Elijah-é – és kérdi, hogy mi a terv? Klaus játszmázik egy sort, mire Hayley pontosít: hogy mentik meg a jó testvért? Klaus kifejti, hogy Marcel amellett, hogy halálos ellenség, barát is, és, hogy Elijah-t azért szúrta le, hogy elnyerje a bizalmát – mondjuk, ha tudja, hogy Davinához kerül, talán mérlegelt volna. A tesót pedig egyszerűen úgy szerzik vissza, hogy visszakéri Marceltől. Hayley hitetlenkedik egy sort, de persze kiderül, hogy ez csak az A terv – ha nem jön be, jön a B terv. A B terv pedig háború.

vlcsnap-2015-11-15-18h16m22s57.png

Marcel épp öltönyt próbál az esti jótékonysági bulira, Thierry társaságában – és ami azt illeti, tényleg nem fest rosszul! A tévében Josh-t és szöszi barátnőjét mutatják a rendőrségi hírekben – előbbi ugye vámpír lett, utóbbi pedig hulla, aki a hullaház mögötti kukában bomlik. A varrólányka, aki Marcel öltönyét igazgatja, megszúrja az ujját. De mielőtt lelki szemeink előtt megjelenne az Interjú a vámpírral vonatkozó jelenete, Marcel csak kedvesen lenyalja a vért. Aztán Thierry elmondja, mi nyomja a szívét: szerinte az éjjeljárókat Klaus nyírta ki, és mióta az ősiek feltűntek a városban… bla-bla-bla. Meg is jelenik a közmondásos falra festett ördög, kakaskodnak egy sort, aminek Marcel vet véget. Klaus előáll a farbával: kérné vissza Elijah-t, erre Thierry rögvest lecsap, és megint Marcelnek kell közéjük állnia. A béke megőrzése érdekében félrevonja Klaust, szóba kerül, hogy a ’40-es években megmentette T életét, aki azóta hű barátja – nem mellesleg remek zenész. Klaust is meghívja az esti partira, de Elijah-t, az emberei nyugtalanságára hivatkozva nem hajlandó visszaadni. Az ősi nyugodtan fogadja a visszautasítást, de valami azt súgja, hogy előre dörzsöli a tenyerét a B terv életbe lépése miatt…

vlcsnap-2015-11-15-18h19m47s30.png

Rögtön le is adja a drótot a huginak, aki felajánlja, hogy hidegre teszi Thierry-t, de Klaus szerint nem bánthatják Marcel kedvencét. Eközben Josh az életben maradt éjjeljárót vérezteti ki – kevés sikerrel. Klaustól kap egy kis gyorstalpalót a megigézés-verbéna-kivéreztetés témakörben, némi szemléltetéssel kísérve.

vlcsnap-2015-11-15-18h21m55s49.png

Rebekah pedig Sophie-val karöltve ahhoz a boszihoz megy, aki a farkasölőt adta Hayley-nek – utána pedig feldobta. Az ősi hugi kábé két mondat erejéig kedves, aztán kis híján kiszorítja Katie-ből a szuszt, mire az persze megtörik: igen, elárulta, egy pasinak, akit szeret. Rebekah, hogy fokozza a drámai hatást, a magassarkát Katie gégéjére teszi, hogy kicsikarja az illető nevét (mit is írt Elijah a brutalitás iránti érzéketlenségről?). A boszi naná, hogy vallott, megy is a hír Klausnak. Katie-nek gőze sincs az ördögi tervükről, ellenben szerelme nem más, mint Marcel jobbkeze, Thierry – aki így akaratlanul is kulcsszereplő lesz a sakkjátszmában. Egy boszi és egy vámpír titkos szerelme egy városban, ahol háború dúl a két faj között… nem lesz ennek jó vége!

