Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A sebész 2x01 – Ten Knots

2015. október 19. 13:00 - glaurung24

1900-ról 1901 telére ugrott a két évad közötti szünet alatt A sebész, ami garantálja, hogy az amúgy sem állóvízben befejezett első etap után a második sem lesz visszafogott. Thackery egy szanatóriumban heroinnal dúsított kokainelvonón, a kórházban Algie az új főnök, Neelyék jó messzire, San Franciscóba mentek New Yorkból, Barrow pedig a kínai maffia csicskása lett. Na, innen jött az időugrás.

vlcsnap-2015-10-18-16h56m08s90.png

Méghozzá jó messzire, de ennek ellenére Thack még mindig az elvonón, ahol már el is felejtette, hogy régen milyen jó viszonya volt a kokainnal, de ez sajnos nem annyira jó hír, merthogy a heroin lett az új szerelme. Olyannyira, hogy a szifiliszes betegeknek műorrot műt plusz heroin-adagokért a Cromartie-ban. Sőt, extra fiolákért még ajkakat is tetovál. Mindez Lucy szerelmeslevele után derül ki, ami pár mondattal gyorsan képbe is hozott minket az eltelt idő történéseivel kapcsolatban: Thack vagy nem kapja meg a leveleit, vagy csak simán nem válaszol, nemsokára elkezdik építeni az új kórházat, Harriet nővér pedig börtönbe került, de egyelőre nem tudjuk, pontosan hogyan. A Cromartie-ban történő kezelés viszont nem nyeri el az odalátogató Gallinger tetszését, aki azért ment oda, hogy visszarángassa a Knickbe korábbi főnökét, hiszen nem akar a fekete Algernon Edwards alatt dolgozni. Ehelyett viszont egy annyira heroinfüggő Thacket talál, hogy az a beszélgetésük közben is csak az órát figyeli, nehogy lemaradjon a következő adag kiosztásáról. Gallinger tehát kieszel egy B tervet, hogyan is vigye vissza a fősebészt korábbi munkahelyére.

vlcsnap-2015-10-18-19h29m19s92.png

A kórházban sem megy minden rendben, bár Algie azzal kezdi a beszámolóját a vezetőségi ülésen, hogy amióta átvette Thackerytől a vezetést, nőtt a hetente végzett műtétek száma, csökkent a halálozási arány, és négy új beavatkozást is végeznek, aminek egy részét ők maguk fejlesztették ki. A vezetőséget viszont cseppet sem érdeklik ezek az adatok, Algie-nek pedig végig kell állnia, ahogy tagok a helyére esélyes emberek neveivel dobálóznak, mintha ő ott sem lenne. Nagy kár, hogy pont az Algie-t felkaroló Henry Robertson hagyta ki az ülést. De nemcsak a munkában, a magánéletben sem állnak jól Dr. Edwards dolgai: az első szezonban a fejét ért ütések miatt leszakadt a retinája, ami miatt jelentősen romlott a látása, így jóval képzetlenebb sebészeknek kell átengednie bizonyos műtéteket. És hogy semmi ne legyen egyszerű: az eddig San Franciscóban tartózkodó Cornelia Shawalter, akivel tavaly veszélyes viszonya volt, és aki abortuszon esett át a gyerekükkel, visszatért New Yorkba. Erről az új kórház alapkőletételén szerzünk mi és Algie is tudomást, de nyilván nem ez volt az utolsó a mindenkit zavarba ejtő összefutások közül. És ha már Cornelia: természetesen San Franciscóban sem ült nyugton, ott a helyi kínai negyed lakóit támogatta a pestisjárvány közepén, de lesz dolga New Yorkban is, ahol egy titokzatos járvány nyomai bukkantak fel pont Cornelia családjának hajókikötőjében.

vlcsnap-2015-10-18-19h26m52s160.png

Cornelia egész hazatérése egyébként nemcsak Algie számára lesz kellemetlen, hanem magának Corneliának is, aki hiába volt el remekül Friscóban, egyszer csak berontott az apósa, hogy akkor pakolás, mindenki jön haza. Némi kis elégtétel megvolt azért Neelynek, hiszen a családtól kapott fülbevalók eladásából vett ételt a pestissel küzdő kínaiaknak, de ez is apró dolognak tűnt valószínűleg azután, hogy New Yorkban megtudta, nem az előre beharangozott csodalakásba költöznek be Phillippel, hanem mehetnek az apósa mellé 4-5 hónapra, aki nagyjából annyira veszi emberszámba, mint bárki más Aglie-t. És ha már Algie, ő körülbelül annyira érezhette magát zavarban az alapkőletételkor, amikor ásóval a kezében a fotóra kellett állnia, mint ahogy Cornelia érzi magát minden nap - ezzel is remek párost alkotnak.

vlcsnap-2015-10-18-19h30m53s12.png

Tom Cleary börtönben tett látogatása kell ahhoz, hogy megtudjuk, Harriet nővér hogyan is került oda, de mielőtt a dörzsölt mentős menne beszélőre, még a főtisztelendő anya is elmegy Harriethez, akit gyorsan exkommunikál is az egyházból a titokban vezetett abortuszklinika miatt. Cleary legalább barátként ment el a nővérhez, igaz, az előző évadban üzlettársak is lettek, és feleztek az abortuszműtétek után. Csakhogy Harriet elvállalt egy beavatkozást Cleary nélkül, és pont akkor csaptak le rá rendőrök. Cleary eközben valahol tök részegen hevert, úgyhogy megúszta, hogy elkapják. A nővér szerencséjére a marcona sofőr (egyben alvilági figura) nagyon a szívén viseli a sorsát, és megígéri, hogy a lehető legjobb ügyvédet szerzi majd meg neki, de azt tudjuk, hogy a Harrietnek mesélt megtakarított pénz nem igaz, hiszen abból vette a lovaskocsi helyére a motorizált csodát, hogy azzal vigye a betegeket. Úgyhogy Cleary visszatér az alvilági boksz körébe, hogy szerezzen egy kis pénzt a társa kimentésére - de már ez is előrelépés a patkánytaposó viadalokhoz képest. Barrow is lépett egy kisebb szinten, hiszen az új maffiafőnök Vu nem kicsiben üzletel: heti egyszer a kórház gondos kezeire bízná a kurváit, és nem nagyon érdekli, hogy a zsebében levő kórházigazgató ezt hogyan oldja meg.

vlcsnap-2015-10-18-19h30m16s158.png

Mindeközben viszont Thackery rejtélyesen eltűnt a Cromartie-ból, de nem kell sokat várnunk arra, hogy megtudjuk, bizony Gallinger rabolta el onnan. De hogy tőle se tudjon menekülni a remek sebész, egy hajón tartja fogva, ahol elég gyorsan tisztázza vele a helyzetet: mivel csak Gallinger tudja, hogyan kell vitorlázni, ha az őrült heroinelvonás miatt megölné, ő is a tengerbe vész. A korábbi helyettes ezért inkább lekötözve tartja a hajókabinban Thacket egészen addig, amíg az annyira vissza nem nyeri az uralmat maga fölött, hogy meg tudja csinálni a falon látható tengerészcsomók közül az első tízet (innen a cím is). Nem maradt tehát más a számára, csomózgatással kell leküzdenie a heroin iránti vágyat. Hiába érvel azzal, hogy a szükség sosem fog eltűnni, Gallinger szerint csak akaraterő kérdése az egész.

vlcsnap-2015-10-18-19h29m36s9.png

A módszer pedig látszólag be is jön, amint Thack elkészül a tizedik csomóval, meg is világosodik, amivel ő és mi is megkapjuk a célt: a modern drogelvonó megalkotás lesz Thackery új kutatási célja, hiszen alapvetően rosszul közelítette meg eddig az elvonást. „Ha a drogok iránti vágyam betegségként közelítem meg, akkor minden bizonnyal van gyógyszer is″ - érvel a sebész, és innen már biztos, hogy ennek megtalálása lesz a küldetés, még úgy is, hogy szinte biztosan egy lassú és hosszú folyamatot láthatunk majd, amiben valószínűleg ő lesz az egyik kísérleti alany.

A részt egyébként a Gallinger felesége által az előző évadban vízbe fojtott lány szellemképe foglalja keretbe, aki heroinon innen és túl is kísérti Thackeryt, és ki tudja, meddig kísérti még. Gallinger felesége eközben még mindig szanatóriumban próbálja kiheverni a tavalyi tragédiákat, ahol a kedves testvére fogaival pótolták/pótolják az övéit.

vlcsnap-2015-10-18-19h31m03s109.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása