Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Once Upon a Time in Wonderland 1x03 - Forget Me Not

2015. október 29. 15:00 - nyauuuuu

Az Elvarázsolt Erdőben indulunk évekkel ezelőtt, Robin Hood csapata Tuck baráttal és Little John-nal éppen trükkös rablást hajt végre. Egyikük úgy tesz, mintha eltört volna a lába, és miközben az egyik hajtó ájulással küzdve vizet visz neki, a másik pedig számszeríjat szegez rájuk, a fáról egy vidám fiú fejjel lefelé leereszkedik, és nagy csendesen ellopja a hintó tetejéről a gazdag úr táskáit. Megy is később az örömködés a tábortűznél, és nocsak, ott van a bandában a Kőr Bubi is. Igaz, itt még Will Scarlett-nek hívják, és sokkal vidámabb a mai napság szokásosnál. Robin üdvözli a bandában, miután Will megjelenik a két elemelt táskával, ami tele van nemesfém holmival. Főcím.

01.jpg

A jelenben Alice egy plakátról olvasgatja Will igen terjedelmes bűnlajstromát, a lopáson meg rabláson nem is akad ki, a nyilvános meztelenkedésen viszont annál inkább. A bubit a Hernyó keresteti annyira, fejjel vagy fej nélkül, ezért úgy gondolja, hogy jobb Alice-nak, ha szétválnak, mert az ő jelenléte veszélyes. A lány szerint viszont épp egy tolvajra van szüksége ahhoz, hogy elkapja azt a tolvajt, aki a palackot volt szíves ellopni. És ki is derül, hogy igaza van, mert ahogy beszélgetnek, Willnek jut eszébe, hogy létezik egy Nefelejcs-hurok nevű eszköz, amivel meg tudják látni, ki járt előttük a gödörnél. A baj csak az, hogy a hurok megszerzéséhez a Hernyóhoz kell elmenni.

Cyrus arra ébred a kalickájában, hogy a két ügyeletes főgonosz bőségesen lakomázik mellette, persze a rácsokon kívül. Hogy a dzsinn étvágyát még jobban elvegyék, Jafar eldicsekszik azzal, hogy elfogta Alice hajtogatott-madárkás válaszát, ami ugye, arról szól, hogy el fog jönni a dzsinnért, hiába kérte az, hogy menjen a csudába. A nagyvezír mindenáron azt akarja, hogy Alice kívánjon, mert meg akarja szerezni Cyrus varázserejét, amihez kell a lány három kívánsága. Hogy erre mielőbb rávegyék, a királynő egy randa nagy könyvet szed elő, és kéjes arccal lapozgatni kezd benne.

02.jpg

Will könnyedén előadja, hogy csak beugrik a Hernyóhoz a hurokért, nem lesz gond. Alice kicsit értetlenkedik, de a Hernyó olyan, mint Zörgőfürge, szereti az alkukat, és a bubinak van egy ajánlata, amit szerinte nem fog visszautasítani. Úgyhogy ketten együtt szépen besétálnak a Hernyó lebujába, ahol rosszabbnál rosszabb arcú népségek italoznak. Willre gyakorlatilag egy pillanat alatt rátámad a fél bagázs, Alice igyekezne megvédeni, de szerencsére a Hernyó kiszúrja az érkezőt, és maga elé szólítja (és talán csak nekem, de erős Star Wars-os utánérzésem van, talán kitaláljátok, kire emlékeztet engem a hernyó). Mivel a bubi sok pénzzel tartozik a randaságnak, először megpróbálja a hurokkal szerzendő jövendő pénz ígéretével alkura bírni, de a hernyó nem áll kötélnek, sőt, Alice-t szeretné fizetség gyanánt. A lány azonban kiszúrja, hogy a Hernyónak valójában nincs ilyen varázsszere, úgyhogy máris új alku kínálkozik: a Hernyó megmondja, hol van hurok, Will megszerzi, nekiadja a kukacnak, és le van tudva az összes adóssága. A lilaság rááll az alkura, és szépen sorra veszi, hogy ő aztán nem veszíthet. A hurok a Grendelnél van (akitől Will láthatólag teljesen összecsurizza magát), szóval Will vagy meghal, és az a hernyónak jó, vagy nem hal meg, megszerzi a hurkot és nekiadja, és az megint jó, vagy nem hal meg, megszerzi a hurkot és nem adja neki - az pedig megintcsak jó neki, mert legalább bosszút állhat a bubin. És hogy tudjuk, nem viccel, megmutatja, hogy szokott bosszút állni. A lába  hasa előtt egy búra alatt levágott, de teljesen élő férfifej van, ami leginkább csak ordítani tud a borzalomtól. Nos, szép kilátások, de mivel kell a hurok, főhőseink ráállnak az alkura.

03.jpg

Will kis gyorstalpalót tart Alice-nak, miért kell annyira félni a Grendeltől: nem sokan élték túl a vele való találkozást, de aki igen, az is csúnya dolgokat mesélt. És gyorsan egy kis filozófiai vitába is bocsátkoznak: a hurok hatalmat jelent, ezért kell a Grendelnek és a hernyónak is - ők pedig arra készülnek, hogy az egyik leggonoszabb rovart Csodaországban megajándékozzanak ilyen nagy hatalommal. Alice-nak ez nem tetszik, Will viszont reméli, hogy találnak majd megoldást a problémára. Felveti a lánynak, hogy ha örökre boldog lehetne Cyrussal, de ennek az lenne az ára, hogy valaki másnak szenvednie kellene, vajon abba a lány belemenne-e. Válasz nincs, de Alice erősen elgondolkodik.
Az Elvarázsolt Erdőben Robin vérszerződéssel fogadja a csapatba Willt, és rögtön kis fejtágítót is tart neki. Ők valójában nem tolvajok, mert a tolvaj csak magának lop, amitől elveszíti önmagát, de aki a közösségért lop, az nem tolvaj. Will arra próbálja meg rávenni újdonat csapatkapitányát, hogy a következő célpontjuk Demóna kastélya legyen. Robin ódzkodik, mert a mágiával sosem szabad újat húzni, de a bubi esküdözik, hogy van egy terve, csakis az aranyat hoznák ki a kastélyból, semmi mást, és abból két falu is megélne egy évig is. Robin nagy nehezen rááll, ad nyolc embert a terv kivitelezésére. Kicsit később Will hazatér egy házba, ahol egy - nekünk csak háttal fekvő, de láthatóan szőke - nőnek újságolja, hogy bevették a csapatba, elhitték neki, hogy jót akar, és most már minden készen áll arra, hogy leléphessenek innen. A bubi igencsak szerelmetesnek látszik, ahogy ehhez a nőhöz beszél.

04.jpg

A Királynő nagy élvezettel lapozgatja a vastag könyvet - ez egy szörnygyűjtemény, és a két főgonosz azt keresi, mivel tudnák rávenni Alice-t arra, hogy kívánjon végre. A szőkeség sorolja a borzalmasabbnál borzalmasabb rémségeket (igen, megemlítődik a Sarlakk is, ami ezer évig emészt - no, vajon hol hallottam ezt már egyszer?), aztán kilyukad egy Bromboló nevűnél, akivel Alice-nek már gyerekként meg kellett küzdeni. Jafar közben végig a dzsinnt figyeli, és mikor a Bromboló szóba kerül, azonnal lecsap rá, az lesz az. Szerinte a dzsinn elárulta magát, látszik rajta az aggodalom. Én nem azt látok, de valószínűleg csak túl sok Hazudj, ha tudsz-ot láttam már.

