Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 3x06 - Where The Apples Fell

2015. október 23. 10:00 - Szencsike

Kezdem egy jó hírrel: aki a tévében követné a sorozatot, az keddenként, 22:00-tól kapcsoljon a Viasat6-ra. Elindult a harmadik évad, hurrá, hurrá! Aki itt követi az eseményeket, azzal ott folytatjuk tovább, hogy Alak hazatért. De sajnos nem a boldog viszontlátásban egyesült a Tarr család, mert a bosszúszomjas Alak tombol. Elsőként az anyját támadja meg, aki ugye megölte Christie-t, erre nincs bocsánat. Ám belép a szobába Datak, Stahma torkánál feszül a kés, de apu rátámad a gyerekre így ők ketten verhetik agyon egymást. Datak képes lenne megölni a földön fekvő fiát, ha Stahma nem szól rá, hogy hagyja abba, ám a srác nem teszi zsebre, amit kap az anyjától. Stahma egy jó erős rúgással indít, majd rátapos a csuklójára, ezzel bilincselve őt a földhöz. Közli vele, hogy hálátlan, kiváltságos gyerekkora volt, Datakkal befogadták Christie-t, de a fogság óta nincs nyugalma. Elárulta a várost, csakhogy a drága fia kiszabadulhasson, erre mit kap?! Christie önként áldozta fel magát, hogy védje a családját! A kisgyerek közben felsír, Alak kiszabadulva anyja szorításából rohan Luke-hoz, a nagyszülők pedig megtudják végre, hogy hívják a kis unokát, mert eddig ezt se tudták.

1.png

Andina közben Nolannel rohan a Tarr-ház felé, bent Alak fogja a pici cuccait, Datak a Luke nevet dicséri, hogy ezzel is béküljön, de semmi eredmény. Alak menni akar, Andináék is befutottak, Nolannek a szülők nyomják a mesét, hogy végre egyesült a család, Andina pusztán rémeket látott. Szegény lány sem mer ellentmondani a ház urának, valóban, néha össze szokott zavarodni. Nolan is tudja, hogy a szülők nagyban kamuznak, mit mond a fiú vajon? Alak addig jut, hogy Rahm táborában volt fogoly, még akkor is, amikor Nolanék megsemmisítették a harckocsit. A szülők közbeszólnak, előbb a fiút lefürdetik, megetetik, közben elmesélheti nekik, hatszemközt, miféle borzalmakat élt át. Alak fordít, a szülei azt próbálják jelezni, hogy először összeegyeztetik a mesét, nehogy megcáfoljon valamit, amit ők mondtak, mondanának Nolannek. A szülők hófehér feje egyre rémültebb, a fiú pár másodpercnyi kellemetlen szünet után megadja a kegyelemdöfést: V.K. kémei, az Ívet is ők robbantották fel. Ez nagyon stahko helyzet, Datak fog valami vázát, Nolanhez vágja, majd amilyen gyorsan csak tudnak, menekülnek.

2.png

Reggel a Törvényőrség irodája tele van helyiekkel, akik hajlandóak a Tarr-vadászatban részt venni. Nolan elsőként a város nevében köszöni meg nekik a segítséget, de kiemeli, hogy ez a keresés nem a bosszúról szól. Elvileg még a városban kell lenniük, egy 5 mérföldes körben folyik a keresés. Nolan Alakot megkéri, hogy mondja el miért is fontos őket megtalálni: ő maga ugye Rahm Tak tábornok fogja volt, biztosan tudja, hogy meg akarja támadni a várost, ehhez már fegyvereket is szerzett, még pedig egy embertől, aki a Von Bach Vállalat fegyvereivel kereskedik. Von Bach-féle szuperfegyverek vs. a város kis csúzlijai, jók az esélyek… Nolan három útvonalat tud, ami a városba vezet és a környezet is velük van, hisz a vidék alapos terraformáláson esett túl, nem könnyű megközelíteni a várost. Az egyik útvonal a szoros, amit a sztázisháló véd, a másik a föld alatt vezet a bányákon és a régi St. Louison keresztül, vagy pedig gyalogosan a hegyeken és/vagy légi úton keresztül. Mivel a Tarrok Rahm Tak kémei, kapcsolatban vannak vele, vagyis tudhatják, hogy mit lép a Szörny, ezért kell őket élve elfogni, majd kihallgatni. Nolan kiosztja a keresők között a helyszíneket, Amanda félrehívja Berlint. Mikor a Von Bach Vállalat szóba került, a lány vágott egy furcsa arckifejezést. Alak jól leírta a fegyvercsempészt, akit Berlin túlságosan jól ismer: Conrad Von Bach a régi szeretője volt. A tervük az lesz, hogy Berlin megkeresi Conradot, igaz, két éve nem beszélt már vele, de a város venni akar a cuccaiból, jó ürügy lehet. Közben Nolan kiadja nekik a kutatási terepet, ő Alakkal megy, Irisának jut a Tarr-ház, hátha visszamennek az unokáért. Irisának nem különösebben tetszik a bébicsőszködés, de itt legalább nem kell fegyvert fogni. Alak pedig azért megy Nolannel, mert így jobban védheti őt, ha bosszúból megpróbálnák megölni.

3.png

 A város piacán az árusok nagyon elégedetlenkednek, minek ekkora felhajtás a kémek miatt, ha Rahm Tak amúgy is megtámadja a várost? Két csavargó eközben néhány ruhát lopkod a figyelmetlen árusoktól, majd egy biztonságos helyen leveszik a csuklyát a fejükről. Stahma és Datak szökni készülnek. Van kb. 90 percük arra, hogy kocsit, pénzt és fegyvert szerezzenek. Stahma megy a pénzért és a fegyverért Datak régi rejtekhelyére, a férje megszerzi a kocsit, a gyalogoshídnál fognak találkozni. Az unokát itt kell hagyni, hiába dühös emiatt Stahma, a kicsinek jobb lesz, ha Alakkal marad. Datak már az új lakóhelyüket is tudja, a Diego-szigetek, más élet lesz, de ők ketten itt vannak egymásnak. A csók után mindketten indulnak a dolgukra, de vajon kin fog elbukni a szökési terv? Én Stahmára tennék… A Szörny táborában itt az ideje a lelkesítő beszédnek. Kemény tele volt a katonáknak, de kitartottak, ezért a tábornok különösen hálás a csapatának. De a tavasz gazdag lesz, ha szétverik Defiance-t és nem kegyelmeznek az embereknek! Az emberek sem kegyelmeztek a votanoknak, mikor a Földre érkeztek, hogy otthont keressenek itt, szóval motiváció van bőven. Az őrszem jelenti, hogy egy  magányos motoros tart a tábor felé, de nem a város irányából, hanem egy másik irányból. A motorost beengedték a táborba, aki a tábornokot keresi. Mikor leveszi a sisakját, a tábornok szó szerint örömében térdre borul, egy bizonyos Volubela nevű Irathi nőszemély jött el hozzá. Bort, bárányt és egy kis David Bowie zenét rendel estére, merthogy a felesége eljöttét lakomával kell megünnepelni. Minden földi, votan istenre kérdem: Hogy lehet egy ilyen rohadéknak felesége?!

4.png

Nolan és Alak a bányákhoz mentek, Lilalány érdeklődve figyeli Nolant, aki az apját keresi. Lilaapu feltűnik, így Nolan azonnal a tárgyra tér: segítenie kell, az űrhajót kellene használni, azzal műholdképeket lehetne készíteni a város ellen vonuló Rahm Tak-csapatról. Lilaapu köszöni, de nem kér mások háborújából. Mások háborúja, lesz ez még a tied is, ha a város elesik, megszerzik a bányákat és oda a gulanit! Nem, nem és nem, és Nolan egyszer csak összerakja, hogy Lilaapu azért nem akar háborúzni, mert nem tud háborúzni. A bolygóra még csak le tudtak jönni, de visszamenni a hajóra, az már nehézkesebb lesz, vagyis a két omecnek nincs semmije, amivel megvédhetné magát, mert itt ragadtak. Közben a békésen nézelődő Alak párszor a levegőbe szagolt, hoppá, az anyja itt volt. Lilalány szerint ez nem létezik, de Alak bárhol felismerné az anyja szagát. Lilaapu barátsággal üdvözli Stahma fiát, a lánya egész elborzadt az apja kalandjától. Az emberi kultúráról tanult tőle, jól kitanította. Az biztos is, de mikor volt a legutóbbi tanóra, mert Tarrné asszonyság áruló. Lilaapu tudja, de nem érdekelte, hogy mit csinál, őt meg egész egyszerűen a farka vezérelte, mivel Stahma elég lelkes volt ez ügyben. Nolannek ez már több a soknál, ha kiderül, hogy Lilaapu a V.K.-nak bármilyen formában is segít, akkor azt nem ússza meg. Nolanék el, Lilaapu meg csak annyit vet oda a lányának, hogy azzal fekszik le, akivel akar.

5.png

A városban Stahma megtalálta a pénzes rejtekhelyet, ám egy kereső követte őt. Le van tartóztatva, Stahma megadón szipog, a férje hibája az egész! Szegény rendőr, ha jobban ismerné, akkor tudná, hogy ez csak elterelés, Stahma ráront, a rendőr halott, Stahma meglóg a zsákmánnyal és a tiszt fegyverével. Rahm Takék a viszontlátás szex után vannak, és ahogy ilyenkor a nők szokták, kihasználva a férjük elgyengülését, jöhet a kellemetlen téma. A feleség azt akarja, hogy a férje jöjjön haza Brazíliába, a gyerekeknek (remélem ők normálisak, bár ilyen apa mellett, ki tudja...) is hiányzik az apjuk. Bár ez nem a teljes igazság, a férfi gyanítja, hogy más van a hízelgés mögött. A kancellár és gyakorlatilag mindenki tudja, hogy Rahm Tak magánakciózik, a nőt is felderíteni küldték és semmi jót nem látott, halott emberek jelzik a férje útját. A tábornok ezt másképp látja, ő azért harcol, amit a népe vezetői megígértek neki: egy olyan világért jöttek a Földre, ami csak a Votanoké lesz.  Oké, de akkor még nem tudták, hogy a Föld lakott bolygó, vagy mégis? Jöjjön haza és a V.K. kész megbocsájtani neki. A házaspáros között is jöhet a második menet, de az ágy mellett tartott levágott emberi fejeket néző Rahm Tak nem jelent jót.

6.png

A városban Datak akciózik, betört Doki rendelőjébe. Ezt Berlin is látja, aki azonnal értesíti a hazafelé tartó Nolanéket. A rendelőben Datak elkapja Dokit (szájára szorította kezét, Doki reakciója: „Remélem megmosta a kezét, influenza szezon van”). Datak azt kéri tőle, hogy segítsen nekik kijutni a városból, Doki a szokott érdektelenségével ajándékozza meg a Castit, de azért átnyújt neki egy kisebb köteg pénzt. Datak felveti, hogy ő is jöhetne, nincs miért itt maradnia, főleg a nyúzás után. Lehet, de Doki gondolkodott ezen, Amanda nem olyan, mint ők, nem tesz különbséget élet és élet között. Akkor emeljen neki egy szobrot, ha ennyire megbocsájtó Doki csak a szőke copfokra fogja az elgyengülést. Nolanék már a tetőről figyelik, ahogy Doki és Datak elhajtanak, Nolan azért nem siet utánuk, mert tudja, hogy előbb Stahmát fogják megkeresni. A bányáknál Lilaapu örül, mert egyre magasabb a gulanitszint, ám lánya még mindig féltékeny. Eddig az apja sose hazudott neki, most meg összeállt a tudta nélkül egy másik nővel. Apu megnyugtatja, hogy Stahma csak egy kis szórakozást jelent, de mindig is ő lesz az első. Ez nem a szokásos gyermeki féltékenység, mert az omeceknél bizony az a szokás, hogy apák és lányok együtt is ágyba mehetnek, ami bizony nem meseolvasást jelent…

7.png

A városban Stahma megérkezett a megbeszélt helyre, Dokiék is odaértek, aki majd úgy fogja kinyittatni a sztázishálót, hogy orvosi vészhelyzetre fog hivatkozni az őrségnek. Dokinak kell felszednie az ácsorgó Stahmát, de nem adja könnyen a segítségét, Dataknek szépen kell ezt kérnie. Viszont már megjelentek Nolanék is, Datak bevállalja a mentőakciót, így Nolanék utána futnak, Stahma pedig biztonságban lehet és Doki jelzése után elindul a saját útján. Datakot elkapták, a casti szitkok még angolul sincsenek feliratozva, amit Nolanékre dobál az elfogása során. A Törvényőrségen a gyerekét átkozza, Nolan megunja a szófosást, most ő jön. Datak meséje a fogságról teljesen hihetően hangzik: a fiúk életéért cserébe dolgoztak a V.K.nak. Ez még az ő szívét is meghatotta, de mégis elkövették a terrorcselekményeket és azóta Nolan szemébe hazudnak, mióta csak visszatértek a városba és mindent be fog vetni, hogy az igazat kihúzza belőle. Kínzást is, kérdi Alak, akár azt is, és Nolan ekkor megragadja a fiú grabancát, aki majd összeszarja magát a félelemtől, és a nyakához nyomja a fegyvert. Tessék papa, az előbb azt mondtad, hogy a gyerek a Tarrok szégyene, Nolan kész megölni őt, ha nem mond igazat. Datak egyre jobban szétesik, miközben Nolan három figyelmeztető lövést is lead, ő nem tud semmit, a tábornok sose avatta be őket a terveibe! Alak közben már rettegve várja a végső lövést, apukája bizonygatja, hogy tényleg nem tud semmit, erre Nolan teljesen nyugisan megkérdezi a srácot, hogy igazat mond-e a fater? Szerinte igen, Nolan elengedi őt, mintha nem történt volna semmi, úgy látszik ez volt a kínzásos terv, miközben Datak hisztérikus röhögés közepette gratulál nekik.

Alak hazatérve senkit sem talál otthon, még kicsi Luke sincs a bölcsőjében. Szerencsére feleslegesen ijedt meg, Andina a piacra ment, Irisa pedig vigyázott a kicsire. Elmondja Alaknak, hogy mentették meg Pilartól a babát és mi lett az anyósával. Látszik a lányon, hogy imád a kicsivel lenni, de mikor Alak megköszöni neki az elmondottakat, ő csak a munkáját végezte szöveggel jön. Amanda visszatért az irodájába, ám ott már várja őt valaki: Stahma. A Casti nagyasszony Amandával fog elmenekülni, amint átjutottak a sztázishálón és Nolan sem követi őket, Amanda szabad lesz. Mindketten ócsárolják a másikat, Stahma a családját és a fiát akarja védeni, de ez Amanda szerint kamu, egy velejéig romlott nő, csak magára képes gondolni. Eljött a régen várt cicaharc ideje, Amanda egy levélbontó kést tud bedöfni Stahma oldalába, a másiknak meg sikerül az asztalhoz csapni párszor Amanda fejét. Stahma győzelmével ér véget a harc, aki nem fogja megölni a félig ájult Amandát, pedig lett volna rá lehetősége az Ív felrobbantásakor (akkor kellett volna robbantani, mikor Amanda ott volt fent), illetve most is itt az alkalom, de mégsem teszi meg, gondolkodjon, hogy miért.

A Vágyálomban Nolan és Alak isznak együtt, szegény srác, teljesen alkalmatlannak érzi magát apának, könnyebb lenne, ha Nolanhez hasonló fickó lenne ő is. Nolan óva inti ettől, ő egy normális gyerekből akart gyilkológépet csinálni, és most nézze meg, hol járnak. Alak is jó apa lesz, túlélt hét hónapot az őrült anyósával, megszökött Rahm Taktól, kémeket buktatott le, ez azt bizonyítja, hogy van esze és kitartása, rendben lesz. A srácok hadd lelkizzenek, inkább ugorjunk el Rahm Takhoz. Már eljött a reggel, az őrök a tábornok sátrából semmilyen mozgást nem észleltek. Bent a Szörnyeteg a halott feleségéhez beszél, bocsásson meg neki. Olyasmit motyog maga elé, hogy már nem is tudja mi a fontos, de összekapja magát, a kabátjánál fogva kicipeli a halott nőt a tábor közepére, azt a mesét elmondva, hogy az emberek beszervezték őt. Ezt pedig ő nem hagyhatta, az emberek egyre okosabbak lesznek, irány Defiance! A városban Nolan készített vacsit Dataknak, közben átbeszélhetik, hogy milyen hősiesen halt meg Rafe McCawley, és hogy Datakra valószínűleg akasztás vár. Stahma eközben eltántorgott a bányákhoz és Lilaapu segítségét kéri.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.23. 19:33:19

extrém csúszásban vagyok a sorival - és nem csak ezzel-, viszont a hv-ra mindig kattantok, vigyázva a boiler-veszélyre, (csak képeket nézek, jóhogy!) de ami szemet szúrt: hova lettek az EndSong-ok?????? (és vajon tettem-e elég számonkérős kérdőjelet???)

az elkaszálással nem tudok mit kezdeni, párszor már (cégtől függetlenül) kicsesztek sokmindannyiunkkal, gondolok ezalatt pl amikor elvarratlan szálakkal (!!!!) abbahagyták (!), és nem befejezték(!!) az Almost Human-t. (itt vajon felkiabálójelet tettem-e eleget) (jól van, szerintem igen)

ehh, gonoszok ezek mind.

Szencsike 2015.10.25. 10:23:52

@Biriksz_Krokiksz!:
Tettél kérdőjeleket bőven :D Azért nincsenek -bizonyos- részeknél endsongok, mert nincs ott endsong. Ennyi az oka, ha lesz dal, akkor jön az is :)
Hmm... nézd a jó oldalát, a Defianc azon kivételek között lesz, amit normálisan zártak le (nekem is ez a legmegnyugtatóbb, mert szívesen néztem volna még tovább is őket, de hát így döntöttek a fejesek), majd meglátod, ha odaérünk :)
süti beállítások módosítása