Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x16 – Túlvilág

2015. november 13. 12:00 - Smokey the bear

A történet az előző rész végén három külön szálra bomlott, amik között, az „igazi” S.H.I.E.L.D-es kardcsörtetésen kívül, nem nagyon van átjárás, ezért, hogy ne kelljen annyit ugrabugrálni a helyszínek között, inkább tömbösítettem a mondanivalóm.

A Menedék

A főnök igazi törvényen kívüli lett. Mentségére szóljon, hogy amikor betévedt az autókereskedésbe tényleg fizetni akart a terepjáróért, de aztán jött a rosszéletű Hunter a kereskedő saját kocsijával és a dolgok kicsit más irányt vettek. Coulson jegeli az ügynököt, aki nem titkos, és lelépnek. A Menedékhez hajtanak, de csak a pusztítás nyomaival szembesülnek. Találnak egy kamerát is, ami rögzítette az eseményeket. Hunter csak hüledezik: ezt Skye csinálta? És ki az az idegen csávó, aki magával vitte? El se hiszi, hogy csak egy hetet volt távol! Coulson elkámpicsorodik, Gordonról semmi infójuk, elvesztették Skye-t.

1_1_lost.jpg

Beesteledik, és a fiúk, jobb híján, megcsapolják Hunter whiskyjét, amit azért hord magánál, mert sosem lehet tudni, két akció között, mikor lesz szüksége egy kis melegségre. És hogy miért van hozzá két pohár? Hát, mert a másik azé, aki a melegséget adja. Jelen helyzetben azonban ettől a résztől inkább eltekint, Coulson nem kis megnyugvására. Kibeszélik a Bobbi-Mack-Gonzales triót, Hunter leszarja őket, hazug disznók azok, Coulson azonban mellettük érvel, jó katonák ők is, csak pechjükre nem ugyanahhoz a S.H.I.E.L.D-hez lojálisak, mint ők. Coulson még depis Skye miatt, nem jut eszébe semmi jó megoldás. Hunter azt javasolja, hogy akkor hozzon rossz döntést a változatosság kedvéért. Másnap reggel kedvenc alkoholfüggő ügynökünk arra ébred, hogy Coulson megfogadta, amit mondott. Leadott egy vészjelet, így az igazi S.H.I.L.D. simán meglepte őket. A Menedék erős, hiszen Hulk-biztosra tervezték, de a faltörő kosnak csak egy órán át tud ellenállni. Coulson csak jegelőt enged használni, S.H.I.E.L.D. ügynököket nem érhet bántódás. Hívott erősítést, ha szerencséjük van idejében megérkezik.

A szerencse nem szegődik melléjük, mert az óra leteltével az ajtót betörik. Egy holo- kártyatrükk segítségével Coulsonéknak sikerül a támadó ügynökök hátába kerülnie, és már indulhatnak is a quinjethez. Arra azonban nem számítottak, hogy álcázó üzemmódban több gép is a ház körül van, ahonnan újabb katona kerül elő, és bekerítik hőseinket. Pont jókor érkezik az erősítés Mike „Deadlock” Peterson személyében. A gépember legyakja a támadókat, és mivel pont kéznél van egy repülési kézikönyv, gyorsan kiképzi magát, és beül a botkormány mögé. Az úti cél az egyetlen összekötő kapocs a HYDRA és Skye apja meg az idegenek között, a rossz döntés: Grant Ward.

S.H.I.E.L.D. főhadiszállás

Az „igazi” S.H.I.E.L.D., azaz az egyszerűség, meg a felvágás kedvéért innentől iShield jól bevackolta magát Coulsonék bázisára. (Tudja egyébként valaki, hol vannak ilyenkor a Königék?) Gonzales nincs elragadtatva a gallyra ment Skye-befogó akciótól. Nem nagyon állhatja a szörnyetegeket, attól meg a hideg rázza, hogy Coulson ilyenek gyűjtöget. Bobbi győzködi, hogy egyrészt Skye ugyanolyan ügynök mint ők, csak egy kis extrával, Coulson meg nem hülye. Bárhogy is legyen, fel kell törniük a Kockát, ha meg akarják tudni a titkokat. Ehhez Fitz-Simmons kell, különösen pedig ez előbbi. Mennek is a laborba, Gonzales illően bemutatkozik, verbálisan körbe is nyalogatja egy kicsit a párost, akik úgy állnak ott szorosan keresztbe tett karokkal, hogy még aki nem végzett pszichológia szakot az is vágja, hogy baromira nem fognak ők ezzel a taggal együttműködni. Simmons elég pipa, szőrmentén be is szól Bobbinak, de az igazán kemény dió Fitz. Gonzales felhívja a figyelmüket, hogy amíg a S.H.I.E.L.D-nek dolgoznak, addig lesznek szívesek megtenni, amit kér. Ha nem tetszik el lehet menni, fogalmazza meg ennél csak egy árnyalattal burkoltabban a gyurcsányi klasszikust. Fitz indul is csomagolni.

2_1_nono.jpg

Újabb kemény menet. Mayt Ward egykori cellájában tartják fogva, Gonzales pedig beolvas neki, hogy mégis, hogy lehet lojális egy olyan emberhez, akiben sem Fury (ő rendelte Melindát Coulson megfigyelésére), sem May, sem maga az érintett (arra kérte a nőt, hogy lője fejbe, ha veszélyessé válna) nem bízott meg. May nem törik meg az egyébként logikus érvelés hatására, ő továbbra is hű a Coulsonhoz és így a S.H.I.E.L.D-hez, hiszen a kettő ugyanaz. A templomban történtek meg nem az igazgató mániájának az eredményei, hanem annak, hogy végezték a dolgukat és a HYDRA után nyomoztak, amit talán célszerű lenne folytatni a mostani boszorkányüldözés helyett. Gonzales beveti a Bahrein kártyát: ott is valami szuperembert kellett kiiktatni, de ezt May ügynök nagyon jól tudja, hiszen innen kapta a Lovasság becenevet. May kapcsol, ezzel arra céloz, hogy ki akarják iktatni Coulsont és Skye-t? Nyugodjon meg, nem fog menni, az igazgató, ha eljön az idő, saját maga fog jelentkezni. A kihallgatást Bobbi is végignézi, és kicsit meghasonlik. Az éppen akkor érkező Macknek el is mondja, hogy bántja, hogy árulónak tartják, mert az iShield halad a sárga köves úton és nem Coulson, de azt is tudja, hogy az igazgató nem rossz ember.

2_2_may.jpg

Simmons ötórai teázik, és közben Bobbival beszélik ki a történteket. A lány nem érti, hogy hagyhatják Fitzet csak úgy távozni. Ő a maga részéről marad, mert reméli, hogy egyszer majd minden visszazökken a régi kerékvágásba. Amikor Bobbi sejtetni engedi, hogy a Kocka kinyitása után elhúznak a vérbe, Jemma beáll segíteni. Fitz közben összepakol. A látogatóba érkező Mack-et kipaterolja, de amikor az elszólja magát, hogy tulajdonképpen akár maradhat is, hiszen már nem kell részt vennie a Kocka felnyitásában, mert Simmons majd megoldja, akkor egyből visszatér az érdeklődése. A Busz kivetítőjén megnézi, mit csinál a lány, és nagyon elcsodálkozik. Leszalad hozzá a laborba, és jól kiosztja. Elmondja, rájött, mire készül, és nem ért egyet vele. Nagy indulatában felkapja a Kockát az asztalról, de az iShield ügynökök fegyvert rántanak, így vissza kell tennie. Felteszi a nagy kérdést: Jemma, azt akarod, hogy elmenjek? A lány egy kicsit hezitál, de végül kimondja, hogy ha itt akar dolgozni, akkor végeznie kell a feladatait, még ha ez a Kocka felnyitása, akkor is. Ha ez nem megy, akkor inkább lépjen le. Fitz otthagyja. Kár, pedig már olyan jól elvoltak együtt.

Gonzales megtudja, hogy Coulson kiszabadult a menedékből, és hogy ismét van egy szuperképességekkel rendelkező embere, bár azt nem tudja, kicsoda. Az öreg parancsnok visszatér az Iliádra és magával viszi May ügynököt is. A tárgyalóba hívja beszélgetésre, és kezdésnek ad neki egy töltött fegyvert: ha árulónak tartja, lője le, vagy hallgassa meg. May azt hiszi átverés az egész, és a fegyver üres, ezért visszaadja az öregnek, majd amikor az megmutatja, hogy valóban van benne töltény, némi elismerő mosoly villan át a nő arcán. Gonzales ajánlatot tesz neki: helyet kínál a tanácsban. Coulsont így vagy úgy, de el fogják kapni, és akkor jó lesz, ha valaki képviseli a döntéshozók között. Nincs csapda, ezt az egészet a S.H.I.E.L.D. érdekében teszi. Túl sok a külső fenyegetés, rendezniük kell a soraikat.

Ezt a blokkot a renitens Fitz-cel zárjuk, aki otthagyja a bázist és taxiba száll. Amikor kibontja a táskáját két Simmons által készített szendvicset talál benne….és a Kockát. Jól kitervelték!

A Túlvilág

Skye egy szál lepelben és műszempillában ébred egy ismeretlen helyen. Testén akupunktúrás tűk, amik furán világítanak, mintha elektromos töltés lenne bennük. Gordon van mellette, elmondja a lánynak, hogy két napig feküdt kiütve, de mostantól jobb lesz neki, higgye el. Ebben egy fiatal orvostanhallgató, Lincoln lesz segítségére. Naná, meghiszem azt! Lincoln rendes gyerek, rögtön sorolni kezdi a tudnivalókat: ő lesz Skye Segítője, aki felügyel rá, hogy az átváltozása rendben menjen. Hosszú évszázadok evolúciós változása megy végbe a lány szervezetében nagyon rövid idő alatt, szóval lehetnek mellékhatások. Skye türelmetlen, menne vissza, mert a barátai veszélyben vannak. Lincoln emlékezteti, hogy pont ő az, aki veszélyben van, emlékezzen csak mielőtt Gordon felnyalábolta, épp le akarták vadászni. Ezzel az érveléssel Skye sem tud vitatkozni.

Lincoln megkezdi a túravezetést. Itt Gordon a góré, a külvilággal csak rajta keresztül érintkezhetnek. Azt pontosan senki sem tudja, hol van az az „itt”, maguk között Lai Shi-nak, azaz Túlvilágnak nevezik. Kínai a név, szóval talán Kínában vannak, valahol a hegyek között. Csak átmeneti menedék, a lakók addig vannak itt, amíg szükségük van rá. Ahogy sétálgatnak a főutcán Skye észreveszi, hogy nagyon megbámulják. Megtudja, hogy elég nagy hírig volt az átváltozása, mert az emberek, akik itt vannak, átváltozottak leszármazottai, akik hosszú éveket várnak arra, hogy velük is megtörténjen a dolog. Syke pedig nem csak átugrotta a várólistát, de egy kree templomban, egy Orákulum segítségével esett át rajta, szóval kicsit irigykedve néznek rá, mint egyszeri választópolgár Rogán Antal Louis Vuittonjára. Skye ki van akadva, hiszen nem ő akarta az átváltozást, de ha már témánál vannak, Raina és az apja felől érdeklődik. Lincoln kitér a válasz elől. Gordon elvitte őket valahová, de nem publikus az infó, meg nem is rájuk tartozik, de nyugodjon meg, nincs itt senki, aki bánthatná. Egyelőre ebben maradnak.

3_3_afterlife.jpg

Mire elérnek Skye szobájához beesteledik. Kurva nagy lehet ez a falu. Lincoln pihenést javasol, meg azt, hogy másnap majd utána járnak, milyen erőt is kapott Skye pontosan. Nem kell félnie tőle, majd megszokja, lesz rá ideje, mert az átváltozás visszafordíthatatlan. Skye ettől dob egy hátast, és az sem igazán vidítja fel, hogy másnap pizza party lesz. Gordon hozza a kaját Chicagóból. Még jó, hogy nem pazarolja a különlegese képességét- jegyzi meg a lány epésen. Másnap útban a hegytetőre elhaladnak egy bezárt házikó előtt, Skye rákérdez, hogy ott meg ki lakik, de Lincoln szerint senki, már nem használják. Na, persze. Odafent elmerengenek egy kicsit a táj szépségén (szép emberek, szép helyen, ez nem ér!), majd Lincoln bátorítás gyanánt bemutatót tart: az átváltozás óta sztatikus elektromosságot képes generálni. Már egész jól tudja irányítani, ezt bizonyítandó elemeli Skye-t a földtől. A lányt Lincoln csábos mosolya és Jehova tanúit megszégyenítő propagandája sem tudja teljesen meggyőzni. Hazafelé tartva Gordonba botlanak, aki se pizzát nem hoz este, se nem postás, hogy Skye barátainak üzenetet vigyen. Ilyen dolgokról amúgy is ki kell kérni a Vének tanácsát, azok ugyanis eléggé berezeltek, hogy Skye miatt reflektorfénybe kerülnek. Nem csak a lány okoz gondot, hanem apuci feltűnési viszketegsége is. Cal-t csak nem engedték el, hanem egy szobában tartják fogva. Szerencsétlen a bezártságtól kissé megzizzent és véresre verte a saját kezét. Gordon meglátogatja, de a találkozó nem sül el túl jól. Amikor Cal megsejti, hogy Gordonnál van Daisy, nekiront. Gordon el-eltűnik előle, a harc elég egyenlőtlen. A szem nélküli ember végül elmondja neki, hogy pont emiatt az erőszakossága miatt nem láthatja a lányát, és rossz viselkedésével nem csak a saját, de Daisy sorsát is megpecsételte.

A faluban Skye és Lincoln eszeget és közben Skye képességeiről beszélgetnek. Egy Vezetőt fognak majd a lány mellé kijelölni, aki segít neki az ereje kiismerésében. A srác véletlenül elszólja magát, hogy Skye legalább nem változott meg annyira, mint az a másik, akinek a teste totál átalakult. A lánynak eszébe jut, hogy Lincoln korábban arról beszélt, hogy nagyon ritkán változik át valaki, tehát akiről beszél, az csak Raina lehet, márpedig őt csak úgy ismerheti, ha itt találkozott vele a faluban. Már szalad is a magányos kunyhóhoz, és ott valóban a tüskés szörnnyé változott egykori virágos ruhás nőt találja. Raina eléggé megborult, fájdalmai és rémálmai vannak, de alapvetően megbékélt a sorsával. Skye viszont nem, a nőt hibáztatja saját átalakulásáért és Trip haláláért, amikor pedig Raina arra utal, hogy ők ugyanolyanok, és az ő teste tulajdonképpen annak a kivetülése, amilyen Skye legbelül, a lány elveszti a kontrollt, és remegni kezdenek a tárgyak. Ekkor Jiajing toppan be, akiről tökre azt hittem, hogy Whitehall kinyírta, de ezek szerint mégis életben maradt valahogy. Bár ezeknél a népeknél a fene tudja, hogy van ez. A találkozásból azonban nem lesz nagy családi összeborulás, Jiajing egyelőre nem fedi fel magát, csak közli, hogy Raina itt marad, mert egy közülük, tök mindegy ki volt korábban, már nem ugyanaz. Skye is jobban tenné, ha maradna, de kényszeríteni nem fogja. Ő lesz a vezetője, csak arra kéri, hogy adjon egy pár napot neki, és ha ezután sem akar maradni, akkor nem tartóztatja. Lincoln visszakíséri Skye-t a szobájába. Jiajing ezután Gordonnal karöltve meglátogatja Calt. Beszámol róla, hogy itt van a lányuk, de hiába pakolt össze ügyesen, így sem láthatja. Komolyan mondom, kezdem sajnálni a fickót.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.13. 12:52:03

"Az „igazi” S.H.I.E.L.D., azaz az egyszerűség, meg a felvágás kedvéért innentől iShield..."
Ezen jót derültem, kösz. :)
Elég mozgalmas rész volt ez is, az ember csak kapkodhatta a fejét, hogy mi minden történik. May hűsége pedig továbbra is lenyűgöző.

Neoprimitív 2015.11.13. 13:27:12

tényleg jó volt. Egy kérdés, előre szaladva az időben, mert nincs időm most újra megnézni az epizódot: Skye kezelésénél az elején (az egy szál lepel + műszempilláért köszi!) mit mond Lincoln? A képessége megszokásához, feldolgozásához (a mellékhatások enyhítéséhez) kell az idő vagy a teljes kifejlődéséhez?

Huntert pedig tudom, hogy nagyon nem csípted, de nekem az iShield főnökséggel folytatott csörtéje után minden rész fénypontját jelentették a beszólásai, mint itt is a második pohárral...

Smokey the bear 2015.11.13. 16:27:20

@Neoprimitív: Nekem az rémlik, hogy Lincoln azt magyarázza, nagyon sok változás ment végbe Skye szervezetében, nagyon rövid idő alatt, ezért van szüksége felügyeletre.

Hunternél nekem is azért billent át a mérleg pozitívba, azt hiszem :)

Neoprimitív 2015.11.13. 18:11:58

@Smokey the bear: Köszi, nekem is így jött át, csak a mostani évadban történt valami, ami miatt ez felmerült.

Gabba 2015.11.15. 10:38:01

@Smokey the bear: tényleg mozgalmas rész volt, meg a hv is.
Rogán A. ütött :)

Ha elfogadsz egy nyelvtannáci kiegészítést: a gajra ment-nek nincs köze a faághoz, ezért j-vel kell írni

Smokey the bear 2015.11.16. 00:07:41

@Gabba: Elfogadom, és köszönöm a helyesbítést :)
süti beállítások módosítása