Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sharknado 3 - A végső harapás (Oh Hell No!) 2/1

2015. október 29. 12:30 - Gabba

Ne dőljünk be a magyar címnek, ami legalább akkora átverés, mint anno a Péntek 13 filmek esetében, ahol a negyedik rész a Final Chapter címet kapta, oszt’ utána még készült vagy hat. Jelen esetben az alkotók már be is jelentették a Sharknado 4 tervét, úgyhogy lészen itt még sírás és fogaknak csikorgatása. Mivel a barack- és a körtepálinka az első két rész írása alatt elfogyott, a hogyvoltíró ezúttal egy üveg görög mazsolabort készített ki a csapások könnyebb elviselése érdekében. Kezdjük hát, vagy ahogy anno Nagy Feró rikoltotta a Beatrice koncertek indításakor: támadás, egy-kettő-három!

shark3_00.JPG

James Bond-os intróval nyitunk, Fin vonul be oldalról egy kitátott cápaállkapocsba és felberregteti cége reklámját, a motoros láncfűrészt. Vicces, itt kéne abbahagyni a filmet és akkor csak jót mondhatnék róla, de sajnos még hátravan 81 perc. Washingtonra váltunk, Uszony Pásztor barátunk a Lincoln emlékmű környékén rohangál, először azt hiszem, hogy úszni akar egyet a tükörmedencében, de nem: titkosszolgálati fekete SUV fékez előtte, Devoreaux ügynök sürgeti, pattanjon be gyorsan, az elnök már várja. Fin beszáll és Aprilt tárcsázza: lerobbant a kocsija, de most már minden oké, a szikretszörvisz viszi az elnökhöz. Vihar lesz, érzem, mondja Fin az ügynöknek, de az inkább az utat figyeli. Valami tüntetők közé keverednek, a kocsi nem tud továbbmenni, ezért Fin a tetőablakon át kimászik. Semper paratus, veti oda az elképedt ügynöknek az előző két részben többször hallott jelszót és rohanni kezd. Az emlékmű lépcsőjénél táblával hadonászó csávó szólít fel mindenkit bűnbánatra, mivel közelednek az utolsó idők. Én benne voltam a fenevad hasában, kiabálja, ekkor esik le nekem, hogy tényleg, faszikám már a második részben is ugyanezt kiabálta, amíg be nem kapták. Most olcsóbban megússza, mert Fin a nagy rohanásban csak fellöki.

shark3_01.JPG

Cél a Fehér Ház, a kapunál posztoló őrök azonban nem akarják beengedni, mert nem ismerik fel, ez meg hogy lehet, ezek nem néznek tévét? Sőt pisztolyt szegeznek rá, behatolás kizárva, bezárva!, kiabálják. Szerencsére feltűnik a kabinetfőnök Gary Hays, minden rendben, engedjék be Mr. Shepardot és szolgálat után nézzék meg a Sharknado első két részét!, mondja az őröknek, majd bekíséri Fint, hogy átöltözhessen.

shark3_02.JPG

Amúgy Fin megérzésében lehet valami, mert a meteorológia intézet jelentése szerint trópusi vihar közeleg Washington felé, és megfigyelő helikopter kering a hortobágyi kilenclyukú híd felett.

shark3_03.JPG

Eközben April anyukája, May Wexler kíséretében ultrahangos vizsgálatra megy az orlandoi kórházba, mert a múltkori lánykérés után a fiatalok nem tétlenkedtek: April babát vár, bizony. Hogy örömünk tovább fokozódjon, a leendő nagymamában Bo Derekre ismerünk, a Bombanő c. film főszereplőjére, azt az opuszt annak idején moziban nem egyszer néztem meg, és ezzel biztos így volt hímnemű kortársaim jelentős része is. (Bo ugyan mára már csak nyomokban tartalmaz bombanőt, de azért köszönjük meg neki a kamaszkori nedves álmokat.) Remélem, a férjed nem eteti meg magát megint valami cápával, mondja a vicces May a kórház ajtaján belépve. (Ezek szerint Bo nem kapta meg előre a forgatókönyvet?)

shark3_04.JPG

A Fehér Ház fogadótermében gyülekeznek az elegáns népek, Fin is átöltözött szmokingba, nagyon fess benne, csak ne fessen benne, mert összekeni. Marcus Robbins elnök úr lép a pódiumra, mit mondjak, nem az a Joshia Bartlet típus, ilyen simlis fejű országvezetőt ritkán látni, én nem vennék tőle használt alkotmányt, az biztos. Az elnök rövid beszédet mond és hőstetteiért saját kezűleg akasztja Fin nyakába a Szabadság Érmet, a civil állampolgároknak adható legmagasabb kitüntetést. (A szinkron szerint: a legmagasabb civil állampolgároknak adható kitüntetést, ami enyhén szólva nem ugyanaz. Nyelvtannáci mód off.) Taps, vakuk villannak, Martin sógor is gratulál, úgy látszik, ő is valami fehér házi bennfentes. A biztonsági főnök elkapja Fint egy szelfire: Mondja, hogy sharknado!, kéri, és együtt vigyorognak a mobilteló kamerájába.

shark3_05_1.JPG

A New York-i polgármester is tiszteletét teszi és átadja a hálás lakosság ajándékát, na mit? Egy aranyozott láncfűrészt, a frissen megalakult Arany Láncfűrész Rend ajándékát, bakker! (Már bontom is fel a mazsolabort.) És ez nem ám csak dísz, mert amint Fin bekapcsolja, pöccre indul, yeah.

shark3_06.JPG

A vendégek közül Jackie Collins, az ismert lektűrszerző lép Finhez, nem meglepő módon könyvet akar róla írni, át is adja a névjegyét. (Sajnos erre a könyvre már nem fog sor kerülni, mert az írónő pár hónappal a filmpremier után elhunyt.) Valami random szakértő a Meteorológia Intézettől kapott képeket ad át Finnek, hősünk kivonul a teraszra átnézni őket. Közeledik a vihar, ettől semmi jó nem várható, mondja Fin a hozzálépő elnöknek, szerencsére a First Lady Oklahomában van, tudjuk meg, bár senki nem kérdezte.

shark3_06_1.JPG

Még be sem fejezik a rövid beszélgetést, amikor a cápatornádó lecsap, első áldozata a titkosügynök Devoreaux, szolgálatteljesítés közben érte a halál, írják majd a másnapi újságok. Kitör a pánik, az utcákon emberek rohannak sikoltozva, a vihar rövid úton összedönti az Abraham Lincoln Emlékművet, sőt egy random cápa egyenesen az elnöki szobor ölébe esik, ahonnan nem is akar továbbmenni, nyilván jól érzi ott magát, mint az üdvözült hívő Ábrahám kebelén.

shark3_07.JPG

A Fehér Ház tetejét átszakítják a zuhanó cápák, Fin felkapja az aranyfűrészt és indul vele hentelni, de több cápa, mint kolbász, ahogy az ismert mondás tartja, Fin egyedül nem tudja hatékonyan felvenni a küzdelmet. A magas rangú emberek sorra megevődnek, a szelfiző biztonsági főnöktől kezdve a New York-i polgármesteren át a kabinetfőnökig. Martin sógor magával vonszolja Sonia Buck alelnök asszonyt valami biztonságos helyre. Igen ám, de a lépcsőn már tömegelnek a cápák, a lejutásra csak egy megoldás marad: hagyományőrzés ide, szentségtörés oda, Martin leakasztja Lincoln és Washington portréját a falról, és a két festményt szörfdeszkának használva lecsúsznak a lépcsőn a cápák között! Zsírkirály!

shark3_08.JPG

A testőrség kíséretében a bunkerbe igyekszik az elnök és Fin. Ez a bunker a világ legjobban védett területe, mondja a testőrfőnök Finnek, miközben az übertitkos kóddal (ABC 123456) kinyitja ajtót. A bunkerből erre előtámad jópár cápa, ők nyilván nem ismerték a propagandaszöveget, és már harapnak is, végezve a három kísérővel. A negyedik fenevaddal természetesen Fin számol le, a falról lekapott díszkard segítségével. Ennél nagyobb tűzerőre lesz szükségünk, elnök úr, közli Fin.

shark3_09.JPG

Megtámadták a házamat, ez már személyes ügy!, jelenti ki az elnök és a fegyvertárból shotgunt ragad magához, Fin is szépen kidekorálja magát tűzfegyverekkel. A Fehér Ház folyosóján összeszokott párosként tüzelnek a támadó cápákra, sőt gyakorlott baseballosként Robbins saját elnöki kezével hagyint kézigránátot az egyik hal szájába, ami szétrobban, naná. Fin először két stukkerrel tüzel, majd miután kifogy, előreveti magát és térden csúszva, a vállára fűzött két géppisztollyal irtja a támadókat. Amerikáért, bébi!, kiabál az elnök a háttérből. Közben vágóképen látjuk, amint a forgószél összedönti a Capitoliumot és kettétöri a Washington emlékoszlopot.

shark3_10.JPG

Minden muníció elfogy egyszer, utolsó fegyverként Fin egy letört szoborfejet használ fel, amit belenyom egy rátámadó cápa pofájába. Most már muszáj menekülniük, és a csukott ablakon át kiugranak a kertbe, természetesen a legutolsó pillanatban, pont mielőtt a letört Washington oszlopot a vihar beleállítaná a tetőbe. Micsoda mázlijuk van, így a film nem ér véget a 12. percben (sajnos). A kertben találkoznak Martinnal és az alelnökkel, de pont egy zuhanó cápa alatt állnak meg. Együttes erővel felemelik a kidőlt országzászlót, mint az Iwo Dzsima-i győzelem után készült képen, és a cápa szerencsésen felnyársalja magát a rúdra. Isten óvja Amerikát, köszöntsük fel a Marikát!, mondja Fin. Beindul a punkos főcímzene és az ezúttal rajzfilm animációban készült nyitó stáblista.

shark3_11.JPG

Váltunk Floridára, nagy az élet a Universal Studio orlandoi vidámparkjában, Finék lánya, Claudia itt tölti a 18. szülinapját, innen is gratulálunk. Mindenki dicséri a lány új frizuráját, milyen más lettél így, stb, még jó, hiszen az első részben másik csaj játszotta a szerepet. Clau hamar lepattintja anyut és a nagyit és indul a hullámvasúthoz, mert ott találkozik a barinőjével, Jess-szel. Becsörög Fin, Washingtonból nem szállhatnak fel repülők, ezért bérelt kocsival indult el, a babával minden rendben, várunk, búcsúzik April.

shark3_12.JPG

Közben a tévében a Today Show megy, Matt Lauer és Savannah Guthrie jelentkezik Washingtonból, ahol a vihar rengeteg épületet megsemmisített. Kapcsolnak Orlandóba is, de ott minden baba, szép az idő, semmi jele viharnak

shark3_12_1.JPG

A vidámparkban a népek jól szórakoznak, többen fotózkodnak a fehér cápa makettjével, fejüket a szájába dugva. (Az eredeti Cápa filmet a Universal gyártotta.)

shark3_13.JPG

Clau és Jess beszáll a hullámvasútba, de előtte még a táskákat és mobilokat be kell tenni a szekrénybe. Jess végül meggondolja magát, ő mégis csak kihagyná a menetet, amit megértek, az ilyen átfordulós szarokat én se bírom. Így aztán Clau mellé egy ismeretlen srác kerül, Billy, együtt diszkrét sikoltozással lenyomnak egy kört. A menet után a csajok kiveszik a táskákat a szekrényből és vihogva elhúznak, persze Clau ottfelejti a mobilját, amit a hullámvasút kezelője talál meg és megőrzésre elteszi a zsebébe. Na vajon lesz-e ebből probléma, gyerekek?, teszem fel az obligát kérdést, mint Edebede bácsi.

shark3_13_1.JPG

Fin a kocsiban hallgatja a híreket: Nem a cápákat hibáztatom, hanem Fin Shepardot, mert ahová ő megy, oda megy a pusztítás, mondja éppen valami ésszel bőven megáldott riporter, a családja is mindig megússza, pedig milyen sok ember meghalt, kontráz a társa. Innen is gratulálok az arisztotelészi logikájukhoz. Szemből nagy porfelhő érkezik és rohanó emberek, Fin megáll és így végignézheti, amint egy cápa deréktól lefelé sikeres amputálást hajt végre az egyik járókelőn. Az okos Fin kiszáll, de a szél egyből felkapja, szerencsére még időben megragadja a kocsiajtót és visszamászik az utastérbe. Magára csukja az ajtót, aminek üvegét pár pillanattal később betöri egy cápa. Ugye milyen jó, ha ilyen esetre van nálunk egy láncfűrész?

shark3_14.JPG

Fémlemezekkel megerősített furgon érkezik, amiből ketten szállnak ki, az egyiken halálfejes maszk, így lát neki karddal hentelni a cápákat, a másik ember valami átalakított szuperágyúval lő egyet, amitől a vihar eláll. A halálfejes odamegy Finhez és leveszi a maszkot: néddamán, ez Nova, a mellben erős amazon, a megfelelő helyeken kivágott bőrszerkóban! Bemutatja haverját, Lucast, ők ketten a viharokat követik, hogy amit lehet, megtanuljanak róluk, sőt valami követő applikációval Finről is tudják, mikor merre jár. Most éppen Orlandóba megyek, mert April mindenórás, közli Fin, Nova arca az első részhez hasonló módon elborul, szóval még együtt vagytok és új gyereketek lesz, foglalja össze a frissen szerzett infókat.

shark3_14_1.JPG

Finnek megmutatják belülről a furgont, a falon időjárásjelentések, képek, számítások, Nova szerint arra akarnak rájönni, mi okozza a cápaviharokat és miért térnek vissza. Fin tájékoztatja őket, hogy a washingtoni vihar külső beavatkozás nélkül csak úgy felszívódott az égbe, viszont nagy az esély, hogy alacsony légnyomású terület fölé érve újraalakul. Együtt nézik a legfrissebb térképet: az egész keleti part fölött alacsony nyomású zóna alakult ki! A vihar szeme dél felé tart, ezért Fint azt kéri, vigyék el Orlandoba, így mindenki jól jár.

shark3_15.JPG

Amíg Claudia a barinővel szórakozik, April és May beülnek sütizni, közben a születendő gyerek nevéről beszélgetnek. Anyuka a Britneyt szeretné, a nagyi viszont a June-t javasolja. April kiakad, micsoda hülyeség ez már, April, May, June, brrr, akkor egész évben énekelhetnék a Boney M-től a Calendar Songot. Na és ha fiú, akkor meg lehetne Charles, Finnek nagyon tetszik ez a név, mondja April. Persze a nagyinak erre is van kapásból ellenérve, valahol ugyanis azt olvasta, hogy a sorozatgyilkosok negyedét Charlesnak hívják. (Ezt nevezem szupernagyinak, tele van ötlettel.) A békés ejtőzést váratlan incidens zavarja meg: a közeli óriáscsúszdára ráesik egy cápa, majd vidáman lesiklik és csobban a medencében. Pánik, sikoltozás, stb, az úszómester mindenkit kimenekít, de egy kislány bent marad a vízben. A csávó beugrik érte és kiadja az aggódó apukának, ám ezzel saját halálos ítéletét írta alá: a cápa rárabol és végez vele. April csak azért nem ugrott be a vízbe menteni, mert anyja erőteljesen visszafogta, pedig szőkénk már be is indította a műkeze csuklójába rejtett körfűrészt, ami igazán nagyon csecse darab.

shark3_17.JPG

April hívja Fint és beszámol a cápáról, keressétek meg Claudiát és menjetek máshová, utasítja Fin, én is úton vagyok Orlandóba Novával. April a novás hírnek nem kimondottan örül, de nem kezd pattogni, inkább gyorsan Clau keresésére indul. Akik közben összeismerkedtek Billy haverjával is és éppen a barlangvasútnál állnak sorba.

shark3_18.JPG

Finék előtt új akadály: leszakadt a híd, kerülőt kell tenniük, de Fin ellenzi, mert azzal túl sok időt veszítenek. Nem messze van ide a Charleston Katonai Légibázis, ott majd szereznek repülőt, ő ismeri a parancsnokot, Gottlieb tábornokot. Odahajtanak a kapuhoz, az őr azonban nem akarja beengedni őket. Z Nation rajongók örömmel ismerhetik fel a kapuőrben Roberta Warren őrmestert (itt is úgy hívják), aki a sorozatban igencsak keménytökű csajt játszik, ha szabad ezzel az anatómiai képzavarral élnem. Fint ugyan ő sem ismeri fel, de azért hajlandó telefonálni, a tábornok persze engedélyezi a behajtást, bár a közelgő cápavihar miatt már elkezdték küríteni a bázist. Gyűlölöm a cápákat, mondja Warren, Nova egyetért vele. Pedig lehetne rosszabb is, mondjuk zombik, szól be kedélyesen Lucas, erre Warren már csak int, hogy hajtsanak tovább. Ez a crossover legalább vicces volt.

shark3_19.JPG

A tábornokkal átnézik a vihartérképeket, Lucas szerint ha ezek a sharknadok összeolvadnak, pusztító sharrican lesz belőlük. Gottlieb csak egy idősecske szuperszonikus gépet tud adni, én tudom vezetni, jelenti ki Nova. Elbúcsúznak Lucastól és beszállnak a gépbe, közben a vihar és a cápák megérkeznek és lecsapnak a bázisra. Egészen elképesztő jelenetsor következik: egy cápa a furgonnak csapódik és leharapja Lucas jobb lábát. A csávó fél lábon ugrálva előrebotorkál, nyitja az ajtót, de ekkor egy másik cápa leharapja a bal karját! Felküzdi magát a tetőre és kúszik előre a detonátor felé, ám ekkor leharapják a bal lábát!! Folyik a könnyem, de nem a sírástól, hanem a röhögéstől, mert eszembe jut a Fekete Lovag a Gyalog galoppból, az se adta fel a küzdelmet az utolsó pillanatig. Lucas a maradék kezével felhajtja a ketyere fedelét, alatta nagy piros gomb, de megnyomni már nem tudja, mert a tudjukkik a jobb kezét is leharapják!!! Az orra és az álla viszont még megvan, és az utóbbival végül sikerül megnyomnia a gombot. A furgon felrobban és ennek hatására a vihar elül. A jelenet hatása alatt egy hajtásra félig ürítem a mazsolaboros üveget.

shark3_20.JPG

Nova és Fin persze szemtanúja az esetnek, a mellben erős amazon kellőképp ki is akad, mindet kiirtom az utolsó darabig!, őrjöng. Fin igyekszik lenyugtatni, kis ideig líráznak, de aztán felszállnak, irány délre. Daytona felett repülnek, odalent éppen Nascar verseny folyik százezres nézősereg előtt, persze vihar is érkezik, ahogy kell. A cápák elkezdenek zuhanni a pályára, fékezés, csikorgás, karambol.

shark3_21.JPG

Brad Keselowski autóversenyző is kiszáll a kocsijából, hogy jobban lássa a pont feléje zuhanó ragadozót. Oh hell no!, idézi a film címét, és ezek az utolsó szavai, mert fej nélkül hanyatlik vissza a kocsiba. Finék berepülnek a viharba, leoldják a gép külső tartályát és felrobbantják, az akció sikeres, a vihar kezd elülni. Egy cápa viszont nekicsapódik a gépüknek, így hőseinknek kényszerleszállást kell végrehajtaniuk.

shark3_21_1.JPG

Szerencsére pont az orlandoi Universal Parkban érnek vizet, és a gépet hátrahagyva minimálöltözetben emelkednek a felszínre, arghh! Nova alig takaró bőrszerkóban, hátára szíjazott fűrészes élű karddal, Fin félmeztelenül, az elmaradhatatlan láncfűrészt szorongatva. Íme elölről:

shark3_22.JPG

és hátulról:

shark3_22_1.JPG

Még mondja valaki, hogy ez film nem elégít ki minden igényt!

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2015.10.29. 20:44:00

Hétvégén ránézek erről a remekműről készült hogyvoltra. Biztos vagyok benne, hogy kielégítő lesz, már csak az utolsó képet tekintve is :-)

nyauuuuu 2015.10.29. 23:50:35

Szarfosmoslék? A hogyvolt egyszerűen zseniális, nem szánnék egyetlen pillanatot sem az életemből arra, hogy belenézzek a filmbe, de a te előadásodban szívesen olvasom :). Imádom a stílusodat.

Gabba 2015.10.30. 09:03:54

@nyauuuuu: azért ha van egy üveg mazsolaborod meg szabad másfél órád, megnézheted :)

nyauuuuu 2015.10.30. 09:09:01

Nem szeretem a bort (se). Inkább végigolvastam minden rész hogyvoltját, és igen jókat vigyorogtam :-) .
süti beállítások módosítása