Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sztárban Sztár 3x02 - Mercury, Britney, Michael Jackson

2015. október 11. 10:00 - Ketzifintshy

Magyarország első számú házibulijára ma is egyenként érkeznek a játékosok, vállon behordják a lányokat, aztán jönnek a fiúk is, ők lábon. Gyanús a zene, szó van benne celebrationről, egyre több a lufi és a szerpentin, óriási torták, ajaj, ki kell olvasnom  a wikipédiát, hogy kit is ünneplünk ma, de a félelmem alaptalan, el fogják mondani. Hatalmas, szalagos doboz érkezik a dramaturgiai csúcson, és azért lássuk be, ha valakit meglepett, hogy ki vagy mi van a dobozban, nos, az eléggé szerény kognitív képességek birtokosa.

sbs3_2_00.jpg

Till ma önmagát hozta ajándékba, ami egyébként nem is olyan ritka jelenség a magyarországi házibulikultúrában, persze lehet, hogy csak én szocializálódtam szerényebb körülmények között. Viszont egyből gondolati túlzásba estem, és szentül hittem pár másodpercig, hogy Attila önmagának hozta önmagát ajándékba, ami egy nagyon bizarr, zárt, rekurzív logikai hurkot eredményezett volna, ahol a műsorvezető vagy felszívódik ebben a logikai buborékban, vagy végtelen méretűvé tágul. Ez sajnos nem derült ki, mert Attilának nem most van a szülinapja, viszont a tévékettőnek igen, 18 éves lett a csatorna, nagykorúvá érett, nyissunk pezsgőt, de ne azt a szar szárazat, van ott egy üveg, amire az van ráírva, hogy doux édes. Régen úgy mondtuk, hogy dugsz, édes? De ettől persze egyikőnk sem dugott soha.

sbs3_2_01.jpg

Elég erősen aurába mászó az első felkonf, van benne erő, annyi szent, engem nem zavar, de lehet páran ösztönösen visszahúzódtak a kanapén kissé félrefordított fejjel, enyhén hunyorogva. Nemhiába, deprimálni tudni kell. Érkezik az ítélőszék, és kapásból beszélgetni kezdenek a műsorvezetővel, tökre olyan, mintha maguktól csinálnák, nem pedig azért, mert így írja a forgatókönyv. Szóval megint könnyed és hiteles az antré. Majkán kell rugóznunk kicsit, és az ő mindent vivő kalkuluszán, sajnos bejött a papírforma, nem bírta a rá nehezedő nyomást, és elengedte a Schrödinger-egyenletét. Félig. Gondolom azért nem lepte meg, hogy az emberek nem az igazságot akarják látni, hanem helyette inkább túlexponált illúziókat.

sbs3_2_02.jpg

Tom Jones megidézésével kezdünk, Bebe a médium, nem mondom, láttam már ijesztőbbet is, de ez sem rossz. A fanki háromlábú istene már benne van a korban, és örülök, hogy nem a negyvenéves Tom Jonest kenték fel Bebére, mert az már legalább ötven éve volt. Egyáltalán nem stílusidegen a téma, és Bebe a saját és Tom Jones önbizalmát összeadva, elképesztően lazán érkezik. Hangját durván sötétíti, és megcsinálja a dalt hiba nélkül. Viszont pluszpontot sem érdemel, a versszakok gyors részeiből ki-kiesik a dallam, és így néhány sornál egy telepi rapper köszön ki a száján. Pedig az eredetiben igazán kimunkált, finom dallam viszi a verzét. Persze rendben van ez így is, és nem azért, mert Bebe sokkal rosszabb, mint Tom Jones, hanem azért, mert Tom Jones sokkal jobb, mint Bebe. A refrén szépen kinyílik, mozdulatok borzasztóan coolak, a time is rendben van, a legvégén még James Brownt is kapunk ízelítőbe, az utolsó kiénekelt hang által. Till és a zsűri rugózik a vizuálon, kire is hasonlít Bebe, végülis igazuk van, valamennyire hasonlít minden szakállas, korosodó férfira. A zsűri laboratóriumában összeállt a genetikai profil, Morgan Freeman, Ganxsta Zolee, Vágó István, és nyomokban Tom Jonest is tartalmaz a külsőségekért felelős szekvencia.

sbs3_2_03.jpg

Wolf Kati nemet vált, és Varga Viktor bőrébe bújik, ami egyébként pont jó rá, és Viktor markáns stílusjegyeivel felpakolva erős lett a hasonlóság. Ezt kihangsúlyozva oda is ül mellé éneklés közben, és szinte elkezdenek oszcillálni. Lehet ide-oda ugrált egymás között a tudatuk, remélem pont akkor jött el Kati Viktor mellől, amikor mindenki a saját testében volt.  Kati nem merült el túlságosan a szerepben, azaz de, aprólékosan utánozta, csak éppen nem vált eggyé a szerepével, így kissé egy humormentes paródiába keveredett. Ez a nyegle pop-reggae tényleg távol áll az inkább dívás karakterétől, és ezt figyelembe véve azért elismerésre méltó a produktum. Néhány helyen botorkál a hangja a dallamban, a patois jegyeket nyomokban tartalmazó eredeti dalból az a kevés kis afro is kiveszett. A zsűri elég egyértelmű, 39 ponttal ül le Kati a díványra, de szerintem meg vannak vezetve a döbbenetes – külső - hasonlóság által. Ha ez 39 pont, akkor a sminkeseknek kéne kijönni megköszönni.

sbs3_2_04.jpg

Baby Gabi Fatima slágerével érkezik, a Ragyog a szívemmel. Ez a szám Fatima egyedfejlődésében is fontos állomás volt, mert végre maga mögött hagyta a folyamatos hajlítgatásokat és a kitartott hangok rezegtetését, és nagyon jól áll neki is, meg a dalnak is. Gabi szeme szikrázik, jó nézni, ahogy énekel, és hallgatni sem rossz. Vannak kifejezetten szép részek, és nincsenek benne - nagy - hibák. Három-négy helyen csúszott be kicsit a hangjegy alá. Az eredetihez képest néhol offbeat a szöveg, néha túlcsúszik Fatimáéhoz képest, a saját egyéniségének és természetes ritmusának megfelelve. Lehet ez kellett ahhoz, hogy igazán otthon érezze magát a dalban.

sbs3_2_05.jpg

Jézusom, Freddie Mercury és Montserrat Caballét állítják színpadra, egy ilyen feladat előtt vérmérséklettől függően az ember érez egy kis aggodalmat, vagy előre kárörvend. Azt hiszem jó ember vagyok, mert egyértelműen aggódom a Nyári lányokért. Freddie Mercury kissé Pán Péteres formát öntött, és hát őőőő.. Freddie nem sikerült. Nem sikerülhetett. Voltak átvett jegyek, de azok is eltűntek, leginkább azért, mert az operaoldali előadás egészen elképesztően jó volt. Freddiet elrontani általában nagyon csúnyán lehet csak, de most valahogy sikerült kiporoszkálni a dalból a szőnyeg alatt különösebb botrányfaktor nélkül.

sbs3_2_06.jpg

Úúú dejó, a Kis Vuk grafikusai és animátorai újra munkához jutottak, egy közeledő repülőt készítettek, és egy speciális techinkával – ún. effekt-el - bejuttattak minket a belsejébe is, nagyon csecse! Én azért a 486-os pécéket nem cseréltem volna le 386-osokra, a székek fejtámlájára húzott korpa- és hajzsírgyűjtő zsákok textúrája megsínylette az IT-s cost cuttingot. De igen, felismertük, nem vonat, repülő.

sbs3_2_07.jpg

Viszont a sztyuvi brutálisan szexuális, Tóth Gabi Britney Spears Toxicjában érzi otthon magát, és a dal központi eleme, a poresz egyértelműen átjön. Gabi nem kevésbé szexi, mint Britney, csak a Spears féle betegesen kislányos gellert ő érett női szexussal helyettesíti, és csodálatosan hatásos. A hangszín másolásával nem sokat bíbelődött, illetve jutott ameddig jutott, ettől függetlenül nagyon jól énekelt is. Már amennyire a dekoltázsától hallani lehetett. A szemgolyóból hátrafele kiinduló idegpályákon akkora lett a fogalom, hogy ideiglenesen a hallásért felelős csatornák is a cickókat szállították befele.

sbs3_2_08.jpg

Varga Győző a Pocsolyába léptemmel gázol át az emlékeinken. Ha valaki nem tudja, mi az átalakulás és a paródia közötti különbség, akkor itt van egymás után két jó példa. Tóth Gabi az átalakulásra, Varga Győző a paródiára. A töredezett és hisztérikusan kalimpáló Takáts Tamás koreográfia minden elemében túljátszott, és nem is hiteles. A hangszínt épp csak annyira változtatja meg, hogy néhány helyen rossz legyen tőle az énekhang. Haladjunk.

