Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Once Upon a Time in Wonderland 1x01 - Down the Rabbit Hole

2015. október 15. 15:00 - nyauuuuu

Alice nagy robbanás közepette kikászálódik a föld alól. Elragadtatott arccal felsóhajt, Otthon!, majd sovány disznó vágtában hazaindul. Nagy örömmel kopogtat apuci ajtaján, aki azonban nem bír örülni neki. Alice annyi ideje eltávozott már, hogy mindenki halottnak hitte. Snitt után a kislány a kulcslyuknál hallgatózik, apa egy orvossal beszél, aki szerint a leányka komplett őrült, képzeleg. Alice erre közli, hogy majd ő szerez bizonyítékot, és elmegy. Főcím.

01.jpg

Storybrooke-ban járunk, Emma bogárhátúja jön az úton, Morgó és Ashley kedélyeskedik egymással, vihar közeledik. Egy vagány fekete bőrdzsekis fiatalember saját kulccsal benyit Nagyi bezárt kávézójába, kávét tölt magának, majd égzengés és földrengés közepette megnyílik a föld, és a Fehér Nyúl kászálódik elő a kávézó közepén. Közli, hogy el fognak késni, és nem honnan, hanem kitől, konkrétan Alice-tól, úgyhogy menjenek máris. A fiatalember húzódozna, de a nyuszi közli, hogy ő a Kőr Bubi, és Alice-nak szüksége van rá, úgyhogy húzás.

Hamisítatlan viktoriánus diliházban vagyunk, a kulcslyukon át látott orvos elnököl egy három tagú bizottságban, akik éppen a már felnőtt Alice-t hallgatják meg. A lány tudja, mi a dolga, minden kérdésre azt válaszolja, hogy már nem hisz Csodaországban, mindent csak kitalált, sosem hagyta el Angliát, a többszöri eltűnésekor barátoknál bujkált. Eközben azonban mi mozizunk, és látjuk, hogy amikor visszament Csodaországba bizonyítékért, elcsórt egy darab gombát a vízipipázó hernyótól, amitől egészen kicsire ment össze. A katonák üldözték, de nem látták meg, ő pedig kihúzta a dugót egy egészen aprócska palackból, amiben egy nagyon kedves dzsinnt talált. Röviden elbeszélgettek, a dzsinn közölte, hogy ha igazán szeretsz valakit, nincs szükség bizonyítékra (mert persze Alice begyűjtötte apucinak a fehér nyuszit), egyszerűen csak érzed. Ennek örömére egymásba szerettek, Alice nem kívánt hármat a dzsinitől, hanem felszabadította, így Cyrus (mert így hívják) a forró tenger feletti sziklapárkányon megkérte a lány kezét. Ám mielőtt még égig ért volna a boldog befejezés, jött a Szív Királynő (nem Cora, egy másik gonosz némber, kollagénes ajakfeltöltéssel), és mivel a katonái nem bírtak el a párossal, saját varázserejével lökte be Cyrust a lobogva forró tengerbe. Alice a bizottság előtt rettenetesen sír ezen. A fődoktor felajánlja neki, hogy nem kell többet ilyen szomorúnak lennie, elfelejtheti egy vadiúj eljárással az összes bánatát. Alice alá is írja a beleegyező nyilatkozatot, csak hogy hagyják végre békén.

02.jpg

Kicsivel később álmában Cyrust szólongatja a cellájában, mikor zaj hallik odakintről. Közben látjuk, hogy a jó doktor valószínűleg lobotómiára készül, oly csodás sebészeti eszközöket simogat. Alice-hoz megérkezik a Kőr Bubi, és közli, hogy menjenek már. Alice ezt nem szeretné, úgyhogy a fickót elkapják az ápolók, mikor végre kinyögi: a Fehér Nyúl látta, hogy Cyrus életben van. Az addig teljesen passzív lány megélénkül, semmi perc alatt szálegyedül lever öt markos ápolót, és már loholnak is a Bubival. Összefutnak a Fehér Nyúllal, akit az orvos is meglát (biztos azt hiszi, most ő hallucinál), de aztán robognak tovább, mert természetesen ismét el fognak késni. Az ápolók rendőrökkel karöltve üldözik őket, hőseink persze zsákutcába szaladnak, de sebaj, a nyuszi tud átjárót nyitni Csodaországba. Alice azonnal menne, de a bubi nem igazán szeretne visszamenni oda, hisz neki már van remek élete Storybrooke-ban. Alice viszont segített anno visszaszerezni neki a szívét, úgyhogy ennyivel tartozik. Ennek örömére mindhárman elindulnak az alagúton át Csodaországba.

03.jpg

A megérkezés csak a nyuszinak megy simán, ő egy stégen landol, a két fiatal viszont egy mályvacukor-tó kellős közepén. Miközben próbálnak kievickélni, Alice kérdőre vonja a nyulat. Kiderül, hogy a tapsifüles valójában nem látta Cyrust, hanem Egérrel teázott, és az mondta, hogy látta. A dzsinn jelenleg a Kalapos elhagyatott házában tanyázik, a Sűrű/Sötét erdőben (segítség, hogy fordították magyarra a Tulgey Woods-ot?). A csevej közben a bubi és Alice elsüllyednek a mályvacukorban, a fiú azon dühöng, hogy oly szép élete volt Storybrooke-ban, ahol a szitakötők nem sárkányok, minek kellett idejönnie, Alice meg azon, hogy egy narkolepsziás rágcsáló szavára jött ide vissza, ezek szerint a semmiért. A nyuszi elszalad, hogy segítséget hozzon, Alice és a bubi ott maradnak, lassan nyakig mályvacukorban. Szerencsére a lánynak eszébe jut, hogy a cukor karamellizálódik, úgyhogy elkap egy szitakötőt, és az azzal fújt lánggal megkeményíti a tó felszínét, így már ki tudnak kapaszkodni belőle. A bubi húzna haza, a mi világunkba, ha meglenne a nyúl, mert hát nyilvánvaló számára, hogy Cyrus már nem él. Alice viszont meg akarja mindenáron keresni. A bubi be van kicsit szarva, mert sok-sok csúnya dolgot követett el Csodaországban, túl sokan akarják kinyuvasztani. Alice viszont meg tudja őt fizetni: a csodás cipellőjének a sarkában három csillogó rubint tart, amik valójában kívánságok, az a három, amit ő nem kívánt a dzsinntől. Egyet a bubinak ígér, ha segít neki. Ja, és akárcsak a varázslatnak, a kívánságnak is mindig van ára, nem feltétlenül az történik, amit az ember szeretne. A bubi szerint ő képes következmény-menteset kívánni, úgyhogy az üzlet megköttetik, elindulnak a Kalapos háza felé.

04.jpg

A nyuszi, bár talán tényleg segítségért indul, a királynő katonái által elkapódik, és a várában találja magát. Kiderül, hogy épp a királynő akarta, hogy Alice visszatérjen, a nyuszi meséje csak a csalétek volt. És nem, ezzel még nem ért véget a szolgálata, hiába hitte azt, mert a kegyetlen királynő azt akarja, hogy innentől legyen mindig Alice-szel, hogy a szeme és füle legyen, mert ő mindenről tudni akar.
Közben Alice és a bubi odaérnek az erdőhöz, ami persze lehet, hogy csapda, de ha Cyrus él, akkor az sem baj. Amúgy Alice nem az a megbocsátós fajta, és szeretné ezt a királynőnek is megmutatni.

05.jpg

Őgonoszsága nem nyughatik a várában, kicsapódik az ablak, és a teraszon minden gonoszok leggonoszabbika, Jafar nagyvezír áll. (A lányaim amúgy is hiányolták az anyasorozatból Jázmint, mert az összes többi Disney-hercegnő amúgy benne van, szóval legalább a dzsinn és Jafar meglett, ha csak a spinoffban is.) Van neki kígyós botja, meg ördögi tekintete, szóval minden oké. Arról érdeklődik, hogy Alice éppen mit csinál, a királynő meg úgy vigyorog rá, mintha Jafar lenne a legkívánatosabb pasi a földkerekén. A nagyvezír gyorsan lelombozza, majd akkor lesznek célegyenesben, ha meglesz a dzsinn palackja, és a lány kíván hármat, úgyhogy csak ne legyen olyan elégedett magával. Ennek örömére amúgy Dart Vader módjára elkezdi fojtogatni a királynőt, mivel már nincs szüksége rá. Szegény kollagénes igen szenved, de azért csak kiböki utolsó előtti leheletével, hogy csak ő tudja, most éppen hol van a lány, mire a nagyvezír elengedi. A királynő győzedelmes tekintettel közli, hogy ez az ő világa, és csakis ő tud itt mindent, úgyhogy az alkujuk még áll továbbra is. Megszerzi a kívánságokat a nagyvezírnek, de hogy mit kér érte cserébe, azt majd akkor mondja meg. Jafar még kettőt beszól, aztán eltakarodik, természetesen egy repülő szőnyegen.

06.jpg

Vissza az erdőbe. Miközben a bubi talál egy felhívást, miszerint a fejét akarják, Alice megunja az erdőben való kóválygást, úgyhogy a cipedlijét levetve felmászik egy fára, ahonnan meg is pillantja a Kalapos házát, nincs is messze. Efeletti örömét azonban nem tudja megosztani a bubival (akit amúgy Willnek hívnak), mert az időközben felkapta a lent feledett cipőket, és sarkostul-kívánságostul cserbenhagyta a leányt. Aki már épp mászna lefelé, mikor megjelenik mögötte (Igen! Végre! Egész eddig erre vártam!) a láthatatlan macska, tudjátok, akinek a mosolya jelenik meg először és tűnik el utoljára. A cicus nem igazán szívleli Alice-t, mivel mióta a lány Csodaországban járt, minden megváltozott, kevesebb lett a kaja is, meg minden, úgyhogy most épp őt szeretné vacsorára. Kis ideig küzdenek, persze az óriás puhatalpú lényegesen erősebb, mint a lány (aki egyébként öt férfival is elbír, mint láthattuk), Alice nagyokat döndül a talajon, fatörzseken, miegyéb. Mikor már végképp azt hiszi, itt a vég, a visszatérő Bubi előbb a cicus farkára lép, aztán a kitátott pofájába hajít egy kis töpörítő gombát, úgyhogy kiscica méretre zsugorodva bundás barátunk eltakarodik. Még kicsit cívódnak, hogy akkor mit is akart a bubi a lelépéssel, mert kívánságot nem lehet lopni, kell Alice beleegyezése is hozzá, de persze szent a béke, mennek tovább a Kalapos háza felé.

07.jpg A házhoz Alice Cyrus nevét kiáltozva rohan oda, de akárhogy erőlködik, a ház üres. A bubi próbálja hűteni, hogy Cyrus már nem él, fogadja el, sőt, közben a nyuszi is előkerül, aki viszont további hazugságokat szeretne beadni neki, de felsül vele. Alice fülig érő mosolya lehervad, megint sírásra áll a szája, és kiballag a ház elé, szomorkodni. A bubi kicsit szidja a nyulat, hogy szegény lány így már kétszer vesztette el a szerelmét, de szerencsére Alice megtalálja a fűben a dzsinn nyakláncát, amit az ominózus kézkérős jelenetben láthattunk. Akkor megtudtuk, hogy mivel a szíveik összekapcsolódtak, ezért mindig fogják érezni, hogy a másik hol van. Mivel a nyaklánc itt van, és nem a tengerben párolódik, pedig a beleeséskor a dzsinn viselte, tehát itt a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy Cyrus él, úgyhogy lehet menni tovább keresgélni.

08.jpg Vágás után látjuk is a dzsinnt, egy embernyi madárkalickában senyved szegény, jó magasra felfüggesztve. A visszaemlékezéséből azt is megtudjuk, hogy menekült meg: miután a királynő lelökte, és zuhant a forró tengerbe, közvetlenül a víz színe felett elkapta a nagyvezír repülő szőnyege. És ki más bámulná őt heveny gyűlölettel, mint Jafar. Még kitágul a kép, látjuk, ahogy Alice, a nyúl és a bubi vidáman vándorolnak a csodás tájon, és lassan közelednek a kalickás torony-börtön felé. Vége főcím, szerintem méltó leágazása az eredeti sorozatnak, kicsit kevésbé kimunkáltak egyelőre a titkok meg a sejtések, de gyönyörű a képi világ, talán még sokkal szebb is, mint az elvarázsolt erdőben. Szerethetőek a jók, kellően gonoszak a rosszak, lesz itt még fordulat épp elég.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása