Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Downton Abbey 05x06 - Hintalógalopp

2015. november 17. 15:00 - Ancsinszka

Edith épp vérszegény reggelijét fogyasztja, mikor táviratot kap, és több mint valószínű nem túl jó hírekkel kell ma megküzdenie ismét. A Lord mindezt prezentálja nejének még mindig kimért morcos hangnemben. Cora hiába kéri mosolyogva urát, hogy huppanjon vissza mellé az ágyba, sajnos férje még nem heverte ki a tényt, hogy neje más számára is vonzó lehet. Ez a délelőtt elég dologtalanul telt el, kb. már az ebédnél is járunk, ahol mindenki érzi az Edith-et körbe lengő feszkót, ezért apja a falut érintő renoválási terveket vezeti elő, majd Mary veszi át a szót egy megrendezésre kerülő lóverseny kapcsán. Azért is érdekes ez, mert Tony és Blake is részt vesznek benne, és Mary is be akar nevezni. Rose-nak is felcsillan a szeme az infó hallatán, mert a birtok ahol rendezik bizony kedves Atticus barátunk szüleié, ezért nyilvánvaló az ötlet, hogy menjen el az egész család az eseményre. Bates keresgéli Anna varródobozát otthonukban, de éppen a keze ügyébe kerül Lady Mary elrejtett fogamzásgátló szettje. Nyilvánvalóan hamis következtetéseket von le majd a lakáj.

01.jpg

Violet látogatja meg Boriszt szerény kis hajlékában, mert a menhelyről időközben elköltözött, biztos unta már Vologya érzelmi kitöréseit és hisztijeit. Teával kínálja volt szerelmét, az idősödő Rumcájszra hajazó gavallér, és megint a régi szép időket szeretné felemlegetni, de Violet inkább közli vele, hogy hamarosan előkerül Kuraginné, lehet örülni. Borisz azonban csak tekeri a szerelmi verklit, és akár most ebben a percben is megszöktetné Violetet, de hát az illem és társait nem lehet csak úgy kihagyni a buliból. Közben végre pont került Gregson ügyére is, sajnos - kábé már eleve sejteni lehetett - Gregson meghalt, a kiadót pedig Edith-re hagyta. Cora rohanna vigasztalni leányát, de az időközben sétálni ment, méghozzá Drewe-ékhoz. Hova máshova!? Sajnos bemenni nem engedi Mrs. Drewe, ciki a helyzet még mindig. Spratt ront be Violetékhez, hogy panaszkodjon egy sort Denkerre, Violet új komornájára.  Az őrületes probléma, hogy Denker nem akarja kimosni Violet bugyogóját, aki fejét fogva kér bocsánatot Isobeltől a közjáték miatt, de kuzenja nyilvánvalóan rettenetesen élvezi a kis perpatvart.

02.jpg

Bates számon kéri nején a fogamzásgátló szettet, de sajnos nem tudják tisztázni egyelőre, mert pont bejön egy szobalány. Cora tesz újra kísérletet, hogy visszaédesgesse urát a hálóba. Hiába mondja el, hogy nem ő hívta oda Brickert, stb., a Lord már bújik is be a kis privát ágyába. Neje végül kiadja az ultimátumot, ha a Lord soha nem flörtölt még senkivel, vagy adott okot téves feltételezésre, hát sértődgessen nyugodtan, ellenkező esetben várja őt a hitvesi ágyban még az éjjel. Cora távozása után a Lord egy perc alatt átgondolja a helyzetet, és már pattan is kifele az ágyból. Na végre! A Yard már megint itt van, és ezúttal Baxtert kérdezgetik, eredménytelenül igaziból. A Lordék a felújítási terveket nézegetik bőszen, és végül az olcsóbbikat választják. Cora közben felfedezi, hogy Isis a kutyuli elég rossz bőrben van. Nála rosszabbul talán csak Barrow van, aki ezúttal Baxter segítségét kéri. Megmutatja neki a tűket meg a gyógyszereket, és a komorna azonnal akcióba lép, és elviszi az orvoshoz Barrow-t. Közben Barrow az őszinteségi rohamában bevallja, hogy ő írt a Yardnak, hogy Baxter tudhat valamit Green haláláról. Baxter tudja mindezt, de így is segíteni fog a főinasnak.

03.jpg

Az eredmény igen hamar megvan, Barrow nem szimplán hernyózott meg ekizett. Londonba ment elektroterápiára, és ott adták neki a nem éppen fertőtlenített tűket meg a tablettákat, hogy heteroszexuálissá váljon, mintegy varázsütésre. Ne feledjük, abban a korszakban vagyunk, amikor a homoszexualitásért börtön járt, vagy ez az igen működőképes kezelés, ami alól az sem képez kivételt, ha a nácik Enigma kódrendszerét feltörő matematikus zseni valaki. Szóval a doki megnyugtatja Barrow-t, hogy törődjön bele a helyzetbe, ezen nem változtat sajnos semmilyen terápia. Carson és Hughes elkísérik Pattmore-t háznézőbe. A kulipintyó szép és otthonos, úgyhogy Pattmore a megvétel mellett dönt. Rose áthívta Atticust estére, és mindenki izgatottan várja Mary antréját. És tádám mindenki oda meg vissza van Mary modern frizujától. Öröm boldogság töltené be a teret, de Edith a szokásos bulifúró módján felpattan, és nehezményezi, hogy senki nincs tekintettel Gregson halálára, és a gyászára. Na de a piknik nem marad el úgyse, Rose és Mary mindenképpen ott lesznek, Edith meg had gondolkodjon kicsit a dolgain magában. Violet szerint a túl sok gondolkodás viszont nem sül el mindig jól.

04.jpg

Bates-ék végre kettesben beszélhetik meg az elnapolt problémát, de nem is a fogamzásgátlás tényével van itt a baj. Bates úgy véli Anna őt gyanúsítja Mr. Green megölésével, ezért nem akar tőle gyereket. Anna totál kétségbeesik, vajon honnan jött rá minderre a férje, de hát összerakta ő a kirakóst igen hamar a tényekből. Azt is elmondja Bates, hogy meg akarta ölni Greent, meg is vette a jegyet Londonba, de végül nem szállt fel, mert rájött, hogy akkor tuti az akasztás, és Anna még boldogtalanabb lesz. Másnap ugye a sors, vagy valaki keze elintézte Greent, a lakáj pedig megtartotta a kezeletlen jegyet, mint bizonyítékot. De hát ugye az aznap viselt kabát került a menekültekhez, a jegy pedig a tűzbe ment. Fut egy mellékszál közben Daisy és Molesley között, utóbbi odaad pár törikönyvet a konyhalánynak, és biztatja a tanulmányai folytatásában, hogy legalább neki sikerüljön kikerülni ebből a feszes hajlongásból és robotolásból, és átkerülni az értelmiségi hajlongásba és robotolásba.

05.jpg

Eljön a piknikkel egybekötött díjugrató lóverseny napja, kék az ég, zöld a gyep, süt a nap, mindenki derűs és boldog. Granthamék csacsognak Gillinghammel és Blake-el, amikor feltűnik a színen Mabel Fox, és meghívatja magát az esti ott alvós bulira, ahol ott lesznek Mary gavallérjai is. Edith közben körmöl egy levelet otthon, amikor Branson baktat be hozzá a szalonba. Branson nem ment el a piknikre, inkább dolgozgat egy kicsit, Edith pedig megragadja az alkalmat, hogy búcsúzzon, mert ő most így szépen csendben lelép, mert elege van a családból, és rendbe akarja hozni az életét. Branson megállítaná, de benne is hasonló dolgok mocorognak, úgyhogy sok szerencsét kíván sógornőjének. Edith mielőtt a vasútra menne még Drewe-ékhoz is benéz, és végre Mrs. Drewe is megtudja, hogy Marigold Edith lánya. Hisztériázik egy sort, összetépi az anyakönyvi kivonatot, és nyilvánvalóan rohadtul dühös a férjére meg a helyzetre amibe került. Őszintén szólva sajnáltam Edith-et, hogy mindig ilyen bunkó volt vele az asszony, de baromira együtt érzek és felnézek Mrs. Drewe-ra, hogy ennyire ragaszkodik a fogadott gyermekéhez. Úgy is hozzáállhatott volna, hogy „Baszki, a hatodik éhező száj az asztalnál, így is alig van étel, vigye ahova tetszik.” De nem, és ez így nagyon példa értékű. Szívszaggató jelenetsor következik, de Edith végre együtt lehet gyermekével.

07.jpg

A derbi is zajlik, Mary, Atticus és Mabel is a starthoz áll, mindenki izgul és drukkol. Isobel és Violet a fiatalság bolondság témakörét beszélgeti, és Isobel megsúgja kuzinjának, hogy igent mond Merton Lordnak, kell még egy kis kaland mielőtt bevégeztetik, indokolja meg szépen és jogosan a döntését. Szépen leügetik a kört, senkinek sem esik baja, én nem igazán vágtam le, hogy ki nyert, de itt most nem is ez a lényeg szerintem, Mary tepert ezerrel, hogy azért csak megelőzze Mabelt. Atticus és szépen kihúzott háttal tér vissza Rose-hoz, szüleivel együtt, és bemutatja őket Granthaméknek. A bemutatás után kölcsönösen invitálják egymást vacsorára, de végül Sinderbyék mennek majd át a Lordékhoz. Isobel reméli azért, hogy Rose-nak nem kell betérnie a zsidó vallásba, Violet meg kapkodja a fejét az új infón. Közben hazaér a család, és mindenki kisebb sokkot kap, hogy Edith lelépett. Violet nagyinak nyilván világos a helyzet és egyből Drewe-ékhoz megy. Carson berobog Hughes-hoz a hírekkel, majd gyorsan át is nyergel egy másik témára, és feldobja – Pattmore ötletén felbuzdulva - a közös ingatlan vásárlás gondolatát a házvezetőnőnek. Hughes ledöbben, majd válaszul elküldi Carsont gongolni a vacsorához, de a széles mosolyából ítélve határozottan tetszik neki az ötlet. Nos Violet nyilván nem tudott meg semmit a farmeréktól, de mi megtudjuk, hogy Edith Londonba ment, ahol kibérel egy szobát éppen. Edith ultraboldog, fagyit meg pezsgőt rendel az ünnepléshez. Van miért végre!

Címkék: Downton Abbey
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirocska 2016.04.09. 17:18:31

Nagyon tetszenek a posztjaid! :)
Kb. két hete kezdtem el nézni a sorozatot, teljesen lenyűgöz, be is daráltam már az első öt évadot. Minden rész után elolvasom a hv-t is, így még élvezetesebb! :)

Ancsinszka 2016.05.06. 14:38:57

@Mirocska: Szia! Szuper, hogy tetszik a sorozat, és örülök, hogy a posztok is, köszönöm. :)
süti beállítások módosítása