Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 2x04 – The Fury of Firestorm

2015. november 04. 11:00 - SuperLawyerGirl

Egy kis flashbackkel indítunk, egészen két évvel ez előttről. Egy amerikai foci meccsen járunk, ahol az egyik játékosnak – Jeffnek – épp nagyon jó napja van, élete játékán van túl, és jó eséllyel ez bejuttatja egy jó egyetemre is. Barátai vele együtt ünnepelnek, egyikük mankóval közlekedik – nyilván lesérült. Ekkor robban fel a részecskegyorsító, mindenki menekülni kezd, a sérült srác azonban elesik. Főhősünk felkapja, és biztonságos helyre juttatja, ez azonban a saját testi épségébe kerül. Vágás.vlcsnap-2015-10-31-10h26m58s739.pngA laborban vagyunk, Stein nincs jól, Caitlin és Cisco csak nagy nehezen tudják az életét megmenteni, és az is csak átmeneti megoldásnak bizonyul. Snownak van egy ötlete: kellene találni egy újabb Ronnie-t a professzornak. Ugyanis a molekuláknak szüksége van arra, hogy összekapcsolódjanak valakivel, e nélkül egyre instabilabbak lesznek. Természetesen a másik fele nem lehet akárki, olyan kell, akinek szintén van kapcsolata a sötét anyaggal, magyarul hasonlóan volt érintett a robbanásban, mint Dr. Stein. Két jelölt is van, az egyiket gondolom, nem kell részletezni, a másik meg valami gyógyszerész. A kettő közüli döntéshez minták kellenének, amiket Barry gyorsan szállít is – Allennek az egészségügyben lenne a helye, leggyorsabb vérvétel valaha.

vlcsnap-2015-11-01-19h24m58s577.png

Iris és Joe között egy kis közjátéknak lehetünk tanúi, a lány régi képeket nézeget róla, és az anyukájáról, majd megbeszélik, hogy találkozik vele. Közben az őrsön Patty folytatja a nyomulást Barryre, most épp az a kifogás, hogy egy cápaember járja a várost, van is egy fog tőle, és persze Allen a legalkalmasabb a tesztelésre – aki persze nem tiltakozik egy ilyen csinos lánynak. Mellesleg az is kiderül, hogy hiába adta meg a számát hősünknek, az nem hívta – kitartó csajszi, az már biztos.

vlcsnap-2015-11-01-19h31m55s120.png

Star Labsben Caitlin végez a teszteléssel, mind Hewitt, mind Jackson alkalmas arra, hogy Steinnel egyesüljön – bármilyen perverzen is hangzik. A tudóslány szerint Hewitt a nyerő, hiszen ő is tudós, summa cum laude diploma, ami kell, de mi persze már tudjuk, az nevet, aki utoljára nevet. Sötétben ólálkodó ellenforradalmárként pedig Wells is megjelenik, de csak gyanúsan sétálgat. Barry és Stein meglátogatja Jaxt, akitől nem kapnak valami meleg fogadtatást, főleg, amikor a részecskegyorsító-balesetre terelődik a szó. Allen azért otthagyja a névjegykártyáját.

vlcsnap-2015-11-01-19h38m29s338.png

Joe, Francine és Iris a Jittersben találkozik, de az egész nem tart két percnél tovább, ugyanis a lány közli az anyjával, hogy eddig is külön életet éltek, ez maradjon is így, és attól, hogy ő most rájött, hogy kapcsolatot akar építeni vele, az nem jelenti azt, hogy Irisnak is ez a vágya. A monológ után feláll és elsétál, sokkolt szülőket hagyva maga után. Mire Barry és Stein visszaérnek, Hewitt már a laborban van, és Caitlin mindenről kioktatta. Az úriember elég arrogánsnak tűnik, de Steinnel gyorsan megtalálják a közös hangot, így nincs is más, mint kipróbálni a gyakorlatban, ami elméletben megy. Itt jön a csalódás rész mindenkinek, nem tudnak összekapcsolódni, szegény Martin teljesen összezuhan, Henry meg – leüvöltve Caitlint az alkalmatlansága miatt – kirohan.

vlcsnap-2015-11-01-19h48m21s067.png

Mercury Labsban Dr. McGee épp nagyban magyaráz az asszisztensének, amikor beindulnak a riasztók. A helyszínre sietve azonban már csak Wellst látják elsétálni, így hívják is Joe-t, aki alig hisz a fülének, ezért úgy dönt, inkább nem mond Barrynek semmit – mert a hazugság és a titkolózás a múltban is kiválóan működött. Visszatérve a kapitányságra, újabb probléma várja, a kedves felesége. Francine bevallja, hogy azért kereste fel őket, mert halálos beteg, az év végéig van hátra neki. Joe-t sokkolja a hír, de annak igazságtartalma felől nincs kétsége. Jax végül elmegy a laborba, ahol elárulják neki, hogy mi is az igazi helyzet, amire enyhén szólva nem csap le. Caitlin rendesen kiborul ezen, és ki is oktatja, hogy mégis hogy képzeli, hogy nem akar szuperhős lenni. Ki az, aki nem akar szuperhős lenni? Cisco, ugye te is rögtön megragadnád a lehetőséget? Cisco buzgón bólogat, de mindhiába, Jackson otthagyja őket – szegény Stein. Barry elmondja Pattynek, hogy a fog emberi DNS-t tartalmazott, de a lány szuperfurán reagál, mert nem tud jól hazudni, így Allen gyanút is fog. Elmegy megkérdezni Joe-t, de nem lesz belőle semmi, mert a pótapának nagyobb gondjai vannak a Francine ügy miatt.

vlcsnap-2015-11-01-20h00m17s967.png

Azért annyira van önzetlen, hogy némi atyai jó tanáccsal szolgáljon: senki nem lesz olyan Barrynek, mint Iris, szóval tovább kell lépnie, és nem hasonlítani senkit hozzá. Hewitt munkahelyén a főnöke kiosztja a fejét, mivel rossz munkát végez. Henry kiborul, és elkezd összevissza fényleni, kioltva a laborja fényeit. Mellesleg az is kiderül, hogy a srácnak erőszakos múltja van. Szegény Stein egyre rosszabbul van, ami miatt Caitlin – kicsit jogosan – magát okolja. De a lányban van annyi, hogy a srác után menjen, és bocsánatot kérjen, bevallva a kétségeit. Elmeséli azt is, hogy Ronnie a várost védve halt meg, és, hogy hiszi, hogy Jax lehet a következő hős.

vlcsnap-2015-11-01-20h16m46s871.png

A beszélgetés közepén beront az idegbeteg Henry, és megtámadja Caitlint, de Jax fejbe csapja egy alkatrésszel, így időt nyernek menekülni. Mikor visszaérnek a laborba Martin már eszméletlen, és magas láza van – itt dönti el Jackson, hogy megpróbál összeolvadni vele. Ez annyira jól megy, hogy még nagyon egymáshoz sem kell érniük. Nincs sok idő azonban összeszokni, a bosszúszomjas Henry épp Jax volt pályáján szedi az áramot, így odasietnek, Flash-sel együtt. Hewitt rá is támad Jaxre, aki először ettől kontrolálatlanul forogni kezd a levegőben, de Stein nyugtató tanácsaira visszanyeri egyensúlyát. Közben Caitlinnek támad egy ötlete: csak fel kell idegesíteni még jobban Henryt, és az majd kioltja az erejét.

vlcsnap-2015-11-01-20h24m11s344.png

Barry kicsit kergetőzik is vele, miközben a szavaival is hergeli, ebbe szál be Firestorm, és végül ő lesz az is, aki kiüti. A Jittersben Iris és Francine találkoznak, a lány pedig elmondja, hogy leellenőrizte, hogy tényleg beteg-e, és mellesleg azt is megtudta így, hogy van egy fél, ha nem egész testvére, de az anyja még most is hazudozik. Ennek eredményeként felszólítja, hogy hagyja őket békén, mert ha Joe megtudná, hogy van egy fia, aki anélkül nőtt fel, hogy őt ismerné, az teljesen összetörné. Úgyhogy ezzel a végszóval ott is hagyja az anyját.

vlcsnap-2015-11-01-20h26m06s765.png

Sajnos bár Stein jobban van, ennek nem tudunk sokáig örülni, mert most Jax-szel megy el tanulni. Búcsúzóul még azt tanácsolja Cisconak, hogy mondja el a titkát a többieknek. A búcsúzás után mindenki útra kel, Barry pedig elfilozofálgat arról, hogy ha esélyed van valamire azt meg kell ragadni. Itt jön a képbe cápa barátunk, aki Flash megölésére lát esélyt, és szó szerint megragadja. Meggyőzően szorongatja, amit Patty golyói sem állítanak meg, nem úgy, mint Harrison szuperfegyvere, amit Mercury Labsből lopott. Wells megpróbál elsétálni, de Allen utánaered, így találkoznak.

vlcsnap-2015-11-01-20h36m14s379.png

Igazán nem lehet egy rossz szavam sem a mai részre, és ha már a kritikával nem szoktam fukarkodni, megpróbálok a dicsérettel sem. A legnagyobb pozitív meglepetése a résznek Iris volt, aki teljesen normálisan reagálta le ezeket a hatalmas hisztire lehetőséget adó helyzeteket. Sőt, még azt is megállta, hogy Barrynek ne menjen minden percben siránkozni, ezzel rontva Patty esélyeit. Az Allen monológ a lehetőség megragadásáról-cápaember megragadja jelenet zseniális volt, szívből felnevettem rajta. Egyébként pedig úgy összességében jó rész volt, bár nem hiba nélküli. Szerintem például Jackson eredettörténetét sokkal ütősebb lett volna középre rakni, hiszen így végig tudtuk, hogy ő lesz a befutó. Továbbá az, hogy nem vették észre Wells érkeztét elég öreg hiba, ahogy az is, hogy teljesen kihagyták Jayt a részből. Még tudnék ilyeneket mondani, de tetszett, amit láttam, úgyhogy itt inkább abba is hagyom.

Címkék: the flash
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.04. 13:48:57

Egyetértünk, nekem is Iris reakciója volt a legnagyobb meglepetés. Szinte az állam leesett a hozzáállásán, kétszer is. Persze nyilván ez az eltitkolt fiú vonal visszatér még.
Jay tényleg hiányzott, de lehet, hogy a Big Belly Burgerben kajált.
Az nagyon fura, hogy az első rész végén agyondícsért biztonsági rendszer ellenére Wells lazán ott flangált a laborban és senki nem vette észre. Mindegy, hátha a mai részből kiderül, hogy mi az ábra.
De igen, összességében egy jó rész volt, bár valóban tudható volt, hogy ki lesz a végső befutó. De soha rosszabbat!
És itt és az Arrow-ban is szépen építik fel a hamarosan induló Legends of Tomorrow csapatát. :)

SuperLawyerGirl 2015.11.06. 09:39:31

@Is: Ez az eltitkolt fiú vonal nekem egyálalán nem tetszik. Azt hittem idővel kevésbé fogom erőltetettnek érezni, de nem. Szerintem ez úgy nézhetett ki, hogy kitaláltak vmit, mert Iris életébe is kell a konfliktus, és ez borzasztóan érződik...Supergirlt nézed? :D

Is 2015.11.06. 09:59:07

@SuperLawyerGirl: Azt nem mondtam, hogy tetszik az eltitkol fiú vonal. :) Csak hogy még biztosan visszatér. De tényleg nem biztos, hogy kellett volna. Mindegy, majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle, milyen szuperbűnöző vagy szuperhős lesz az öcsikéből... :S Ha az írók nagyon merészek, akkor Tűzvihar 2.0 Jax lehetne az öcsike :D :P

Viszont azt majd tényleg megmagyarázhatnák már, hogy mi az ördögért veszítette el Jay az erejét. Jó lenne tudni. De hátha Wells 2.0 majd segít visszaszerezni.

Supergirl első részét láttam, de a másodikat csak most vasárnap vagy jövő hét elején tudom megnézni. Meg a Flash, Arrow és egyéb sorozat eheti részeit is.
süti beállítások módosítása