Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x12 - The Star (évadzáró)

2015. november 16. 11:00 - AaannnaaA

Brodynak egyedül kell kijutnia Akbari irodájából, ezért a holttestet behúzza az íróasztala mögé, egy díszpárnával feltörli a földről a vért, és némi vizet is kerít, hogy a kezét lemoshassa. Az egyik fiókban talál fegyvert amit magához szólít (persze elrejti), vesz pár mély lélegzet, aztán kilép a szobából.

Mázlija van, mert a titkárnő nem ül a helyén, így a vendég távozása után nem megy be főnökéhez. Két kísérője eddig az iroda előtt várta, velük indul most az épület kijárata felé. Közben futólag látjuk, hogy Carrie a szállodája hátsó kijáratán rongyol ki sietve – nyilván, hogy hősünkkel találkozzon. Javadi pár perccel Nicholas előtt távozik abból az épületből, ahol hősünk is van, ő sejthetően a lebukás elől menekül, hiszen a gyilkosságról még nem tudhat.

0.jpg

Nem sokkal később Brody is közeledik a kijárathoz – közben elkerüli Akbari titkárnőjét, aki a helyére tart –, amikor az egyik helyi katona vadul kiabálni kezd anyanyelvén, amitől hősünk vigyázzba merevedik. Dermedten megfordul, de megnyugodhat, csupán azért morrantak rá, mert rajta maradt a látogatói kitűzője. A következő pillanatban lesétál a lépcsőn és már gördül is be a sofőr az autóval, aki idehozta.

Bepattan a hátsó ülésre, előkapja nadrágjából a fegyvert, és várja, hogy kijussanak a főkapun. Ez viszont már nem megy simán, mert közben a titkárnő megtalálta a holttestet és jelentette az esetet az őröknek. A kapu ugyan nyitva, a hátuk mögül azonban égtelen kiáltozás hallatszik – Brodynak nincs más választása fegyverrel kényszeríti sofőrjét, hogy elhajtson a helyszínről, ami így sikerül is. Ez meredek volt!

1.jpg

A CIA igazgatója már a cuccait pakolja az asztalán utolsó munkanapján, mikor Dar Adal műholdas telefonnal trappol be, a vonal végén Carrie van. A nő közli a gyilkosság tényét, amit főnöke elsőre el sem hisz, inkább csapdát gyanít; úgy véli Akbari húzása lehet, hogy halottnak mondatja magát Brodyval. Carrie rámorran, hogy szíveskedjék ellenőrizni a történteket és egyben intézze el nekik gyorsan az országból kijutást – ha most cselekszenek még sikerülhet, ezzel bontja a vonalat. Saul utasítja Adalt, hívja fel Javadit a hír megerősítéséért.

Szőkénk odaért a megbeszélt találkozóhelyre, leül egy padra és zaklatottan várja a szökevényt. Ő közben egy félreeső helyre kényszerítette a sofőrjét, ahol kiszállítja az autóból, elveszi és elhajítja annak telefonját, majd bevágódik a kocsijába és elhúz. Mikor a parkba ér, döbbenten konstatálja, hogy Carrie sehol sincs, ezért jobb ötlete nem lévén visszaszáll autójába. Ekkor kocogtatja meg a nő a kocsi ablakát nem kis frászt hozva hősünkre, átzavarja az anyósülésre ő maga pedig beül vezetni. Miért nem a parkban várta? Mert le akarta ellenőrizni, hogy nem követik-e. Ja, szerintem meg inkább azt, hogy nem katonákkal kiegészítve jön-e egy CIA ügynök elfogása reményében, amitől Saul is tartott. De minden rendben, lehet indulni, csak Nicholas húzódjon le az ülésen, meg ne lássák.

2_1.jpg

2_2.jpg

Javadi telefonon megerősíti Saulnak Akbari halálhírét, és kéri azonnal mondják meg hol van Brody. Miért is? Mert el kell fognia minél előbb, különben meggyengül a pozíciója és nem ő lesz Akbari utóda. Saul persze adja a hülyét, miszerint fogalma sincs hol van a szökevény. Javadit viszont nehéz rászedni, és rámutat, ha keresés közben Nicholast szőkénkkel fogják el nem tudja majd a nőt megmenteni, de ha most elárulják neki hol vannak ők ketten, Carrie biztonságát szavatolja. A CIA-s annyit mond, hogy majd visszahívja, és lerakja a telefont. Adal szerint Javadinak rohadtul igaza van, erről kitartóan győzködi felettesét, az azonban nem hallgat rá és úgy dönt, megszervezi a kimenekítést mindkettejüknek.

3.jpg

A két említett eközben már a sivatagban autózik (immár Carrie járművével, a lopott kormányzati kocsit lecserélték), közben beszélgetnek. A férfi elmondja, hogy maga is sivatagban született – a Mojave sivatagban – mert faterja akkor ott állomásozott. Egyben hálát ad az égnek, hogy édesapja már nem él, mert bizonyosan megszakadna a szíve a fájdalomtól. Na ja. Nem sokkal később megérkeznek a biztonságos házba, ahol remélhetőleg felszedi őket a felmentő sereg. Étel az nincs, de legalább biztos helyen vannak.

A CIA irányító központjában Dar Adal érdeklődik a menekítő-csapat helyzetéről, és azt a választ kapja, hogy az egész akció rendkívül kockázatos, lévén sohasem próbálták. Az öreg ígéri, hogy megosztja ezt Saullal, aztán távozik.

4.jpg

A szökevényeknél beesteledett, közben beszélgetnek. Brody láthatóan lógatja az orrát, végül kiböki az okát: meg kellett ölnie egy embert, és ezt elég nehéz megemésztenie. A nő azzal vigasztalja, hogy áldozata maga is kegyetlen gyilkos volt, de ettől sem lesz vidámabb. Ekkor telefonál Saul, miszerint a mentő osztag úton van és még napfelkelte előtt hozzájuk érnek. Öröm és bódottá. Nicholast az érdekli mi lesz akkor, ha hazaérnek – ebből egy heves szóváltás keveredik, lévén a férfi nem igazán tudja hova tartozik és mit várnak tőle, sőt azt sem miért vállalta egyáltalán ezt a küldetést.

Carrie témát vált, és elmondja, hogy terhes, majd tart egy kiselőadást, miszerint ő sem tudja mi vár rájuk otthon, de szerinte az igenis jelentős dolog volt az életében, hogy találkoztak, és az is, hogy gyermekük lesz. Mikor végre lehiggad örülnek egymásnak egy kicsit.

5.jpg

Hősünk Carrie ölébe fekve alszik el (a nő virraszt), álmát az érkező helikopterek zaja zavarja meg. Kimennek az udvarra, ám ott nem a felmentő csapat, hanem helyi katonák várják őket! Azonnal földre kényszerítik, majd a férfit elvezetik. Mikor szőkénk kiabálni kezd, hogy ő ismeri Majid Javadit az egyik katona rámorran, hogy kussoljon, az említett tud az akcióról – azzal elviszik Brodyt, a nőt pedig hátrahagyják.

Kétségbeesve hívja Sault, hogy ezt most mégis miért kellett, ám főnöke nem tud semmiről, de rögtön rájön, hogy őt is átverték. Dühösen rohan le az irányítóterembe, ahol Dar Adal, a mentésért felelős személy és Lockhart szenátor várja. Ez utóbbi elmondja, hogy ő hívta fel Javadit és rendelte vissza a mentő-csapatot, méghozzá az elnök tudtával. Saul Adalra morran, hogy miért asszisztált ehhez, de szerintem kár kérdeznie, nyilvánvalóan tökéletesen tisztában van vele épp melyik segget érdemes nyalnia.

6_1.jpg

6_2.jpg

Nappal van mire hősnőnk valahogy visszajutott a szállodába, összepakolja a cuccait, ám a kijáraton már nem jut ki, mert az előcsarnokban két ügynöknek látszó arc közrefogja és autóba lapátolja – ellenkezni sem marad ideje. Naná, hogy Javadihoz viszik. A férfi első kérdése, hogy hova indult, és mikor nem válaszol megkérdi: talán az eddig őt segítő nagybácsihoz, Masud Sherazihoz? Baszki, ne már, hogy tud róla! Remélem nem végezteti ki – Carrie ugyanerre gondol. Nem. Oké, és hol van Brody? Böriben.

A nő hiába kéri, hogy láthassa ez nem lehetséges, lévén halálra ítélték b+! Hajnalban, az első ima előtt ki is végzik. És nem, a férfinek esze ágába sincs közbelépni. Helyette tart egy hegyibeszédet – ám akárhogy szaval is, a lényeg ugyanaz: Brody megtette a kötelességét, mehet meghalni. Carrie könyörgőre fogja: ha mást nem lehet, legalább telefonon had beszéljen vele két percig.

7.jpg

Átváltunk a börtönre, Brody épp tisztálkodik a cellájában (na jó, ez inkább egy ketrec), mikor az egyik őr mobilt ad át neki. A vonal végén természetesen szőkénk van, aki nagy lendülettel azzal indít, hogy mindent megtesz a férfi kimentéséért, de az nem kér belőle; tudja, hogy innen senki nem hozza ki élve, ezért azt akarja, hogy mindennek vége legyen. Arra kéri a nőt, hogy a kivégzésre semmiképpen ne menjen el, de persze a falnak beszél, feltett szándéka ott lenni. A beszélgetést megzavarja az őr, de Carrie nem akarja letenni, így hallgatnak még pár pillanatig, aztán Nicholas kinyomja a telefont.

Saul némán ücsörög a szobájában, mikor kolléganője hívja izgatottan, és kéri, hogy tegyen valamit, bármit. Sajnos az most nem fog menni, innen nincs visszaút.

8_1.jpg

8_2.jpg

Hajnalban Carrie Masud Sherazi kíséretében megy el a kivégzésre. A kerítéshez furakodik, ahonnan a lehető legközelebbről látja majd az akciót. Kis idő múlva meg is hozzák a foglyot a börtönből, és a tömeg őrjöngése közben hátrakötözik a kezét. Ő ezalatt végig a sokaságot vizslatja hátha kiszúrja Carrie-t, de nem látja. Kivégzői fekete maszkot ajánlanak neki, de egy fejbiccentéssel elutasítja, gondolom továbbra is látni akarja mi történik. A kötélhez vezetik, mely egy darura van kötve, nyilván azzal fogják majd felhúzni a levegőbe a testet. Ismeretlen nő lép hozzá két gyermekével – gyanítom Akbari özvegye – arcon köpi, majd a nyakára teszi a kötelet.

A daru elkezdi felfelé húzni a testet, Carrie pedig felmászik a kerítésre és a férfi nevét kiáltja. Nicholas így halála előtt végül őt látja utoljára. A kivégzés egyik őre rávág a kerítésre, szőkénk lerepül, de amúgy sincs itt tovább keresni valója – szerelme halott. Kísérőjével együtt hátat fordítanak, és megtörten elballagnak.

Négy hónappal később térünk vissza hőseink életébe, Saul immár civil, ha jól látom görög tengerparton pihennek Mirával. Reggelit hozott feleségének és a napi újságot, melynek vezércikkét olvasva a nő nagyon boldog lesz. Arról szól ugyanis, hogy Irán engedélyezte atomerőművei átvizsgálását a gazdasági szankciók enyhítéséért cserébe. Ez egyértelműen Javadi hatása, és egyben Saul érdeme.

A férfi elbagatelizálja a dolgot, inkább kéri feleségét menjen vele a CIA központba, hogy részt vegyen az avatáson – elhunyt kollégák előtt tisztelegnek majd. Mirának esze ágában sincs betenni a lábát abba az épületbe, ahol szerinte a férjével eléggé elbántak. Mindenesetre Saul kijelenti, hogy nem tudja fog-e találkozni egyáltalán hősnőnkkel, lévén nem válaszolt sem a hívásaira sem az üzeneteire.

10.jpg

A nőt magát is viszontlátjuk, méghozzá a CIA épületében - állományban maradt és ahogy elnézem megbékélt új felettesével (plusz újra kiszőkült). Nem mellesleg jókora méretű kosárlabdát cipel a blúza alatt, pár hét múlva szülni fog. Lockhart igazgató hívatta, persze a terhessége a téma, miszerint kihagy némi időt a szülés miatt de utána feladata van: ő lesz az isztambuli CIA kirendeltség vezetője. Így közelebb lesz Javadihoz ami kapcsolattartás szempontjából nem utolsó, plusz távol Lockharttól, de ezt csak én teszem hozzá. A nő boldog a kinevezéssel, és el is fogadja, én meg elgondolkodom, hogy a gyerek szempontjából ez vajon jó ötlet-e.

Mindketten vigyorognak egy kört ennek örömére, aztán szőkénk még megáll egy kérdés erejéig: a megemlékezésen, melyen elhunyt ügynöktársaikra emlékeznek úgy véli Brodynak is járna egy csillag. Végülis nekik dolgozott és küldetés közben hunyt el. Szó sem lehet róla, így Lockhart, mert egyrészről nem volt CIA alkalmazott, másrészről amit Irán előtt művelt azt rohadtul nem lehet elfelejteni. Hiába veti közbe a nő, hogy végülis hadifogoly volt, akit éveken át kínoztak – nincs kecmec, ezt a kérést nem lehet teljesíteni. Én mondjuk alaphelyzetben is lazán megfojtanám ezt az arrogáns faszt, de itt biztos a torkának ugrottam volna, de mindegy.

11.jpg

Az épület előtt Quinn-be botlik, akinek elmondja, hogy elfogadta az isztambuli állást, a gyerek viszont útban van a projekthez. Rájött, hogy nem lehet anya, hiszen magával sincs rendben, hogy tudna így egy gyereket nevelni? A férfi azzal válaszol, hogy ő elbaszta a lehetőségeit a saját gyerekével, hiszen nincs vele, faszság lenne, ha Carrie is így tenne.

Kedvenc kávézójában Dar Adal ücsörög, mikor Saul csatlakozik hozzá. Úgy nézem nincs benne harag egykori beosztottja felé aki elég csúnyán cserben hagyta; egész kedélyesen eltársalognak. Adal szerint egykori főnöke vissza szeretne térni a céghez, ám ő nemet int.

12.jpg

Carrie otthon színyel, mikor apja és nővére beállítanak hozzá rengeteg gyerekholmival. Na bazmeg, még pont ez hiányzott sóhajt fel a nő velem együtt. A családtagok boldogan sürgölődnek a hozott cuccokkal, ám a kismama leállítja őket: neki ezekre nem lesz szüksége. Merthogy Isztambulba költözik, a gyereket pedig nem szándékozik megtartani.

Testvére győzködi, hogy szeretni fogja a kicsit, ő azonban köti az ebet a karóhoz: semmiféle szeretetet nem érez. Erre apja ráüvölt: nem hagyhatod el, az anyád is ezt tette, majd kijelenti, hogy ha lánya nem akarja, akkor felneveli maga. Maggie próbálja oldani a feszültséget, szőkénk pedig elrebegi mennyire szomorú, nyilván a gyerek apja miatt.

13.jpg

Másnap megtartják a megemlékezést a CIA-nál elhunyt kollégáikról, utána Carrie még a teremben marad kicsit mélázni. Saul ül mellé, váltanak pár szót, de beszélgetésüket Dar Adal félbeszakítja, mert helyzet van, menni kell. Szőkénk balra el, Saul pedig távozik.

Késő este van, mire a nő visszatér az immár kihalt terembe, a falhoz lép, ahová elhelyezték az elhunyt kollégákat szimbolizáló csillagokat, és ha már nem adtak Brodynak, hát filccel felrajzol egyet ő maga.

14.jpg

Köszönöm kitartó olvasóimnak az egész évados követést, folytatás majd ha az RTL is úgy gondolja...

Címkék: Homeland
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geloschte Benő 2015.11.16. 11:28:51

Szegény Brodyt kiírták a sorozatból.

AaannnaaA 2015.11.16. 11:37:46

@Geloschte Benő: A sorozat hitelességének lett volna annyi, ha bent tartják. Szerintem jól van ez így. Nem nagyon lehetett volna ebből többet kihozni, illetve vele nem lehetett volna mit kezdeni.

Gabba 2015.11.16. 16:36:27

@AaannnaaA: erre azért nem számítottam....
kegyetlen volt az évadzáró, daruval akasztani, anyám...

Kíváncsi vagyok, Brody nélkül merre veszi az irányt a sori.

AaannnaaA 2015.11.16. 16:52:40

@Gabba: Hát igen, amikor először láttam én is csak dermedten pislogtam, mint a fagyasztott csirke...

Nélküle? Annyit elspoilerezhetek, hogy b.szott jó lesz a kövi évad!!

AaannnaaA 2015.11.16. 20:29:52

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Bocsi, de már hetekre előre be volt élesítve az évadzáró szavazás nélkül :(

Gabba 2015.11.16. 20:41:12

@AaannnaaA: Akkor most már jöhet az Affair 2. évada :)

AaannnaaA 2015.11.16. 20:42:42

@Gabba: Jaja :) Péntekre tervezem az első rész megjelenését, bár még nem 100%.

Neoprimitív 2015.11.16. 22:48:37

Brody annyit ingázott a két oldal között, hogy abból (dramaturgiailag) nem lehetett máshogy jól kijönni. Hős, aztán többszörösen áruló, de megint hős - nyugodjék békében, jobb így.

Gabba 2015.11.17. 10:31:45

@Neoprimitív: na ja, jó katona, de komoly kockázati tényező

Damian Lewis mindenesetre szuper jól játszotta.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.11.17. 11:12:01

@Gabba:

Szájdoblőre lehetne Robbie Williams.

AaannnaaA 2015.11.17. 12:05:28

@Neoprimitív: Teljesen egyetértünk.
@Gabba: És igen, DL qrva jól játszotta. Nem mellesleg januárban jön az új sorozata (szintén a Sho-n), körömlerágóan várós. Ha az is ilyen jó lesz, tuti hogyvoltozom (ezzel extrán megszopatva önmagam, mert nagyjából akkor kezdődik a PoI S05 is).
Nézd:
www.sorozatjunkie.hu/2015/08/14/delelotti-video-2-billions/

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.11.17. 12:55:07

@AaannnaaA:

A köztévé az évi 80 milliárdból mi sorikat megtudna vásárolni.....csak azt nehéz elsikkasztani upsz :)
Gondolom nem a viasat3 adja majd :)))))

AaannnaaA 2015.11.19. 21:45:32

@Gabba: @Neoprimitív: @ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Nah, tegnap szembejött velem az internetbótban Quinn (Rupert Friend) új filmje a Hitman: Agent 47. Már anno a mozis vetítés idején - amikor minden kritika a földig lehúzta - eldöntöttem, hogy megnézem. Amúgy sem játszom számítógépes játékokat, szóval nem voltak előítéleteim, sőt kifejezetten vártam, hogy Quinn egy magához hasonló karaktert hoz majd egy egész estés agymenésben. Így is lett. Kevesebb haj, több kőarc és sokszoros fegyverhasználat. Köveket ide, nekem tetszett. Bezony. Pedig amilyen válogatós vagyok filmek terén (is), soha a büdös életben ilyesmit meg nem néznék. De ez most kellett. Helyén kezeltem, és tök jól szórakoztam.
Nézte esetleg valaki / tervezitek megvizslatni?
süti beállítások módosítása