vlcsnap-2015-11-15-18h23m19s102.png

Később Klaus és Rebekah próbálják meggyőzni Sophie-t, hogy végezzen el egy helymeghatározó bűbájt, hogy megtalálhassák Elijah-t. A boszi persze megint Marcel törvényével takarózik. Az ősiek felfedik a titkos fegyver kilétét, Sophie ajka szabályosan belerándul a rémületbe, de a lány nevét ő mondja ki – szóval ismeri Davinát, és fél tőle. Remek! Klaus levezeti az egyenletet: a bosziknak Davina, nekik meg Elijah kell, mivel pedig a kettő egy helyen van, ezért kell a bűbáj. És ezt az ici-pici bűbájt el kell fedni egy nagyobbal, így Davina nem fogja kiszúrni… Ezt a nagyobbat pedig Katie fogja elvégezni. Sophie ellenkezik: Katie nem érdemel halált. Klaus viszont azt sugallja neki, hogy nevezett boszi nemcsak Hayley-t dobta fel Marcelnél, hanem anno Jane-Anne-t is – plusz, hányszor is jártak a vámpírok a boszik előtt egy lépéssel? Abszolút logikus okfejtés, teljesen hihető!

vlcsnap-2015-11-15-18h24m45s179.png

A következő lépés: Marcel fülébe bogarat ültetni. Thierry trombitál, nem is rosszul – jó kis aláfestés a cselvetéshez. Marcel elmondja Klausnak, hogy T egy boszival jár, az ősi pedig felhozza aggályait az ellenséggel való bizalmaskodással kapcsolatban. Marcel szerint Thierry felnőtt, tudja, mit csinál, és amíg a boszi jó infókat szállít… ám legyen. Klaus rá is repül a témára: a vérfarkasos infó is onnan jött, erre Marcel emberei pedig eltűntek, némi megtorlás kellene. A Negyed Királyának tetszik az ötlet, ki is adja a parancsot, hogy randalírozzanak egyet a boszik között – és ne finomkodjanak! T fején látszik, hogy neki viszont nem jön be a dolog…

vlcsnap-2015-11-15-18h26m17s113.png

Rebekah a Rousseau’s pultjánál önti ki a szívét Caminek. A csaposnak ismerős a lány, de az igézés miatt persze nem emlékszik arra, hogy majdnem kinyírta. Pasikról és párkapcsolati zűrökről beszélnek, egész jól megértik egymást. Rebekah mintha kedvelné is őt – aztán ráveszi, hogy menjenek el Marcel flancos bulijába.

vlcsnap-2015-11-15-18h28m32s165.png

Klaus az ördögi terv egy újabb pontját pipálja ki: valami fura jelekkel telerajzolt pergament borítékol (ez vajon mire kell majd?). Rebekah telefonon közli, hogy megoldotta Marcel egész estés figyelemelterelését – Camivel. A bátyó pedig elárulja, hogy épp a kellő motivációt készíti elő Katie számára. Miközben beavatja a hugit, a vámpírok már bele is kezdenek a törés-zúzásba, ami Klaus jövendölése szerint tragikusan fog végződni… Thierry belopózik a szerelméhez, és némi rendetlenséget csinál, hogy ne tűnjön úgy, mintha kivételezne vele. Miután kilép a boltból, Klaus kivéreztetett éjjeljárója jön vele szembe, akit elvileg eltérít, gyakorlatilag viszont nem. A fickónak csak az ősi parancsol, így az Katie-re támad, T agya elborul, a nő védelmére kel, és a harc hevében megkarózza a másik vámpírt. Hirtelen az összes vámpír tekintete rá szegeződik. Egy vámpír pedig megölése nem bocsánatos bűn – ha Katie meg akarja védeni a szerelmét, varázsolni fog… Épp, ahogy Klaus tervezte!

vlcsnap-2015-11-15-18h29m56s229.png

Indul a parti – ami úgy tűnik, álarcosbál, igaz, nem sokan viselnek jelmezt. Rebekah és Klaus érkezik kart karba öltve, feketében (a csajnak megint oltári jó ruhája van!). Aztán a tömegben feltűnik Cami – hófehérben, angyalszárnyakkal. Klaus lélegzete szabályosan elakad, aztán húga közli, hogy a csapos a figyelemelterelés. Cami észreveszi Klaust, akiről először azt hiszi, hogy ő Rebekah se-veled-se-nélküledje (mondjuk bizonyos szempontból…), de csak a báty, aki nem is tagadja, hogy ő az ördög – álruhában. Rebekah scotchot rendel a bárban, fel is tűnik mellette Marcel. Egy rövid pengeváltás után csak annyit mond a nőnek, hogy jól áll neki a féltékenység. Cami viszont messziről rátapint, Rebekah se-veled-se-nélküledje Marcel, Klaus pedig megjegyzi, hogy a hugi találta fel a ribanc fogalmát… Klaus el, Marcel jön, bókol, és végre táncolnak.

vlcsnap-2015-11-15-18h31m41s9.png

Hayley otthon a medence partján sétálgat a sötétben, mikor észreveszi, hogy a bokrok mögül egy farkas bámul rá. Hja, érzik őt és a babáját – mondja az első részben látott idegenvezető boszi, akit, mint kiderül, Sabine-nak hívnak. A magányát enyhítendő megbízott felajánlja, hogy megmondja, kisfiú vagy kislány lesz-e Hayley babája. A kismama máris ellenkezne, de Sabine megnyugtatja: ez nem mágia, csak egy régi trükk, amit a nagyija tanított neki. Hayley beleegyezik.

vlcsnap-2015-11-15-18h33m21s0.png

A Marcel és Cami közti már-már émelyítő idillt a vámpír egyik embere zavarja meg – megjöhettek a hírek Thierry tettéről, mert Marcel majd’ felnyársalja a tekintetével a bűnbánó jobbkezet. Otthagyja Camit és szabályosan nekiront T-nek, az emberei próbálják meggyőzni, hogy ez nem a megfelelő hely és idő… Klaus elégedett, Cami pedig csalódott. Eközben a LaFayette-ben Sophie vigasztalja a Thierry miatt kiborult Katie-t, és úgy tűnik, el is indítja a „megfelelő irányba”. A pasi törvényt szegett, és soha többet nem fogja látni, ha nem tesznek valamit: vagyis ideje varázsolni. Némi hókuszpókusz, és Davina máris hánykódni kezd álmában – érzi a mágiát.

vlcsnap-2015-11-15-18h35m08s230.png

A partitól kissé távol Marcel vallatni kezdi barátját, mert a saját szájából akarja hallani a sztorit. Thierry el is mondja: egy éjjeljáró bántotta a nőjét, ő pedig megvédte. Marcel árulásnak tekinti, hogy éppen ő szegte meg a legfőbb törvényét. Cami mindezt a távolból szemléli, elszomorodik és a lelépés mellett dönt. Klaus mintha kicsit sajnálná, de aztán feltűnik Josh, és átadja neki az előkészített borítékot. A csapda bezárul, mert a kisvámpír azt egyenesen Marcelhez viszi, azzal a szöveggel, hogy Katie-nél találták. Kiderül, hogy a napfénygyűrű készítésének igézete az, amit a főnök féltve őrzött – Marcel agya végleg eldurran. 100 évre ítéli Thierry-t a „Kert”-be, ami valószínűleg rosszabb hely, mint ahogy hangzik… Pont, ahogy Klaus tervezte. Katie elindul megmenteni a szerelmét, Sophie pedig – Rebekah vigyázó szeme mellett – elkezdi a helymeghatározó bűbájt – bár nem tetszik neki, azért teszi, amit kell.

vlcsnap-2015-11-15-18h37m24s125.png

A bűnöst elvezetik, de az utcán feltűnik Katie, igét mormolva közeledik, miközben Davina a padláson, mint egy veszett, rajzol. Ajjaj! Thierry próbálja leállítani a csajt, nem sok sikerrel – a boszi erejével kínozza a vámpírokat, kisüti az elektromos vezetékeket, szélvihart idéz elő. Elég látványos. Marcel feltápászkodik és felé indul, de a nő leteríti, már épp azon van, hogy megkarózza, amikor jön Klaus, és kitöri a nyakát. Íme, a nap hőse! A varázslatnak vége, a helymeghatározás nem sikerült. Sophie újrakezdené, de Rebekah nem engedi, mondván Hayley és a baba életét is kockára tenné ezzel…

vlcsnap-2015-11-15-18h40m17s65.png

Thierry bilincsben, büntetésre készen, Marcel „megérte-e?” kérdésére csak annyit felel: szerettem őt. Marcel utasít egy jó munkásembert, hogy falazza be a kegyvesztett jobbkezet, hadd’ rohadjon! Aztán ahogy kiszélesedik a látószög, látszik, hogy nem ő az egyetlen, aki itt senyved a főnök pince-barlang-kripta fílinges Kertjében. Van egy tippem, hogy mindegyik inkább választaná a halált ehelyett… Később Marcel már Klausszal iszogat, és csak annyit kérdez, mennyit látott Cami mindebből. Semmi helyrehozhatatlant – hazudja az ősi. Marcel tényleg kedveli a csajt, leginkább azért, mert nem részese a világuknak, mert ember. Aztán T-re és Klaus életmentésére terelődik a szó, amit Marcel úgy viszonoz, hogy visszaadja Elijah-t… (A terv hivatalosan is bevált!)

vlcsnap-2015-11-15-18h41m42s151.png

Cami egy bárban iszik a bánatára. Klaus tűnik fel a már-már szokásos szöveggel: adjon Marcelnek még egy esélyt. Cami rázza a fejét, Marcel nem az, akinek hitte – Klaus is rögtön leveszi, hogy ezt a csajt valaki alaposan megbánthatta, amit meg is mond neki. Erre Cami olyan szemekkel néz rá, hogy nincs kétség, cseppet sem közömbös az ősi iránt, és fordítva – azonban ismerve Klaust, nem kellene tartós tejet vennie… :( Klaus szerint mindenkinek megvan a maga szerepe, amit el kell játszania. Aztán megigézi Camit.

vlcsnap-2015-11-15-18h45m25s46.png

Otthon Rebekah ki van akadva a kudarc miatt, ami Klaus szerint viszont mestermű volt. Megmentette Marcelt, és ezzel elnyerte a bizalmát – és miután a húga leordítja a fejét, közli azt is, hogy a boszik Davinát akarják, és ha megszerzik, tuti ellenük fogják majd használni. Rebekah nem tágít: a terv Elijah kiszabadítása volt. Persze, Marcel vissza is fogja adni, Klausnak pedig már Davinával is vannak tervei… Rebekah-nak – a kis naiv – hányingere van a tesótól, pedig már vagy ezer éve ismeri… Davina szobájába befut Marcel. Összeölelkeznek, a boszi aggódott, hogy az ősiek voltak, de Marcel elmondja, hogy ellenkezőleg: Klaus mentette meg, ő pedig cserébe visszaadja neki a bátyját. Davina nem hagyja, nem, amíg ki nem találta, hogyan ölje meg őket. Kérdés: mikor és hogyan jönnek rá, hogy egy ősivel az egész vérvonala pusztul? És: most akkor ki parancsol kinek a Davina-Marcel kapcsolatban?

vlcsnap-2015-11-15-18h46m56s205.png

Hayley a dolgozószobában egy laptoppal ücsörög. Klaus viszi neki a jó hírt: Elijah hamarosan hazajön – és felteszi a kérdést: alig ismeri őt, mégis kedveli, miért? Hayley válasza egyszerű: kedves volt hozzá. Bizony, uraim, ez jó pont lehet a csajoknál! A kismama is mond egy hírt: úgy érzi, a baba kislány lesz. És bár Hayley nem látja már, de Klaus dob egy félmosolyt – azt a fajtát, ami Elijah-ban is mindig reményt ébreszt, azzal kapcsolatban, hogy létezik-e megváltás számukra.

vlcsnap-2015-11-15-18h48m52s64.png

Rebekah a St. Petersen összefut Marcellel, és a vak is látja, hogy a pasi hatással van még rá. Marcel lehűti, és odébbáll. A temetőben nyugalomra helyezik Katie-t – a vén boszi Agnes lecseszi Sophie-t, mondván micsoda szentségtelen szövetséget kötött. Sophie szerint másokkal ellentétben ő legalább tesz valamit, majd elviharzik. Aztán előkerül Sabine. Történt valami, miközben Hayley babájának nemét próbálta kiingázni: transzba esett, és valami idegen nyelven kezdett el beszélni – amit mellesleg Hayley éppen szorgosan gugli-fordítóz a laptopon, egyelőre sikertelenül. (Én valami holt nyelvvel próbálkoznék!). Sabine tuti látott valami durvát, de hogy mit… remélhetőleg hamar kiderül!

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása