Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x09 - One Last Thing

2015. október 26. 11:00 - AaannnaaA

Carrie kórházban tér magához a lövés után, a doki aki mellette van közli, hogy mázlija volt, a golyó simán átment a karján, nem ért csontot sem ideget. A nő halkan felesel: lófaszt mázli, jó volt a lövész. Na igen. Az orvos nem tudja megmondani meddig kell itt maradnia, hősnőnk viszont gyanítja, hogy addig, míg a CIA-nál eldöntik mi a további sorsa. Mindenesetre a baba megmaradt, lehet örülni.

Hősünk ezalatt cudar elvonási tüneteket él át, néhány férfi (ápoló?) fogja le, hogy legalább nyugton legyen. Agonizálását egy másik helyiségben monitoron át Saul és Adal figyeli, eszerint ámérikában vagyunk. Utóbbi aggódik, hogy Lockhart hét nap múlva a felettesük lesz, addig azonban Brody nem lesz használható. Mégis mire, kérdem én? Egyik ápolója jelent a főnöknek: a beteg cefet állapotban, dehidratált, hepatitises, stb., mire Saul balkézről visszavágja: eszébe se jusson kórházat említeni. Az elvonási tünetei csak ezután jönnek és százszor ilyen rosszak lesznek. De nem kaphat leszokást segítő szereket, mert ahová megy ott szó sem lehet róla, hogy bármit is szedjen. Szóval szíveskedjenek leszoktatni és közben életben tartani mielőbb. Így ház folytatódik az agonizálása – legalább egy ápoló folyamatosan vele van, de ha őrjöngeni kezd többen is jönnek a segítségére.

1_1.jpg

1_2.jpg

A kórházba nem várt látogató érkezik szőkénkhez Lockhart szenátor személyében. Maradjunk annyiban, ha utálkozó pillantással ölni lehetne belépése után holtan esne össze. El akarja nyerni Carrie támogatását, nemsokára úgyis ő lesz a góré, Saul viszont megy a süllyesztőbe, de addig is míg oda kerül nagyon szeretné tudni min ügyködik. Baszki, egy hét múlva ő lesz a főnök, nem bírja ki addig?

A nő visszadobja a labdát, erről Sault kell megkérdezni. És miért volt Caracasban? Carrie szeme elkerekedik – erről nem tudott – ennek ellenére nem mond semmit. Nekem meg kezd nagyon olyan érzésem lenni (már az előző rész végén is volt), hogy ha más nem is, de pár kiváltságos CIA-s végig tudta hol van Brody, plusz a vérdíj úgy szólt, hogy élve vagy halva, gyanítom nem véletlenül tartották őrzői mégis életben. De haladjunk.

2.jpg

A két öreg tovább figyeli Nicholas szenvedéseit, közben Saul elmondja Adalnak, hogy Carrie üzent a kórházból, miszerint a szenátor meglátogatta és megemlítette Caracast. Lockhart ugyan nem tudhatja az okát, hogy miért volt ő ott, a nő viszont annál inkább, ezért felügyelet alatt továbbra is a kórhiban kell tartani, biztos távolban Brodytól. Az aggasztó azonban az, hogy mindössze ketten tudtak arról, hogy Caracasba ment, szóval rés lehet a rendszerben, irodáik és lakásaik poloska utáni átnézése indokolt. Dar morcosan a telefonja után nyúl.

Brodyt egyik megfigyelője ölben (!) viszi a folyosón, társa kérdi, hogy mégis miért? Összeszarta magát, ezért belapátolják a zuhany alá. A beteg félig eszméletén van, motyogva kérdi mégis kik veszik körül? Katonák, ugye? Naná, hogy nem kap választ.

3.jpg

Kezelője jelenti feletteseinek, hogy a páciens még három napig ilyen kutyául lesz, utána kell egy hét míg a drog kiürül a szervezetéből, azaz tíz napig használhatatlan lesz. Az nem jó, veti közbe Adal, nekik mindössze hat napjuk van gatyába rázni és feljavítani, ami édeskevés. Van azonban egy gyorsabb mód helyrehozni őt. Az Ibogain nevű anyagra gondol, ami egy afrikai növényben található, felgyorsítja a leszokási folyamatot. Itt a „doki” közbeveti, hogy a szernek rettentő mellékhatásai vannak, ezért az usában betiltották.

A Berenson házat Max és Virgil kutatja át poloskát keresve, az asztali számítógép egerében megtalálják amit múltkor Alan Bernard rejtett el. Max kiszereli az egérből a kütyüt majd rákötik a gépüket, hogy belőjék a helyet ahova az adást sugározta.

4_1.jpg

4_2.jpg

Úgy nézem Brodynak beadták az Ibogaint, mert cefet látomások gyötrik. Először saját kezűleg megölt társát, Tom Walkert haluzza, majd beleüvölti a szobájában lévő biztonsági kamerába, hogy mégis milyen szert adtak be neki? Felkap egy faszéket, szétveri, kezébe veszi az egyik lábát és annak szárával kezdi a bal alkarját püfölni, míg a vére vastagon nem spriccel – elég durva öngyilkossági kísérlet, b+! Saul ül a monitor előtt, ezért ő rohan be lefogni mielőtt végez magával, mire Brody azt képzeli, hogy Abu Nazir fogja le ő pedig még mindig a fogoly a terrorista kezei között. Kicsivel később már a sebét kötözik, miközben alszik (gondolom kiütötték valamivel).

Virgilék időközben visszakövették a helyet, ahova a poloska a jelet küldte, és megállapították, hogy a házat egy Tel-Avivi cég bérelte, szóval Alan vszg. a Moszadnak dolgozik. Mindenesetre csinálnak róla egy csomó képet amint kilép az utcára.

5.jpg

Késő este van mire hősünk magához tér, Saul ül az ágya szélén. Mikor tényként közli, hogy „életben van” Nicholas visszakérdez: miért nem hagytak ott meghalni? Az nem volt a pakliban. Brody erre elrebegi, hogy nem ő volt a langley-i robbantó, amit Saul már amúgy is tud, de emlékezteti, hogy bűnei ezen túlmenően is számosak. Tőle viszont kaphat egy esélyt törleszteni ebből valamennyit. A férfi elhaló hangon csak annyit rebeg, hogy hagyják végre békén, és inkább öljék meg most. Saul visszakérdez: meg akar halni? Legyen.

Ezután a férfiak, akik eddig ápolták csónakba lapátolják, kiviszik nyílt vízre és egyszerűen belehajítják. Várják, hogy majd úgyis felbukkan, de ezt benézték, hősünk tényleg meg akar halni. Végül ketten utána ugranak és kikotorják a vízből – innen rohadt nehéz lesz úgy átformálni, hogy néhány napon küldetésre akarjon menni, csak mondom. Viszont a vízi kalandnak van egy pozitív hozadéka számomra, mert ahogy elnézem kísérői arcát, ismerőst fedezek fel: helló, Hanson!

6_1.jpg

6_2.jpg

A srácok jelentést tesznek a góréknak: Brody nyekkenés nélkül süllyedt el, enni sem hajlandó, azt javasolják bármit is terveztek vele azt halasszák el pár hónappal, mert most használhatatlan. Saul kézenfekvőbb megoldást tud – elmegy hősnőnkért. Baszki, azért ez félelmetes hányszor facsarja ki ezt a két szerencsétlent szemrebbenés nélkül!

A nő azzal indít, hogy főnöke hazudott neki, és nem is akarja tisztázni Nicholast, mire az visszavág: ha elkezdenénk a „ki hazudott kinek” játékot te is nyakig benne lennél, lásd 14 órányi állítólagos eszméletvesztésed a robbantás után, pont míg a gyanúsított meglépett. Carrie-nek ehhez nincs több hozzáfűzni valója. Saul témát vált, és felhozza amiért jött: azt tervezi, visszaküldi Brodyt Iránba, mint a langley-i robbantót (ezáltal ott nemzeti hőst) menedéket kérni. Így közel kerül a belső körökhöz és kiiktathatja Danesh Akhbarit, aki a Forradalmi Gárda vezetője, egyben Javadi főnöke, amúgy meg az országaik közötti béke egyik legnagyobb kerékkötője. Ezzel Javadi a három leghatalmasabb iráni ember egyike lesz, közben nekik dolgozik, plusz hozzásegíthet a két ország közötti párbeszéd kialakulásához. Saul azt akarja tehát, hogy Carrie segítsen rávenni Brodyt minderre, és nem, nem öngyilkos küldetés, mert lesz egységük a helyszínen kimenekíteni.

7.jpg

Nem sokkal később szőkénk meg is jelenik egykori kedvese betegágyánál, a férfi egy ideig meredten nézi, majd némán hátat fordít neki. Hát, ez nem valami lendületes kezdés. Carrie könnyek között rebegi el, hogy ma tudta meg, hogy itt van, és azonnal jött hozzá, de semmilyen feleletet nem kap. Kibaktat feletteséhez, és kérdi, mikorra kell a beteget gatyába rázni? 27-éig, mert akkor nevezik ki Lockhartot. És mi történt vele Caracasban? Saul röviden vázolja amit mi már végignéztünk a korábbi részekben. Az ügynöknő elhatározásra jut – kér egy autót főnökétől. Belapátolják Nicholast meg pár tagot azok közül akik eddig is gondoskodtak róla, aztán útra kelnek. Motelhez érkeznek, megállnak a parkolóban és várnak. Pár perc múlva az egyik szobából kilép a takarítónő, aki nem más, mint Dana. Brody vonyítani kezd a lánya után, kiugrana a kocsiból, alig bírják lefogni, de nem engedik hozzá.

Virgil jelenti amit megtudott a Sauléknál talált poloskáról. A Bernardról készült képet a férj azonnal felismeri, és elmondja, hogy a tag a felesége szeretője volt, talán még mindig az, de Mira vszg nem tudja kivel áll szemben. Az ügynökök viszont rájöttek hogyan kerültek az általa megszerzett adatok Lockharhoz– lőttek ugyanis egy képet amin Bernard és a szenátor ül egy kávézóban. Szóval az a farok képes volt egy Moszad ügynököt megbízni Saul lehallgatásával azért, hogy megtudja milyen CIA művelet van éppen folyamatban? Nem kispályás!

8_1.jpg

8_2.jpg

Szenátorunk irodájába nem várt vendég érkezik: Saul ront be dúvadként és hozza a terhelő fotókat, melyekkel bizonyítja amire nemrég rájöttek. A faszi először mindent tagad, de végül kénytelen beismerni, hogy így történt. A CIA góréja belengeti, hogy elég lenne felhívnia pár újságírót és kész is az országos botrány amivel Lockhart végleg lehúzhatja a karrierjét a wc-n – ám semmi ilyesmit nem fog tenni. Akkor mégis mit akar? Időt! Szíveskedjék jövő hónapra időzíteni a hatalomátvételt, ez az össz kérése. A férfi meglepődik, hiszen sokkal többet is követelhetne, de Saulnak esze ágában sincs lejáratnia sem a feleségét sem az ügynökséget. Ebben maradnak.

9.jpg

A beteg agonizálásának ideje véget ért, immár türelmetlenül járkál fel-alá a szobájában. Carrie érkezik, akit rögtön letámad millió kérdéssel a lányáról, amikre meg is kapja a feleletet kozmetikázott formában (az öngyi kísérlet nem kerül szóba). Látni szeretné Danát, ám arról szó sem lehet, előbb együtt kell működnie. Fut pár kört mérgében, aztán beleegyezik, hogy meghallgassa a nőt.

Azzal kezdi a rábeszélést, hogy szerinte a férfinek ideje megpróbálnia jóvátenni a bűneit, mert ugyan nem ő robbantott a CIA épületénél, ám amikor a mellényben bejutott az alelnökkel közös bunkerba, akkor többen meghaltak miatta, hogy ezt véghez vihesse. Plusz ott van Caracasban az imám és a felesége akiket szintén miatta végeztek ki. Szóval ideje megtennie amit kérnek, ha más nem, hát Dana kedvéért. Erőnléte ugyan a béka segge alatt, de ezen lehet segíteni.

10.jpg

A lelki fröccs hatott, hősünk csatlakozik a srácokhoz, akik eddig is vigyáztak rá – úgy nézem a tagok tényleg katonák, nyolcan vannak, edzenek épp ezerrel, ezért ő is beszáll. Elindulnak kocogni, ám hősünk pár lépés után felborul. A góré rámordul, hogy keljen fel, és mikor feltápászkodik kiadja az ukázt: akkor mennek tovább, ha azt mondja képes rá. Brody annyit felel, hogy „most!”, mire szó nélkül továbbügetnek. Carrie távolról, autójából figyeli őket némileg aggodalmas fejjel.

Ugrunk egy nagyot előre az időben, pontosabban 16 napot, és láthatjuk, hogy Nicholas erőnléte visszatért, már jól bírja a srácokkal a futást, és újra elkezdte az egyéb kiképzéseket is: lőgyakorlat, rádióhasználat. Egyik este társasjátékot játszik azzal a taggal, aki orvosa (is) volt az elmúlt időszakban, közben beszélgetnek. A férfi elmeséli, hogy nemrég született meg a kisfia, Nicholas pedig meglepődik: ez eddig szóba sem került. Hát igen, van aki nem szeret a magánéletéről beszélni. A trécselésnek azonban itt vége, öt perc múlva eligazítás.

11_1.jpg

11_2.jpg

A fejtágítás már a konkrét küldetésről szól, arról, hogyan adja fel magát a határon, stb. Nicholas közbeveti, hogy oké, de hogy kerülök ki onnan, ha sikerült megölnöm Akhbarit? A mostani csapat – akik a határig kísérik – néhány tagja az országban marad, egy Teherán melletti kis városban, egy biztonságos házban lesznek, ahova a cég már telepített műholdas telefont.

A megbeszélés után Brody elcsípi szőkénket amint az épület előtt cigizik (!), és beszélgetni kezdenek. A férfinek kérése van exkedveséhez: sanszos, hogy erről a küldetésről nem tér vissza, tegye lehetővé, hogy indulás előtt láthassa a lányát. Dobálják egy ideig oda-vissza a labdát, végül Carrie enged, elviszi Danához.

12.jpg

Mikor odaérnek a nő előadja az eddig visszatartott információt: néhány nappal a robbantás után a kislány megpróbált öngyilkos lenni. A megrendült férfi odabattyog lánya szobájának ajtajához és bekopog. Némi vakaródzás után Dana beengedi, de a társalgásukban nincs sok köszönet – a lány még csak azt sem engedi, hogy megérintse. Nem igazán érdekli, hogy mégsem apja a merénylő, sem az, hogy újra el kell mennie, mert ő bizony látni sem akarja. A döbbent férfi nem tud mit mondani, némán kullog vissza a járműhöz.

Útban visszafelé kijelenti, hogy a lánya miatt igenis visszajön Teheránból (meg ahogy elnézem a szőkéért is). Saul a küszöböt rágta a két eltűnt után, de Carrie megnyugtatja: visszahoztam épen, egészben. Különben meg két hete még nem is létezett az akció, amire mindjárt elindulnak, neki köszönhetik, hogy idáig eljutottak, úgyhogy jó lenne ha ezentúl újra megbíznának egymásban.

13.jpg

A nyolc srác plusz Brody felcuccolva beszállnak a helikofferbe, előtte a két egykori szerető jelentőségteljes pillantást vált, majd a nő utána szól: még találkozunk.

Címkék: Homeland
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.27. 08:40:26

like

(a 4. évadnak még mindig nem álltam neki)

Gabba 2015.10.27. 10:43:13

Kisztihand, a falábbal öngyi kísérletet elég volt egyszer megnéznem, nem kellett volna ide is betenni képet róla...

A teheráni kalandra kíváncsi vagyok.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.28. 08:01:53

@Gabba:

Szerintem az megacukiság volt, olyan kis elszánt volt Bodri :)

AaannnaaA 2015.10.30. 13:12:35

@Gabba: Bocsi, akartam, hogy meglegyen emlékbe :D

Gabba 2015.10.30. 14:19:48

@AaannnaaA: nagyon rendi vagy, cserébe küldök pár cápásat :)
süti beállítások módosítása