05.jpg

Alice és Will odaérnek a Grendel házához, a lány simán csak berongyolna, hogy megküzdjön vele, de a bubinak most is van egy terve: ő eltereli a szörny figyelmét, a lány belopózik közben, ellopja a hurkot, aztán elfutnak, és a palackos lyuknál találkoznak. A terv jó, csak éppen a kivitelezés előtt mindketten beleesnek egy szép nagy csapdába a házhoz vivő úton. Legközelebb a Grendel házában térnek magukhoz, szívélyesnek nem mondható házigazdájuk összekötözte őket, és épp egy szép nagy konyhakést élez. Will meglát egy emberi csontváz-maradványt, és úgy gondolja, itt lenne az ideje az első kívánságnak, de Alice szerint kell legyen más megoldás, most mutassa meg a tolvaj, hogy mire képes.

06.jpg

A vidám fiúk Will vezetésével Demóna kastélyában járnak, Robin a lelkére köti mindenkinek, hogy ne nyúljanak semmihez, csak az aranyért jöttek, keressék meg és menjenek. A bubi közli, hogy a falburkolatban van elrejtve az arany, azt keressék. Szétszélednek, de persze Will közelében sem jár a falburkolatnak, egy folyosón nézelődik, majd egy szekrényből kivesz egy tükröt, és elégedetten mosolyog.
Alice és Will a jelenben a kezeiket próbálják kiszabadítani a gúzsból. Közben hallják, hogy a szörnyeteg beszélget valakivel. A bubi leselkedni kezd, aztán leesik az álla: a Grendel nem magában beszél, hanem - mint a moziban - a Nefelejcs-hurokban egy férfi és egy nő párbeszédét nézegeti, apus hazaért a vadászatból, anyus finom vacsorával várja, láthatólag szeretik egymást. Alice nem érti, hogy mit csinálhatott a szörnyeteg ezzel a családdal (mert a hurok tulajdonságaiból adódóan nyilván ők voltak utoljára ebben a házban a szörny előtt), de Will arca felragyog, szerinte mindent el fognak érni, amit csak akartak.

07.jpg

A királynő és Jafar egy sötét barlangban sétálnak, a nő szerint a Bromboló kivételes teremtmény, ha valamit egyszer kiszagol, nem nyugszik, míg el nem pusztítja. A nagyvezír a maga lánctalpas módján udvarolgatni próbál a piros ruhásnak, de az hűvös eleganciával hárítja a közeledést (na ja, a múlt részben még ki volt osztva, meg mindenféle buta libának elmondva, majd biztos elhiszi, hogy Jafar nagyra tartja). Közben odaérnek a Brombolóhoz, amiről még csak azt tudjuk, hogy egy ronda, vaddisznószerű valami, és az elfogott papírmadarat használva szagmintaként, Jafar megparancsolja neki, hogy keresse meg Alice-t.
Alice még mindig a kezét próbálná kiszabadítani, és rá akarja beszélni a bubit, hogy hagyják a fenébe a hurkot, meneküljenek el. Will azonban nem hallgat rá, beszélgetést kezdeményez a Grendellel, a hölgyről, aki a hurokban látható. Elmondja, hogy az igaz szerelmünk elvesztése megváltoztat minket, azaz a pasi a hurokban valójában a szörnyeteg, csak meghalt a kedvese, ezért vált szörnnyé. Will tovább beszél hozzá, hogy nem megoldás, ha a hurkot bámulja, attól nem múlik a fájdalom, meg kell próbálni továbblépni, felejteni, csak ez a megoldás. Ő csak tudja, mert ő is ebben a cipőben jár. A szörny viszont közli, hogy kuss legyen, ő nem akar továbblépni, és tovább táplálja a tüzet a kondér alatt.

08.jpg

Robin és bandája a tűz mellett ül, előttük egy nagy láda arany, és jókat viccelődnek az elvégzett munka után. Az oldott hangulat gyorsan megfagy, mikor Demóna hangja hallatszik: tartsák csak meg az aranyat, de cserébe a másik kincs, amit elvittek, csak szenvedést fog nekik okozni. Robin bepipul, azon üvöltözik, ki szegte meg a parancsát, ki hozott el más kincset is?!
Alice végre sikeresen kiszabadítja a kezét, a kívánságok segítségével - bár elég kreatívan használta őket, nem kívánt, hanem a rubinok éleivel elreszelgette a rostokat. Közben azért igyekezne megtudni, hogy a lány, akit a Bubi feledni akar, vajon Anasztázia-e, de Will finoman elküldi a manóba. De azért a kezét kioldozhatja a lány, persze. Már éppen szaladnának elfelé (a bubi még a hurkot is vinné, de Alice az életüket mentené inkább), mikor hátulról jő a favágásból visszaérkező szörny, és finoman egy baltát vág az ajtóba. Azért nagy nehezen kinyitják a reteszt, még mielőtt a Grendel odaérne - ám az ajtó előtt a Bromboló áll. Ajtó bevág, retesz visszahúz - és ott állnak két tűz között, vajon melyik a kevésbé halálos. Szerencsére Alice-nek eszébe jut egy terv, úgyhogy mikor a Bromboló betöri az ajtót, és simán falhoz keni a Grendelt, ők már a huroknál járnak. A vaddisznó vadul szagolgat, felugrik az asztalra, ami felett a Nefelejcs-hurok függ, és bele is néz a hurokba, amin keresztül azt látja, hogy Will és Alice az asztal mögött guggolnak. Erre beledugja a fejét a hurokba, hogy minél hamarabb az asztal mögé jusson - mire a jóval távolabb, a kötél végét fogó páros szépen megrántja a kötelet, és szegény malacka erőst fulladozni kezd. Mivel az már látszik, hogy csak a kötéllel nem fogják tudni megállítani a rettentő erős fenevadat, Will elrohan. Közben a Grendel bejön, és próbálna megküzdeni a Brombolóval, de megint kap egy nagyot, földre kerül, Alice hiába próbálja a kötéllel féken tartani a gyesznyót. Mielőtt a négylábú szörny kivégezhetné a kétlábút, Will érkezik egy karddal, beledöfi a Brombolóba, mire az pernyévé esik szét, és eltűnik.

09.jpg

A két főgonosz még mindig a barlangban áll, mikor borzalmas üvöltést hallunk. A királynő kaján mosollyal közli, hogy a nőstény Bromboló éppen most döglött meg, mert egy életre választ párt, és nyilván kinyiffant a hím - vagyis Alice kívánt már egyet. De Jafar tudja, hogy nem kívánt, vagyis hiába olvasta le a dzsinn arcáról olyan ügyesen, hogy ez lesz az, mégsem ezt a szörnyet kellett volna választani. A nagyvezír mérgesen a földre csap a pálcájával, az azt követő enyhe földrengés Cyrus kalickáját is meghintáztatja - aki boldogan nevetgél, hogy ilyen jól kicsellózott a párossal.
Azt már Alice előadásából tudjuk meg, hogy Cyrus megtanította neki az együtt töltött időben, mi a Bromboló gyenge pontja, hogy meg tudja védeni magát tőle. Közben a Grendel felocsúdik, megköszöni nekik, hogy megmentették, és leveszi őket ezért az étlapról. Viszont közben elrontották a hurkot, az már nem a szép hölgyet mutatja, hanem a Bromboló tombolását. Miközben ezt konstatálja, elmeséli, hogy a szép nő a felesége, akit már régen elveszített, és majdnem belehalt a fájdalomba. Meghallotta, hogy a Szív Királynőnek vagy egy Nefelejcs-hurokja (hurka?), így ment és ellopta tőle. Aznap este újra látta a feleségét, de a királynő büntiből szörnnyé változtatta. Will vigasztalgatja, hogy nem ő követett el bűnt a lopással, hisz csak a szerelmét akarta látni, hanem a királynő a szörnnyé változtatással. A Grendel, mivel számára már értéktelen, nekik adja a hurkot, elengedi őket, és kívánja, hogy találják meg, amit keresnek.

10.jpg

Will éppen ellógni igyekszik Robin táborából egy ködös hajnalon, de Robin utánalép, és felelősségre vonja. Kibarchobázza, hogy a bubi egy nő miatt haragította magára a mágiát. Úgy dönt, hogy a lehető legrosszabbat teszi vele: hagyja, hogy menjen a saját útján. Tudja, hogy utol fogja érni a végzete, amiért lopott Demónától. És még utoljára ki is osztja: Will bebizonyította, hogy az egész bandából ő az egyetlen tolvaj, mert ő magának lopott, szemben a többiekkel.
A Grendel üldögél a házában, mikor a két főgonosz érkezik. A királynő - milyen cinikus! - megdicséri, hogy milyen jól néz ki. Mivel meg akarják tudni, hogy mi történt, beetetik a Grendelt azzal, hogy ha segít nekik, újra együtt lehet a feleségével. Szegény szerelmes beveszi, és elárulja, hogy Alice nem egyedül volt, hanem egy férfival, akit Bubinak szólított. A nagyvezír megköszöni a segítséget, majd megöli a szörnyet. Végül is, nem hazudott.

11.jpg

Alice és a bubi a lyuk felé menet beszélgetnek, a lány próbálná megtudni, mi is történt Anasztáziával, hisz a bubi annyira együtt tudott érezni a szörnyeteggel, de a kártyalap továbbra is kibújik az egyenes válasz alól. Inkább nézzék meg, ki lopta el a palackot. A hurkot a lyuk fölé tartják, és kis várakozás után már látják is, ahogy a fehér nyuszi bújik kifelé az üregből, kezében a kiásott palackkal, sőt azt is, hogy átadja azt a Szív Királynőnek. Alice teljesen ledöbben, hogy a barátja hogy tudta elárulni őt. A bubi flegmán válaszol, hogy meglepődne a lány, hogy egyesek mire nem képesek, közben égő szemmel bámulja a hurokban a királynőt.
A Hernyó már türelmetlenkedik, hogy nincs sok ideje a bubinak, mikor szétnyílik a tömeg, és a bubi - helyett Jafar érkezik. Azt szeretné, ha a hernyó mindent elmondana neki, amit a bubiról tud.
Alice még mindig azon agonizál, hogy tudta őt a nyuszi elárulni, így a királynő mindenről tud, amit csak tettek és beszéltek a bubival. De most menjenek, adják át a hurkot a hernyónak, hogy Will végre megszabaduljon az üldözéstől. A fiú azonban gondolkodott, és úgy döntött, nem adhatják oda a kötelet a gonosz kukacnak, aki csak embereket bántana vele. Ha visszaadná neki, akkor maga miatt lopott volna, és csak egy tolvaj lenne, ha viszont nem teszi, akkor Alice miatt lopott, és akkor olyan valaki, akiben maradt még egy kis emberség. Ezzel gyufát lobbant, és elégeti a hurkot. Nagyszerű tett, csak így már semmi sem menti meg attól, hogy asztaldísz legyen a hernyónál.

12.jpg

Utolsó jelenetként azt látjuk, hogy Will a múltban veszettül vágtázik a korábban már látott kunyhó felé, és Anasztáziát szólongatja. A szőkeség ki is lép a házból, és döbbenten látjuk, hogy a bubi szívszerelme nem más, mint az ezúttal romantikus Barbie-parasztlánynak öltöző Szív Királynő. Anasztázia nagyon aggódott már Willért, és rettentően örül, hogy visszajött, ráadásul a tükröt is hozta. A cucc azért kellett ezer veszély árán is, mert ha földre dobják, átjáróvá válik. A szerelmes fiú bárhová követi kedvesét, így csak most kérdezi meg, hová is fognak menni. Anasztázia felhomályosítja, hogy a célállomás Csodaország, ami tele van mágiával, és ők bármik lehetnek, amik csak akarnak. Egymás kezét fogva lépnek át a Csodaországba vezető kapun.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása