Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sharknado 3 - A végső harapás (Oh Hell No!) 2/2

2015. október 29. 13:00 - Gabba

Ilyen hiányos szerkóban mégsem flangálhatnak, ezért a kimentett málhazsákból felöltözködnek és Fin családjának keresésére indulnak. Tőlük függetlenül ugyanezt teszi April is, aki anyját hátrahagyva egyedül igyekszik megtalálni Claudiát. A keresőapp azt mutatja, hogy a lány mobilja a hullámvasútnál van, mi viszont tudjuk, hogy a kiscsaj a haverokkal már továbbment a barlangvasúthoz. April a hullámvasút kezelőjének mutogatja a lánya fényképet, de az persze nem emlékszik rá. Közben viszont elkezdenek hullani a cápák, egy méretes példány pont a sínpályára zuhan.

shark3_23.JPG

Az egyik látogató (Jerry Springer, az ismert tévés) megkéri Novát, fotózza le a Cápa film makettjével és beáll a dupla fogsor közé. A kép igazán jól sikerül, de sajnos Jerry ezt már nem láthatja, mert a makett helyére korábban már beesett egy valódi cápa, és most annak rendje-módja szerint beharapja a tévést, mint Pandacsöki Boborján a kakaós tekercset.

shark3_24.JPG

shark3_24_1.JPG

A víz és a cápák betörnek a barlangvasútba, a látogatók menekülnek kifelé, de egy cápa elkapja Jesst, Billy és Clau döbbenten nézi a vérengzést, majd rémülten továbbfut. Fin applikációja is behozza Clau telóját, persze ő nem a lépcsőn megy fel a hullámvasútra, hanem a traverzen mászik fel, közben lazán kikerül két rátámadó cápát. Odafent találkozik Aprillel és a kezelővel, aki végre rájön, hogy az ő zsebében van Clau mobilja. Eközben a sínekre esett cápa ide-oda hajtja magát a pályán, bár jegye tutira nincs. A kezelő ember észleli a veszélyt, és mindenkit leterel, ő maga viszont a sín mellett marad, így nem meglepő módon az önfeledten csúszkáló cápa harmadik próbálkozásra elkapja. Darwin-díj megszavazva a kollégának, a hullámvasutat meg átnevezhetjük hullánvasútnak.

shark3_25.JPG

A szerelvény váratlanul beindul és foglyul ejti Fint, aki egy darabig kapaszkodik, de végül az egyik kanyarban kirepül a kocsiból. Bezuhan valami sötét terembe, persze túléli, viszont vele együtt beesik egy cápa is, Fin gyorsan kibelezi a motoros fűrésszel. Felgyulladnak a fények és kiderül, hogy ez valami trükkfilmes bemutatóterem lehet, a közönség elismerő tapsban tör ki, Fin zavart mosollyal továbbfut.

shark3_26.JPG

Végül nem lesz szükség a kereső applikációra, mert a forgatókönyvíróknak hála, a kiccalád tagjai összetalálkoznak a baszomnagy park egyik pontján. Nova is csatlakozik hozzájuk, biztonságba kell jutnunk, értenek egyet nagy okosan. Fin javaslatára bemásznak a Universal Studio gömbjébe.

shark3_27.JPG

Az emberi veszteségek azonban tovább nőnek, ugyanis a közeli moziteremben a Shark Wedding c. film megy 3D-ben, a nézők között ott találjuk magát G.R.R. Martin mestert. A 3D-s film egy pillanat alatt igazi térhatásúvá alakul át, mert a vásznat átszakítja egy méretes cápa és egyenesen Martinra veti magát. Na bakker, most akkor ki fogja továbbírni a Trónok harcát?

shark3_28.JPG

A vihar leszakítja a hőseinket rejtő gömböt, ami gurulni kezd a parkon át. A menekülő embereket innentől tehát nemcsak a cápák, hanem a gömb is pusztítja, hajrá Universal! Végül egy erősebb széllöket hatására a gömb felrepül és kiköt valami oszlop tetején. Máskor át kell gondolni  a dolgokat, néz szét Fin a magasból. Azért csak sikerül lemászniuk valahogy, a vihar is továbbvonul, May viszont egy kicsit megütötte a kezét. Szerencsére a mentősök bekötik neki, a végtaghiányos sérültek meg csak várjanak a sorukra.

shark3_29.JPG

Nova egy hordozható kütyün bemutatja a néhai Lucas által készített előrejelzést: Ha a viharok egyesülnek, a NASA segítségére lesz szükség, mert ellenszerként egy 100 km magas lángoszlopot kell létrehozni, ami a Napnál is forróbb. (Ezt azért ízlelgessük egy darabig.) Fin kicsit vonakodik, de April biztatására végül felhívja az apját. Cape Canaveralbe kell menniük, szerencsére pont parkol itt két versenyautó, így a nagyit hátrahagyva beszállnak és elhajtanak. Egy női alkalmazott kétségbeesetten kiabál utánuk: Nem vihetik el a kocsikat, elvesztem az állásomat!, de egy rázuhanó cápa véglegesen megoldja a problémáját.

shark3_30.JPG

A hírekből megtudjuk, hogy három sharknado csapott le Charlestonra és megsemmisítette a várost. (Szemetek!, pedig ott én is jártam és nagyon tetszett.) Az elnök a teljes keleti parton szükségállapotot rendelt el.

shark3_31.JPG

shark3_31_1.JPG

Túl vagyunk a film kétharmadán és még nem találkoztunk Fin apjával, de most végre igen. Két haverjával egy útmenti kajáldában ücsörög a Baywatch sztárja és KITT barátja, Hasselhof Dávid! (Az az ősrégi vicc megvan, hogy Hasselhof bemegy egy szállodába, a recepciós ráköszön: Jó napot, kit keres? Mire Hasselhof szájához emeli az adóvevőt és beleszól: Halló KITT, mi a helyzet?) De itt most Gilbert Shepardnak hívják és nyugalmazott ezredes, akinek valami ok miatt feszült a viszonya a fiával. A belépő Fin láttán a két haver ezért le is koccol, Fin felvázolja a készülő veszélyt és segítséget kér.

shark3_32.JPG

Kisvártatva Nova is belép, a vén kecske szeme felcsillan, naná, majd megtudjuk, hogy aktív szolgálata alatt az ezredes benne volt az űrhajós programban, és az űrrepülők hajtóműve és hordozórakétái együtt képesek lennének elegendő hőt termelni. Sajnos azonban az űrsiklókat nyugdíjazták, akárcsak engem, és egyszer sem jutottam ki az űrbe, teszi hozzá Gilbert. Nováék szerint állítólag létezik még egy titkos űrrepülőgép, azzal megmenthetnéd az embereket, nyomul Fin, és hatásosan. Akkor beszélj a barátoddal, az elnökkel, hogy járjon közben, mondja az ezredes, ő maga meg a támaszpontot hívja: Az Independence-nek repülnie kell!

shark3_33.JPG

Megérkeznek Cape Canaveralbe, Brian Jones igazgató arról tájékoztat, hogy az Independence csak 80%-os üzemanyagkapacitásra van feltöltve. Nem baj, úgyis egyedül megyek, közli Shepard szenior, de Fin tiltakozik: Ketten megyünk, és már öltözik is befelé. A fater addig két szerelővel előkészíti a gépet az indulásra. Öt perc múlva itt a vihar, fel kell szállni, ekkor Nova keveredik elő és egy táskát ad át Finnek, majd a nyakába borul ezekkel a szavakkal: Pompás apa lesz belőled, csak ne halj meg!  (Ez mondjuk minden apaság előfeltétele szerintem.)

shark3_34.JPG

Nova visszamegy Aprilékhez, hihetetlen, hogy Fin is felszáll az űrsiklóval, mondja elismerő sóhajjal. Hoppá, erről viszont April nem is tudott, és máris elrohan férje után. Mindeközben Fin elszánt léptekkel lépeget a hangárban, közben szól a Bad Ass a Quinttől.

shark3_35.JPG

Beszáll a liftbe és felviteti magát a magasba, már éppen a fedélzetre lépne, amikor April utoléri és az erre legalkalmasabb pillanatban levágja a hisztit: Nem szóltál nekem, hogy felszállsz, hát micsoda dolog ez, stb, Fin igyekszik lenyugtatni a pi…, szóval igyekszik: Nem a hősködés miatt csinálom, hanem a családunk miatt, visszajövök, megígérem, et cetera, ecetet rá… Az irányítóközpont viszont már nagyon sürgeti a felszállást, mert ha lecsap a vihar, a cápafalon nem tudnak áttörni a siklóval. A lírázás csókban végződik, April szemfestéke kicsit elkenődik a könnyektől, de ez csak a kisebbik baj. A nagyobb, hogy a cápák elkezdenek zuhanni az égből, és az egyik lesodorja a szőkét a rámpáról!

shark3_36.JPG

Szerencsére Fin az utolsó pillanatban elkapja, sőt még arra is figyel, hogy a valódi kezét ragadja meg, ne a műt (vagy művet? hogy mondják ezt?). Ijedtemben majdnem feldöntöm a mazsolabort, és amíg Fin felhúzza Aprilt, én lehúzok egy újabb pohárral. Arra viszont már nincs idő, hogy April visszamenjen, mert azonnal fel kell szállni, így hát őt is beöltöztetik űrruhába. Közben Nova magáévá tesz egy szuperszonikus gépet, amivel több kört tesz az űrsikló körül, így tisztítva meg a légteret a zuhanó cápáktól!

shark3_37.JPG

A katonaság zárótűz alá veszi a cápákat, bevetve a teljes fegyverarzenált, a szerelempuska kivételével. De sajnos a katonák közül így is sokan meghalnak, köszönhetően a rengeteg megahalnak… A siklóban Gilbert kiadja a parancsot: Leengedni a sisakrostélyokat, a küldetés után majd eszünk rostélyosokat! Ne félj fiam, ez olyan, mint a biciklizés, mondja Finnek, mire ő: Ilyenen sose bicikliztem. Clau és Billy is fegyvert szerez és a tetőről lövöldöz, te hogy-hogy értesz hozzá?, kérdezi a srác, Shepard vagyok!, jön az öntudatos válasz, majd hozzáteszi: Azért nem ilyen első randira vágytam. Egy idő után Billy kifogy a golyóiból (szójáték, igen), be kell mennünk a tetőről, értenek egyet, persze egy csókra még van idő.

shark3_38.JPG

Billy udvariasan előreengedi Claut, de ő már nem tud bejutni a lépcsőházba, mert elkapja egy cápa, ez itt, ni. Kellett neked annyit udvariaskodni, öcsém.

shark3_38_1.JPG

Beindul a visszaszámlálás, az űrsiklót kilövik, a megfelelő magasságban kioldják a rakétát és az irányítóközpont felrobbantja. Majd következik a külső üzemanyagtartály leoldása, ezt is felrobbantják, viszont odalent a vihar nem ült el, na most akkor mi lesz? Az ezredesnek szerencsére van B terve és bevallja, hogy nem is az űrhajózásban, hanem az USA csillagháborús programjában dolgozott aktív éveiben. Itt kering a közelben az egyik SDI műhold, csak aktiválni kell és jóság van. Gilbert a NASA központon keresztül kapcsolatba lép régi kutatótársával, René Joubert őrnaggyal.

shark3_39.JPG

A tévéből közben megtudjuk, hogy az egész keleti partot elárasztották a sharknadók, a lakosság fele óvóhelyeken van. De mi a helyünkön maradunk, jó volt veletek dolgozni, mondja Matt Lauer három másik társának a tévéstúdióban. Ez nagyon megható utolsó mondat volt, de könnyezni nincs idő, mert a tető beszakad és pont négy cápa esik be, így legalább mindegyik tévésre jut egy.

shark3_40.JPG

Gond van odafönt is, mert René hiába tudja a régi indítókódot, a műhold már túl régóta kering fenn és nem válaszol (megbízható harci eszköz, ebből is látszik). Újra kell indítani és manuálisan kell vele célozni, mint pisilés közben – a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Gilbertnek ki kell másznia a siklóból. Búcsúzásul egy makettszárnyat ad át Finnek, add oda majd a kicsinek, mondja April könnyes pillantásától kísérve, szerencsére szőkénk szemfestéke ezúttal tartós.

shark3_41.JPG

Az öreg Shepard magára csatolja a rakétatartályt és átlebeg a műholdhoz. Felnyitja a fedőlemezt és  átköti a vezetékeket, sikerrel. A lézer bekapcsol, ezredesünk meg szépen végigperzseli vele a keleti partot Új-Fundlandtól Floridáig. Ez ám a csodafegyver, mert szűnik a vihar megfele, a lakosság előbújik az óvóhelyekről, nagy az öröm a NASA-nál is. Ám ekkor kínzó kérdés tör rá az egyik fejesre: az üzemanyagtartály nélkül hogy jönnek vissza? Hát, leginkább sehogy, ezt ők is tudják, feleli a kollégája megnyugtatólag.

shark3_42.JPG

Tudják, igen, de most nem érnek rá ezzel foglalkozni, mert a lézeres beavatkozásnak nem várt mellékhatása jelentkezik: cápák tűnnek fel az űrben, és intéznek támadást az űrsikló ellen! Fin elindul bezárni a keszonajtót és útközben kezébe akad Nova ajándék táskája, amiben mi van? Na mi? Lézeres láncfűrész, Luke Skywalker baszhatod a fényszablyádat! A fűrészre máris szükség van, mert pár cápa behatol a siklóba, Fin nekilát derekasan a derekuknál félbevagdosni őket. Hogy tudnak életben maradni az űrben?, kérdezi April, Fin kérdéssel felel: Hogy tudnak életben maradni egy tornádóban? (Nem kell válaszolni...)

shark3_43.JPG

De már megint sok a duma, mert egyszer csak egy óriás cápa betöri a tetőt és különösebb fakszni nélkül bekapja Aprilt. Ó, hogy kapnád be!, ordítja Fin és a cápa után veti magát. Boba Fett meghajtásba kapcsol, és pont az utolsó pillanatban sikerül elhagynia az űrrepülőt, mielőtt az egy nekicsapódó cápától darabokra szakad. Fin száguld az űrben és szembetalálja magát egy megacápával, előttem ismeretlen okból eldobja a lézerfűrészt és beveti magát a fenevad szájába.

shark3_44.JPG

Odabent April után kiabál (Pinokkió és Jónás próféta, mint előképek megvannak?), de semmi válasz. A légkörbe érve a cápa lángrakap, a belsejében is melegszik a helyzet, szerencsére a cápa jó bőrben van és nem ég el egy pillanat alatt, csak a külső része pörkölődik meg. Fegyver híján Fin ököllel üt nyílást a sült hal oldalába, amin kidugja az ejtőernyőt és így lefékeződve landol a beachen.

shark3_45.JPG

Véresen kimászik, ahogy már megszoktuk tőle, körülötte sorra puffannak a lezuhanó cápák. Ám a puffogásba egyszer csak berregő hang vegyül, a szomszéd halból jön a zaj és igen: a nyílásban egy kisméretű körfűrész jelenik meg, de utána nem April kerül elő, hanem egy újszülött baba! Fin elveszi a kicsit, majd segít Aprilnek is előmászni az alkalmi szülőotthonból. A három véres családtag boldogan néz egymásra, April szemfestéke továbbra is remekül tartja magát. Nem úgy, mint a mazsolabor, aminek maradékát egy hajtásra magamba döntöm a nem várt fejlemény hatására.

shark3_46.JPG

A baba fiú, a szülők véres csókban forrnak össze, akár csak a korábbi részek végén. Jobbról előrohan Nova, balról Claudia, és csatlakoznak hozzájuk. Na és hogy hívják a keresztfiamat?, kérdezi mosolyogva Nova. Gilbertnek, az apám után, válaszolja Fin, majd egy emberként felnéznek a Holdra, és Fin tiszteleg.

shark3_47.JPG

Gilbert a hátrakétával ugyanis közben sikeresen landolt a Holdon, az amcsi zászló mellett. Szélesen vigyorog, hiszen teljesült élete vágya: kijutott az űrbe és mellesleg komoly hőstettet is végrehajtott. És ő is tiszteleg a Föld felé, hát ez nagyon szép jelenet, de nem merek könnyezni, mert az én szemfestékem nem túl jó minőségű.

shark3_48.JPG

Fin keresgélni kezdi a zsebében a makettszárnyat, de nem találja, szerencsére April megpillantja a közelben a homokban. Odamegy, hogy felvegye, ám ekkor az űrsikló egy méretes darabja zuhan le a magasból. Neee!, kiáltják Finék, April döbbenten felnéz – és itt a vége, legalábbis egyelőre.

shark3_49.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teszt123456789 2015.10.29. 13:12:22

Ne az egész legyen má kint a főoldalon...

tinipuma 2015.10.30. 09:50:04

Szinte kedvem támadt megnézni :D
A cápakapszulás ejtőernyőzésre nem voltam felkészülve (és pia sincs a közelben)

Gabba 2015.10.30. 10:08:06

@tinipuma: az hagyján, de hogy cápában szülni is lehet, azt csak most tudtam meg, pedig van néhány gyerekem :)

Ernoke 2015.10.30. 11:29:12

"ellenszerként egy 100 km magas lángoszlopot kell létrehozni, ami a Napnál is forróbb"
ennek a forgatókönyvét 4 éves gyerekek írják szerintem.:D

tinipuma 2015.10.30. 12:31:57

@Gabba: annál a résznél én már vegetatív állapotban voltam :)

julie0812 2015.10.31. 15:39:05

Frenetikus volt, koszonjuk :) Most aztan izgulhatunk, vajon tuleli-e April :D

Is 2015.10.31. 16:21:06

Komolyan mondom, nem találok szavakat. Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Ez... ez... felfoghatatlan. Gabba, van még ép agysejted ez után? Vagy ami maradt, azt vitte a mazsolabor?
Komolyan, remélem, hogy ezt már véresen komolyan gondolták az alkotók, mert viccnek erős volna.
Ja, és Gabba, gondolom a HV-ben a rímek akkor jöttek, amikor már teljesen elszakadt a cérna, ugye? :) Tetszettek. ;)

Gabba 2015.10.31. 18:05:07

@Is: @julie0812: köszi, igyekeztem

agysejtjeim kezdenek visszaállni, muszáj is, mert most komolyabb munkák várnak :)

Gabba 2016.04.27. 20:00:33

@Pácsó Ármándó: oh hell no, thanks! :)
júliusban jön a 4. rész, arra gyúrok
süti beállítások módosítása