sbs3_2_9.jpg

Jön Csiga legjobb barátja, Biga, ezzel Tilla indított, és már megint, megint annyira lazán vigyorog ránk ezután az eléggé ergya beharangozó után, hogy ismét működik az, aminek nem kéne. Ez az ember egy varázsló. Tehát Rácz Gergő. A hangszín bájosan infantilis, hajaz az eredetire, van benne egy kasztrált vonal is, amit nem hiányolnék, ha nem lenne, de hát van. Néhány helyen elbotlott egy-egy hangszálban, de alapvetően megcsinálta.

sbs3_2_10.jpg

Adél elméletileg Aradszky Lászlót hozza, de helyette Angela Merkel érkezik egy low budget Oktoberfest imitációval. Adél komolyan veszi a munkát, és ettől különösen vicces lett az egész előadás. Ez a maszk marha bizarr. Átütnek rajta Adél grimaszai, de a vonások mások, Jézusom, bevettem valamit? Bereczki Zolié a trófea, ő világít rá a Merkel-féle megfelelőségre, és a heurékaélmény végigúszik az egész zsűrin. Majka All-In, első tíz pontja a potban landol.

sbs3_2_11.jpg

Csonka András travi szerepbe kényszerül, Amanda Leart dobta a gép. A felkészülést mutató bejátszásban kissé húzza a száját. A színpadon viszont nagyon szépen hozza a dívát, a mozgás, fordulás, hajdobálás, tűsarok, rendben vannak Tök jók a virgácsai! Bár férfiből lett nő, a dal eredeti hangtartománya keményen megkínozza Picit. Dörmög, mormog, képtelen rá, hogy ilyen mélyen énekeljen.

sbs3_2_12.jpg

A feneketlen, batikolt retróbatyu csumára meg van rakva kazettákkal, és kiapadhatatlan forrása a műsornak. Sajnos a batyu alja kicsit pisiszagú, mert egyszer rosszkor tették le rossz helyre a metróaluljáróban, ezerkilencszázkilencvenkettőben. Miért nem lehet kidobni a picsába? Na mindegy, itt ragadunk a szegíny ember lemezlovasklubjában. Delhusa Nika se perimeno örökzöldjét énekli el Sramek Péter, és Dzsoni hangszínét viszonylag könnyen leutánozza. Éneklés közben a kiejtése szinte tökéletes, ami miatt egyébként szabadkozni szokott. Bereczki Zoli meglehetősen differenciált és előremutató kritikát fogalmaz meg, Delhusa szerinte kicsit hisztérikusabb és ugyanakkor lágyabb hangon énekel. Azt hiszem, értem, mire gondol. Frankón.

sbs3_2_13.jpg

Michael Jacksont énekelni pont ugyan az a rizikókategória, mint Freddie Mercuryt. Gáspár Laci bevállalja, nézzük, mi sül ki belőle. Itt jön Ő, feketén, fehéren, azta, kicsit kiszélesedett a csípeje, nem baj, örüljünk, hogy él. Gáspár Laci odateszi magát, kompromisszum nélkül. Kidolgozott a tánc, miközben jut idő az énekre is. Nem tökéletes, de jelentkezzen, aki tökéletesen énekelné, van egy ajánlatom a számára. Énekelnie kéne. Füstgép, strobi, moonwalk, az eredeti klip megidézése a szimbolikus síkból kilóg egy jó fél dimenziónyit, a végére jól jött egy csúcspont, igazán szórakoztató előadás volt. Kellett ez a végére, de nagyon. Néhány kameraállásból elég hiteles imitátornak látszik. A zsűri állva tapsol, 40 ponttal kimaxolta a táblát, a stúdió őrjöng. Jóság van. Gáspár Laci a nézői szavazatokat is viszi, első lett a táblán.

sbs3_2_14.jpg

A kiszámolósdi dráma két utolsó álló embere Baby Gabi és Bebe, Gabi maradt benn, Bebének itt véget ért a kalandja.

sbs3_2_15.jpg

Kiegyensúlyozottabb volt a műsor, mint az eggyel korábbi, bár a dramaturgiai íve elég unorthodox pályát írt le, legalábbis nekem. De a szendvicstechnika régi bevált sales módszer, ha az eleje és a vége erős, középen elfér sok minden egyébként is. A következő résszel már be is érjük magunkat, és Magyarország első számú házibulijának másnapos mámorában jelentkezünk. Vasárnapra házibulit... Okos. 

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása