Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 3x08 - My Name Is Datak Tarr and I Have Come to Kill You

2015. november 12. 13:00 - Szencsike

Hölgyek, urak egy messzi-messzi galaxisban járunk, a régi Votan világban kezdünk, azon belül is a Castik otthonán járunk. A kisfiú Datak Tarrt látjuk, hát gyerekként is elég akaratos volt, a lézerpengével játszik és már most a tiszteletet követeli magának a képzeletbeli ellenfelétől. Feltűnik az apja (akit egyébként Tony Curran, vagyis a felnőtt Datak megformálója játszik, ez ügyes megoldás), elveszi a kölyöktől a pengét, mondván csak az igazi férfiak használhatnak lézerpengét, ő pedig még csak egy gyerek… Vissza a jelenbe, Dataket nyújtják, mint a rétestésztát, a kövek csak gyűlnek és gyűlnek. Bebe (Rahm Tak hadnagya) és Indo társa már bent járnak a városban és Datak kivégzését nézik, hát így járt a kémük, lépjünk tovább. A városrombolási terv második fázisa következik, a célszemélyek a VágyÁlomban tartózkodnak. A csapat szétosztja a von Bach gyártmányú fegyvereket, jajaj…

1.png

A bárban Amanda és Nolan kajálnak, és Datak Tarr a téma. Amanda szerint, ha Datak a kínpados szenvedéssel kiengesztelte az istenét, akkor remélhetőleg elérte a célját. Ez tényleg bátor tett volt tőle. Nolan nem osztja ezt, egy villámot érdemel a seggébe, ő nem felejt ilyen könnyen. Berlinben is csalódtak, Amanda különösen, az F.Közt távozása óta Berlinnel szinte testvérek lettek, de hát lelépett. Sokat lelkizni nem tudnak, mert Rahm Tak rohamosztagosai megtámadják a bárt, a Votanokat és embereket különválasztják, az emberi foglyok között ott van Bebe is, vagyis beépült. Az Indo katona beindítja a holovetítőt, Rahm Tak jelenik meg a társaság előtt, és előadja a tervét. A háborúnak vége, kapcsolják ki a sztázishálót, hogy bevonulhasson a városba, az emberek pedig tűnjenek el. Na persze, Amanda tudja, ha a szoroson keresztül kivonulnak, a tábornokék rajtuk gyakorolják a célba lövést. Meglepetésre a tábornok nem szívesen tenne ilyet, bár eljátszott a gondolattal. Ha megtenné, és a túlélők újra összeszednék magukat, rájuk gyújtják a várost. Ezt pedig nem akarja, mert itt szándékozik letelepedni. Ez egy biztonságos bázis lenne, kiképzőközpontként tökéletes ez a völgy, és ha el kell engednie az embereket, hát legyen, a többség úgy is meghal kint a pusztaságban. Szóval vagy elfogadják ezt, vagy egyenként döglenek meg, nyomatékkép az egyik pillangót löveti le a katonájával. Amanda fogadja el ezt az alkut, mert mást nem fog felajánlani. Nem, nem és nem, sőt ahhoz, hogy a tábornoké legyen ez a hely, véres csatákat kell megvívni, mert nem fogják feladni ezt a helyet. Nem, hát legyen, a többi túszt le kell lőni, és a katonák megkezdik a mészárlást a VágyÁlomban. Nolan, Amanda és Bebe megússza ezt, az Indoember jól játssza a kettősügynök szerepet.

2.png

Nézzük Stahmát, aki az omec űrhajón bolyong, Lilalányt keresi, de szavai üresen visszhangzanak a tágas térben. Eljut egy olyan terembe, ahol omec szobrok vannak, ám ezek csak a gyilkolást és harcosokat mutatnak be. Vissza a városba, a bárban már letakarták a hullákat, Nolan elszánt, jobbnak kell lenniük a tábornoknál! Bebe Christopher Beckman-ként mutatkozik be, munkakeresőben lévő zsoldosnak adja ki magát és egy feladata miatt pont ide csöppent. Ami a legfontosabb, segít, mert amit itt átélt, az nem volt helyes. Nolan Alakot bízza meg, hogy kísérje körbe az új tagot a városban, a srác egy pillanatra mintha elbizonytalanodott volna a férfi láttán, mintha ismerős lenne. Beckman még viccelődik is, hogy neki biztos minden ember ugyanolyan, de inkább menjenek várost nézni. Az irodában Irisa a késeit feni terápiaként, Nolan érkezik, a lány már tudja mi történt és harcolni akar. Legyen, de ezúttal nem fagyhat le, ezt a lány is tudja, de ha korábban megölte volna a tábornokot nem tartanának itt. A páros még lelkizik egy kicsit, Nolan megígéri, hogy jobban odafigyel rá.

3.png

Amanda a rádión keresztül szól a városhoz, ismerteti a helyzetet, a V.K. akciójában 10 ártatlan polgár halt meg. Kint a főtéren a milícia már összegyűlt, ők fogják megkeresni a V.K. bujkáló katonáit. Pont jókor érkezik Lilaapu egy kávézóba, hallhatja Amanda beszédét is, amitől a kávézót üzemeltető Casti család halálra rémült. Mindenestre Lilaaput nem hatja meg semmi, ő éhes, gyümölcsös palacsintát kér, a békesség kedvéért a Casti apuka megy a tűzhelyhez. Lilaapun látszik, hogy kezd meginogni, miközben Amanda a szükségállapot bevezetéséről beszél, talán mégsem olyan jó húzás Stahmát rejtegetni. A V.K. katonái találomra kiválasztott házakba törnek be és ölik meg a bentlakókat, ezzel a milícia is több részre szakad a keresésben, Nolan például Beckmannal lesz párban. Az Indo katona egy családot végezne ki, de megérkezik az egyszemélyes felmentősereg, egy kiéhezett omec, Lilaapu a palacsintája után egy kis desszertre vágyott, hát átharapta az Indo torkát. Szegény anyuka halálra váltan figyeli Lilaaput, ám a család nem lesz Lilaapu áldozata. Nolanék pont jókor érkeznek, Lilaapu fegyver híján széttépte az áldozatát, Beckman fejében pedig végigfuthatott az, hogyha fegyver nélkül erre képes az omec, mire képes felfegyverezve? Lilaapu nem kér Nolan szövegéből, továbbra sem hajlandó segíteni, hát legyen, Nolan útjára engedi őt. Az omec űrhajóban Stahma eljutott a hibernált omecekig, és Lilalány is végre felbukkant. Ezek az alvó omecek az ő családja, ha felébresztik őket, akkor meghódítják a Földet és mindenki a rabszolgájuk lesz. Most, hogy Stahma ismeri a titkukat, Lilalány elégedett, hisz így az apja kénytelen lesz megölni a nőt. Egyébként ők ketten, a testi valójukban nincsenek a gépen, csak az elméjük jár a hajón, hisz a lenyelt kütyük révén a tudatuk visszatérhetett a hajóra.

Sajnos Lilalány nem számolt azzal, hogy az apja hazatér, aki dühösen szakítja meg ezt a kapcsolatot és amint a lánya észhez tér, kérdőre vonja őt. Lilalány büszkén dicsekszik el, hogy a nő mindent látott, és mindent tud a honfoglaló terveikről. Stahma már több bolygót is elveszített, legyen átkozott, de még egyet nem fog. Meglepetésre Lilaapu váratlan kártyát húz elő, a hódítási tervük átalakult beilleszkedéssé. A városlakóktól sok olyat látott, ami megváltoztatott pár dolgot. Lilalány erre szó szerint leköpi az apját, szégyent hoz a népére, majd mérgesen elvonul. Stahma mondja ki a nehéz szavakat, a lány veszélyes, ő nem fogja elfogadni a békét. Lefordítva, meg kell őt ölni, de ez legyen Lilaapu feladata. A férfi dühösen reagál erre, Stahma csak ne fenyegetőzzön, még a hamis Casti alázat mögé burkolózva se. Akkor Lilaapu se legyen szándékosan ostoba… A városban Nolan az anyukát kérdezi ki, közben Beckman átkutatja halott társa zsebeit, hoppá, pont talált valamit, mégpedig a város alatti fúrások terveit, vagyis így jutottak be. A milícia megérkezett a fúrás végpontjához, az alagúton keresztül haladva elérnék Rahm Tak csapatait és elkergetnék őket. Hát, szerintem ez pont nem jó ötlet, a város így maradna védtelen. De mázli, hogy Amanda vétóz, le kell zárni az alagutat, azokat kell megtalálni, akik már bejutottak a városba és máskor kell támadni. Nolan állítja, hogy ez a legjobb esélyük, mikor Alak keresi őt az adóvevőn. A srác bevállalta, hogy végig megy az alagúton, már kint van az erdőben, ahol kezdték a fúrást, de sehol senki. Alak bújjon el, ha lát bárkit a V.K.-tól, jelentsen. Nolan még mindig az alagút mellett érvel, Amanda enged. Zero apja nem akarja a srácot a csapatban látni, ez túl veszélyes, de a srác menni akar, legyen, apu egy utolsó "vigyázz magadra" után elmegy. Nolan beosztja a csapatokat, majd elindulnak az alagútban.

A csapat elindult, elsőnek Nolan, utána Irisa, Zero, Beckman majd a többiek. Baj nélkül eljutottak az alagút végégig, Nolan és Irisa csekkolja, hogy tiszta-e kint a terep, de sehol senki a megfigyelő Alakon kívül. Bent Beckman unja meg a várakozást, Nolanék után megy, a többiek maradjanak, ahol vannak. Beckman kiér, Nolan nem megmondta, hogy maradjon bent? A férfi elveszi Irisa fegyverét, lelövi Alakot, Irisát leszúrja, Nolant is leüti, majd egy bombát dob az alagútba, a bent maradtak közül mindenki meghalt a robbanásban. Nolan tehetetlen, rátámad Bebe-re, de az Indoember sokkal erősebb nála, már készül Nolan nyakának elvágásához, de Irisa jön, lát és tucatszor is belemártja a kését az árulóba. Később, a megsérült Alakot cipelve visszaindulnak, az alagútban csak a társaik elszenesedett maradványait találják. Vissza Datak Tarrhoz, aki még mindig nem akar meghalni a feszítőpadon, lássuk egy újabb emlékét. A kisfiúból fess fiatalember lett és a heves természete miatt bajba keveredett. Az apja hiába szónokol, a srác makacs, így apu beledöfi a lézerpengét a fia tenyerébe, talán ebből megérti, hogy nem kéne butaságokat csinálnia. Vissza a jelenbe, a felnőtt Datak makacsul küzd a halál ellen a szégyenpadon.

Doki rendelője, Alak és Irisa is jól vannak, Nola ácsorog a lánya betegágya mellett, önmagát hibáztatja a csapata halála miatt. Irisa Rahm Takot teszi ezért felelőssé, Nolan hozott egy döntést, de valójában Rahm Tak miatt haltak meg. Berobog Amanda, a tábornok letáborozott a sztázisháló előtt, vagyis a város blokád alatt van. Doki eddig csendben hallgatott mellettük, de neki lenne egy terve, amivel elintézhetik a tábornokot. Ez valódi öngyilkos kísérlet lenne, mert bárki is megy oda, az nem tér vissza. A sztázishálót át lehet alakítani bombává, csak a megfelelő beállítások kellenek hozzá, és bumm. Nolan vállalkozik arra, hogy beindítja ezt a folyamatot, azzal a kapcsolóval, amit Doki elkészítene. Ezt Amanda nem engedi, mert Nolannek kell kitalálnia egy B-tervet, ha ez nem jön be, inkább megy ő. Nolan meg ezt nem engedi, Amanda a közösség vezetője, életben kell maradni, de „a te maradsz, én megyek” szóváltásba Alak szól bele. Nekik egyáltalán nem szabad odamenni, mert akkor a tábornok már tudja, hogy van valami csel a dologban és leszedi őket. Egy másik lehetőséget kell keresni, egy olyat, akire a tábornok nem gyanakodna. Ez lenne Datak Tarr.

12.png

Lássuk egy újabb emlékét, a Votanok bárkái már készen állnak az indulásra, a Votan naprendszernek hamarosan vége lesz. A fiatal Datak rohan haza az apjához, aki valami papféle lehet.A fiú nyert két jegyet az egyik hajóra, siessen, indulniuk kell. Az öreg Tarr nem akar menni, neki itt a helye, de a gyerek csak menjen. Nekiadja a lézerpengét, és útravalóként a becsületről emlékezik meg, ha ez meghal, a lélek is meghal vele. A jelenben Datak kap egy kis vizet, majd fáradtan üdvözli Amandát. A nő elmondja neki a tervet, Datakra vár a feladat, hogy véghez vigye a küldetést és lemossa Alak és Luke becsületén esett foltokat, Stahmát pedig felmentik a bűnei alól, ha megtalálják. Ugyanez vár Datakra is, csak posztumusz díjként kapja meg ezt. Datak ezek után a rendelőbe megy, elbúcsúzik az alvó fiától, ő mutatott neki példát, majd elindul a küldetésre. Egy mappával a kezében lépi át a városhatárt jelző sztázismezőt, innen már nincs vissza út. A tábornoknak már jelzik is, hogy ki közeledik a tábor felé, ő maga kíváncsian várja, hogy mit akar itt a férfi.  Nolanék a polgármesteri irodából figyelik kamerákon keresztül az eseményeket, eddig terv szerint haladnak, Doki pedig beindítja a robbantóprogramot, 4 perc múlva a sztázisháló robbanni fog.

Nehéz négy perc jön, Dataket a tábornok kiosztja, hogy keze-lába a helyén van, elég gyenge a városi szégyenszertartás módja, nagy nevetgélések közepette még megrángatja Datakot pár helyen. Datak átadja a mappát, ebben vannak a megadás feltételei. A tábornok nem érti, hogy miért Datak a hírnök, csak azért, mert azt hitték a vezetők, hogy lőnek mindenkire, aki erre tart. A tábornok olvasgatja a feltételeket, egyik sem tetszik neki (visszavonulás, túszok kiadása, tárgyalások stb.), ő csak a háló lekapcsolását fogadja el, Datak húzzon vissza a városba és mondja el Amandának ezeket.  Datak csak áll és vár, ő bizony nem akar menni. Letérdel, előadja a megtört ember vagyok színjátékot, de a tábornok gyanakszik. Datak, hogy bizonyítson, elkéri a tábornoktól a saját lézerpengéjét, amit még korábban elszedett tőle. Hát legyen, megkapja a pengét, de figyelni fogják. Datak bizonyítani akarja a tábornokhoz való hűségét, azáltal, hogy levágja a bal karját, az első meglepett pillanatok után mindenki hangosan visong Datak tette láttán, ez aztán nagyon badass cselekedet volt! Közben látunk egy visszaszámlálót, nincs már egy perc se a robbantásig, a tábornok vigyorog, próbaidőre felveszik őt. Datak kér magának pár percnyi egyedüllétet, hogy összeszedje magát, így kisétál a sátorból. Bent a tábornokék röhögve pacsiznak Datak levágott kezével, a visszaszámláló szerint alig pár másodperc van még hátra, mikor a tábornok észreveszi, hogy valami szerkezet bújik meg abban a karban. De sajnos már túl késő, Datak fut, ahogy csak a lábai bírják, a visszaszámláló elért a nullához, a sztázisháló felrobbant, a tábor megsemmisült, és ha Datak benne volt a robbantás zónájában, lehet tőle is el kell búcsúznunk. Ez nem semmi volt tőled! A robbanáskor Irisa ott volt Alak mellett, aki mintha megérezte volna az apja halálát(?). A VágyÁlomban zajlik a buli, Nolan még mindig rágódik a nap korábbi eseményein, majd menjünk a táborhoz, gyakorlatilag minden és mindenki szénné égett, de a kedvenc főCastink megúszta a robbanást! Tényleg csak pár centin múlott az élete, sikerült a robbanási zónán kívül menedéket találnia, kicsivel mögötte már minden szénfekete, de ami még jobb, a lézerpengéje is épségben nála van. Az hiszem, sikerült helyre állítania a becsületét. Ez pedig a The Doors endsongja a részhez.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2015.11.19. 23:32:58

Ez volt a legjobb rész az évadban :)

Gabba 2015.12.11. 20:40:54

most néztem meg, kemény volt...
a végén a Doors meg tökéletes zárás
süti beállítások módosítása