Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x15 – Szűkülő mozgástér

2015. november 13. 11:00 - Smokey the bear

Hihetetlen izgalmak közepette zártuk az előző részt, menekülő Hunterrel, problémamegoldó Bobbival, és egy rivális S.H.I.E.L.D-del. Egész ütős ez az évad, és még Gordon bandája képbe sem került igazán. Az új részt flashback-bel indítjuk, aminek én külön örülök, mert szeretem az ilyesmit. A S.H.I.E.L.D. bukásának napján vagyunk, az összevert Macket és néhány társát a sötét oldalra átállt egykori ügynöktársaik tartják fogva egy teremben. Az egyik fogoly arról panaszkodik, hogy nem érzi az egyik karját. Mack nyugtatni próbálja, tartson ki, megoldják. Az fegyveresek bandavezére kérdezősködni kezd, ki itten a főmérnök? A lebénult karú ügynök jelentkezik, de Mack a szavába vág, hogy falazzon neki, nem ő az, csak hazudik. Nemes a szándék, csak sajnos hibás, mert a fegyveres erre agyonlövi a fickót, akinek innentől nagyobb gondja is akad a lebénult karjánál. Mack felugrik, feszült a helyzet. Hirtelen egy mobil csúszik be az ajtó alatt, nyomában pedig Bobbi és a nagyon is élő Hartley viharzik be, és sorba legyilkolja a fegyveres bandát. A kivégzett mérnökön ez már sajnos nem segít. Mack szomorkodik miatta, majd érdeklődik Bobbitól, hogy végül is hogy kerültek ide? Fury küldte őket, hogy megmentsék a S.H.I.E.L.D-et. Úgy látszik Fury biztosra ment: ha sok embert bíz meg a feladattal, valaki csak megcsinálja.

1_bobbi.jpg

Vissza a jelenbe. Simmons és Skye Skype-olnak (hehe). Utóbbi nagyon unatkozik, de egyelőre nem merte kipróbálni a kesztyűt. Simmons kedveskedik, és közben az általa tervezett darab használatára biztatja a lányt. Kikapcs. Megjelenik Fitz, a változatosság kedvéért, most ő van berágva Simmonsra, mert szerinte az nem segíteni akar Skye-nak, hanem a saját kis tudományos kísérletéhez használja fel. Bobbi hazatér a bázisra és szabotál: előbb egy vezetéket vág át valahol a Buszon, majd a szerverszobában helyez el egy extra kütyüt. Közben Coulsonnak is jelent, Hunter lelépett, biztos miatta, nagyon sajnálja. A főnök nyugtatgatja, majd intézkedni fog a fickó felkutatásáról, azzal visszafordul Mack-hez, akinek épp most engedte meg, hogy közelebbről is megvizsgálja Lolát. A kedélyes csevegés hirtelen fordulatot vesz, amikor Coulson a Mack által tervezett makettre tereli a szót. Elmondja a férfinak, hogy megtalálta az extra szerkentyűt a motorháztető alatt, időt takarítana meg vele, ha elárulná mi az, és egyébként kinek dolgozik? A miheztartás végett a garázsban tartózkodó szerelők fegyvert fognak Mackre. A férfi tekintete acélosra vált, és csak annyit mond, hogy a S.H.I.E.L.D-nek. Coulson tovább kérdez Hunterrel kapcsolatban, és abból, hogy Mack nem felel, rájön, hogy kedvenc britünk csak rosszkor volt rossz helyen.

3_who_are_you_working_for.jpg

Megy az infó May-nek, aki pont idejében kapcsolja le a Coulson irodájában ténykedő Bobbit, aki csodabotja segítségével épp megkaparintotta a Szerszámosládát. Tudatja May-jel, hogy nem az igazi S.H.I.E.L.D-nek dolgozik. May tekintetével ölni lehetne. A maga nyugodt hangján jelzi Bobbinak, hogy az utolsó embernek, aki elárulta, eltörte a gigáját. Bobbi jobbnak látja megpattanni. May az alagsorban éri utol, és látványos csajbunyó veszi kezdetét. A végén May fegyvert szegez Bobbira, aki erre aktiválja az elrejtett elektromos kütyüt, amitől elmegy az áram. A garázsban is, így Mack is meg tud lépni. A sötétben kutakodva Coulson és May összetalálkozik. Fitz is velük van. Összerakják a részleteket, de az „igazi” S.H.I.E.L.D-et nem tudják hova tenni. Fitz megy a szerverszobába, hogy mindent lekapcsoljon. May és Coulson a szökevényeket keresi. Bobbi egy titkos jeladón keresztül kapcsolatba lép Gonzalesszel és Calderonnal: Hunternek nyoma sincs, de legalább a kocka megvan, már csak arra kell rájönniük, hol van Skye.

5_not_planned.jpg

Skye a távoli bungalóban végre rászánja magát, hogy felvegye a kesztyűt. Kicsit szédül tőle, ezért megpróbálja elérni Jemmát. Neten keresztül nem megy, Fitz ezek szerint már kilőtte a hálózatot, a telefon pedig üzenetrögzítőre van kapcsolva. Miközben üzenetet hagy Simmonsnak feltűnik neki, hogy a ház faburkolata alatt olyan fal van, mint a Busz kihallgatójában. Az itteni azonban speciális, mert egy hatalmas ököllenyomat is díszíti. Skye furcsa neszre lesz figyelmes a ház körül, és kicsit beparázik, ám amikor valaki kopogtat az ajtón, simán kinyitja. Na, jó, piszkavassal a kezében, ami a látogatóba érkező Gordon ellen nem biztos, hogy hatásos. A férfi kényelembe helyezi magát a kanapén, és a köpni-nyelni nem tudó lánynak hogyvoltozik egy kicsit. Elmeséli, hogy egész életében készült a változásra, mégis, amikor megtörtént, az elég rémisztő élmény volt. Még szerencse, hogy volt mellette valaki, aki megölelgesse. A S.H.I.E.L.D. mit tett, amikor kiderült a lány titka?- érdeklődik. Skye elbizonytalanodik egy percre, ezt kihasználva Gordon tovább puhítja. A Földön semmi sem állandó, minden mozgásban van, és Skye-nak megvan az a csodálatos képessége, hogy rácsatlakozzon erre a rezgésre. Ez az erő nem csak pusztításra jó, csak meg kell tanulnia élni vele. Ne korlátozza be magát! Skye védekezik, a kesztyű a saját testi épségét óvja. Gordon gondolatban felhúzza nem létező szemöldökét: nem inkább a többiekét? Látja, hogy a lány még nem készült fel, de felajánlja neki, hogy ha ez elérkezik, elviszi egy olyan helyre, ahol maguk fajtákkal találkozhat, és biztonságban lehet, de csak akkor, ha ő is szeretné. Azzal Gordon felszívódik.

7_gordon.jpg

Bobbi a bázison belefut a mit sem sejtő Simmons-ba, aki nagyon keres valamit. Bobbi sürgeti, hogy induljanak, de a lány csak tovább pakol, és miközben azt fejtegeti, hogy az áramkimaradást nem egy EMP okozta, hanem valami adapter, egy kis biztosíték szerűséget ad Bobbinak, hogy fogja meg. Majd egy másikat, ami így a másikkal együtt kiüti a csajt. Hoppá, ez szép volt! Simmons rádión lejelenti Coulsonnak, hogy elfogta Bobbit. Fitz a szerverszobában. Úgy látszik Skye vonalával valami más gond volt az előbb, mert még csak most próbál meg mindent lekapcsolni. Amikor ez nem sikerül, észreveszi, hogy valami zavarja a rendszert. Megtalálja Bobbi adapterét, de nem marad ideje eltávolítani, mert feltűnik Mack. Az ájult Bobbit Coulson hozzábilincseli a lépcsőkorláthoz, miközben May átkutatja a nő szekrényét. Egy rejtett rekeszben gázálarcot talál. Ez nagyon nem jó jel. Erre a bázis különböző pontjain elkezd szivárogni a gáz, a szerverszobába pedig az „igazi” S.H.I.E.L.D. katonái robbantják be magukat. A bázis elfoglalva. Mindenki magához tér, Coulsont bilincsben vezetik el, Fitz-Simmons-ot a laborban tartják fogva. May szabadon. A repülési naplóból Weaver ügynök megtudta, hol van Skye: Bruce Banner menedékhelyén (az övé hát az ökölnyom a falban). Calderon aggódik, hogy Skye veszélyes, ezért azonnal indul begyűjteni. Bobbi is vele tart, hogy legyen ismerős arc is csapatban. May kihallgatja a tervüket.

Szusszanjunk egy kicsit: a flashback folytatódik. Bobbi, Hartley és a frissen kiszabadított Mack a hajón kommandózik a parancsnokot keresve. A tárgyalóban meg is találják, de súlyosan megsérült. Amíg Mack szóval tartja, a csapat hozzáértő fele úgy-ahogy helyre teszi a sérült lábát. Hartley jön a felderítésből, ki kell vinniük az öreget a fedélzetre, a helikopter felszállóhoz, hogy kimenekítsék innen. Ő majd töri az utat. Bobbi megkéri, hogy tegyen el egy kis medált, ha nem élné túl, adja oda Hunternek. Hartley elindul. Gonzales nagyjából talpra áll, Mack és a csapat feladata lesz kijuttatni innen. Bobbi külön parancsot kapott Fury-tól. Miután Gonzales biztonságban van, el kell süllyesztenie a hajót, mert olyan rakományt szállít, ami nem juthat a HYDRA kezére. Ez öngyilkos vállalkozás, amit sem Mack, sem a csapat nem akar annyiban hagyni. Gonzales is megtalálja a hangját és új parancsot ad: mindenki segíteni fog Bobbinak, hogy végrehajtsa a küldetést.

9_on_the_ship.jpg

A folyosón haladva Xenába Hartley-ba botlanak. A hajó egy részét már visszafoglalták, gondolta, visszajön segíteni. A csapat mérlegel, de arra jutnak, túl nagy meló lenne a maradék négy fedélzetet is felszabadítani, így inkább az eredeti tervnél maradnak. Bejutnak az irányítóterembe. Megvan hová kell behelyezni az önmegsemmisítő modult. Mack ellenszegülne a parancsnak, elvégre, ha felrobbantják a hajót, akkor a jelenleg is harcoló S.H.I.E.L.D. katonák is meghalnak. Gonzales szerint a parancs az parancs, tessék robbantani! Végül Bobbi dönti el a dolgot, kettétöri a modult, inkább harcol a hajóért és a társaiért. Gonzales nem repes a gondolattól, de végül ő is beáll a harcolók közé. Eddig tartott a mese, így sikerült visszafoglalniuk az Iliádot.

Coulsont Gonzales elé vezetik. Kiderül, hogy a főnök mindent tud a riválisáról, mert szerette volna beszervezni a csapatába. Gonzales viszont nincs jó véleménnyel Coulsonról, és már megint a „de hiszen idegen vér kering az ereiben” mantrával hozakodik elő. Mivel a feltámadása előtt jó embernek ismerte Coulsont, ezért ad neki még egy esélyt: mutassa meg, hogy nyílik a kocka, hogy kinyerhessék belőle Fury titkait. Utal arra, hogy a harc napján mindenki meghalt volna, ha Fury parancsait követik. És mindezt miért? A hajó titkos szállítmányának megvédéséért. Coulson nem vevő a nagy világmegváltó dumára, ha akart volna valamit, Gonzales egyenesen is a szemébe mondhatta volna, nem pedig úgy, hogy kémeket küld a csapatába. Fury őt nevezte ki igazgatónak, és bár erre a címre nem vágyott, de végig fogja vinni azt, amit rábíztak. A tárgyalás ezzel holtpontra jutott. Gonzales két random emberével elküldeti a Kockát a laborba bevizsgálásra. Már épp belekezdene egy újabb, Fitz-Simmons elvárt segítsége kapcsán felmerülő monológba arról, hogy mindegyik ügynök eldöntheti, melyik oldalon kíván állni, amikor megjelenik May, és egy jegelővel lelövi. Ő már döntött. Coulsonnak átad egy kis táskát, némi túlélő felszereléssel, és egy falba épített titkos átjárón keresztül kimenekíti, elvégre nélküle nincs S.H.I.E.L.D., és kell valaki, aki Skye-t kimenti Gonzalesék karmai közül. Coulson el. May marad és feladja magát az érkező Weaver ügynöknek.

Skye átgondolva Gordon szavait leveszi a kesztyűt, és kézmosás közben rájön, hogy tudja manipulálni a vízsugár útját. Ennek megörül. Mi is, mert baromi jól néz ki. May telefonon leadja neki a drótot (még az előtt, hogy elfognák Wever ügynökék), hogy jönni fognak érte, meneküljön. Erre hirtelen elmegy az áram, és az égen quinjetek jelennek meg. Skye futásnak ered. Bobbi és Calderon ügynök valamint egy kis S.H.I.E.L.D. különítmény érkezett a lány begyűjtésére. Amíg a ház felé tartanak Calderontól meghallgatunk egy kisszínest arról, hogyan szabadított a HYDRA egy szörnyeteget az Akadémiára, amivel Weavernek kellett szembenéznie. Lövést hallanak, és a hang irányába indulnak. Skye odaért a kerítéshez, de összeakadt egy katonával, a dulakodás közben sült el a fegyver. Amikor meglátja a közeledő Bobbit – Calderon  párost, és észreveszi, hogy a férfi rálőtt, elszabadítja az erejét. Az eredmény jó pár kiütött ügynök, és vagy húsz méter sugarú körben letarolt erdő. Az ügynököknek meglepő módon kutya bajuk (Bobbi legalábbis simán felkel), de a pusztítás láttán Skye kicsit megzuhan, és Gordonért kiállt. A szemnélküli ember meg is jelenik, és magával viszi a lányt.

Utolsó utáni jelent. Coulson egy bárban iszogat. Tahitin, hol máshol? Hunter telepedik le mellé, érdeklődik, hogy mi a helyzet? Nem sok. Hunter erre elővesz egy üres szalvétát is szignózza. Legyen ez a szerződés kettejük között. Várja a következő megbízást. Coulson elégedetten bólogat.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.13. 11:18:38

Nagyon jó kis rész volt ez is. May hűsége és elhivatottsága lenyűgöző, Simmons ötletessége meglepő volt. A filmes utalás (BB rejtekhelye) meg pont a helyén volt. Jól alakult ez az évad.
süti beállítások módosítása