Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x13 – Egy közülünk

2015. november 06. 11:00 - Smokey the bear

Ha eldönthetném, hogy milyen inhuman képességet szeretnék, akkor biztos azt választanám, hogy szupergyors legyek, hogy egy nap 24 órájába minden beleférjen. Ám mint tudjuk, a dolog nem választható, és ugye szegény Raina is szárnyas angyalka szeretett volna, aztán hogy járt. Szóval mostantól újra jönnek a hogyvoltok, ha nem is nagy sebességgel, de biztosan.

A 13. epizód az előbb emlegetett inhumanekhez hasonlóan különleges képességű emberekkel indul. Karla Fay Gideon nem csak azért különleges, mert három neve van, hanem azért is, mert az ujjaiból acélkörmök nőnek. A S.H.I.E.L.D. Indexre rakta, majd le is vette róla, mint a népdalban, mert elég labilis idegzetűnek bizonyult. Sőt önmaga és a köz védelme érdekében még helyre kis vaskesztyűvel is felszerelte. Skye apu érkezik hozzá látogatóba újonnan szerzett szintén Indexes haverjaival: a zavaros tekintetű, elektromos kütyüket megbuheráló Wendell Levivel és az egyelőre csak szimplán igénytelen kinézetű Francis Nochéval. Rádumálja a nőt, hogy csatlakozzon a vidám kis triumvirátushoz, és segítsen nekik leszámolni a S.H.I.E.L.D-del. Karla kicsit visszakozik, de amint lekerül róla a vaskesztyű, menten más színben látja a világot.

1_karla.jpg

Váltunk a Buszra, ahol az újdonsült Index-tag Skye épp kecskesajtot eszeget Coulsonnal. Egyelőre őrizetben kell maradnia, mert bár jelenleg stabilnak tűnik, de ki tudja, mikor kezdenek el megint remegni körülötte a tárgyak. Coulson az irodájában megbeszéli a dolgot May-jel, hiába hullott darabjaira a szervezet, a szabály az szabály, minden Indexre kerülőt alapos pszichikai vizsgálatnak kell alávetni. Erre egy Andrew nevű tag lenne a legmegfelelőbb, ha May nem bánja. Nocsak, nem tán az ex férj az? De bizony! Dr. Andrew Garner nemcsak jóképű, de láthatóan odavan May ügynökért. A S.H.I.E.L.D-ért már kevésbé, de Melinda megnyugtatja, hogy ez már egy másféle szervezet. Az exférje egy kicsit neheztel rá, mert nem adott életjelet magáról, a nagy összeomlás után, azt is az anyukájától kellett megtudnia, hogy életben van. May sajnálkozik, és közben azt is megtudjuk tőle, hogy ő hagyta ott a férfit, aki az asztalán látható fénykép szerint talán már új életet is kezdett. Andrew belemegy Skye kiértékelésébe, ha hagyják nyugodtan dolgozni. Deal.

2_andrew.jpg

Bobbi és Simmons a laborban Skye DNS eredményeit nézegetik. Fitz beszalad egy pillanatra, mert keres valamit, de ott is hagyja őket gyorsan, egyrészt mert megtalálta a cuccot, másrészt, mert Simmons még mindig pipa rá Skye elhallgatott és meghamisított leletei miatt. Bobbi mentegeti a fiút, de Jemma hajtatatlan: számára a tudomány szent, és eddig Fitz-nek is az volt. Oda a bizalom, oda a barátság. Közben Mack keresi Bobbit telefonon. Kis konspiráló csapatuk egy eszméletlenre fojtogatott Hunterrel gyarapodott, úgyhogy sürgősen ki kell találniuk valami megoldást. Kedvenc piálós ügynökünk közben határozottan magához tért, és mikor meghallja, hogy Bobbi van a vonal másik végén, odaszól neki, hogy visszavonja amit arról mondott, hogy ne halljon meg. Igenis halljon csak még és ott rohadjon meg a pokol tüzén! Mindezt a mosdókagylóhoz kötözve, vicces a helyzet, na. Én meg szórhatom a hamut a fejemre vastagon, mert kezdem a fickót megkedvelni. Az összeesküvők közben abban maradnak, hogy Huntert „be kell vinni”, és majd Bobbi mindent megszervez. Nocsak, hova?

3_hunter.jpg

Beindulnak az események. Cal és a szedet-vetett csapata betör egy szövetségi elmegyógyintézetbe, aminek titkos alagsorában mentális problémákkal küzdő Indexeseket kezelnek, és itt most nem kedvenc hírportálunk lelkes munkavállalóira gondolunk, még mielőtt. Coulsont a bázison éri a hír, Bobbival beszéli meg a részleteket. Azért nem May-jel, hogy legyen alkalma megkérdezni a nőt Hunter eltűnésével kapcsolatban. Bobbi hárít, megbízhatatlan egy pasi, biztos se szó, se beszéd lelépett. A főnök erre csak a fejét csóválja. Dr. Garner már a bázison van, és Simmon lelkendezése közepette informálódik Skye esetéről. Már csak a személyes találkozás van hátra. Előbb May beszél Skye-jal, mert jól sejti, hogy a csajszi kiakad, ha agyturkászt szabadítanak rá. May érvei a szabályzatról nem hatnak, amikor viszont közli, hogy a dilidoki az exe, megszűnik az ellenállás. Skye az új infó birtokában azzal indítja a Dr. Garnerrel történő beszélgetést, hogy az esküvőjükről kérdezi. A doki leoltja, hogy egyrészt ez magánügy, másrészt meg Skye ne tereljen, mondja el inkább, miért lőtt saját magára. Hát, hogy mentse a csapatot – jön a gyors válasz, de ennél többet nem nagyon lehet kiszedni a lányból. Garner erre elmondja, hogy Melindával megszöktek otthonról, hogy összeházasodjanak, de nem Vegasban keltek egybe. Ezzel a kisszínessel belopja magát Skye szívébe, aki elárulja, hogy azért is lőtte meg magát a jegelővel, mert nem tudott leállni, és ettől megriadt.

4_talk.jpg

Coulson és Bobbi kiszáll az elmegyógyintézethez. A biztonsági kamera képe kétséget sem hagy afelől, hogy Cal a titkos részlegen garázdálkodott. Itt csak két foglyot őriztek, de csak az Angar nevűt vitték magukkal a betolakodók. A férfinak addig sugarazták a hangszálait, mire képessé vált a hangjával mások idegrendszerére hatni. Ez eddig nem nagy szám, Fekete Pákó is képes akár azonnali agyhalált előidézni, ha megszólal, de elhisszük, hogy Angar sem kevésbé veszélyes. Cal az alagsor egyik falán hagy egy feliratot, amiben harcra szólítja Coulsont. Újonnan szerzett kispajtásával Wisconsin felé veszik az irányt. Útközben, egy kis villásreggelivel egybekötött teambuildinget is megejtenek. A lényeg, hogy Cal a többiekhez hasonlóan szintén mesterséges úton tett szert extra képességekre (ő kémiai úton próbált megerősödni, csak nem számolt a mellékhatásokkal, Karla saját maga ültette a pengéket az ujjbegyeibe, védelmi célzattal, Francis pedig a maffia verőembere volt, aki addig adagolta magának a szteroidokat, hogy megnőtt az ereje), és a lányáért bármire képes. Meg persze a S.H.I.E.L.D üldözöttekért is, természetesen.

Közeledünk az epizód feléhez, itt az ideje a menetrendszerű feszültségoldásnak. A bázis konyhájában May ügynök és Andrew iszogat, és ugratják egymást. Kiderül, hogy Melinda nem tud főzni, és azért nincs állandó kapcsolata, mert akkor nem tud a munkájára koncentrálni. A beszélgetésüknek véletlenül Fitz is fültanúja lesz, aki, hogy ne zavarja őket, inkább átmegy Simmons-hoz kávét mikrózni, meg persze elpletykálni, mit hallott. Még ilyet, hogy May nem jó valamiben, és még nevetni is szokott? Na, ez már izgalmas téma Simmons-nak is, rögtön közelebb is húzódik zsenikémhez, hogy tovább pletykáljanak. A nagy nyugit azonban Skye szakítja félbe, aki már megint nem tud uralkodni az erején. Rosszat álmodott, az idézte elő a rohamot. A csapat szalad is felébreszti. A rengés leáll. Andrew vele marad.

6_gossip.jpg

Coulson Bobbival a quinjet fedélzetén ötletel, hova mehetett Cal barátunk. Bobbi közben titokban elküld egy jelet a kapcsolatának. A főnök megakad az agyalásban, ezért inkább Hunter és Bobbi viszonyára tereli a szót. A nő kihasználja az alkalmat, és előáll azzal, hogy szakított Hunterrel, mire az újra inni kezdett és meglépett, Mack meg elment megkeresni. A történelem ismétli önmagát- zárja a kamudumát, ami Coulsonnak eszébe juttatja, hogy az alagsorban látott „fight on” felirat a szülővárosa rögbi csapatának a jelmondata. Irány Manitowoc! May-t is riasztják, kelleni fog az erősítés. A Busz felszáll, ami kicsit készületlenül éri a kihallgatóban éppen beszélgetést folytató Andrewt és Skye-t. A zárkózott lányból épp sikerült kiszedni, hogy álmában terepen volt, és amikor belenézet a távcsöves puskája célkeresztjébe, hirtelen a másik oldalra került, és ő lett a célpont, ez zaklatta fel annyira. De jobb is, hogy indulnak, mert Cal megérkezett a rögbi pályára, és beveti Angart. A férfi elereszt egy ordítást, a stadionban mindenki kidől, még a madarak is lehullnak az égből.

Egy pillanatra a Mack féle védett ház mosdójába ugrunk. Mack nem hagyja éh-és szomjhalált halni a fogvatartottját. Feszültségoldásképpen anekdotázik az első találkozásukról, ám Hunter nincs érzelgős kedvében. Elzavarja a fickót a vérbe, de előtte még helyre rakja egy kicsit. Ez emlegetett dubaji akcióban Bobbi is részt vett, de csak álca volt az egész. Ennyi még a nem-S.H.I.E.L.D. ügynök Hunternek is leesett, csak az maradt meg benne, hogy azok ketten már akkor is hazudoztak. This is the end of a not very beautiful freindship. A Buszon is feszült a helyzet. Dr. Garner nem örül, hogy az egész csapat úton van, Skye included. Az érintett is megjelenik a volt házasok vitája közben, és azok minden ellenvetése ellenére azt bizonygatja, hogy remekül tudja kontrollálni az erejét, és az apja miatt egyébként is ott a helye az erősítésben. Coulson és Bobbi a pályán, Cal pedig a mikrofonnál. A hangszórókon keresztül lenyom egy hosszabb monológot arról, hogy milyen rosszul is bent vele a S.H.I.E.L.D. Coulson még nem látja az ájult iskolásokat, ezért amikor Cal azzal fenyegetőzik, hogy bántani fogja őket, kisétál a pálya közepére és feladja magát. Levi felnyomja a pilácsot, így a főnök látja, hogy a már elkésett. Miközben Angar lefegyverzi Cal is a pályára sétál, és S.H.I.E.L.D- gyalázásba kezd. Nem sokáig mondhatja a magáét, mert megjelenik May a túszként fogvatartott Skye-jal, akinek a miheztartás végett pisztolyt is szorít a fejéhez. A kis Daisy Indexre került, döntsön róla az apja, hogy bezárják, vagy iktassák-e inkább?

12_hostage.jpg

Cal csak hápog ilyen nagy gonoszság láttán, és arról próbálja meggyőzni a lányát, hogy a S.H.I.E.L.D. egy velejéig romlott szervezet, amit csak azért nem lát, mert már átmosták az agyát. Tudja, hogy nem fogják lelőni a lányát, de azt is, hogy bármikor képesek lennének rá, ezért ez a rádiós erődemonstráció. Mondjuk úgy, hogy előtte leöldöste a cheerleadereket, nem biztos, hogy a helyi apukák, anyukák annyira nagyon vevők lesznek a mondanivalójára. Valószínűleg ezzel Skye-apu is tisztában van, ezért átadja a mikrofont Angarnak, aki vesz egy nagy levegőt…de nem jut el az üvöltésig, mert hirtelen megjelenik a szemtelen Gordon, aki felnyalábolja Calt, azzal illa berek, nádak, erek. Ez kis zavart okoz az erőben, de Cal megmaradt csapata gyorsan magához tér, és folytatják ott, ahol abbahagyták. Angar a mikrofonért nyúl, de Coulson néhány jól irányzott ütéssel elintézi, majd a menekülő Levinek látja el a baját. May Francis-szal bunyózik, és nagy nehezen le is gyűri a fickót. Bobbinak Karla jut, aki meglepően jól verekszik, de végül alul marad. Skye látva a nagy küzdelmet ismét rohamot kap, de addig koncentrál, hogy végül megállítja a remegést. Valami azonban nincs rendjén, a karja zúzódásokkal lesz teli, és elájul.

Skye a Buszon ébred. Simmons, May és Andrew van vele. Elmondják neki, hogy nem állította meg a remegést, csak magába fojtotta, ezért van tele a karja hajszálrepedésekkel. Nem sikerült tehát kontrollálni az erejét. May biztatja, majd kitalálnak valamit. Simmons Coulsonhoz megy megvitatni az eseményeket. A lány azt javasolja, hogy kezeljék külön azokat a képességeket, amiket emberi kéz okozott (lásd Angar és Cal), és azt, ami belülről fakad (Skye, Raina). Simmons a főnöktől azt a feladatot kapja, hogy tudjon meg ez utóbbiról mindent, amit lehet, és főleg azt, hogyan lehet védekezni ellene. Erről ne szóljon senkinek. Dr. Garner távozóban. A jelentésében azt javasolja, hogy Skye lépjen ki a S.H.I.E.L.D-ből. A szervezet egyébként szerinte nem változott semmit, ezért a továbbiakban nem is akar együttműködni velük. A kép az asztalán egy újabb indok, hogy lelépjen, és vissza se nézzen. May láthatóan csalódott. Mack-hez megérkezik az erősítés, viszik Huntert a titkos szervezethez, aminek Bobbival együtt dolgoznak. Nem a HYDRA, hanem valami, még ennél is nyugtalanítóbb: egy „igazinak” nevezett S.H.I.E.L.D. Nocsak.

Utolsó utáni jelenet. Cal Gordon pár résszel korábban látott gyakorlóhelyén tör-zúz. Azaz tört-zúzott, mert mi már csak a nyomait láthatjuk. Gordon jön és érdeklődik, hogy lenyugodott-e? Nyilvánvalóan nem, Cal még most is azon dühöng, hogy miért nem Daisy-t gyűjtötték be, neki sokkal több szüksége van az inhumanek segítségére. Gordon lenyugtatja, a férfi túl sok gondot okozott neki, ezért kellett eltakarítaniuk az útból, a terveik meg ne érdekeljék, semmi közük hozzá, hiszen ő csak egy elfuserált kísérlet eredménye. Arról pedig, hogy mi legyen most vele, nem ő fog dönteni, azzal ajtót mutat Calnak.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.11.06. 13:08:00

Végre új hogyvolt!

Megérte várni, nagyon jó lett, a Pákós utaláson nagyon röhögtem

Is 2015.11.06. 14:41:13

Jó kis részek voltak ezek. Fitz reakcióját pedig tényleg megértem, látni, amint May nevet és évődik a volt férjével? Megfizethetetlen. Eddig még csak hallották nevetni, és az is csak álca volt.
süti beállítások módosítása