Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Crossing Lines - Határtalanul 3x01 - Redux

2015. október 15. 13:00 - Chat Géza

Újra itt a Crossing Lines. Nem nagyon lehet ehhez mit hozzáfűzni, talán annyit, hogy végre van egy valamire való, messze nem annyira agyatlan és blőd nyomozós sorozat a tévében, amit komolyan lehet venni.

tumblr_nvfakpydvn1qe3tb4o8_r1_1280.jpg

Most mondanám, hogy onnan folytatjuk, ahonnan abbahagytuk, de nem, hisz legutóbb, a második évad záró epizódjának utolsó jelenetében az ICC szupercsapatának vezérürüje meghal valami gazdag nő birtokán. Írták már ki ennél szebben is karaktert sorozatokból, de neki most ezt dobta a gép. Most meg ott tartunk, hogy Dorn (Donald Sutherland) végtelen elánnal magyaráz a Hágai bíróságon, hogy az ítészek és az atyaúristen színe előtt lecsukasson valami afrikai diktátort. A bizonyítékok elég kétesek, de az utolsó pillanatban odalibben mellé Catelyn Stark, aki ezek szerint nagyon is él - Ébresztő Trónok harca-buzik! - és átad egy perdöntő infót, amit Dorn csillagos ötösre lereferál a bírók előtt. Előkerültek titkos emailek, amelyekben maga a diktátor utasítja a zsoldosokat, hogy mészároljanak le egy falut. Ok, hát ezt a védelemnek ki kő vizsgálnia, amit a bíróság jóvá is hagy. Hosszú nap volt ez, mondja Dorn a hollandiai csípős éjszakában Catelyn Starknak. Az, de majd otthon kipihenem magam, majd beül az autóba és annyit a mond a sofőrnek, hogy irány haza, aki vet egy utolsó pillantást a mindig magánál tartott családi fotóra, kitörli a könnycseppeket a szeméből és gázt ad. Nem kell látnoknak lenni, hogy tudjuk, itt bizony lesz baj.

cqf4o-ewoaaksc1.jpg

A Vészhelyzetes Dr. Kovács itt most Marco Corazzaként van anyakönyvezve és a telefonja valami olasz városkában rezeg. Felveszi. Dorn az. Azt mondja utazni kéne, mert szükség van rá, ha már ő a planéta legjobb eltűnt személyek nyomozására specializálódott fakabátja. Az ICC központban már arról faggatja Arabelát, hogy mi van a többiekkel, így mi is megtudjuk, hogy Hickman egyszerűen elhúzott haza, az IT-s csávó felszívódott, ahogy az ír zsaru is, így egyedül ő maradt a csudálatos dream teamből. Itt hirtelen felpörögnek a dolgok. Az emberrablás, azaz Catelyn Stark, akit innentől szólítsunk csak Sophienak, szóval Sophie eltűnésének helyszínén találtak egy eldobható mobilt, Arabela a föld alól előrángatja Sebastiant, az IT gurut, aki nyilván kideríti, hogy ez Sophie eldobható mobilja. De minek volt két mobilja? Mert a másikat feltörték, ahogy Dornét, Arabeláét, Strandét meg egy londoni rendőr muksóét is. Na azért a paliért azonnal el kell menni. Addig is Wombosi, az afrikai zsebdiktátor önként és dalolva vállalja, hogy kamerák előtt kikérdezhetik az üggyel kapcsolatban. Itt mutatkozik be egy új csajszi, aki most végezte el az akadémiát, tehát még igen zöldfülű. Mond is pár hülyeséget, de Dr. Kovács lepisszegi. Wombosi szart se tud az emberrablásról, de azért kölcsönösen befenyítik egymást Dornnal.

Mivel sikerült a londoni zsekát is Hágába cibálni, ezért a tárgyalóban már meg is kezdődik a kupaktanács. Dr. Kovács mondja is, hogy Wombosinak köze nincs az egészhez, amúgy meg egy előre eltervezett dolog volt az egész. Sophie sofőrjét megfenyegették, aztán jól lelőtték. Az eldobható mobilt meg Sophie hagyta maga után, hogy majd ők rátalálhassanak valahogy. Ügyes. Sophieról is kapunk egy képet, amint egy szurdok vagy mi az isten (óh azok a sok átaludt földrajz órák most jól visszaütnek) barlangjában ébredezik.

cpb1h2cwsaaemqn.jpg

Az ICC gyorsan leellenőrzi Sophie házát, hátha van ott valami. Egy betörőt találnak is, aki semmi mást nem visz el, csak a friss napilapot, amiben be volt karikázva valami. Strand készít egy jó elmosódott képet az emberről, amit Sebastian még ki tud élesíteni, de nincs az az algoritmus, ami megtalálja, hogy mi a bánatos lőcs lehetett olyan érdekes abban a bizonyos napilapban. Így, hogy megvan a fickó már tudnak haladni. Mint kiderül ő is pont ott szotyolázott a Hágai bíróságon, sőt, a londoni zsernyák, Wilkinson meg ismeri azt a céget, aki egyszer felbérelte őt, mármint a betörőt, amikor az Argento International mobilos cég ellen nyomozott. Na, akkor csak meg kell keresni az Argento védelmével foglalkozó céget, nem? De. Wilkinson és Marco, az ICC dupla dinamitja el is megy a céghez, de semmit sem tudnak meg, csak mi látjuk már, ahogy az Argento ideges CEO-ja arra utasítja a palit, hogy találja meg az embert, aki köpött, azt, aki kiszolgáltatta a titkos leveleket Sophienak.

normal_elizabeth_mitchell_crossing_lines_3x01_still_01.jpg

Nehezen, de végre megvan az árukapcsolás. Sophiet azért rabolták el, hogy a névtelen informátor ne tudja felvenni vele a kapcsolatot, így Wombosi ügyvédhadserege minden gond nélkül megtámadhatja a bizonyíték hitelességét, aminek a bíróság kapásból helyt is fog adni. A titkos informátor pedig úgy jön az Argentohoz, hogy amúgy ők tiltott területen bányásztak valami ritka értékes fémet, ami a tech cuccokhoz kell, amit aztán még illegálisan szállítgattak ide-oda, ami így már nem uzsonnapénz, hanem több milliárd eurós biznic. No, de mindehhez még a legelejében meg kellett kenni a kis zsebdiktátort, Womobsit. Mindezen együthatók összessége cseszte fel a titkos forrás agyát és döntött úgy, hogy letérdelteti a céget. Ok, Dorn is érti, minden patent. Hirtelen Sebastian szipi-szuper ki s adó-vevője is elkezd pittyegni, ami azt jelenti, hogy Sophie a saját telefonját hívja. Merthogy hozzá meg ellátogatott a szurdokba a zsoldos fószer, aki mindenre figyelt, csak arra nem, hogy Sophie elvegye a műholdas telóját és felkagylózza saját magát. Így már az őket kémlelő helikopterrel és  Wilkinson távcsöves puskájával kell szemeznie, de nem sokáig, mert a mesterlövész egy golyóvál átsegíti a túlvilágra. A zsoldos tagot, nem Sophiet.

Az eseménydús időszak után Sophie bemegy az ICC-be, ahol kiderül, hogy semmit sem tud az informátorról, az idő meg vészesen fogy. Dorn tart egy rögtönzött sajtótájékoztatót, ahol azt mondja, hogy Sophie még mindig nincs meg. Ezt látja is egy fickó a tévében, aki menten feszült lesz, gyorsan lemásolja a terhelő bizonyítékokat a gépéről egy usb-re, amit rágóval felnyom egy pad aljára egy templomban. Tempó-tempó! Az Argento biztonságáért felelős cége már négy főre szűkítette azok listáját, akik felállhattak a szopórollerre, az ICC meg a sötétben tapogatózik. Itt jön képbe Sebastian, aki visszafejt minden titkos kódot, kiderül, hogy egy könyvtárból küldték a mailt, valami kamu címről, de sajnos helyszínen se tudnak mit kezdeni a Windows 98-cal futó géppel. A kis gyakornoknak itt eszébe jut valami, a mágneskártya, amit a belépéshez használt az informátor. Gyorsan elkérik a könyvtárostól, találnak is rajta egy, azaz EGY darab használható ujjlenyomatot, ami egy Argentonál dolgozó fickóé. A rosszfiúk persze, hogy előbb jöttek rá, így már a templomban cicáznak vele, miután savba dobták a pendrive-ját. Itt antrézik az ICC, akik végig követték a fekete BMW-t, amivel elcibálták idáig, így egy kis pisztolyharc után a fickó máris biztonságban van, így könnyen megdumálják, hogy tanúskodjon a bíróságon, hisz más mód nincs, hogy lecsukják az ellent.

normal_elizabeth_mitchell_crossing_lines_3x01_still_07.jpg

Jó mulatság, férfi munka volt. Dorn elismerően csettint a nyelvével és közli, hogy ezennel újra van nemzetközi rendőrség és aki itt áll, az mind a tagja. Dr. Kovács, azaz Marco nem kér ebből, köszöni szépen, de miközben a liftet hívja Strand befenyíti, hogy ha el mer menni, akkor szénné pereli a seggét, amiért hivatalos nyomozás közben a saját szakállára dolgozott, történt ugyanis, hogy pont látta, amint Sebastiannak átad valami kis plusz munkát. Ennyi, nem kell félni, a mi kis low budget, tévére optimalizált Hugh Jackman hasonmásverseny második helyezett Marcónk marad szépen a dream teamben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása