Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revenge 3x01 – Fear

2015. október 20. 11:00 - A_Rézi

A 2. évad végén ott hagytuk abba, hogy a Grayson Global irodáját felrobbantották, Declan bent volt, és később a kórházban meghalt. Conradot kormányzóvá választották, Nolant letartoztatták terrorizmus vádjával, Aiden lelépett, Charlotte terhes, Victoriát felkereste az elsőszülött fia. Emily pedig, hogy megakadályozza, hogy a bosszúszomjas Jack merényletet kövessen el Conrad ellen, felfedi valódi személyazonosságát: ő Amanda Clarke.

rev01.png

Ebben a részben Ems a félelemről elmélkedik, mely motiválja a jobbik ént, a rosszabbik viszont fegyverként használja. Egy jacht siklik a nyílt tengeren, Ems fehér menyasszonyi ruhában, egy pohár pezsgővel áll az estében. Valaki feltűnik, a lány elsápad, és csak annyit mond: sajnálom. A titokzatos másik felet ez valószínűleg nem hatja meg, mert két golyót ereszt Ems hasába, aki átbukik a korláton, és elnyelik a habok, a fehér ruhát pedig beborítja a vér… Nem semmi felütés!

rev02.png

Ugrás a „jelenbe” két hónappal korábbra. Ems a medenceparton sütteti a hasát, Daniel borostája csókkal ébresztgeti. Emlékezés-napi parti a láthatáron – Ems szervezi. Daniel pedzegeti, hogy tűzzék ki az esküvő napját, de a lány előbb a partit akarja túlélni. Valami azt súgja, hogy az angyalarcú bosszúálló tartogat valami csínyt a díszes társaságnak. Szóba is kerül a Grayson-klán újraegyesítése, és kiderül, hogy Victoriáról már vagy fél éve nem hallottak. Daniel reméli, hogy egy szomorú helyen van, ahol rosszul érzi magát, és sose kerül elő… Na, ez a vágyálom egy pillanattal később szertefoszlik. Victoria látszólag boldog, a birtokon lovagol egy elég jóképű, fiatal partner társaságában. A pasi körülrajongja, bókol neki, Victoria viszont két lábbal áll a földön: nem lenne jó, ha Conrad itt találná őt, amikor visszatér, szóval a srác kap egy szobakulcsot. Visszautasítást pedig nem fogad el – búcsúcsók, istenhozzád. Conrad helyett Charlotte látja meg őket, aki váratlanul megérkezik, frissen és csinosan – hasa sehol. Az európai körutazást kissé megnehezítette, hogy eladták a házat, ahol Párizsban lakott volna, úgyhogy hazajött… és persze rögtön megjegyzést tesz az új „lovászfiúra”. Kiderül, hogy felejteni küldték Európába (tipikus gazdag szülők-módszer), mert Charlotte nemcsak Declant, hanem a babát is elvesztette (ó szegény!). Az anyja lerázza azzal, hogy enni-fürödni-pihenni küldi, de Charlotte azért a költségcsökkentésre utalva foghegyről megkérdezni, hogy a nyaraló ugyebár még az övék…

rev03.png

Börtön. Kapucnis Nolan kicsekkol, a kapuban Ems várja – viszonozva a 10 évvel korábbit. Sajtó sehol, őket szerencsére nem értesítették, hogy a hátsó ajtóhoz kellene menni. Megtudjuk, hogy a Carrion segített a Kezdeményezést lebuktatni, és ezzel tisztázni Nolant. Ems képbe hozza az esküvőhalogatással és a merénylettel kapcsolatban. Jack elvileg nem tud Nolan részvételéről a bosszú-tervezetben, mert Declan temetése után bezárta a kocsmát, és lelépett a kisfiával. Ems előadja a szokásos bocs-hogy-belerángattalak szöveget, Nolan pedig a szokásos ott-leszek-melletted-a-végsőkiget. Ugorjunk! A srác kap egy pöpec kis házat Emstől „a te házad az én házam”, majd koccintanak Graysonék utolsó Emlékezés-napi partijára.

rev04.png

Conrad hatalmas, egészalakos portréjától rettenünk meg, amiből nevezett szerint még hiányzik a mélység (no, meg az élet), úgyhogy utasítja a festőt, hogy csináljon már valamit. A művész szerencsére megmenekül, mert befut Daniel, és a festmény láttán a halhatatlanságról beszél (inkább a hidegrázásról kellene…). Conrad szerint viszont az ő „öröksége” inkább a munka, amit (nem) végez, ami persze csak ugródeszka az őt megillető pozíció eléréséhez… (pazar, ez elnök akar lenni!). Átfutják a terveit, amit Ems készített, és csak, hogy belekössön valamibe, közli, hogy alacsony szintű a biztonság, kellenek fémkeresők és röntgenkapuk. Plusz Daniel számára is lenne egy állás: alelnöki pozi egy befektetési cégnél. Daniel persze passzolja, nem kell protekció, a saját lábára akar állni (mert az legutóbb is olyan jól sikerült…). Apu epésen megjegyzi, hogy ne feledje, a költészetben nincs pénz…

rev05.png

Ems a bezárt Potyautas körül sétálgat, aztán feltűnik Ashley, hogy elrontsa ezt a szép délutánt. Felrója Emsnek, hogy nem hívta meg a partira, de az persze logikus magyarázattal hárít – ám ez nem elég. Ashley kooperációja (értsd: zsarolása) Conraddal már nem hoz a konyhára, úgyhogy a legújabb célpont Ems, mondván: a merényletet nem Conrad, hanem Jack miatt akarta megakadályozni, és nem mellesleg szereti a pasit. Ems pókerarca ellenére Ashley folytatja: vigye be a partira, mutassa be egy-két fontos embernek, az kezdetnek megteszi… (Ez a nő sosem tanulja meg, hogy kikkel ne akarjon újat húzni?)

rev06.png

Daniel egy bárban iszogat, amikor egy nő hátulról játékosan befogja a szemét, és franciául a fülébe súg valamit. Az új szereplő Margaux LeMarchal, Daniel gyerekkori barátja. Némi múltidézés után a férfi elmondja, hogy új karrierlehetőségek után kiutat, Margaux pedig épp egy befektetőt készül levenni a lábáról… Ezért nem visel melltartót, mint azt Daniel szemfülesen megjegyzi (hoppá!). Megbeszélik, hogy másnap találkoznak Ems partiján – Daniel pedig kiigazítja a régi ismerőst: Emily már a menyasszonya.

rev07.png

Nevezett eközben a parti házban az Ashley-vel készült közös fotó felett elmélkedik, aztán befut Charlotte. Örömmel üdvözlik egymást. Charlotte egy kicsit szapulja anyut, hogy miatta kellett visszajönnie, és naná, hogy rögtön elpletykálja, hogy látta Victoriát a szeretőjével… Ems, valószínűleg ezen felbuzdulva, átmegy a Grayson-birtokra, ahol zongoraszó fogadja. Victoria játszik, nem is rosszul. A két nő furcsa – és elég ijesztő – módon bájcseveg. A nagysasszony felajánlja, hogy ássák el a csatabárdot, Ems pedig a partimeghívással kapcsolatos válaszért jött (na persze!), Conrad imidzsének nem tenne jót, ha a neje nem lenne mellette a partin. Victoriát pont nem érdekli a dolog, de azért elmegy. Aztán végre megtudjuk, miért is jött Ems valójában: elmeséli mit hallott Charlotte-tól, azzal az apró módosítással, hogy Ashley-től hallotta. A húgával ellentétben viszont ráhibázik Victoria boldogságának valódi okára, visszatért hozzá az elsőszülöttje, Patrick (aki nem szimpla lovászfiú/szerető). Újabb bájcsevej, Ems el.

rev08.png

Bosszúállónk a parti reggelén telefonál, készülődik. A kézitáskájában egy üvegcse, amit gondosan elrejt vőlegénye szeme elől. Daniel meztelen felsőtestet villantva rákérdez a banyára (Victoria), mire Ems közli, hogy elfogadta a meghívást. Daniel elég borúlátó, de Ems szerint ma csak simán lazítsanak. A pasi közli, hogy na, ez pont nem fog menni, mert apu fokozta a biztonságot, amivel – Ems arcát elnézve – alaposan áthúzta a számításokat…

rev09.png

Conrad és Charlotte végre összefut, apu az élményekről kérdez, a lány pedig elmeséli, milyen büszke volt, amikor odaát egy újság címlapján látta őt. Conradnak persze dagad a mája. Aztán jön egy kis pengeváltás Victoriával – Charlotte le is lép rögvest. Conrad zsarolja a feleségét, hogyha nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, eladja a feje fölül a nyaralót. Eközben Nolan és Ems elméletben próbálják kijátszani a biztonságiakat – mivel a lánynak be kell vinnie valami spécit a partira. Megkéri Nolant, hogy rontsa el az egyik kaput, de az rázza a fejét: végzett a hackerkedéssel (majd kinövi!), úgyhogy más módszer kell – és már van is ötlete. Meglepi lesz, csak Ems bízzon benne. Aztán Nolan üzenetet kap, hogy Jack visszatért.

rev10.png

A fogadóban Patrick zuhanyozás után, egy szál törölközőben, Charlotte-ba botlik a saját szobájában. A lány nem zavartatja magát, arrogáns, bunkó és fenyegetőzik (még mindig azt hiszi, hogy Patrick az anyja szeretője). A srác felfedi a kilétét, de Charlotte viselkedése egy cseppet sem változik. Patrick persze az anyja védelmére kel, de a jóval „tapasztaltabb” hugica a legrosszabbra figyelmezteti, megfenyegeti, aztán távozik.

rev11.png

Naná, hogy Ems első dolga volt, hogy a Potyautasba menjen. Kínos csendekkel tarkítva csak kiderül, hogy Jack a rokonságot járta végig, Ems pedig sajnálja, hogy hazudott. Jack a szemére veti, hogy számtalanszor megtehette volna, hogy elmondja az igazat, de nem tette – és a pasi ezt látszólag megérti (mivan???): Emily-t az apja iránti szeretete vezérelte. Közelebb húzódik, a homlokuk összeér, és elismeri, milyen nehéz lehetett a lánynak bevallani, hogy kicsoda. Csókolóznak (oké, vagy Ems álmodik, vagy Jack agyát valaki átmosta, mert ő nagyon nem ilyen…) – de amikor szétválnak, kiderül a turpisság. Jack közli, hogy tudni akarta, érez-e még valamit iránta, de NEM! Már semmit. Ems annál inkább, szóval ez egy elég szemét húzás volt! (Vagy törlesztés?) Lényeg, hogy megőrzi a lány titkát, de hagyja őt és a fiát békén. Ems elviharzik, Jack arcát elnézve viszont az a semmi, az bizony valami.

rev12.png

Victoria, immár parti-szettben meglátogatja Patricket a fogadóban, és rögtön kiszúrja a bőröndöt. Patrick visszamegy a városban, hogy fessen (ezek szerint művészlélek), anyja ezt katasztrófának, árulásnak éli meg – elbűvölték, most elhagyják, hogy fájjon neki. De a pasi ellenkezik. A nagysasszony kamu-szagot érez, de Patrick nem dobja fel Charlotte-ot. Elmegy, de nem szándékozik eltűnni – puszi.

rev13.png

Indul a parti. Ems sikeresen átmegy a röntgenen, Daniel nosztalgiázik: éppen 2 éve ismerték meg egymást, hűha! A lány, hogy elterelje a szót, hozat magának egy ásványvizet – Daniel rögtön bele is fut Margaux-ba, aki egy kicsit oltogatni kezdi. Feltűnik Ashley is, Ems némi parolázás után bemutatja egy jóképű dokinak, aki a Jorge nevet viseli (és Ems reggel vele beszélt telefonon, ha emlékeim nem csalnak – véletlenek márpedig ebben a sorozatban nincsenek). A Grayson-klán teljes. Conrad dicséri a stílusos partit, Ems megkéri, hogy mondjon majd pár szót (lesz az félórás is!), okosan felhívja a figyelmet Ashley jelenlétére, aztán elmegy Danielért, aki bemutatja Margaux-nak. A francia lány felfedi célját: a magazinjukból készítenek egy amcsi változatot, erre felügyel – elég nagy fába vágta a fejszéjét. Kérdésére Emily elmondja, hogy különböző alapítványoknak dolgozik, hogy mindenki megkapja, ami jár neki. A csevejről egy ejtőernyős vonja el a figyelmet, aki nem más, mint Nolan – hatásos belépő, csoda, hogy a biztonságiak nem lőtték le… Ems műfelháborodik, majd szorgalmazni kezdi a festmény leleplezését, ami meg is történik. Jön Conrad beszéde, Victoria unott arcából már tudhatjuk, hogy hosszú lesz ez, de aztán a kormányzó hirtelen rosszul lesz, összeesik.

rev14.png

A kórházban Jorge-doki közli, hogy nem egyszerű rosszullétről van szó, Conradnak Huntington-kórja van. Döbbent csend. Ez egy halálos neurológiai betegség, ami a beszédre, mozgásra hat, nem mellesleg öröklődő – Conrad rögtön mondja Danielnek, hogy vizsgáltassa ki magát, már volt a családban ilyen. A kormányzói munka nem igazán van rá jó hatással. A sajtónak Daniel nyilatkozik valami kamut, Margaux pedig fél perccel később nyugtatgatja, hogy a Huntington nem is olyan vészes... Daniel elsápad, amikor kiderül, hogy a net tele van a hírrel. Victoria ki van borulva: Patrick elhagyta, Conrad haldoklik, Daniellel ki tudja, mi lesz… minden darabokra hullik. Ems a támaszt játssza, amikor a vőlegénye befut a hírrel: egy családhoz közeli forrás kiadta az infót a médiának. Ha Conrad állapota nyilvánossá válik, le kell mondania. Ems és Victoria agyalnak, hogy ki tehette. Ems levezeti a dolgot: a doki tudta, lehetett óvatlan, és kivel is van nagyon jóban? Ashley-vel. Biztos jó pénzt kapott a sztoriért…

rev15.png

Naplemente a nyaralóban. Ems Jacket találja a teraszon, aki rögvest nekiszegezi a kérdést, hogy ő-e a felelős a Conraddal történtekért. Ems nem tagadja, de a célja nem gyilkosság, hanem, hogy szenvedjenek, mert borzalmas emberek… Jack ultimátumot ad: Emily fejezze be a nyár végéig, és tűnjön el – ha nem, kitálal a Graysonoknak (és elhiszem, hogy meg is tenné!).

rev16.png

Sötét reptér. Három nő – Ashley, Emily, Victoria. Ash azt hitte, Conrad hívta ide, de nem. Ems és Victoria szembesítik őt a szánalmas próbálkozásaival, és fél kézzel lenyomják. Bár tagadja, hogy Conrad állapotát kiadta volna, esélye sincs. Felteszik egy gépre, ő pedig temesse el az infóit jó mélyre, különben megjárja. Ashley elsunnyog. Ems jobbra, Victoria balra el (nem hinném, hogy a társulásuk hosszú távra szólt…).

rev17.png

Daniel a laptopnál infókat gyűjt a Huntingtonról, nem sok jó kilátás van. Ems felajánlja, hogy esküdjenek meg a nyár vége előtt – Conrad kedvéért. Daniel rábólint. A bűvös dátum augusztus 8. mondván, kislánykorában mindig úgy hitte, hogy aznap valami jó fog történni. Daniel üzen a családnak, Ems pedig úszni megy. Eközben a nagyházban Charlotte a szemébe vágja Victoriának, hogy találkozott Patrickkel, az anyja ebből rájön, hogy ő ijesztette el a fiút. Most már ketten dühösek. Charlotte elköltözik, anyu pedig legyen boldog a két fiával. Hab a tortán Daniel sms-e, hogy esküvő lesz. De legalább Conrad már nem akarja eladni házat, mindenki marad, ahol van.

rev18.png

Emily és Nolan az új háznál a parton, tábortűz mellett borozik. A lány előveszi az Ashley-vel közös fotót, amin használta a nagy piros X-et, majd a tűzbe dobja. Flashbackben látjuk, hogy Nolan az ejtőernyőzéssel csempészte be az üvegcsét Emsnek, aki beleöntötte a tartalmát az ásványvízbe, amiből aztán Conrad kortyolt egy nagyot (hohó! Ems idézte elő Conrad betegségét!), plusz a sajtónak is ő szivárogtatott – amit aztán Ashley-re kent. Két legyet egy csapásra! Ems azt is elmondja, hogy Jack ultimátumot adott, úgyhogy ideje beházasodni a klánba. A dátum, augusztus 8., vagyis két nyolcas, ami a homokba rajzolva végtelenszer végtelen – a jól ismert jel. Illik az alkalomhoz.

rev19.png

Konklúzió: a félelem ösztönös, de amitől a legjobban félünk, az az ismeretlen. Victoria a teraszára siet, azt hiszi, hogy Patrick jött vissza, de amikor a pasi megfordul, kiderül, hogy Aiden az – aki, mint mondja, szintén tönkre akarja tenni a szomszédlányt…

Címkék: bosszú revenge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása