Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x08 - A Red Wheelbarrow

2015. október 19. 11:00 - AaannnaaA

Az előző esti nagy összeborulásnak egyenes következménye, hogy Saul a konyhában sürgölődik reggeli készítés címszóval, majd beviszi a zsákmányt az asszonynak. Elméláznak azon, hogy hova mennek majd pihenni ha a cégnél vége a felfordulásnak, de Mira azért nem éli bele nagyon magát – ismeri a férje munkáját. Mindenesetre úgy nézem szent a béka. Sajna ura nem tud ma itthon maradni lustizni, de azért egy kicsit még együtt lehetnek mielőtt felveszi a CIA igazgatójának jelmezét.

A cég egyik irodájában Carrie és Peter azon törpölnek amit Javadi a távozása előtt mondott, egyenként átvizsgálják újra és újra azon emberek hátterét, akik aznap ott voltak a robbanásnál, hátha valaki gyanús lehet, vagy köze van Leland Bennett ügyvédi irodájához. Hirtelen észreveszik, hogy Fara nincs sehol, a lánynak már egy órája be kellett volna érnie.

1_1.jpg

1_2.jpg

És hogy hol van? Odalent parkolóban ücsörög az autójában eléggé szottyadt állapotban, fél fülemet tenném rá, hogy még mindig Javadi hazaengedése piszkálja a csőrét. Aztán felhagy a mélázással, de nem dolgozni indul, hanem hazafelé.

Az elnöki kabinetfőnök irodája előtt Saul ücsörög kiglancolva egy „Top Secret” feliratú dossziéval a kezében. Mikor végül bemehet odabent nem várt látogatót talál: a kabinetfőnökön túl ugyanis Lockhart szenátor fogadja, lájtosan gyilkos tekintettel. Vendéglátója jelzi, hogy a szenátor elég súlyos vádakat hozott fel ellene, talán beszéljék meg, mi igaz belőlük. Saul elmondja amit mi már tudunk: igen, Javadi az országban volt, és igen, elengedtük, de nem csak úgy bele a vakvilágba, hanem átállítottuk és felbecsülhetetlen információforrás lesz ezentúl.

2.jpg

Ezen a ponton azonban meg kell köszönni Lockhartnak a részvételt, mert Saul az akció folytatását fogja megbeszélni a kabinetfőnökkel, szenátorunknak pedig ehhez nincs meg a megfelelő biztonsági besorolásra. A férfi istenesen kiakad, 9 nap múlva ő lesz a CIA igazgatója, nem érti mit szaroznak vele, de a kabinetfőnök egyetért Berensonnal: 9 nap múlva mindent megtudsz, addig azonban nem vehetsz ebben részt. A tag dühösen elrohan, azzal azonban Saul is tisztában van, hogy végleg elásta magát leendő főnöke előtt. Bár úgy nézem nem igazán akar majd a beosztottja lenni.

Áttérnek a Javadi-akció folytatásának megbeszélésére, melynek lényege, hogy a rosszarcot minél magasabb pozícióba emelik a ranglétrán, hogy a segítségével leválthassák a régi rezsimet. A „hogyan?” kérdésre adott válaszát mi már nem halljuk.

3.jpg

Mira egy kávézóban találkozik szeretőjével, de a férfi reményeit gyorsan lelohasztja: kapcsolatuknak nem lesz folytatása, mert ad még egy esélyt a házasságának. Alan kiakad, ő ugyanis szerelmes a nőbe, vele szeretne lenni, stb. Mira nem tudja tovább hallgatni, feláll és szó nélkül kirohan a kávézóból.

Az irodába visszatérve Dar Adal kérdi izgatottan felettesét, hogy a kabinetfőnök beleegyezett-e a tervükbe? Úgy néz ki igen, legalábbis beszél róla az elnökkel. Akkor öröm és bódottá. Ennek érdekében Saul holnap indul – nem tudjuk meg hova – utazásáról azonban Carrie-nek szigorúan tilos tudnia. Ezután csatlakoznak szőkénkhez és Quinnhez. Az ügynökök elmondják, hogy próbálják kikutatni, a támadás napján az épületben tartózkodók közül kinek lehetett kapcsolata Bennettel, ám mikor főnöke nem elég lelkes, sőt fura módon kötözködni kezd, Carrie felhúzza magát. Nem érti Saul miért nem akarja tudni mégis ki volt a valódi robbantó, mire főnöke kikéri magának, hogy ilyennel vádolják. A feszültséget Adal oldja fel azzal, hogy kérdi mi a terv a merénylő felkutatására? Peter úgy gondolta ebben Dar lehetne a segítségükre, lévén a privát életben is ismeri Bennettet – golfklubból –, talán segíthetne kiugrasztani a nyulat a bokorból. Az öreg vigyorogva bólint.

4_1.jpg

4_2.jpg

Fara hazaérkezett – édesapjával lakik közös háztartásban, aki gondozásra szorul. Ápolója jelenti, hogy most egész jó állapotban van, mire a lány köszöni a mai közreműködést, innen átveszi, mert hazajött a munkahelyéről. Apja kiakad, hogy miért van itthon, félti, hogy elveszíti a munkáját a bankban (eszerint lánya nem világosította fel hol dolgozik), de Fara megnyugtatja.

Elegáns étteremben Bennett felvételi beszélgetést tart, mikor látja, hogy Adal érkezett. Elnézést kér a meghallgatottól és csatlakozik sporttársához. Az öreg nem kertel sokat és elmondja, hogy munkája kapcsán úgy értesült Bennett cége és maga a férfi is szóba került nem feltétlenül hízelgő kontextusban. Együttműködést javasol, minden esetleges stikli bevallását, így lesz a legkevésbé fájdalmas. A férfi elgondolkodik majd lófaszt int – nincs mit titkolnom.

5_1.jpg

5_2.jpg

Hősnőnk autója kormányát tekeri, mikor sms-t kap, de nem a hivatali telefonjára, hanem az alternatívra. Gyorsan válaszol majd folytatja útját. Templomba érkezett, gyertyát gyújt, pillanatokkal később pedig rég látott ismerős csatlakozik hozzá Paul Franklin személyében. Meg sem lepődünk igazán, a férfi Bennett üzenetét hozza, miszerint a cége ellen valamiféle vizsgálat készülődik, nézzen utána mi az apropója. A nő megfutja tiszteletkörét, először nem akarja elvállalni, de aztán rábólint.

Ezután Carrie hazamegy, a konyhaszekrényből előkapja alternatív telefonját és főnökét hívja. Álljunk meg egy pillanatra! Mikor úton volt nála volt az alternatív teló, most meg a konyhaszekrényből veszi elő. Vagy a filmesek csináltak egy bukfencet, vagy még egy extra telefonja van…

6.jpg

Saul otthon főzőcskézik az asszonnyal, ekkor érkezik hősnőnk hívása, aki tájékoztatja, hogy beszélt Franklinnel és látja rajta, hogy befostak. Az jó. Főnöke utasítja, hogy várjon egy napot majd közölje a férfival, hogy a cég tudja ki a robbantó. Szőkénknek van egy személyes kérése is, holnap lenne némi privát elintéznivalója, lehet? Hát hogyne. Addig is Saul elnézést kér, hogy nem előbb feküdt rá a Brody témára, tudja, hogy ez mennyire fontos a nőnek. Igen az, mert ha elkapják a valódi merénylőt…

A házaspár folytatja a vacsorához készülődést, a férfi közli, hogy holnap el kell utaznia pár napra. Mira meglehetősen csalódott, próbál megértő lenni, felveti, hogy esetleg vele tarthatna, de sajnos erre nincs mód. Az asszony nem támaszt több ellenvetést, de az arca nem tükröz túl nagy lelkesedést.

7.jpg

Másnap nőgyógyásznál látjuk viszont Carrie-t, eléggé előrehaladott a dolog, a nemét is megtudhatná ha akarná. Utána leül a doktornővel beszélni, aki ismeri a testvérét, ezért rögtön leszögezi: a gyerekről nem tud senki a családjában, sőt úgy egyáltalán. Még az is felmerült, hogy esetleg elveteti, de most csak azt akarja tudni egészséges-e a gyermek, lévén terhessége elején elég sokat piált, utána pedig gyógyszerezték.

A doki szerint a baba egészséges lesz, csak szíveskedjék kicsit nyugodtabb és magára odafigyelőbb életmódra váltani. Hát az nehéz lesz, mert a munkahelyén sok a stressz, amúgy meg pont a baba apja miatt próbál helyrehozni dolgokat. Ó Te jó ég, csak nem Brody a gyerek apja??? WTF!!!

8.jpg

A CIA egyik ellenőre – első látásra kétajtós szekrénynek minősítem – érkezett Fara lakására, merthogy két napja nem ment dolgozni, és aggódnak érte. A lány fejfájást hazudik mire a férfi visszakérdez: akkor miért is ment el a Javadi házhoz ahol a kettős gyilkosság történt? Látni akarta a helyszínt, nagyon felzaklatták a történtek. A férfi virágnyelven kioktatja, miszerint bizalmas információkat bíztak rá, ne éljen vissza ezzel, amúgy meg Mr. Berenson holnap várja a munkahelyén. Oké, mondja Fara, a férfi pedig távozik.

Ezután járókeretre támaszkodva előcsoszog az apja, aki a beszélgetés végét hallotta, és rögtön levágja, hogy az említett Mr. Berenson nem egy bankár. Hát nem. Az öreg kiakad: kérte lányát, hogy ne menjen el a céghez, de ő mégis megtette. Retteg, hogy otthon a titkosrendőrség tudomására jut, családtagjaik maradtak Iránban, meg is ölhetik őket ezért. A nő visszavág: amerikai vagyok – azzal otthagyja apját.

9.jpg

A CIA műveleti szobájában előzetes megbeszélést tartanak a mai akcióról. Carrie hamis információt ad Paul Franklinnak és reméli, hogy sikerül kibillentenie annyira, hogy konzultáljon Bennettel, esetleg el is vezesse őket a tényleges merénylőhöz. Ennek érdekében az ügyvédi iroda mindkét emberét megfigyelés alá veszik – követés, lehallgatás, usw.

A nő ezután visszatér tegnapi találkozásuk színhelyére, a templomba, ahol Franklin már várja. Beadja neki, hogy cégüket összekötötték a langley-i merénylettel, és gyanítják a merénylő még mindig az országban van, csak nem tudják hol. A férfi mélázik egy kicsit aztán elismeri, hogy ez a helyzet, de megkönnyebbül, hogy legalább a személyt nem tudták belőni. Carrie elpöttyinti, hogy végzés van ellenük amit néhány napon belül aláír az illetékes és akkor megindul a lavina. Az „áruló” ezzel távozik magára hagyva Franklint a gondolataival.

10_1.jpg

10_2.jpg

Ő némi gondolkodás után felhívja Bennettet, és akkora farok (erre nincs jobb szó), hogy mindent telefonon keresztül beszélnek meg, a CIA pedig mindent felvesz. Franklin tájékoztatja főnökét, hogy a cég tud a robbantóról (a nevét még nem), szóval sürgősen meg kell oldani ezt a problémát. Az utasítja, hogy juttassa ki az országból a kérdéses személyt. Oké. Ezután Franklin sms-t küld ismeretlen telefonszámra hely és időpont megjelölésével – a cím egy motelé az időpont éjjel fél kettő. Sajnos a címzettet nem tudják beazonosítani, lévén titkosítva van a telefonja. A cél tehát Franklin követése, így elcsíphetik a merénylőt is.

Helyszínt váltunk, a Berenson házban olyasminek lehetünk szemtanúi, hogy leesik az állunk. A lakók nincsenek itthon csak egy betörő, aki nem más, mint Alan Bernard, és aki épp a földszinten lévő asztali számítógéphez tartozó egeret cseréli ki egy ugyanolyanra, amit magával hozott. Csatlakoztatja a géphez (a régit elteszi), ekkor váratlanul hazaér Mira. Gyorsan elbújik, és mikor a nő belép a fürdőszobába kioson a házból. Odakint az autójában teszteli az általa üzembe helyezett készüléket: minden egyes szó, ami bent elhangzik az a nála lévő kütyün is tisztán hallatszik. Nesze neked igaz szerelem.

11.jpg

Éjjel elindul a titkos művelet, melynek keretében Franklin követésével remélik elcsípni a langley-i robbantót. Hősnőnk autójából figyel, Quinn egy társával háztetőn áll mesterlövész fegyverrel, pár sarokkal odébb pedig egy járműben kész elektronikai arzenál segíti a megfigyelők munkáját – plusz néhány technikus, az irányító akit már a hat terrorista kiiktatásánál is láttunk és a góré, Dar Adal.

A várt időben megérkezik Paul Franklin, járművével leparkol a motel közelében és felhívja a már odabent tartózkodó merénylőt, akinek fizimiskájára most vethetünk először pillantást. Hát, őszintén szólva előbb nézném hóttideges tanársegédnek mint terroristának. Közli vele, hogy azért rendelte ide, mert lebukott, szóval ha ki akar jutni az országból szíveskedjék elárulni melyik szobában tartózkodik, hogy találkozhassanak A férfi megadja a szobaszámot, Franklin azonban nem az ország elhagyásához szükséges hamisított iratait készíti elő, hanem hangtompítót szerel egy fegyverre.

12_1.jpg

12_2.jpg

Távolról figyelve Carrie kiszúrja és jelenti a többieknek, hogy itt bizony nem kimenekítés, hanem kivégzés készül, nem ártana megakadályozni. Adal szerint azonban Franklint nem vonhatják ki a forgalomból, hogy ezzel megmentsék a merénylőt, mert akkor bukik az eddigi munkájuk, sőt Javadi pozíciója is veszélybe kerülhet odaát. Szőkénk tiltakozik, a robbantó nélkül nem bizonyíthatják Brody ártatlanságát. Dar hajthatatlan, az fontosabb, hogy Franklin és Bennett ne jöjjön rá, hogy Carrie nem áruló, márpedig ha közbeavatkoznak akkor minden kiderül. Kiadja tehát az utasítást: amíg Franklin el nem hagyja a helyszínt leállnak mindenféle művelettel.

A terepen lévő egységek visszajeleznek, hogy vették az adást, Carrie azonban erre nem hajlandó, kiugrik az autójából és a gyilok után iramodik. Adal ráparancsol, hogy menjen vissza, ám ő riposztol, hogy Saul élve ígérte neki a merénylőt, ezért nem hajlandó leállni. Miután semmilyen felszólításra nem hallgat felettese engedélyezi a fegyverhasználatot a tetőn lévő mesterlövészeknek, hogy azzal állítsák meg őt, baszki. Quinn azonnal helyet cserél kollégájával, ő maga akar ugyanis lőni. Tesz ő is egy utolsó kísérletet, kéri kolléganőjét hogy álljon le, és mikor az erre sem hallgat Peter egyszerűen ledurrantja. Ó a kibaszott, kurva életbe már!

13.jpg

Carrie azonnal elterül, Franklin meghallja ugyan a zajt, ám nem látja a testet ezért tovább csinálja amit elkezdett. Bekopog a merénylő ajtaján, magasra emeli fegyverét, és amikor az ajtót nyit azonnal fejbe lövi. Kétszer. Amint bemegy a szobába a technikusi autó őrült tempóban elindul, Quinn gyalog kel útra. Két technikus belapátolja Carrie-t a járműbe, Peter beugrik utána, Dar a helyszínen marad a kocsi pedig elszáguld a kórház felé. Minderről mit sem tudva Franklin a motel kádjába lapátolja áldozatát és két kannányi savat önt rá.

 

Végre megtudjuk, hogy hősnőnk a bal felkarjába kapta a lövést, de artériát találhatott mert rettentően vérzik, Quinn maga kötözi be. Kár a gőzért fiacskám, jókora fekete pont került fel az eddigi pirosak mellé a tábládra, csak mondom. Carrie üvölt a fájdalomtól, de azért az agya még mindig az akción jár, és Petertől kérdezi, hogy a merénylő meghalt-e. Bezony. Kiakad és azt ismételgeti, hogy valami nem gömbölyű, végül kéri, hogy kollégája hajoljon hozzá, hogy csak az ő fülének címezve tehesse fel a kérdést: hol van Saul?

15.jpg

Na igen, ez volt a negyvenmilliós kérdés, mi pedig gyorsan megtudjuk a választ. Két böhöm kormányzati autó és jópár CIA-s karoslajos kíséretében érkezett meg egy emberekkel zsúfolt, meglehetősen lepukkant térre. Kiszáll a járműből, felméri a terepet aztán felnéz az égre és nekem leesik az állam a megdöbbenéstől: a Dávid-toronynál vagyunk! Pillanatokkal később a helyi bandavezér – Brody megmentője – lép ki az épületből néhány fegyveres társa kíséretében. Az egyik ügynök átadja a fogolyért járó váltságdíjat a góré emberének, és mikor az bólint a két „főnök” kettesben lép be az épületbe.

16.jpg

Felbattyognak a megfelelő emeletre, aztán a bandavezér bekíséri Sault egy üresnek látszó lakásba. Nincs semmi átverés, Brody itt van, méghozzá a lakás egyik kicsi, vasajtóval bezárt helyiségében. A CIA vezére maga nyitja ki az ajtót, a kiáramló szagtól kénytelen zsebkendőt fogni a szája elé.

Aztán mi is megnézhetjük a döbbenetes látványt: hősünk az egyik sarokban ül a földön mint egy oda hajított rongybaba, lényegében a saját mocskában, üres, agonizáló tekintettel, körülötte milliónyi fecskendő. Saul hozzá lép, mellé guggol, mire Brody tekintetén egy pillanatra mintha átfutna az értelem aztán tovább bámul a semmibe kifejezéstelen arccal. Anyám borogass!

Címkék: Homeland
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.19. 17:48:02

Érdekes lett volna ha a templomba Carrie előkap egy piszkavasat, utána meg hívná Ray Donovant, hogy földelje már el ezt a Paul Franklint :)

Egyébként ez a rész is izgi volt Annácskah :)

Gabba 2015.10.19. 17:50:01

'szkikám, ez már megint nagyon kemény rész volt.

Ez a sósavval eltüntetés nagyon népszerű mostanában több soriban is, én meg mindig rosszul leszek tőle.

AaannnaaA 2015.10.20. 17:59:13

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Na igen, amikor felismertem, hogy ugyanaz a színész játssza itt a bérgyilokot, mint Raynél az áldozatot, azért nagyon vigyorogtam :)
@Gabba: Mondjuk én eddig csak utalást láttam/hallottam rá máshol, ilyet, hogy meg is úsztatják benne a delikvenst, na ilyet még nem láttam. Durva, az biztos.

Neoprimitív 2015.10.21. 20:12:40

Hol tartasz a jelenlegi évadban? Olvasva a hogyvoltot voltak dejá vu érzéseim...

AaannnaaA 2015.10.21. 20:17:39

@Neoprimitív: A jelenlegiben épp ma este nézem meg a harmadik részt (mindjárt nekiülök). Így hirtelen nem tudom mire gondolsz, amitől dejá vu érzésed van, de ha spoileres akkor inkább mélben tárgyaljuk ki :)

Neoprimitív 2015.10.21. 21:26:31

@AaannnaaA: Ha megnézted, akkor szerintem egyértelmű lesz :)

AaannnaaA 2015.10.21. 22:54:33

@Neoprimitív: Megnéztem, egyértelmű. Baszki....
süti beállítások módosítása