Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x14 – Szerelem a HYDRA idején

2015. november 06. 13:00 - Smokey the bear

Rég nem látott Ward ügynökkel nyitjuk ezt az epizódot. A csúnyán megégett, May-maszkban sínylődő 33-as ügynökkel vacsorához készülődnek egy bisztróban. Amíg a kaja elkészül, hogyvoltoznak egy kicsit arról, hogyan kerültek össze. 33-as baromi hálás Wardnak, és viszont, bár gyanítom, normális érzelmei csak a nőnek vannak. Ward egy gép. A romantikus vacsi azonban félbeszakad, mert egy szemüveges fazon a szomszéd asztalnál fizetni készül. A furcsa páros erre elkezd fegyverrel hadonászni ala Ponyvaregény, és magukkal viszik az szemüveges ürgét. Hogy miért? Hogy 33-as arcát rendbe hozza. Milyen romi!

1_33.jpg

A Buszon Fitz-Simmons (már majdnem olyanok, mint régen!) próbál meg lelket önteni az elanyátlanodott Skye-ba. Vagyis inkább csak Fitz, aki azzal biztatja, hogy olyan, mint egy Bosszúálló, mondjuk, mint Amerika Kapitány. Inkább Hulk- rontja el az örömét Simmons. Amíg ezek ketten azon vitáznak, hogy ki, hogyan nem tudja kontrollálni az erejét, Skye megint kap egy kisebb rohamot, aminek szerencsére gyorsan vége lesz. Skye inkább visszavonul a szobájába. Kicsit arrébb, Coulson irodájában is ő a téma. May egyetért az exével, Skye-nak el kell hagynia a S.H.I.E.L.D-et, és egy biztonságos, de főleg távoli helyen kell élnie. Coulson csodálkozik, és ellenáll, ő szeretné, ha a lány a közelükben maradna, May meg majd csak kitalál valamit, hogyan fékezze meg, ha kell. May borúlátó, Skye-nak nem csak a teste, hanem a lelke is megváltozott, már nem ismeri önmagát, ezért nem lehet többé kontrollálni.

2_may.jpg

A szemüveges geek megjavítja 33-as maszkját. Még mindig May-feje van, de legalább már nem látszik az égési seb. Az eredeti arcát sajnos nem tudják helyrehozni, de bárkivé képes átváltozni, akire csak ránéz. A memóriában viszont csak három arcot tud egyszerre tárolni, szóval jól gondolja meg. Vagy szerezzenek egy képet a régi 33-asról, és akkor újra önmaga lehet. Senki sem az, akinek látszik-zárja le a dolgot a szaki, mire Ward kijavítja, hogy talán most fedik fel az igazi arcukat. Ne erőlködj, komám, rólad már tudjuk, hogy egy kis rohadék vagy.

3_repair.jpg

Sokkal érdekesebb, hogy végre megtudjuk, kinek dolgozik Bobbi és Mack. Huntert egy olyan tárgyalóba vezetik, amiről első ránézésre az jutott eszembe, hogy a Csillagkapu bázison vannak, és mindjárt belép Richard Dean Anderson. Persze nem lett igazam, helyette a Robert Gonzales nevű góré lép a terembe, aki vígan parolázik Mack-kel. Huntert is üdvözli, de az bármennyire is angol gentleman, nem fogadja el a felé nyújtott kezet. Jelen van még három másik vezető (Weaver, Calderon és egy harmadik ügynök, akinek nem sikerült kiderítenem a nevét). Közösen elővezetik, hogy ők a jófiúk/lányok, a Fury által alapított szervezetet kívánják újjáépíteni, ahol nincsenek sötét titkok, és a vezetők elszámoltathatók. Hunter felhívja szíves figyelmüket, hogy Fury már halott, a „hivatalos” utódszervezetet pedig jelenleg Coulson vezeti, aki bár néha nyitott szájjal csámcsog, és kisajátítja a mikrofont a karaokeban, de azért alapvetően jó fej. Gonzalesék nem osztják a véleményét. Hunter épp azt kezdi el bizonygatni, hogy az összeesküvésben Bobbi biztosan nem vesz részt, amikor végszóra a nő belép az ajtón.

4_gonzalez.jpg

Így kiegészülve folytatódik az észosztás. Gonzales előhúzza a Hartley-kártyát, amivel annyira felidegesíti Huntert, hogy még a lábát is leveszi az asztalról. A góré szerint ugyanis a nő halála elkerülhető lett volna, ha Coulson nem nyomoz olyan megszállottan az obeliszk után. Nem is beszélve a Puerto Ricóban történetekről, Trip haláláról, Raina és Skye átváltozásáról. Az „igazi” S.H.I.E.L.D-eseknek fixa ideája, hogy Coulson nem beszámítható, mióta feltámadt és idegen DNS került a vérébe. Bobbi és Mack azért épült be a csapatába, hogy bizonyítékot szerezzenek ellene. Hunter csak feszeng a székében, neki sehogyan sem tetszik ez az egész. Utolsó reménye Bobbi, de a nő közli vele, hogy ő is egyetért a vezetőséggel: Coulson veszélyes.

Említett főnök épp az irodájában kutat a Fury Szerszámosládájában tárolt adatok között, amikor Simmons kopogtat az ajtaján. Holo cuccok elrejtve, Simmons bejöhet. A lány egy táskát ad át a főnöknek, amihez nagy aggodalmak közepette csak annyit fűz, hogy lehetnek mellékhatások. Coulson nyugtázza, hogy megértette, de már elhatározta magát. A főnök ezután Skye-hoz megy, és arra kéri, csomagoljon, mert elutaznak.

8_on_the_way.jpg

33-as a szállodai szobájában egy tükör előtt szomorkodik, és sorra próbálja fel az arcokat egy női magazinból. Ward jön slusszkulcsot pörgetve, hoz a nőnek egy újabb meglepetést. Nem hófehér jaguár lesz, attól tartok. 33-as aggódik, hogy ezt a sok segítséget nem tudja majd a férfinak meghálálni. Nem is azért teszem-, nyugtatja meg Ward, mi meg már kezdhetünk agyalni, hogy akkor vajon miért, mert hogy szívjóságból nem, az tuti. Kölyökképű nincs sokáig távol. Mire visszatér, 33-as kitalálja, mivel hálálhatná meg a belé feccölt energiát. Skye arcát ölti fel és May hangján próbálja meg elcsábítani a férfit. Az arc és a hang együtt egészen bizarr. Egy heves csókig jutnak, de Ward visszakozik. Semmi jónak nem az elrontója, de neki nem Skye-pótlék kell, hanem 33-as ügynök, bárki is volt ő korábban. 33-as szerint az az én már nem létezik, Whitehall végleg eltörölte.

9_pay.jpg

Ward tovább folytatja a nő puhítását. Amikor az felveti, hogy milyen kiegyensúlyozott, elmeséli, hogy a családja tönkretette az életét, ezért örömmel fogadta, amikor Garrett a hóna alá nyúlt, még úgy is, hogy gyilkost nevelt belőle. Amikor Coulson hosszú időre magánzárkába csukatta, volt ideje gondolkozni. Szembenézett a múltjával, meglátogatta a családját, is sikerült velük elrendeznie a problémákat és eltemetnie a múltját. Jaj. A nőnek is segíteni szeretne, hogy úrrá legyen a problémáin. Ehhez a kulcs Sunil Bakshi, akit jelenleg Talbot tábornok őriz. A létesítménybe pedig 33-as segítségével fognak bejutni.

10_talk.jpg

33-as Talbot feleségéve változik, belépőkártyája nem lévén azonban a portán fennakad. Az őr hívja Talbotot, aki a CCTV-n csekkolja az asszonykát, és beengedi. 33-as tovább menetel, arcot és ruhát cserél, ezúttal egy hadnagy bőrébe bújik, hogy kikapcsolja a kamerákat. Ezt kihasználva Ward is bejut a bázisra. Talbot közben hívást kap az igazi feleségétől, aki még javában a dugóban ül, így a tábornoknak is leesik, hogy valami nincs rendjén. Összehívja az összes női alkalmazottat, ellenőrző kérdéseket tesz fel nekik, végül annál a tisztnél köt ki, akinek az arcár 33-as az előbb felvette. Jól megcibálja a nőt, de nem jár szerencsével, mert 33-as közben már egy másik alkalmazott fizimiskájában leledzik. Összeszedi Wardot a portán és elmennek Mr. B-ért. Bakshi nagyon örül a May-jé visszaváltozó nő láttán, csak akkor kezd el csíkozódni a gatyája, amikor Ward is feltűnik a háttérben. Rákezd az agymosós szövegre, de végigmondani nem tudja, mert 33-as kiüti. Közben Talbot égeti magát szénné. Mivel nem találta meg a téglát, az éppen akkor érkező feleségét veszi elő. Szegény Talbotné a földre kényszerül, miközben férjura fegyvert fog rá. Szerencsére elejt egy megjegyzést a tábornok taco preferenciájáról, így megmenekül a további procedúrától.

Coulson és Skye úton. A főnök cukorkával kínálja a lányt, és előad egy tanmesét apák és fiúk témakörben. A saját apjáról szól a történet, aki odarendelte a kis-Coulsont maga mellé, hogy együtt bütyköljék az autóját, egy 62’-es Corvette-et. Coulson inkább focizott volna a többi kissráccal, de végül is megbékélt a dologgal, mert a kocsi gyönyörű lett, és amíg dolgoztak rajta, az apja legalább törődött vele. A kocsi, naná, hogy Lola volt, ami ma már tök menő, hiszen repül is, de a lényeg, hogy belül ugyanaz a Corvette maradt. Skye vágja, hogy itt most ő a piros kis autó. Odaérnek a célállomásra, ami Fury egyik menedékháza, különleges embereknek, valahol Karakószörcsög-Külsőn. Skye érthetően ki van akadva, mégis mi a fenét csináljon itt, pecázzon? Gyakorolhatja az önuralmat - hangzik a felelet. Ehhez segítségképpen Coulson átadja a Simmons kis táskájában lévő kesztyűt, ami képes csillapítani a Skye által keltett rezgéseket. Vannak azonban mellékhatásai, amit majd Jemma elmond neki, és így meghozhatja a döntést, hogy akarja-e használni. May is eljön majd meglátogatni. Skye még mindig kétségbe van esve, és rimánkodik a főnöknek, hogy tegye félre a kincstári optimizmust, és beszéljen úgy vele, mint egy baráttal. A kesztyű ez egyetlen megoldás? Coulson erre azt feleli, hogy nem tudja, mit mondhatna, hiszen olyan területre merészkedtek, amit nem ismernek, de tudja, hogy Skye meg fogja tudni oldani. És nem azért mert ő a piros kis autó a példabeszédből, hanem mert egyike azon kevés embernek, akiben megbízik. Coulsonnak menni kell, egy öleléssel búcsúznak.

11_gloves.jpg

Mack visszatér a S.H.I.E.L.D. bázisra (Coulsonéra), és Maybe fut bele. A nő rögtön kérdőre vonja, hogy-hogy nincs vele Hunter? Részegen fetreng valahol Georgiában. Miért nem vett ki szabit? Hát mert szerelmi bánata van. Biztos ez? Nem lehet, hogy kém, és pénzért eladja a S.H.I.E.L.D-et? Á, dehogy, a fickó, csak ön –és nem közveszélyes. És Bobbi vele volt, amikor elment? Nem, valószínűleg ő is lelépett. A kihallgatásnak vége, May lelép, pókerarcáról lehetetlen leolvasni, hogy bevette-e a mesét. Eközben a másik S.H.I.E.L.D. bázison Hunter és Bobbi végre kettesben marad, hogy tisztázzák a dolgokat. Bobbi elnézést kér, amiért nem avatta be a férfit a titokba. Csak azért adta meg anno Coulsonnak a volt férje nevét, mert Hartley-nak erősítés kellett, és őszintén szólva, nem hitte, hogy Hunter marad. Hazudott, sokat, de az érzelmei valósak. Hunter a szemére veti, hogy teljesen más mond, mint amit csinál, és elege van belőle, hogy már megint pofára ejtette, de ha tényleg szereti, akkor mondjon fel, és hagyják maguk mögött az egészet. Bobbi persze marad (egy korábbi jelenetben hűséget fogadott Gonzalesnek), de annyit megígér, hogy nem fog az útjába állni, ha lelép. Ez persze a személyzet többi tagjára nem vonatkozik, rajtuk Hunternek keresztül kell magát verekednie. Megteszi, és kijut a fedélzetre, mert mint kiderül, egy anyahajón pocolnak. Elköt egy tengeralattjárót és meglép.

Coulson hazatér, Fitz pedig rögtön kérdőre vonja, hol hagyta Skye-t? Nem kap egyenes választ, ezért Simmons-hoz fordul, hogy ugyan mondja már el, mi volt abban a dobozban? Simmons terel, semmi fontos. Fitz kiakad, hogy a lány meg akarja változtatni Skye-t, mire Jemma azzal vág vissza, hogy azt már az obeliszk megtette, ő csak megpróbálja helyrehozni. Jogos. Azzal érvel, hogy meg kell védeniük magukat, mert legutóbb felkészületlenek voltak, és tessék, mi lett belőle, Trip meghalt. Fitz csak a fejét rázza, az Simmons baja, hogy fél és nem tudja elfogadni, hogy ő és Skye megváltoztak, pedig nem is ez a félelmetes, hanem Simmons maga. Na, bumm, pedig már olyan jól alakult a kapcsolatuk. Mack véletlenül fültanúja lesz a beszélgetésüknek.

Sok a gond. Talbot bejelentkezik Coulsonnál és elmeséli az aznapi kis burleszket, amit előadott. A főnök és May innen értesül 33-as és Ward szövetkezéséről. Talbotné őnagysága túl van az első sokkon, de sok ajándékkosárba fog kerülni, hogy megnyugodjon, ráadásul két jó katona is odaveszett a műveletben. Coulson megígéri, hogy elkapja Wardékat. Talbot kikapcs. A főnöknek a tábornokénál jelenleg nagyobb problémái is vannak. Úgy érzi, rossz döntést hozott Skye-jal kapcsolatban és mostohán bánt vele. May nyugtatja, ő is így érzett, miután elhagyta Andrewt. Témát váltanak. Egyikőjük sem bízik Mack-ben, ki kell deríteniük, miben mesterkedik. Mack közben leadja a drótot Skye eltűnéséről. Ezzel generál egy kisebb pánikot Gonzaleséknál. A legközelebbi part 12 órányira van. Hunter tengeralattjárójának kommunikációs berendezéseit zavarják, de mivel a GPS-t tönkretette, nem tudják, hová tart. Bobbi rámutat, hogy nem Skye a probléma, hanem Coulson és az ő is kis titkai, ezért visszamegy a bázisra, hogy kiiktassa. Csak reméljük, hogy nem úgy. A konstans pattogó Calderon ügynök nem bízik a nőben és figyelmezteti, hogy Hunter bármikor lebuktathatja, csak 12 órája van. Elég lesz 6 is- vág vissza Bobbi. Na, meglátjuk.

Utolsó utáni jelenet. 33-as ügynök levette a nanomaszkot, és végre felvállalja eredeti, összeégett arcát. Már a nevére is emlékszik: Kara. Ward gratulál neki. Jutalmul megkapja Mr. B-t, aki egy székhez kötözve, kipöckölt szemmel agymosódik éppen. Szerencsétlen arról érdeklődik, hogy ha jól viselkedik, megjutalmazzák-e a szolgálatait, mire Kara azt feleli, hogy neki ugyan édes mindegy.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.06. 14:49:46

Talbot egyszemélyes Benny Hill műsora igen jóra sikeredett. :)

"Huntert egy olyan tárgyalóba vezetik, amiről első ránézésre az jutott eszembe, hogy a Csillagkapu bázison vannak, és mindjárt belép Richard Dean Anderson.
Ehelyett a Battlestar Galactica fedélzetére keveredtünk és Adama admirális várt minket. :)

Ward egy rohadék, csak szegény agymosott 33-as ügynököt sajnálom veszettül. :(

Smokey the bear 2015.11.06. 19:06:41

@Is: de jó, hogy ezt megírtad! Csak egy pár BSG részt láttam, ezért nem ugrott be azonnal, hogy honnan olyan nagyon ismerős nekem ez Gonzales...:)

Gabba 2015.11.06. 19:57:58

@Smokey the bear: @Is: na meg a Dexter 6. évadából :)

Talbot amint majdnem letépi a nő fél arcát, priceless

Is 2015.11.08. 22:00:02

@Gabba: "Talbot amint majdnem letépi a nő fél arcát, priceless" És ő egy tábornok. Milyenek lehetnek a beosztottjai?

A_Rézi 2015.11.09. 13:41:05

@Smokey the bear: Nekem is ismerősek a voltak a vonásai, aztán megnéztem a szereplőlistát... és lám: Castillo hadnagy a Miami Vice-ból - úgy 25 év plusszal... de azért ő az :)

És baromira örültem Drea de Matteo-nak is az előző részben.
süti beállítások módosítása