Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x11 – Utóhatás

2015. október 16. 09:00 - Smokey the bear

Az előző rész kicsit felrázta Coulson amúgy sem túl vidám napokat élő csapatát. Tripet elvesztettük, Skye pedig olyan képességre tett szert, amit még maga sem ismer, hogy Raina fantasztikus álalakulásáról ne is beszéljünk. Az eredeti cím a sokk kifejezéssel operál, és tényleg. Na, de lássuk a részleteket! A kályhától indulunk. 1983-ban vagyunk, egy üres szobában az előző rész végén látott szem nélküli ember próbálgatja az erejét, azaz inkább az ereje őt. Hirtelen eltűnik, majd újra megjelenik. Mindezt úgy, hogy nem lát, valóban nem egy sétagalopp. A terembe Skye anyja (Jiajiang) és egy idős ember (Yat-sen) lép be. Megbeszélik, hogy a Gordon nevű fiú nemrég esett át a terrigenezis nevű átalakuláson, és most láthatóan eléggé el van anyátlanodva. A lassan öregedő Jiajiang megölelgeti a srácot, és megígéri neki, hogy segít feldolgozni az új helyzetet. Whitehall dokinak hála a nő már nem lehet ott, amikor lányának Skye-nak (azaz mint kiderül Daisy-nek) lenne szüksége rá. Mégpedig nagyon.

1_gordon.jpg

A lány karanténban van, és ahogy az már csak ilyenkor lenni szokott állandóan azon pörög az agya, ami a templomban történt. Az egyik este Coulson jön át hozzá, hogy az üvegen keresztül beszélgessenek kicsit. A főnök elmondja, hogy Skye-nak addig kell karanténban maradnia, amíg az orvosok nem tisztázzák, milyen gáz hatott rá, és hogyan. Mack-et már kiengedték, mert bármi is szállta meg, már nyoma sincs a szervezetében. A férfit persze érthetően nagyon bántja, amit az idegen anyag hatása alatt tett. A többiek a maguk módján igyekszenek feldolgozni Trip elvesztését. May edzéssel, Mack és Fitz munkával, Bobbi Trip cuccainak összepakolásával, Hunter meg jobbára Bobbi kerülgetésével. Simmons még odalent van, hogy eltakarítsa a földrengés után maradt törmeléket, és összegyűjtse, ami Tripből és Rainából megmaradt. Hálátlan feladat, na. A terv az, hogy ha végeztek, elárasztják az egész kócerájt. Az obeliszk így is elég galibát okozott, még szerencse, hogy Skye nem lelte halálát a rengésben. Szegény Skye szorul, ha a főnök tudná, hogy ő idézte elő! Az idegei ezt már nem bírják, kifakad, hogy mindennek ő az oka, és nem kellett volna lemennie a szentélybe. Coulsonra is átragad az idegesség, és ő is kiabálni kezd: Trip önfeláldozásával megmentett mindenkit, Whitehall halott, levágták a Hydra egyik fejét, és nyugodjon meg Skye, a többi fej sem húzza már sokáig!

2_skye.jpg

Végszóra egy HYDRA megbeszélésre ugrunk. A management öt tagja ad randit egymásnak. Whitehall doki és von Strucker báró nincs jelen. Előbbi elhalálozás, a másik külföldi tartózkodás okán. A bárót dr. List képviseli. A téma az utódlás. Mr. B. lehetne a megfelelő jelölt, de ő a S.H.I.E.L.D. fogságában van, talán már halott. Végül abban maradnak, hogy az lesz az új vezető, aki képes elpusztítani a S.H.I.E.L.D-et egyszer s mindenkorra. A HYDRA korántsem olyan jó felderítésben, mint hiszik, hiszen akkor tudnák, hogy Bakshi megúszta a ciánkapszulás kalandot.

3_hydra.jpg

Bobbiról kiderül, hogy jó perceiben nem is egy számító ribi, hanem igazi jó arc. Összekészített egy kis túlélőcsomagot a karanténban senyvedő Skye-nak. Egy pakli kártya, egy kis aszalt gyümölcs, cukorka, olvasni- és innivaló van a szatyorban. Az ajándék mellé néhány kedves szó is jár: amit tett, annak alapján Skye egy igazi rocksztár. Kicsit odébb Fitz és Mack beszélget. Zsenikém Skye összetört biometrikus kijelzőjét próbálja meg összelegózni, hogy kiderüljön, mi történt odalent. Közben Mack lelkére beszél, arra bíztatja, hogy meséljen arról, mit érez, de legalábbis ne tartsa magában. Mack-nél erre elpattan valami, és rámordul szerencsétlen Fitz-re: tudja milyen érzés elveszíteni a kontrollt a saját teste felett, és olyanokat bántani, akiket szeret? Fitznek szeme sem rebben: igen tudja. Mack akkorát koppan, hogy idáig hallani. Bocsánatot kér Fitz-től, és inkább azzal köti le magát, hogy megvizsgálja le van-e rendesen szigetelve a karantén, nehogy az idegen izé mást is megfertőzzön. Ehhez elkéri Coulsontól a bázis alaprajzát.

4_survival_kit.jpg

Simmons és csapata lassan végez a templom kitakarításával. Nem számoltak azonban a fura, macskaszemű gyilkológéppé vált Rainával, aki sorban öldösi le a gyanútlan S.H.I.E.L.D. alkalmazottakat. Simmons rálő, de a nőnek sikerült kiszabadulnia a templomból. Simmons kicsit besokall, de meglepően higgadtan engedélyt kér Coulsontól, hogy visszamehessen a bázisra, hogy végre élő emberek között lehessen. Megkapja.  A főnök összetrombitálja a csapatot, és közli, hogy indulnak levadászni a megmaradt HYDRA vezetőket, és ehhez Mr.B-t fogják használni csalinak. Mack agya erre ledobja az ékszíjat és a férdi elkezd üvöltözni Coulsonnal, a főnök szemére vetve, hogy a HYDRA talán el sem jut a Városhoz, ha az igazgató nem keresi olyan eszelősen. Kettejük vitájába pro és kontra mindenki belekeveredik, a feszültséget szinte harapni lehet. Mi, nézők persze baromira örülünk ennek, Skye viszont nem annyira. Az egekbe szökik a pulzusa, és elkezdenek mozogni körülötte a tárgyak. A roham amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozik, szegény Skye meg totál meg van ijedve.

5_debate.jpg

Coulsonnak ellenben nincsenek kétségei, miután öve lesz az utolsó szó a vitában, elküld mindenkit dolgozni. Maga megy Mr. B-hez. Közli vele, hogy elcserélik Talbot tábornok jóindulatára. Indulás! May és Coulson személyesen furikázzák a hydrást, és közben elkottyantják, hogy Whitehall halott. May éppen arról kezd el beszélni, aggasztja, hogy összeszűrték a levet a kormánnyal, amikor oldalról hirtelen beléjük hajt egy teherautó. Nem véletlen balesetről van szó, a platóról fegyveresek ugrálnak le, és tüzet nyitnak Coulsonékra. Lövöldözés, gránát, felfordulás. Amikor az ellen már csak négyen marad, May előugrik két fegyverrel és lekommandózza őket. May akció jelenetei mindig feldobják az epizódot! A támadás elül, Bakhsit kirángatják a kocsiból, ám ekkor a semmiből előkerül egy maszkos, és lelövi Mayt! Coulson ordítva („Sosem kaptok el élve!”) a nő után veti magát, mire legalább két golyót kap a hátába. Mr. B. erre lábon kihord egy stroke-ot, és azt hiszem ezzel nincs egyedül. A fegyveres odaugrik hozzá, és az épen maradt terepjáróba tuszkolja. Lekerül az álarc, és HUNTER az! WTF? Jól van, na, nem kell nagyon ráizgulni. Amint elhajtanak, a halottak életre kelnek. Csak egy átverésről volt szó. Coulson írta a forgatókönyvet, még jó, mert ha May írta volna, mindenki kussban ült volna. Ezt Coulson mondja, mi meg röhögünk, mert tényleg.

6_may.jpg

Hunter és Bakshi megállnak, hogy a férfi bejelentkezhessen a főnökénél, Mr. Bloomnál. Hunter elnyom egy RadioShack-es poént, majd fegyvert fog a hydrásra. Most, hogy becsekkolt, Hunter titokzatos munkaadójának már nincs rá szüksége, ki kell, hogy iktassa. Mr.B. menten összeszarja magát, de aztán némi pénzmag kilátásba helyezésével a maga oldalára állítja Huntert. Vagyis ő így hiszi. Közben Simmons hazatér végre, és levetet egy kis vérmintát Skye-tól. Trip halála benne is mély nyomokat hagyott, többé nem tanulmányozni, hanem megsemmisíteni akarja az idegen technológiát. Túl sok áldozatot kívánt már eddig is. Skye kezdhet igazán aggódni.

7_wait.jpg

Ez a rész már eddig is egész mozgalmas volt, de most ráteszünk még egy lapáttal. Skye apja, Cal (a Zaboról ünnepélyesen lemondok, mert egyrészt ő saját magát is így hívja, másrész sokkal jobban hangzik) egy konténer terminálon bujkál, valószínűleg épp a továbbutazását egyezteti egy helyi erővel, amikor felbukkan Raina. Közös életük miatt tudta, hol keresse a férfit. Segítségért jött, mert az átváltozás nem egészen úgy ment, ahogy ő képzelte. Egy rettenetes, tüskés szörnyszülött lett belőle, míg Skye úgy hagyta el a szentélyt, hogy még annál is szebb lett, mint volt. Meg kell hagyni Raina tüskéi baromi élethűen sikerültek, állati jól néz ki, a szó horrorisztikus értelmében. Cal szó szerint örömtáncot jár, boldog, hogy a lánya végre átváltozott, csak azt sajnálja, hogy ő nem lehet vele, és átkozza Coulsont, mert a lány biztos nála keres majd menedéket. Félti is az ő Daisy-jét, hogy nem értik majd meg, és Indexre rakják. Ezt nem hagyhatja, ezért azt tervezi, hogy felkeresi a többi Indextölteléket, és okoz egy kis felfordulást, hogy a lánya megtudja, hova is tartozik. Raina könyörög, hogy segítsen neki is, mert nem tud így élni. Hát, akkor ne tegye- felel Cal, és magára hagyja a teljesen összetört nőt, akit most tényleg megsajnálunk.

Ugrunk Mr. Bloom házához. Bakshi bemegy tárgyalni az ürgével. Hunter kint marad az autóban, és hamarosan Bobbi is csatlakozik hozzá. Viccelődnek egyet Hunter brit akcentusán, és el sem hiszem, hogy ezt írom, de ez tényleg jól áll nekik. A férfi kérdőre vonja a nőt, miért nem állt Mack mellé a korábbi családi perpatvarban? Talán azért nem, mert titkolnak valamit, és nem akart feltűnést kelteni? Bobbi húzódozik, de végül bevallja, hogy valóban van egy közös titka Mack-kel: egy támogató csoportba járnak. Hunter harsány röhögésben tör ki: és mondd, a marsallbotot is körbe szoktátok adogatni, mint az anonim alkoholisták? Bobbi a szemét forgatja, a S.H.I.E.L.D kifordult önmagából, barátokból lettek ellenségek, valakinek ezt igenis nehéz feldolgozni.

9_support_group.jpg

Odabent közben megy az egyezkedés, egy kis rögtönözött videokonferencián a Von Strucker-t képviselő dr. List-tel.  Valaki felbérelte Huntert Bakshi eltávolítására, nincs más választás, ki kell iktatni a többi vezetőt, mert nem bízhatnak bennük. Bloom kiadja a jelet, és a beépített emberek sorban elteszik láb alól a HYDRA fejeseket (a sejket elgázosítják, a bárónőt és a bankárt elszenesítik). HYDRA ügynökök bekerítik Hunterék autóját is, de hiába lőnek rájuk, a kocsiba rejtette gépfegyverek inkább velük végeznek. Hunter és Bobbi berongyol a házba, és elteszik láb alól Bloomot is. Mr. B. csak annak köszönheti az életét, hogy őt egyébként tényleg odaígérték Talbotnak. A HYDRA ezzel szépen lefejezte önmagát. Már csak egy kicsit kell várni, és a Bosszúállók 2-ben Ultron elvégzi a maradék piszkos munkát is. Pá, HYDRA!

11_hydra_end.jpg

Mack jelenti Coulsonnak, hogy a karantén biztonságos, egyúttal bocsánatot is kér a korábbi kirohanásáért. A beszélgetésüknél jelen van May és Simmons is, az utóbbi pedig megragadja az alkalmat, hogy jelezze, bár nem akarja megöletni Rainát, de ha az elfogása közben elhalálozna, talán nem is lenne akkora nagy baj. Elvégre a járvány, meg minden. A többiek ezen kicsit elhűlnek, de tudomásul veszik. A háttérben Skye –aki szintén hallott mindent- csak jó nagyokat nyel. A helyzetét az sem könnyíti meg, hogy Fitz jön hozzá, és közli, hogy rájött a titkára. Összerakta a biometrikus karpántját, amiből kiderült, hogy 1. a robbanás pillanatában 300 volt a pulzusa, ami nem egészen emberi (INHUMAN), és 2. a műszer belülről tört szét, miközben Skye karján volt. A lány annyira aggódik, hogy újra mozogni kezdenek a tárgyak a karanténban, és még egy lámpa is összetörik. Fitz elszalad Skye leleteiért.

10_fitz.jpg

Skye összetakarítja az üvegszilánkokat, de közben megvágja magát. Pont ekkor ér oda May, egy kis csevegésre. Skye-t a saját idegessége és a vérnyomok lebuktatják. Ráadásul pont akkor ér oda Simmons is. Szerencsére Fitz is felbukkan, és magára vállal minden felelősséget. Azt hazudja, hogy vérvétel közben vert le valamit. Hozta is az eredményeket, minden normális. Mindenki fellélegzik. Simmons elkezdi közelebbről is vizsgálni az eredményeket, de szerencsére Fitz résen van, és elküldi tiszta ágyneműért Skye-nak, arra fogva a dolgot, hogy ő maga azért nem húzza át az ágyat, mert nem akar a női holmik között turkálni. Ez hatásos, Simmons balra el. Fitz bemegy Skye-hoz, hogy bekötözze a kezét, közben megbeszélik, a vérminta egyáltalán nem volt normális, de amíg a többiek le nem nyugszanak, inkább maradjon ez kettejük között. Skye ki- majd Fitz nyakába borul. Valami nagyon nincs rendben vele. Fitz nyugtatgatja, csak más lett, mint volt, de nincs ezzel semmi baj. És tudjuk, hogy ő ezt nem csak úgy mondja.

Apropó átváltozás. Van, aki sokkal rosszabbul járt. Raina egy forgalmas út szélén áll, totál magába fordulva. Azt fontolgatja, hogy az autók közé veti magát. El is indul, ám ekkor S.H.I.E.L.D. autók állnak meg körülötte, hogy begyűjtsék. Vérontásra azonban nem kerül sor, mert hirtelen a szemtelen (hehe) Gordon bukkan fel, és magával viszi a lányt. Még egy rövid, de érdekes jelenet van hátra. Coulson irodájában életre kel Mack makett autója. De nem repül, hanem letapogatja a berendezést, és megtalálja a főnök íróasztalában elrejtett Szerszámosládát. Mack és Bobbi kicsit félrevonul, megbeszélik, hogy megvan a kocka és az alaprajz is, ami, naná, hogy nem a karantén miatt kellett, és minden készen áll a titkos terv végrehajtásához. A csapat többi tagja közben gyanútlanul Tripről anekdotázgat. Egy pillanatra kicsit mindenki magába fordul. Hallgatnak. Remek lezárása ez ennek a résznek: bizony új időknek nézünk elébe.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.10.16. 11:01:14

Nagyon jó rész volt, csak kapkodtam a fejem annak idején. Ugye, hogy ugye Hunter (és Bobbi) ? :)
Rendesen felpörögtek az évad második felére az események, szerintem jó a sorozat.

Smokey the bear 2015.10.16. 13:11:06

@Is: Bizony, magamon is meglepődtem. Még a végén megkedvelem őket...:)
Érdekes volt ez a rész, mert kétszer is megnéztem, egyszer lendületből a 2*10 után, aztán még egyszer a hogyvolt miatt, és először nem voltam vele kibékülve. Mindenki kiabált mindenkivel, és magukhoz képest furán viselkedtek. Aztán másodjára már határozottan tetszett.
Jó hogy megint váltottak egy nagyot évad közben, ez az inhuman vonal érdekesnek ígérkezik.
süti beállítások módosítása