Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hungary’s Got Talent 1x04 - Szexista

2015. november 02. 09:00 - Csecse Becse

Mer’ a póló alól ki kell könyörögni a kockahas továbbjuttatását, de a jelmezzel takart rezgő csöcs/popó az visszatetsző. De ne szaladjunk ennyire előre!
A felvezetőben szokás szerint kapunk egy visszatekintést az előző heti adásból, kis ízelítőt a várható mutatványosokról. Ahogy eddig, most is lesz köztük szép és jó, akárcsak jópár bénázó, na meg az arany gomb. Nézzük a heti felhozatalt!

start.jpg

A zsűri szokás szerint a sminkszobában szedegeti össze magát, miközben jómunkásemberek tisztogatják, készítik elő a színpadot, a háttérben pedig a versenyzők készülődnek. Lassan összeáll minden a kezdéshez, porondmester hangosbemondón köszönt mindenkit, elkezdődik a meghallgatás. Patrícia kijelenti, ma szigorú lesz, nem igazságos, Eszter viszont mindkettő, Márkó ezúttal inkább vajszívű.

02fricska.jpg

A backstage-ben szép szál legények érkeznek kopogós cipőben. Ők a Fricska csoport, 18 éve táncolnak együtt, Balázs kérésére jól megmutatják, mitől kopog olyan jól ama lábbeli. Egyébként standard step-cipő, csak egy kicsit megpimpelték. Már indultak korábban brit talent-ben is, de ott az előválogatóban kiestek. Bíztatás, sok sikert, aztán sorjáznak kifelé a színpadra. Kis bemutatkozó, valamint elmagyarázzák, hogy a hagyományos magyar néptáncot művelnek, amit modern köntösbe bújtatnak. Oké, hadd lássuk – így a csűri. A srácok elszaladnak beöltözni: hatalmas nagy, kívül ezüst, belül fekete szoknyaféleséget öltenek, felülre meg valami magas galléros feszülős cucc. Visszatérnek, hegedűszó indul, a csapat pedig ropja, ahogy kell. A bazinagy szoknya pörög, majd elrepül, utána csujjogatós, tapsikolós, paddotatós, lábon csattogtatós echte magyar tánc, kopog a step-cipő, dübörög tőle a színpad, ahogy kell. Fel vannak pörögve a táncosok rendesen. Elsöprő siker, álló ováció. Zsűri örvend, kiemelik, hogy sikerült a hagyományőrzés mellett valami modernet is bemutatni, Márkó azt sajnál, hogy nem tudott olyan gyorsan tapsolni nekik, ahogy ők. Négy igen.

02zanza1.jpg

Újabb produkció helyett egy tömör összeállítást kapunk sok-sok továbbjutókról. Többnyire táncosok, kisebb-nagyobb létszámmal (5-17 főig), egészen kicsiktől az egészen nagyokig, ki-ki a maga módján. Vegyülnek közéjük bűvészek, valamint egy korlátokból álló vázon látványos bemutatót tartó tornászcsapat. Sajnos a teljes mutatványokból túl sokat nem látni, de azért az látszik, hogy mindenki kitett magáért. A táncos csapatok ügyesen mocorognak, az egyik bűvész asztalt reptet, utána lángoló rudakkal szúrja át a dobozba ültetett hölgyet, hogy aztán még 2 csajt előhúzzon belőle, Csuja Imrét meg ismét bevonják egy kártyatrükkbe. Mindenki hepi, Imre már menne is a bűvész előadására, táncosok megkapják a dícséretet, Esztert pedig az érdekli, vajon a tornászoknak kockás-e a hasuk. A srácok a pólók felhúzásával készségesen bizonyítják, hogy igen. Tessék, Eszter legeltetheti a szemét, később lesz ennek még úgyis böjtje. Szóval, mindenki továbbjutott, hála, köszönet, örömködés a színpadon. Balázs a backstage-ben a piros-fekete táncos lányokon legelteti a szemét, és reménykedik, hogy majd a következő találkozáskor többet fognak dumálni.

03_tusko_es_tukan.jpg

Az összeállítás után fura szerzetek érkeznek: az egyik fején egy összevissza festett, szárnyas fatuskó, a másik meg úgy néz ki, mint egy genetikailag sérült tukán. Csoki és Hipó művésznéven fut a formáció, a legnagyszerűbb dalukat fogják előadni, az év megaslágerét. A színpadon is újra bemutatkoznak, a dalt azoknak a hívőiknek küldik, akik e-szerint élik az életüket, azaz egy divatjelenségről lesz benne szó. Imre „eszelősen kíváncsi”, már nagyon várja a produkciót. „Mutatjuk is”. Nem haboznak, a „fatuskó” a bekészített netbook-on indítja a zenét, közben eldicsekednek azzal, hogy olyan kütyüjeik és hangszereik vannak, amiknek mások még a neveiket sem tudják. Arra törekednek, hogy ezekkel sokkoljanak, valami újdonságot mutassanak az embereknek. No, hát a dal alapvetően a divatba jött zokniszandálról szól, kb. olyan stílusban, ahogy annak idején Uhrin Benedek Mester csapatta a művészetet. Lassan de biztosan megkapják a négy darab piros X-et, ám ez nem tántorítja el őket a folytatástól, lelkesen dalolásznak tovább, előkerül egy herfli is. Dombi próbálkozik lekapcsolni őket, sikertelenül, Balázs vet véget mókázásnak azzal, hogy beszalad és lecsatlakoztatja őket kirántja a csatlakozókat. A tapsot és a kacarászást azért megkapják, mert az kijár a tréfamestereknek. Dombi kergeti ki őket.

04zanza2.jpg

Balázs narrációjában elmondja, hogy a zsűri korán örült Csoki és Hipo elzavarásának, mert érkeznek sorjában a további meghökkentő alakok. Kezdjük mindjárt egy valami bárány kinézetű műremeket rángató 65 éves félbolonddal. Az ominózus tárgyat Pupunak hívják, ő a barátnője, de hozott magával egy kis kecskét is. Utána következik egy 42 éves tévémaci imitátor, no meg a hasbeszélő duó. Hasbeszélők nem hasbeszélnek, a báránybarát megfingatja az összetákolt bárányát, a tévémaci imitátor szavaiból meg semmit sem érteni a fejére húzott karton tévémacitól. Imre háborog egy sort, hogy mégis ezek mit képzelnek, mert se ötletük, se agyuk. A zsűri kérdezi a közönséget, nekik melyik volt a kedvencük, de az egyszerre hangzó válaszokból nem sikerül kihámozniuk a nyertest.

05kacagok.jpg

Eközben egy anyuka csoport sétál be kedélyesen a színpadra. Ők „egy Hahota klub világméretű tagjai”. A mutatványukhoz önkénteseket kérnek a színpadra, olyanokat, akiknek nincs elegendő jókedve. Interjúban még elmondják, bárkit meg lehet nevettetni, aki készen áll rá. Sikerül összeverbuválni vagy 10 nézőt. Nos, a produkció pedig nem más, mint erőltetetten nekiállnak nevetgélni, amolyan monoton ha-házással, alkalmasint az egyik-másik önkéntesre mutatva kiröhögik azt. Imre nem hiszi el, amit lát, Eszter a többieket sarkallja, hogy nyomják már meg azt a piros gombot. Sikerül. A nevettetés nem nagyon jön össze. Márkó úgy véleményezi, hogy nagyjából így képzeli el a poklot. A hölgyek megköszönik, majd kisétálva viszik magukkal a feléjük szívből jövő érzéseket.

06energizalok.jpg

A műkacagókat váltják az „Univerzum lányai hastánc törzsi duó”, azaz két, túlcicomázott öreglány. Küldeni fogják az univerzum energiáit mindenkinek, az első dózist Balázs is Dombi kapja a backstage-ben.  Megköszönik és útjukra engedik a két góliátelemet („enerdzsájzer”-t). No, hát kérem szépen, dől az energia mindenhonnan, mert mutogatnak lelkesen mindenfelé, alkalmasint imádkoznak is hozzá, hastáncnak meg se híre, se hamva. Balázs jobban örülne, ha a telefonját töltenék meg, mert merülőfélben van. Megvolt az energiaáradat, folytatják hastánccal (vagy valami olyasmivel), jövés-menés, a derékon meg rezeg a háj, ahogy az kell, de csak addig, amíg a zsűri lestoppolja őket. Imre szerint ez „táncnak nehezen nevezhető, lötyögött az egész, mint rajtam a gatya, ha lefogyok 50 kilót”.

07iniddrag.jpg

Jön meg a törzsi duónál is szigorúbb látvány: Valami egészen extrém kinézetű pali fogja bemutatni a „inid drag” művészetet. Magyarországon ez a kategória még ismeretlen, és nem tévesztendő össze a transzvesztiták előadásaival. Reméli, hogy tetszeni fog a zsűrinek és a közönségnek is. Az előadása odarakós lesz. Tényleg az. Egészen elképesztő fizimiskával támadja be a színpadot, ott zenére elkezdi ledobálni a gönceit, ehhez pedig kúszós-mászós, revü-szerű mozgást társít. Nehéz felfogni a látványt, a zsűri sem tud mit kezdeni a dologgal, vágják a döbbent vagy ijesztő arcot. Egy spárgával végződik a show. „Szó bennakad hang megszakad” - írta egykoron Arany János, és tehetné ma is Eszterre pillantva, mert próbálna értékelni, csak nem megy neki a döbbenettől. Imre oldja fel a hangulatot: „Kicsi rigó, szerintem ez ma nem jött össze.” Egy alapos kiröhögés kíséretében távozik a versenyző. Helyette Stefánkovits Stefánia fog jógatáncot bemutatni. Márkó kérdésére elmondja, hogy öt éve fejlesztik már, most ért előadható fázisba a projekt. A táncot persze el lehet felejteni, a derék hölgy tárt karokkal, időnként kicsikét hullámozva, tekeregve járkál fel-alá a színpadon Andrea Bocelli lágy dallamaira. Aztán egy pörgés után belendül: totálisan átszellemült arccal tekereg és hadonászik, a nézőtérről hallható egyre erősebb röhögés kíséretében. Csuja nyomná már az X-et, de Patrícia leállítja, ilyet nem lát minden nap. A röhögés erősödik, a jógatáncos rendíthetetlenül csapatja, olyan pofákat vágva, mintha bebélyegezve rátört volna a nirvána. Mielőtt kirepülne a stúdióból, leállítják az örömtáncot. Patrícia értékel: Jó volt látni, ahogy ledobta a korlátait, felszabadultan bulizott egyet, úh. már ezért megérte. Márkó köszöni szépen, de a levezetést pedig kint végezze. Imre sóhajt fel: Mi jöhet még?

08fox.jpg

Dalnok nyugdíjas, mi más. Az élet megpróbáltatásai rávitték arra, hogy sokmindenhez értsen. Az éneklés is valahogy így jön, szereti művelni és kezdi megérteni a lényegét. Valami belülről ösztönözte, hogy ezt csinálni kell, mert érez benne rációt. A backstage-be érkezve Dombiéknak elárulja, azért érkezett, hogy szórakoztasson. A zsűriből Patrícia már nagyon le van hangolva az eddigi felhozataltól, úh. lesz dolga rendesen. Nem akármit fog előadni, hanem Ylvis-től a „The Fox” c. slágert. Huncut nóta, készülnie kellett rá. Zene indul, meg a halandzsa is: az emberünk a szöveg totális ismerete nélkül, tulajdonképpen fonetikusan próbálja énekelni a dalt, a klasszikus „bikicsunájozós” módon. Hangja nincs, a dallam hamis, és ugyan az eredeti szám vicces volt, ez nem az. Eléggé fájdalmas hallgatni. A halandzsa a refréneknél éri el a csúcsát, olyan éktelen óbégatással, nyivákolással, amire nincs szó, de mentség sem. Zsűri meg asszisztál hozzá azzal, hogy hagyja végigtolni a baromságot. Patrícia értékel először azzal, hogy a szórakoztatás sikerült, miközben Dombi és Balázs abban maradnak, hogy nekik kell ez a produkció és rá fognak repülni az arany gombra. Márkónak tetszett, csak annyit kér, hogy a versszakokat akár el is hagyhatja, rögtön a „nyummogással kezdheti”. Eszter az angolul még nem tudó kislányához hasonlítja, de azért bejött neki. Imre is istenien szórakozott. Köszöni szépen, és már indulna kifelé a színpadról, de a szavazásra visszahívják. Apránként megkapja a nemeket, aminek a végére időzítve Dombi berohan és rácsap az arany gombra. Nagy az öröm, taps, köszönés, hasraesés. Reklámszünet.

09zajkeltok.jpg

A színpadon mindenféle háztartási eszköz, hűtő, porszívó, fazék, vizes kanna és mindenféle kutyafüle. Gondolkodik a zsűri, vajon mi lesz ebből. Márkó szeretné ha ütősök lennének, azok lesznek. A porszívó kapcsán beszélgetnek egy sort, ki melyik házimunkát szereti. Eközben megérkeznek a versenyzők a színpadra, ők a Kongattak nevezetű formáció, ütősök valóban, csak most nem a megszokott eszközökkel fognak zenélni. A 2000-es évek elején alakultak, először kísérleti jelleggel, mostanra meg már eljutottak oda, hogy a performansz már a velencei-tavi nyár egyik meghatározó eseménye. Elkezdik.
Először csak a poharakon csilingelnek, lassan, apránként kapcsolódnak be az egyéb csörömpölő, csattogó zajok: fazék, hűtőajtó csapódása, oldalán fakanál ütődése, stb. Egy ponton azonban megáll a ritmus, roma kontrázás, ujjal való pattintgatás kezdődik, amit vizeskanna zaja, kanál csattogtatása kísér, a kontrázás helyett időnként rövid és váratlan szövegek is hallatszanak. Újabb váltás, a Star Wars-ból az Imperial March-t adják elő egy műanyag vödrön „kongázva” az alapot, a fő témát pedig a poharakon játszva. A záró szakasz előtt még szerephez jut az egyik zipzárja, majd egy vödrön, mosógépen, festékes dobozokon végzett közös dobolással fejezik be. Patrícia értékel először, tetszős, meg minden, de ha esetleg lomtalanítással is foglalkoznak, akkor lenne még pár cucc, amit használhatnak. Eszter: „nagyon-nagyon, csak ezt tudom mondani”. 4 igen, elcuccolás.

10hajkiraly.jpg

Éles váltással érkezik Rákospalotáról a helyi hajkirály. Az emberünk úgy néz ki, mint akit konstans ráz az áram, úgy áll a tollazat a fején. Simán mehetne kéményseprőnek, még csak cucálót sem kellene vinnie magával. A mutatványa azonban nem ez, hanem bemutatja a palotai párzási táncot, amiben nagyon nehéz mozgások vannak. Az a célja vele, hogy minden nő tekintetét bevonzza, különösen Eszterét. A backstage-ben Balázsék élcelődnek egyet a haján, aztán útjára engedik.
A színpadon is előadja, hogy ez aztán nem akármilyen freestyle, hanem párzási tánc lesz, érzéseket magyaráz el a mozdulataival, mintha próbálna udvarolni, jelen esetben konkrétan Eszternek. George Michael Careless Whisper-ére elindul a koreográfia, ami inkább közvetíti a röhögés érzését, semmint az udvarlást. A kígyómozgáshoz természetesen röhejes tekintet és alkalmasint idióta pofavágás tartozik, amit vonzónak szánna az előadó. Átmegy még pörgésbe, forgásba, brékelne, de megbotlik, természetesen megkapja a negyedik X-et is. Márkó nem lenne a palotai lányok helyében, Eszter meg ugyan bírja, ha udvarolnak neki, de nem így. Szavazás: 4 db nem.

11zanza3.jpg

Ha már szexisség, hát a folytatásban nem lesz hiány belőlük. Már a felvezetőben is rezegnek a szűk nadrágba bújtatott, vagy egyéb dísszel ékesített popók. Csíkos felsőben érkezik az első trió, szép hosszú combokkal, Dombi nem is bírja ki, hogy ne tegyen rájuk megjegyzést. Amint megérkeznek a színpadra, Márkó veszi át a szót, még csak meg sem mozdultak, már tetszik neki. Várják a műsort. A hölgyek szépen belekezdenek, ringnak a csípők, libben a haj, a palotai macsóval ellentétben van koncepció a mozgásban, a zsűri két férfitagja meg csorgatja a nyálát, mintha még nem láttak volna szexi táncot, a hölgytagok viszont rosszallóan tekintenek előre. Eszter értékel elsőre, ő a pontosságot és a feszességet hiányolja – ennek igazságtartalmáról nehéz lenne vitatkozni, lévén a képernyőn csak a töredékét láthattuk viszont, azt is nagyon klipesre vágva. Imre azért hetekig elnézegetné őket. Eszter, Patrícia: nem; Imre, Márkó: igen.
A távozásukkor Márkó csodálkozik Eszter véleményén, mert szerinte „tök feszes volt”. Sokáig nem feszegetik a témát, mert jönnek a többiek, hasonló műsorszámokkal: szóló hastáncos akkora keblekkel, hogy Dombi szóhoz sem jut, aztán rájön, hogy „hja, szemei is vannak”; egy négyes és egy újabb hármas csapat, az előzőekhez hasonlóan dögös megjelenéssel. A színpadra érkezvén a zsűri férfitagjai foglalkoznak velük. Imre inkább nem néz oda, főleg a hastáncos hölgy láttán. Márkó lazábban kezeli a dolgot, telefonszámot kérne, érdeklődik a hölgy foglaltságáról, mert „ezek fontos dolgok”. A forgatókönyv ugyanaz: Márkó, Imre legeltetik a szemeiket, Eszter, Patrícia vágják a pofákat egy-egy twerkelés, vagy a hastáncos rezgő kannái láttán. Eszter szerint egyáltalán nem volt szexi és szép, Imre évekig elnézte volna őket.

És most itt álljunk meg egy szóra: az, hogy nem volt feszes, azt a franc sem tudja, mert a képernyőn nem láthattuk a teljes produkciót. De hogy egy-egy jelmezzel eltakart csöcs, vagy szétnyíló láb láttán ki kell kiakadni, az már nincs annyira rendben. A csíkos hölgyek szerintem voltak annyira képernyő-kompatibilisek, mint a műsor első felében továbbjuttatott táncosok. Csak a pofákból, húzott szájakból ítélve a zsűri derék hölgytagjai mintha féltékenységből, irígységből tolták volna a nemeket vagy az X-eket egy-egy, az övékénél nagyobb mell, vagy formásabb popsi láttán. Bezzeg a tornász csapattól kérték a kockahasak megvillantását. De vegyük csak elő újra a Hot Men Dance pár héttel előbbi előadását! Ott ugye „figyelni kellett volna a koreográfiára az elején” (by Patrícia), oszt’ simán továbbszavazták őket. Seggrázó, kimondottan erotikus táncot lejtő jópasi mehet, twerkelő jócsajok nem. Azaz kaptunk a képünkbe egy ordas nagy álszentséget, kérem szépen.
És azért szólhatott volna nekik a felvételvezető, hogy férfiak is fogják nézni az élő adásokat, márpedig néhány, vidáman lengedező csöcs, pár dögös csaj kerek popsija biztosan hoztak volna plusz nézettséget. Anélkül, hogy kérésre huzigatnák fel a ruházatukat, mutatván mijük van. Ha meg adásról-adásra nem tudnak újat mutatni, hanem csak lengetni a lengethetőt, rázni a rázhatót, akkor előbb-utóbb úgyis mennek a levesbe. A nézőközönség már csak ilyen. Meg a nézettségi mutatók is. Ha mindkettő csökken, akkor az szelekciót fog generálni. Irígykedő/féltékeny zsűri nélkül.
Véleményblokk off.

12rudtancos.jpg

Újabb kelléket cipelnek a színpadra, egy jó nagy platform közepéből ezüst rúd magasodik. Igen, rúdtáncolni fog a következő versenyző, folytatandó a csajos produkciókat.
Szexi cuccban termetes hölgyemény érkezik a kislányával a backstage-be. Balázsék fennakadnak egy kicsit azon, hogy mégis hogy fér össze látványban a rózsaszínben virító cuki kislány a dögös anyuval.  Szerencsére ő nem lesz része a mutatványnak, ottmarad velük, amíg anyu tornázik egyet. Ki a színpadra, bemutatkozás, a rúdtánc előtt a Balettintézetben végzet, az ott tanult dolgok remekül használhatóak a rúdtáncban is. A szót előadás követi, a versenyző már röppen is fel a rúdra. A bemutatott gyakorlatok nekem személy szerint kifejezetten bejönnek. Látványos kitartások, hol fejjel lefelé, hol forogva, hol pedig erőt demonstrálva, és mindezt rezzenéstelen arccal, hiba nélkül. A végén a kislánya is beszalad hozzá az értékelésekre. Patrícia kezdi azzal, hogy nagyon ügyes, csodálatos, ilyen „fegyelmezett amazont” még nem látott. Márkó ráugrik a kifejezésre, látja ő is a fegyelmezettséget, az izommunkát, de az érzelmi élmény az valahogy elmaradt. Eszter szerint viszont ez a visszafogottság, fegyelmezettség, lágyság az igazi nőiességet sugározta. Patrícia veszi vissza tőle a szót azzal, hogy a produkció alatt ő egy büszkeséget viselt, nőként nézve őt is büszkeséggel töltötte el a látvány. Csuja a lehellet finomságot emeli ki, és azt, hogy erotikából is csak annyi volt benne, amennyi szükséges. Szavazás: Márkó a dramaturgia hiányával indokolva nemet mond, ami egy ökörség. Olyan, mintha egy tornász bajnokságon a talajgyakorlat bemutatása egy történetet mesélne. Ha egy sztorit koreográfiában akar látni, akkor ne a „talent” ítészi székébe üljön, hanem egy balett előadás nézői közé. A többiek szerencsére egy-egy igennel díjazzák, Csuja ráadásul olyan lelkesen és hangosan, hogy a kislány kicsit meg is ijed. Még rugóznak kicsit a produkción, ízelítő a hátralévő két – meglehetősen kontrasztos – számból, oszt’ kereskedelmi információk pár percben, azaz: Reklámszünet.

13menyusek.jpg

Két szétcsúszott alak nyilatkozik a váróban: ők a Kata Valami zenekar, 2007-ben alakultak. A nyilatkozó személy a sok punk és post-punk fogyasztása után meglátta Menyus [Menyhárt Tamás képzőművész] indexes interjúját, ekkor jött rá, hogy neki vele kell dolgoznia. Én meg láttam azóta Menyussal készült újabb interjút itt meg itt, amikben úgy tűnt, lejött a cuccról, amolyan konformista lett, asszonypajtással, gyerekkel. Ezek szerint annyira mégsem. A zavaros bemutatkozót sommázzuk inkább Menyus szavaival: „Az a lényeg, hogy itt vagyunk és olyat tolunk, hogy nem tudom. Nagyon remélem, hogy nagyon jót tolunk”. Sajnos azt nem tudni, hogy a felvétel előtt mit toltak (magukba). Előbb-utóbb csak kikeverednek a színpadra, Menyus kezeli a basszusgitárt, Csaba fog énekelni. Nos, a gitározás inkább a húrok találomra való megpendítéséből áll, az ének meg óbégatásból, valami ilyesmi szövegekkel: valakinek kéne csoki, meg kocsi, meg sültcsirke a hasára. Mondhatjuk, hogy meglehetősen alternatív kategóriába tartozik, talán az ilyen transzban elkövetett, kántáló sámánénekekhez tudnám hasonlítani, pláne a végét. Négy iksz után leállnak, kérdezvén, hogy akkor ők most ki vannak-e rúgva. Egyelőre nem. Márkó „polimetrika” és „poliritmika” szavakkal fűszerezett, mélyen szántó kritikájára a reakció: „Az a baj, hogy nem értem, amit beszélsz.” Eszter szerint borzalmas és lélekromboló, ebbe persze jól belekötnek, hogy Jancsi bohóc is az, és egyébként meg „Azt a …..! Te ki vagy? Ki vagy Te, hogy ezt mondod nekünk?”. A fenenagy sértődést azzal zárják, hogy levonulnak a színpadról, aztán a falakon kívül még hőbörögnek és anyáznak egy jó alaposat. Én meg nem értem, hogy a mainstream-től meglehetősen távol álló művész mégis mi a pennát képzelt, amikor a színpadra vitte a produkcióját. Na, mind1! Ő dolga, majd jól kiháborogja magát, oszt’ dagadhat bármije tavasszal. Vélhetőleg a mája fog leginkább a bevitt tudatmódosítóktól.

A következő fellépő páros szerencsére sokkal emészthetőbb műsorral készült. Cakó Dani és Hídvégi Áron homok- és festékanimációs produkcióval fogják szórakoztatni a nagyérdeműt. A backstage-ben elmondják Balázséknak, hogy volt honnan meríteni, hiszen Dániel édesapja a homokanimációival már bejárta a világot. Kis bíztatás, ki a reflektorfénybe. Bemutatkozó, ugyanúgy elregélik, hogy fatertól jött az ötlet, ők meg viszik tovább a hagyományt, megújítva színekkel, festékkel. Minden kellék bekészítve, a látványt a közönség egy jó nagy képernyőn keresztül fogja figyelni.

14homokozo.jpg

Alulról világítás, felette két üvegpolc, a felsőn készül a homokrajz, alulra kerülnek a színes hátterek. Az animáció témája New York, a barna homokban megjelennek a város ikonikus (terep)tárgyai, kezdve a Chrysler toronnyal, a háttérben NY látképével. A felhőkarcoló lassan átalakul Szabadság-szoborrá, mögötte a Brooklyn-híddal. Valamilyen színes utcakép váltja a hidat, a homokból és az alatta szóródó festék kettőséből egy békebeli  yellow cab rajzolódik ki. Eltakarítják a képet, szorgosan tüsténkedve új formát kerekítenek. Alulra satírozódik a Szabadság-szobor feje, amit felül egy nagy alma keretez homokból. (gy.k.: New York egyik beceneve a „Big Apple”). Ezzel a képpel zárul a produkció. Megérdemelt vastaps. Zsűri elragadtatva. Eszter értékel először azzal, hogy „ez az alkotás, bátrak vagytok”, no meg remélhetőleg az unokáik is tovább viszik a tradíciót. Patrícia köszöni, hogy újra gyerek lehetett, úgy elvarázsolta a látvány. Sokszor pedig nem is azt nézte, amit csináltak, hanem ahogy csinálták, az maga egy tánc volt. Márkó azt emeli ki, hogy miként lehetett a mához aktualizálni a már kissé „poros” homokanimációt: szellemességgel, humorral. Imre csak tátott szájjal ült és kapta az egyik csodát a másik után, köszöni szépen. Négy igen.

Jövő héten újra jelentkezünk.

Képek forrása: rtl.hu

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papas 2015.11.02. 10:51:58

a véleményblokk jogos.

szemi90 2015.11.02. 11:57:40

Nyilván megrendezett volt az egész balhé. A cél az volt, hogy észrevegyék az emberek (és a sajtó) hogy van egy ilyen műsor és foglalkozzanak is vele. Szerintem bejött nekik.
Ettől függetlenül egy igénytelenül szar műsort sikerült összehozniuk.

Void Bunkoid 2015.11.02. 12:15:42

Ehehehe...a menyus volt a legjobb, főleg az a legcukibb, ahogy kiborul a kritikán :)

bármilyen hülyén is hangzik, a legtöbb ilyen "punk" legnagyobb álma szerintem igazából közalkalmazottnak lenni, valami ülnök-írnok-szomorúfejű ügyintéző a kerületi kormányhivatalban.

A kormányhivatalnok élete áll ugyanis a legközelebb ahhoz, ahogyan ők elképzelik az életüket. Bármi is történik, spanyolviasz, passzátszél, azt te fingottad/szartad és senki nem vitázhat, konkurrencia nincs, így kritikát SEM kaphatsz, és nem szólhat be senki, mert ráb*szod az ablakot és kéred a következőt, ő meg mehet haza :)

gradilaci 2015.11.02. 12:21:10

Az egész műsor kritikán aluli...ennél nincs sokkal lejjebb. A sok önjelölt tehetség, a folyton grimaszoló, pofákat vágó nő a zsűriben..a legtöbbet "Csoki" éri az egészben. A punk faszkalapot meg a gitárjával kellett volna pofánverni...

spidigonzalez 2015.11.02. 13:15:22

Egyet értek GRADILACI-val: ha ezek a legjobb produkciók, amik átjöttek az előválogatáson, akkor szégyen az egész műsor. Értem én, hogy ez még a krémje a jelentkezőknek és a műsorkészítők ebből a merítésből tudtak válogatni, de gyakorlatilag szánalmasak a még tovább juttatott produkciók is. A 9 éves lányom megkérdezte, hogy mikor lesz olyan fellépő, akinek érdemes lesz szurkolnia ... mindent elmond :D

Bryna 2015.11.03. 14:55:18

A rakospalotai gyerek meg a Les Twins egyik vilagsikeru koreografiajat szerette volna eloadni sajatjakent. Nekem ez mar alapbol kiabrandito....de meg szarul is csinalta.

youtu.be/3GNG12g2bKw
süti beállítások módosítása