Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Összezárva Friderikusszal 2x01 - Tóth Gabi

2015. október 11. 10:03 - Csecse Becse

Sándor pakolászik, amikor hirtelen megnyílik az ajtó és betoppan az új évad első vendége, Tóth Gabi, énekesnéni. Üdvözlés, bókolás, Gabi meg is dícséri a "lakást". Sándor pedig máris kíváncsi, mit rejt a cókmókja. Gabi elő is rántja kabala mamuszát, ami nekem inkább tűnik kabala mokaszinnek, de sebaj, a lényeg, hogy "egyébként tiszta, meg nem büdi." Eztán Sándor szóvá teszi a széles dekoltázst - elvégre a vén kecske is megnyalja a sót :) -, de Gabi hamar lekezeli azzal, hogy így érzi jól magát és igen, szereti megmutatni magát, inkább előbb, mint utóbb, pl. 50-60 év múlva már nem. Mert most kell kiélvezni az életet, amíg lehet.

arrival.jpg

16 évesen bele is állt a pop-szakmába, suli elfelejtve, és bár 3x nekiugrott az iskolának, az érettségiig sosenem sikerült eljutnia. Bár szerinte az esze meglenne hozzá. Pedig amúgy orvos szeretett volna lenni, ha nagy lesz. Nagy lett, orvos nem, no meg remek példa, hogy 8 általánossal is lehet boldogulni az életben. Sándor azért megnyugtatja, hogy 28 évesen sem késő megnyomni a reset gombot.
Közelítenek a szokásos műsorelemhez: a bekészített fotókhoz. Snitt, ami alatt persze mi más szólhatna, mint a "Törj ki a kiszabott keretből!" taktus, Gabi előadásában.

csaladi.jpg

A képek közt akad adásból screenshot, punk-os pózolás, de egy családi képen időznek el többet. Sándor szerint apukába is szorult némi rockerség, de kiderül, hogy inkább volt Abba-s, meg Boney-M-es. A következő fotó viszont már jobban érdekli vendéglátónkat, nem is véletlenül: Gabi majdnem pucéron szerepel rajta, a kebleket csak egy-egy pánt takarja. Sándor szerint meztelen, Gabi szerint az „művészfotó”, és nem meztelen, mert a lényeg, a bimbi takarva van. Nem is szeretne férfimagazinban, terpesztve pucérkodni, bár megkeresték már ezzel, de nincs annyi pénz. Sándor úgy gondolja, neki „a művészeti önkifejezés része”, ha pőrén pózol, Gabi ezzel szemben leoltja annyival, hogy a színpadon, maximum. Civilben ő egy szemérmes, „visszafogott és átlagos életet élő” lány. Ha ő mondja, biztos úgy van. Sándor ezt lezárandó egy italra csábítja, Gabi oda is lép a szponzori hűtőhöz mazsolázgatni, de végül egy virágillatú bort pukkantanak meg. Mégiscsak jobb vele koccintani, mint valami PET-palackos lötyivel.

koccintas.jpg

13:32 – 2. óra | Meg is törpénik a koccintás, rövidke tószt, aztán a magánélet kivesézése. Gabi most már nem egyedül él, szerelmes, csillog is a szeme, meg vigyorog, mint a tejbetök, amikor erről beszél. Meg is értem „2-3 év kihagyás” után. Persze, az újságok mást mondtak, jól meg is magyarázza a bulvármédia működését. Sándor meg jól rá is kérdez, hogy ez talán a külvilág felé mutatott imázsának köszönhető-e?  Szerencsénkre Gabi már dolgozik azon, hogy másnak lássák, mi több, menedzsment nélkül, egyedül dolgozik. Elvégre ő nem vadóc, meg nem akar celeblány lenni. Ő adni akar az embereknek a birtokában lévő tudással. Hát hajrá!
Jön is a kérdés: a családból kitől mit örökölt? A harsányságát édesanyjától, aki egy mindenki által imádott, barátságos pincérnőcske volt. Sándor hálálkodik is egy sort, amiért az érkezése óta „iszonyú sok energia” dől vendégéből. Apuka sem sokdiplomás szuperhős, hanem kenyérgyári sofőr volt, aminek előnye ugye a reggel érkező friss, meleg kenyér. „Szegények voltunk, de jól éltünk.”, meg harmóniában, humorral, komolyabb konfliktusok nélkül. Aztán ez elmúlt a Budapestre költözéssel, hátrahagytak mindent a lányok karrierje érdekében (ugye „megasztár” volt Vera is). Gabi is nehezen szokta meg az új környezetet. Úgy bele is merül a nagyvárosi emberek és kapcsolatok elemzésébe, hogy le is tegezi Sándort. Kis pír, mentegetőzés, de folytatódik a nagymonológ a beilleszkedés nehézségeiről, a szülői áldozatokról. Szerencsére most már ők segítik az ősöket, nem csak anyagilag, hanem a celebséggel járó apró-cseprő visszásságokat, a médiákok reakcióinak feldolgozását. Snitt, irány a kanapé. Borospohárral a kézben, mert piálni jó.

kanape1538.jpg
kanape1538av.jpg

15:38 – 4. óra | Újra a család a téma: apu is, anyu is szeretett énekelni, kórustagok is voltak, úh. volt honnan örökölni a zeneiséget. De azért Gabi szeretne családfa kutatást, hátha talál értelmiségit a felmenői között. Sándor le is csap rá azzal, hogy ugye még érettségije sincs, így a téma ismét a tanultság felé terelődik. Nagyon udvariasan odateszi elé, a tanulás nem csak a papír miatt szükséges, hanem szélesebb látókört, jobb megértést ad az embernek. Gabi ezt másként gondolja, szerinte ő már kiskora óta képes „kívülről és egyben látni mindent”. Sokat olvas, minden vélemény érdekli, őt idézve „igyekeztem fejleszteni magam”. Sándor persze jól megkérdezi, hogy elég okos-e az analizáláshoz. Úgy érzi, igen. Tovább boncolgatás nincs, vágás és kinyilatkozás a jelenlegi életcélról, művészetének céljáról, elvégre adni szeretne az embereknek. Úgy látszik, ez az alapvetés lesz az egész epizód vezérfonala. Sándor kapaszkodik is belé rendesen, a dalok tematikájára, a dalszövegek tartalmából hiányolja az aktualitást. Pl. így: „Miért nem énekelnek olyan társadalmi konfliktusokról, amikre a világban rengeteg a példa?” Gabi hirtelenjében nem is válaszol, elkezd mocorogni, de azért csak kiköhögi, hogy a dalnok legyen pártatlan. Meg fél is az ilyen tartalmú szövegtől. Sándor szerencsére jobb riporter annál, hogy egy ilyen kis mentegetőzéssel beérje. Tereli a szót, egy kis összehasonlítással felvezeti Amy Winehouse-t, aki minden búját baját megénekelte. Márpedig Gabinak is van búja, meg baja, Sándor bele is tenyerel rendesen: nagy valószínűséggel nem lehet gyermeke. Miért nem ír ezekről? Saját mélységekről? Hosszan ecseteli, de az első mondatban elárulja: „Én nem voltam megérve még arra, hogy olyan komoly témáról írjak meg egy dalt.” De végül kimenti magát a Sors c. dalával. Be is vallja, sablonos a szöveg, de szerinte az egyszerű szöveggel lehet a legjobban hatni. Meg is kapja Magyarország népe az igényességről a kritikát. „Az igény, mint olyan, még mindig a mulatós határát súrolja.” De Sándort nem olyan fából faragták, hogy csak úgy elfogadja a választ, odapörköl egy „10 éven át nyomja ugyanazt” dalban, ami igaz is (lehet). Sándor legalább bevallja egy kiszerkesztett sz.rul énekelek mondókával, hogy sz,rul énekel. Persze, azért beszámol gyerekkori énekes karrierjéről, vidám kis iróniával. Demonstrálja is a régről hozott énektudását, majd felkéri Gabit tanárának. Ülve azt nem lehet, ki a kanapéból/fotelből, borospohár félre, rákészülős snitt.

dalolas1.jpg

17:00 – 6. óra | Rákészülés az énekórára, és bizony kiderül, egész testből kell énekelni, nem csak torokból. Sőt! Egészen lentről. Igen, onnan. Kinek neme szerint. Magyarázat érkezik, párhuzamosítva a jógával, szerintem marhaság, de szerencsére én max. motorozás vagy vezetés közben szoktam énekelni – és szerencsére azt nem hallja senki. Folytatódik az énekóra, Kovács Katitól a Nem leszek a játékszered a lecke. Gabi Sándort egzecíroztatja, de aztán bekapcsolódik ő is. Közben Gabi folyton tolja a tanácsokat. Lassan, de biztosan összejön a duett.
A danolás után persze előjön a felvetés, miszerint az énekes testvérek szakmailag mennyire kritikusak egymással szemben, hogy segítik egymást. Nem sikerül kifejteni a témát, a rövid lényeg: igen, kritikusak egymás irányában. Vera: Gabi orrhangú. Gabi: Vera rikácsol. Reklámszünet.

bohozat1.jpg

18:33 - 7. óra | Békebeli bohózatra emlékeztető közös énekléssel és a hozzávaló zenei aláfestéssel folytatódik az együttlét. Mármint nem "olyan" együttlét, szerencsére. Azt meg nem igazán értem, hogy miért volt szükség kézi mikrofonokra, amikor rajtok van a mikroport. Karaokés illúziónak jó, csak ugye értelmetlen.

19:04 – 8. óra | Átvezetős snitt, mialatt újabb adag virágillatú bor töltődik a poharakba. Bár korábban téma volt, de újra érkezik a felvetés, hogy Gabi mennyire szégyenlős és/vagy gátlásos. A konyhapulthoz ülve érkezik a kifejtés. A látszat ellenérő ő sokkal konzervatívabb, halkabb, kenyérre lehet kenni. Sándor kétkedik, még a pasiját is megkérdezné, hogy igazat mond-e. Gabi szerint az elmúlt 10-12 évből az eddigi 4-5 palija is ezt mondaná. Sándor ezt sem hiszi el, elő is ránt egy lapszemlét szembesítés céljából. Végig is mazsolázzák szépen, mikor kivel jött össze. Jönnek szép sorban a szakmabeliek, Palcsó Tomi, Anti Fitness dobosa, focista modell, táncosok, és egyéb szuperhősök. Két pasi között azért kitérnek arra is, Gabi milyen bipoláris személyiség tud lenni. Bonyolult lélek, az biztos. Nem is nagyon tartottak sokáig a kapcsolatai, 1-2 évnél egyik sem húzta tovább, többnyire az életmódja, ismertsége miatt. Nagyjából a hatodiknál, a jelenleginél meg is áll a lapozgatás. Sándor nagy nehezen ki is szedi belőle a delikvens nevét. Gabi egy kicsit parázik is, hogy amint lement az adás, ebből mit fognak lehozni az újságok. A mostani kapcsolatát ugyanis szeretné távol tartani a nyilvánosságtól. Mondjuk, akkor meg minek beszélget róla Sándorral? Azért még jól ki is fejti, hova nem fog menni a párjával, amit Sándor nem teljesen ért és ellenez, mert miért ne mászkálhatna kézenfogva valakivel egy celebpartin. Sikerül is kihoznia a sodrából Gabit, aki aztán felpattan és inkább nekiállna főzni. A kis fotógyűjteményt meg jó gyorsan be is csukja. De Sándor azért megmutatja, hogy van ott még jópár üres lap. Összesítés, tényleg 6 pasi 11 év alatt. Gabi: „Ez durva?”, Sándor: „Nem. Ahhoz képest, hogy a szülei 35 évig egymásnak voltak?”. No, erre már nagyon nem tud reagálni, inkább elszalad átöltözni főzéshez. Snitt.

tetkok.jpg

Szép szerkó, hátul jó nagy kivágással, különösen jól megy hozzá a kabala mokaszin-mamusz. Sándor fenn is akad Gabi tetkóin, jól le is húzza a műveket. Megkezdődik az érdemi munka a konyhapulton, a téma pedig a falatozásról szól. A nagy hajtás és a nyaralás hiányának levezetése a mostani habzsolás. Sándor fel is teszi a kérdést, hogy mire ez a nagy hajsza? Ennyire kell a pénz? Gabi szerint most kell tolni a melót meg a pénzgyűjtést, amíg életerős, fiatal az ember. De nem luxusra kell, hanem hangtechnikára, meg a jövő megalapozására. De egyébként a jég hátán is megélne. Önállósodott is, nincs menedzser, mert azok sokat kérnek, meg akarták változtatni, hogy szerethetőbb legyen. Sokak szerint ugye közönséges, de ő nem az, csak szeret élni. Vissza is tekint az első Megasztár után sikerre, csillogásra, a nagy nyomásra, amire az egészsége is ráment, padlóra került. De ő erős és felállt, csak azért, mert szerinte ő többre hivatott. Elhatározás kérdése csak. Úgy belemelegedik a beszédbe, hogy nem is veszi észre, mennyire krumplit megpucolt közben. Szóval, ott tartottunk, hogy fölállt, de el is tűnt 4-5 évre a színről, szépen le is gatyásodott, sajtra se futotta. Most viszont sikeres és minden hepi, ezért is meséli el, meg hogy tanulhatnak belőle a zemberek. Gabi egy igazi élettanár. A krumpli meg rotyog.

A téma újra a párja és annak szülei, akik bizony tudósemberek. Gabi ki is fejti, hogy a 8 általánosa ellenére még sincsenek kisebbrendűségi érzései. Ha valamihez nem ért, hát csendben marad. Szerencsére a műsorban nem, folytatódik a csevej a családalapításról, örökbefogadásról, a fogamzás nehézségeiről. „Mindenkinek jár egy szerető család.” Férjhez meg majd akkor megy, ha elveszik. De attól még a karriert lehet tolni, addig gyerek sehol. Snitt, tepsi bekészítésével.

gozolog.jpg

20:17 - 9. óra | Háttérben szép kis gőzfelhő, előtérben pedig a külsőségek, Gabi átváltozásai a téma. Elégedetten nyugtázza, hogy ő egy jó csaj. Közben persze fel-felkel pátyolgatni a készülő vacsorát. „Van popó, van cici, most már végre”, mert eddig nem volt. Gratulálunk ezúton is! A plasztikai beavatkozást kizárólag arra használta fel, amire általában az embereknek kéne.

Átváltunk Gabi életmódjára, megtudhatjuk, hogy imád főzni, de annyit még nem sikerült összehakniznia, amiből saját lakásra futna. A padlón lévő időszakis is be kellett foltozni, de azért nem panaszkodik. Amire kell, arra van, lenne többre is, de ő ennél tudatosabb. El is panaszkodja a szakmájának rendszertelenségét, a szezonalitás nehézségeit. Ilyen ez a popszakma. Azért én elregélném neki, hogy egész évben, napi 8 órában dolgozni se olyan vidám dolog.

vacsi.jpg
comb.jpg

21:48 – 10. óra | Szépen elkészült a vacsora, nem is aprózta el. Akkora sült comb figyel a tányéron, ami még Fekete Lászlónak is elég lenne. Végül is firtatta, hogy szeret halózni. Sándor megdícséri, finom, fűszeres, ízes. Anyukájától tanulta. Ki is vesézik az anyutól, nagymamától való főzési tanulmányokat, amiket ha elmentek, tovább lehet vinni és örökíteni. Persze, ismét a családra, szülőkre terelődik a szó, mégis hogy tudták egyszeri, vidéki emberekként feldolgozni a két lány sikerét. Humorral. Elég korán is ugrottak bele ebbe a világba, Gabi 16, Vera 19 évesen. Verát jobban is megviselte, lévén ő sokkal visszafogottabb. Gabi büszke is rá, amiért így, minden gátlását hátterbe szorítva kiállt és végigcsinálta. A kapcsolatuk azért hullámzó, időnként kialakul egy viaskodás. Ezen a ponton Sándor előáll azzal, hogy vendég érkezik, hármasban lesz mit megbeszélniük. Na, vajon ki érkezik? Igen, Tóth Vera, a tesó toppan be. Ölelés, puszi, örvendezés, Vera pedig nem fogad el szeszesitalt, mert vezetni fog még. Aztán mégis.

harmasban.jpg
harmasban2.jpg

23:00 – 12. óra | Lehuppan mindenki a kanapékra, a két lány pedig „szupersztárnak” szólítja a másikat. El is mesélik az elnevezés eredetét. Meg azt is, hogyan is indították el szüleik őket az énekesi úton. Annak ellenére, hogy a művészi pályát nem preferálják, mert „az nem munka”. A művészi hajlam, a kézügyesség apától jött, Sándor meg is jegyzi, milyen szép dolog az, ahogy az ember lányai valóra váltják az álmát. Mondjuk, az én faterom is sofőr volt, de mégsem lett belőlem művészember.
Többnyire Vera beszél, Gabi látványosan unatkozik. Egyszer rosszban is voltak, mert Vera úgy döntött, ő egy ideig senkivel nem akar egy színpadon állni. Később pedig meg kellett küzdenie a „II. Cserháti” bélyeggel. Gabi jól le is molettezi nővérjét, amin kacarásznak egy sort. Szája sarkából azért Vera megjegyzi: „Azért volt az több, mint molett.” Gabi felpattan, mászkál, visszaül. Vera folytatja azzal, hogy talált egy embert, aki szépen „felépítette” az életét. Gabi csendben nyalogatja a borospoharat. Vera közben jól elmeséli, honnan és miből fakadt a szennylapok által lehozott „testvérháború”. Mindkettőjüknek igazából „valami baja volt magával”. Sándor nem akar újabb testvérháborút generálni, csillapítja a kedélyeket. De a lányok ennél karakánabbak és szövik tovább a történetet, egymás cuccainak lenyúlásáról, ugyanabban a vízben való fürdésről, közös dezodorról. Persze, sok nevetéssel az akkori csóróságukon. A kacaj lecsillapodása után folytatódik a viszonyuk elemzése, egymás felé irányuló kritikusság kifejtése. Sándor arcban és hangban is próbálja összehasonlítani őket, nem nagyon sikerül neki, a lányok kisegítik. Demonstrációt is tartanak. „Tök más, és mégis mindkettő gyönyörű” – így Sándor. Snitt.

00:04 – 13. óra | Köszi, puszi, Vera távozik. Gabi nagyon hálás, amiért meghívta. Jó kis meglepetés volt, nyugtával dícséri a napot, alváshoz készülődnek. Jó egy óráig tart a készülés. Lásd:

alvashoz.jpg

01:10 – 14. óra | Gabi érkezik a fürdőből, addigra Sándor már meg is ágyazott. Gabi elégedett a vánkossal. Még egyszer kijelenti, mennyire jól érezte magát a nap folyamán. Alvás közben pedig néha csikorgatja a fogát. Jó éjt!

01:41 – 14. óra | Annyira mégsem lehet jó, mert mindketten felébrednek (ébren maradtak?). Gabi szerint szürreális a szitu, sohasem gondolta volna, hogy egy szobában fog aludni Sándorral. Kicsi kacarászás a helyzeten, szemellenző le, újra szundi.

ebredes.jpg

08:38 – 21. óra | Gabi ébred előbb, Sándor is feltámad a pokróc alól, integetős jóreggelt. „Egy jó kávé?”. A vendéglátó helyett Gabi áll neki elkészíteni. Reggeli is készül, Sándor pezsgőt bont, ami szépen kiszalad az üvegből, de azért csak sikerül összeülni falatozni. Gabi újra hálálkodik, mennyire jól érezte magát. No meg reméli, a sok beszéd közben nem mondott „semmi baromságot”. Szóban fejet hajt Sándor interjúvolós/inspiratív képességei előtt is. Aki folytatja is tovább a kérdezést, ezúttal a nemzetközi karrier lehetőségéről faggatja. Gabi szerint lehetne, sokszor megfordult a fejében, hogy „itt hagyja az egészet a francba”. Pedig Sándor szerint nehezebb, nemzetközi porondon nagyobb a kínálat, Gabi azzal vág vissza, hogy az igényesség is nagyobb. Befejeződik a reggeli, fincsi is volt, pezsgőzés lesz. Mondjuk, én reggeli mellé/után teát, kakaót, tejeskávét tudok elképzelni, de hát ízlések és pofonok… Gabi folytatja a nemzetközi karrier lehetőségének a kifejtését, és biztos benne, ha kijutna az Eurovíziós Dalfesztiválra, akkor őt bizony felfedeznék. A kanapén ülve tovább bizonygatna, milyet tudna ott robbantani, mennyire világszínvonalúan. Dalszerzésben Szabó Zé-re támaszkodna, elvégre ő sok nemzetközi sztárral dolgozott már. Előkerül Sebestyén Márta példája, mégis mennyire világszerte ismert, Grammy-díjas, oszt’ itthon alig ismerik az újabb generációk. Magasztalják is alaposan – persze nem érdemtelenül –, Sándor pedig ha már homár, ráveszi Gabit népdal éneklésre. „Tud ‘Sebestyén Mártául’ énekelni?”. Felpattan, megpróbálkozik egy dallal, még táncol, tapsol, pattintgat is hozzá. Mérsékelt sikerrel. Snitt.

nepdalolas.jpg

11:55 – 24. óra | A zárás előtt Sándor még megkéri Gabit egy összegzésre, őszerinte „milyen képet festett” a műsorban magáról. Persze, azt is hozzáteszi, hogy a napjukból készült műsor már egy szerkesztett és tömörített dolog (a belőle készült hogyvolt meg méginkább), sok kis mozaikból áll össze. Bízik benne, hogy akik szerették, azok eztán is fogják, akik meg nem, azok meg pláne nem. Sándor reménykedik egy sort, hátha sikerül az adással áthúzni a nem-szeretősökből a komázók közé, de Gabi nem hiszi. Inkább leoltja azzal, hogy már így is sokak beálltak mellé/mögé. Amúgy sem akarja, hogy mindenki szeresse. Sándor belekezdene még egy újabb kérdésbe, de jön az összezárás végét jelző gong. Gabi tessék-lássék elkezd kirohanni, de azért jó nagyot örvend, amiért ott lehetett. Sok-sok puszi, Gabi sürgősen el, Sándor felszippantja poharából a maradék pezsgőt, szokás szerint pakolászik egy kicsit, aztán lelépés helyett inkább visszaalszik (amit hisz a Piszi).

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása