Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x11 - Big Man in Tehran

2015. november 09. 11:00 - AaannnaaA

Saul lyuksógorához érkezik látogatóba, aki egy pár négyzetméteres cellában élvezi a CIA vendégszeretetét. Némi szájkaraté után ráveszi, hogy segítsen neki, ezzel megválthatja szabadulását a böriből. A cég iráni küldetése ugye némileg kudarc, lévén Brody tervének végrehajtásához kellene helyi ügynök támogatás, de az nincs, ezért Saul kéri, hogy Alan intézzen neki a Moszaddal két embert, ő meg viszonzásul intézi neki a kijutást innen.

Teheránban ezalatt hullafáradt hősünk sokadszorra ismétli el kihallgatójának idáig eljutásának kalandos történetét, de Javadi utasítást ad, hogy ne tartsanak szünetet, egyelőre nem óhajtanak kesztyűs kézzel bánni az ölükbe pottyant merénylővel.

1.jpg

A városba megérkezik szőkénk is, pontosabban most épp barnára festette a haját. Egy szállodába csekkol be – francia állampolgárnak adja ki magát, és azt a nyelvet használja. Amint a cuccai a szobájába kerülnek és a hordár távozik ő maga is lelép, méghozzá a hátsó lépcsőn. Egyenesen Fara nagybátyjának, Masud Sherazinak a házához megy, ahol az öreg személyesen engedi be, bár nem valami szívélyesen fogadja. Ki van akadva ugyanis, hogy egy csomagot küldtek a nőnek ide az ő címére, benne olyan áruval, ami bajt hozhat a fejére. Carrie megnyugtatja, hogy a doboz nem ment át vámvizsgálaton, a rajta lévő vámos matricákat a cég ragasztotta rá elterelésnek; diplomáciai küldeményként érkezett, amit senki nem vizsgált át.

Az öreg ettől még nem békél meg, mert sejti, hogy látogatója a CIA embere, és ha Fara a barátja, akkor az unokahúga is a cégnek dolgozik. Carrie átad egy fényképet melyet Fara küldött nagybátyjának, aki ettől végre megenyhül, mert a lányon rajta a fejkendő, ami szimbolizálja, hogy egy idegen országban is megtartja a vallását, a nő pedig biztosítja, hogy édesapja (Masud bátyja) elfogadta a munkáját. Az öreg erre átadja a műholdas telefont, ami a csomagban volt és felajánlja segítségét, ha másra is szüksége lenne.

2.jpg

Felettese hívatja Javadit, ő ettől nem túl boldog, nyilván kissé tart a tagtól akinek közvetve ugyan de a megölésére készül. Mikor négyszemközt maradnak a téma természetesen Brody; Danesh Akbarit az érdekli vajon igazat mond-e foglyuk, mielőtt a világ elé áll azzal, hogy „szert tettek rá”. Javadi egyelőre nem meri kijelenteni, hogy megbízik Nicholasban, de felveti, hogy talán főnöke találkozhatna vendégükkel, hogy személyesen ítélhesse meg, igazat mond-e. Nem rossz ötlet, így legalább annak lehetősége lesz megölni, ugye.

Amint Carrie visszatér szállodai szobájába a telefonon Sault hívja (persze a biztonság kedvéért az erkélyről, ahol gyaníthatóan nincs lehallgató készülék). Felettese tájékoztatja, hogy Alan jóvoltából két Moszad ügynök lesz a segítségére a merénylet támogatásában, fegyvert is ők adnak hozzá. A nő szerint Masud házában biztonságos lenne találkozniuk. Saul elmondja amit Javaditól megtudott: Brodyt egy katonai támaszponton tartják, és három napos kihallgatáson nyaggatták, de eddig minden rendben. A beszélgetés ezen a ponton döbbent csendbe fordul Carrie részéről, a nő ugyanis terhes hasát kezdi vizsgálni szobája egyik tükrében, a látványtól pedig szóhoz sem jut. Gyorsan leteszi a telefont aztán merengve tovább skubizza magát.

3.jpg

Másnap Masud házában találkozik a két Moszad ügynökkel, akik meglehetősen bizalmatlanok, főleg miután nem tudják mikor és hol lesz a merénylet, pláne, hogy ki ellen. Ez utóbbit elárulja: Danesh Akbari, a forradalmi gárda vezetője a célpont. A két férfi nagyon meglepődik, de Carrie annyira meggyőző, hogy végül bólintanak a dologra, és egyben átadják a fegyvert, amivel Brody végrehajthatja az akciót. Ez értelem szerűen nem stukker, hiszen azt nehéz lenne bejuttatni a fogolynak, hanem egyfajta patronhoz erősített tű, amivel ciánt lehet az áldozat testébe juttatni. Ehhez persze az kell, hogy a merénylő közvetlenül mellette álljon. Carrie szerint ez megoldható, ahogy az is, hogy a fegyver a célszemélyhez jusson, a Moszadosok feladata elterelő robbantás lesz, majd a gyilkos biztonságba helyezése.

A megbeszélés után visszatér a szállodába, annak előcsarnokából azonban nem jut fel a szobájába, mert két helyi ügynök várja. Nem akar fesztivált rendezni ezért velük tart, a karos lajosok pedig a szálloda mögé vezetik, egyenesen Javadi elé. A nő érzi, hogy történt valami, különben a férfi nem rángatta volna ide, és tényleg: a biztonsági kockázat miatt Akbari napközben nem szokta elhagyni a munkahelyét, holnapra viszont kíséretet igényelt magának, és miután tegnap Javadi felvetette neki, hogy találkozzon Brodyval, ez lehet a fennforgás oka. Carrie erre átadja a gyilkos eszközt, a férfi megígéri, hogy eljuttatja hősünknek.

4_1.jpg

4_2.jpg

A CIA központjában Saul tájékoztatást tart a kollégáknak és előadja a feltételezett haditervet. Úgy számolnak, hogy Akbari kíséretével elmegy Nicholas jelenlegi tartózkodási helyére, így a férfinek lesz lehetősége közel kerülni a célponthoz és megölni. Javadi az őt vizsgáló orvost bízta meg, hogy átadja a fegyvert és tájékoztassa a tervről, ami rendben meg is történik.

Úgy készülnek, hogy a Moszad ügynökök egyike az épületnél motorra szerelt pokolgépet robbant, mikor Akbari és Brody közös helyiségben tartózkodnak, a felfordulásban hősünknek remélhetőleg lehetősége lesz a ciánt beadni, majd egy oldalajtón elmenekülni; a másik ügynök várja majd és elviszi egy biztonságos házba. Peter felveti, hogy ex-szőkénket inkább ki kellene hozni az akció előtt, de Saul szerint a nő nem így gondolja, ezzel téma lezárva.

5.jpg

Másnap reggel „házőrzője” kelti Brodyt, aki öltözködés közben sunyiban az inge ujjába rejti a ciánfecskendőt, aztán útra kelnek. De nem csak házon belül, hanem autóhoz terelik, és kimennek az épületből. Baszki, ezzel borult a terv, hiszen úgy volt, hogy Akbari jön ide! Az egyik közeli épület sokadik emeletéről figyelő Moszad ügynök is kiszúrja a dolgot, ezért Carrie utasítja, hogy azonnal jöjjön le, mert autóval kell a távozó Nicholas után menniük. A CIA központban drónról ugyanezt látják és jelzik ügynöknőnknek, hogy Akbari is elindult ismeretlen cél felé, szóval nem tudni hol és hogyan fognak ők ketten találkozni.

Az emeletről lerendelt ügynök hősnőnkhöz ér, bevágódik mellé az autóba de rohadtul nem akar indulni, hiszen számára Brody a langley-i merénylő, nem érti hogy került most képbe, és pláne ő miért nem lett beavatva. Vívnak némi szájkaratét, mire a nő biztosítja, hogy Nicholas az emberük, aki megöli majd Akbarit, az akció mehet tovább.

6.jpg

A drónok képe alapján nem sokkal később Quinn jelenti, hogy a város egyik részében a két konvoj találkozik, mi pedig végig is nézhetjük az eseményt. Először a gárdavezér járművei érkeznek meg a helyszínre, lezárják a környéket a járókelők elől, aztán a férfi bemegy az egyik házba – közben a CIA központban vadul megpróbálják kideríteni mégis ki lakhat ott. Carrie autója némileg lemaradva követi Brodyékat, és mikor azok az épülethez érnek a nő pár méterrel odébb megálljt parancsol. Sofőrje rádión utasítja ügynöktársát, aki motoron viszi a robbanóanyagot – a tag a közelben egy kihalt helyen leállítja a járművet, otthagyja, majd detonátorral a kezében várja a parancsot. Saul szőkénkre hagyja a döntést, mégiscsak többet lát a helyszínről, mint ők a levegőből.

Nicholast kiszállítják járművéből mikor Akbari kilép a házból. A tér túloldaláról int, hogy menjen hozzá, ő el is indul felé. Ám mielőtt egymáshoz érnének a gárdavezér bepattan autójába és balra el, míg Brody értetlen fejjel les: akkó’ most mi van? Nem lesz gyilkosság? Nos, nagyon úgy néz ki. Testőre Nicholast a házhoz irányítja, ahonnan az előbb Akbari kijött, a CIA pedig végre megtudja ki lakik odabent – Abu Nazir özvegye, baszki!

7.jpg

Úgy néz ki a gárdavezér a nő segítségével akar meggyőződni arról, hogy hősünk igazat mond-e, hiszen anno egy fedél alatt éltek, mikor Nazir megtörte, majd befogadta Brodyt. Az özvegy magára marad látogatójával és néhány őszinte szót váltanak arról, hogy mindkettejüket megviselte a veszteség, melyet a hitük miatti harcban szenvedtek el: a nő a férjét és a fiát vesztette el, ahogy a férfi is, bár az ő családtagjai élnek, de számára mégis elvesztek.

Úgy nézem jól forgatja a szavakat, mert percekkel később együtt lépnek ki a ház elé az ott összegyűlt kíváncsiskodók közé, és ez elég ahhoz, hogy a Nicholast felismerő tömeg vadul őrjöngeni kezdjen a férfiért. Ezért hangját felemelve szól hozzájuk: azért jöttem, hogy menedékjogot kérjek és békére leljek itt! Ezután visszaül az őt szállító autóba és elhajtanak, míg szőkénk csalódottan bámul utána. Útközben észrevétlenül kidobja az ablakon a ciános injekciót. Kísérője gratulál a sikeréhez, én meg némán ügyes alkalmazkodónak minősítem (ismét).

8_1.jpg

8_2.jpg

Hat nappal később a meglehetősen morcos Saul az irodájában tv-n nézi amint Brody az iráni tévében köpködi szülőföldjét – úgy látom elég szépen alkalmazkodott a helyzethez, miszerint most ő az ország új sztárja. Ekkor csatlakozik hozzá Dar Adal és Lockhart szenátor, hogy az ügyről beszélgessenek kicsit. Az elnök őrjöng és azonnali közbelépést sürget, közli a szenátor – hősünknek ugyanis már esélye sincs Akbari közelébe kerülni (felkapta őt a PR forgószél), csak tévében nyomja az okosságot, ideje kivenni a képből. Miután a kimenekítésére küldöttekkel nem volt hajlandó találkozni, nem marad más hátra, mint a kiiktatás. Adal csatlakozik a károgóhoz, szerinte a helyi Moszad ügynökökkel rövid úton elintéztethetnék a dolgot, végülis tudják hol imádkozik árulójuk minden nap.

Saul erre felhívja hősnőnket, aki bőszen védi egykori kedvesét: szerinte Brody a túlélésért csak megjátssza, hogy átállt, és azért nem volt hajlandó távozni, mert még hisz benne, hogy az akció végrehajtható. Carrie nem érti, ez az egész miért téma most hirtelen, de főnöke nem mondja el, hogy Nicholas likvidálása a cél. Nem is kell, a nő megérzi enélkül is. Még gyorsan rábólint Saul kérésére, hogy hagyja el az országot, de mindketten tudják, hogy ez nem fog megtörténni. A telefon letétele után a CIA feje kiadja az utasítást Adalnak: mehet az akció, Carrie pedig felhívja Masud Sherazit, hogy szívességet kérjen tőle.

9.jpg

Nem sokkal később látjuk, amint Masud megszólítja hősünket a templom bejáratánál, szól pár szót fennhangon, majd odasúgja, hogy valaki mindjárt hívni fogja, azzal mobilt dug a zsebébe. A férfi azonnal kapcsol, szól testőrének, hogy nem megy be az imára, hanem elintéz valamit, és egy perccel később valóban csörög a telefonja. Carrie az, árnyékban rejtőzve figyeli a tér túloldaláról, és közben elmondja: attól tart a felettesei ki akarják venni őt az egyenletből. Kéri szökjön el vele most azonnal – mindegy hova, csak el innen. Ő ezt nem tartja jó ötletnek, gondolom elege van már a bujkálásból. Az eszmecserét megzavarja, hogy szőkénk észreveszi, a korábban vele dolgozó két Moszad ügynök közelít a templom felől eléggé nyilvánvaló szándékkal. Figyelmezteti a férfit a közelgő veszélyre, mire az rámorran, hogy tűnjön el, megoldja a problémát egyedül is. Mobilját elhajítja, majd elvegyül a tömegben – sikeresen.

A cég műveleti központjában kiakadnak, elég egyértelmű, hogy valaki szólt Brodynak, és az is, hogy ki volt. Saul őrjöngve hívja kolléganőjét és kegyetlenül lebassza, amiért közbeavatkozott, ám ő köti a vaut a karóhoz: hősünk nekik dolgozik. Azt az utasítást kapja, hogy azonnal üljön fel a következő gépre, erre szó nélkül kinyomja a telefont.

10_c.jpg

Nicholas Nazir özvegyének házához érkezett, vadul veri az ajtót, hogy engedjék be. A megjelenő nőnek elrebegi, hogy az előbb meg akarták ölni, ezért találkoznia kell Akbarival, mert olyan információja van Javadiról, amit feltétlenül tudnia kell. Ne bassz már, ez most komoly?! Az özvegy eléggé megijed ahhoz, hogy hívja a gárdavezért, akinek hamarosan megjelennek a testőrei, hogy a színe elé kísérjék hősünket. Javadi persze meglátja a hivatal folyosóján és azonnal üzen a CIA-nak. Adal rongyol be a hírrel Saulhoz, aki letörik mint a bili füle: ez nem jelenthet mást, minthogy a gyilkossági kísérletért cserébe Nicholas felrúgja a szaros bödönt.

11.jpg

Brodyt Akbari irodájába kísérik és négyszemközt hagyják őket. A gárdavezér azzal indít, hogy ebben az irodában hallotta először vendége nevét, méghozzá Abu Nazir szájából, mikor az elmondta, hogy maguk mellé állította. Ő pedig nagy szolgálatot tett nekik, nem érti mégis miért akarná bárki is megölni? Hát azért, hogy ne mondhassa el az igazságot Majid Javadiról – azzal mindent kitálal.

Miután elrebegi mondanivalóját visszakérdez: ebben a szobában beszélt rólam először Abu Nazir? Itt kezdődött minden! Akkor jó, jegyzi meg csak úgy magának, majd úgy dönt itt is kell, hogy véget érjen, azzal felkap egy súlyos hamutálat az íróasztalról és hatalmas lendülettel buksin kólintja vendéglátóját. Akbari azonnal lefordul a székről, hősünk pedig felkap egy párnát, és a biztos hatás kedvéért megfojtja vele áldozatát. Ezután annak mobiljáról felhívja Carrie-t, elmondja hol van, félig eszelősen közli, hogy elvégezte a munkát, most ők jönnek, juttassák ki innen. Berosálok!

... ide a végére úgy érzem pont elfér egy szavazás:

Címkék: Homeland
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.11.10. 20:48:41

Tök jó ez a szavazás, én is akarok ilyet!
Sztem Brody teljesítette a küldetést, már csak ki kell hozni valahogy.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.11.11. 08:51:32

Én az elsőre szavaztam, de a végén a lánya végett megváltoztatta tervét, ne már azért csesztessék a kis csimótát ,mert az apja tényleg kamu hazafi volt.

AaannnaaA 2015.11.11. 20:57:30

@Gabba: @ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Köszi, hogy szavaztatok! Úgy gondoltam ennek a posztnak a végére pont elfér egy ilyen szavazás, kíváncsi voltam a nép mit gondol :)

Gabba 2015.11.11. 21:17:57

@AaannnaaA: szervezhettél volna akár nemzeti konzultációt is :-P

AaannnaaA 2015.11.11. 21:26:56

@Gabba: Csak lépésenként! Hogyvótírói/olvasói konzultációt már egész jól tudok szervezni, most már az olvasóik szavaztatása is megy, lassan jöhet a nemzeti konzultáció :)

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.11.13. 08:58:46

@AaannnaaA:

Szerintem az összes posztnál lehetne ilyen szavazós a közeljövőben, nekem bejött ;)

Gabba 2015.11.13. 16:45:50

@AaannnaaA: és szombaton évadzáró? izgulok...
süti beállítások módosítása