Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Foglalkozásuk: amerikai 1x06 – Bízz bennem!

2015. október 09. 09:00 - Bruti

A kis boldog amerikai családunkkal kezdünk: míg a gyerekek vásárolni készülnek, a szülők békésen beszélgetnek a konyhában a kémkedés nehézségeiről. Azon pörög az agyuk, ki lehet a tégla és arra jutnak, hogy nagy valószínűséggel a rezidentúrán lesz. Phil az agyalás helyett megkörnyékezi Marthat, hátha tud valamit mondani a nő. Megbeszélnek egy találkát, de mikor Phil lerakja a telefont, pár idegen zsákot húz a fejére és betuszkolják egy furgonba.

vlcsnap-00001_5.jpg

Elhagyott épületben vagyunk, Philt egy székhez kötözték, aki úgy tesz, mintha semmit se értene. Érkezik egy fickó és a kérdésre, hogy mit akar, elmondja, amit egy kém nem nagyon akar hallani. Ismeri a nevét, a címét, a feleségét, gyerekeit, sőt az egész életét. Aztán leveszi Philről a szemüvegét, meg a parókáját. No, innen már nincs sok értelme tagadni.
Nina éppen kiosonna főnöke ágyából, mikor a főnöke még visszatartja Az árulóra terelődik a szó, de az öreg megnyugtatja, hogy semmi gond nem lesz, idővel úgyis megtalálják a téglát és simán fejbe lövik. Ninocska most biztos megnyugodott.
Az FBI se pihen vasárnap Gaad ügynök kéreti Beemant és mutat neki egy jelentést. Egy titkos fejlesztésen dolgozó rakétamérnököt pont akkor lőttek le, mikor ők az szovjet rezidentúrát figyelték. Érdekes véletlennek tűnik, de ezek a fickók nem hisznek a véletlenekben.

vlcsnap-00002_5.jpgElizabeth otthon készíti az ebédet, mikor valami veszélyt súgnak az ösztönei. Végigjárja a lakást egy késsel, és tényleg baj van, ugyanis az egyik szobában rátámad egy férfi. Komoly verekedés után lenyomja a kétszer akkora melákot, de ahogy megfordul, egy másik leüti. A gyerekek meg hiába várják anyuékat, nem jön értük a kutya se a plázába, így stoppolni kezdenek. Nina találkozik Beemannel és követeli, hogy menekítse ki az FBI. De Beeman szerint nem eszik olyan forrón a kását, még sokat kell mutatnia ahhoz, hogy ezt meglépjék.
Philt éppen egy telefonkönyvvel verik és az összes KGB ügynök nevét követelik tőle, de Phil csak azt hajtogatja, hogy nem kém. Ekkor a fickó lejátsza a Marthaval készült felvételeket, meg előkotor egy halom útlevelet és iratot, szóval kétség nem fér hozzá, hogy Phil nem az, akinek mondja magát. Aztán a gyerekeivel és megfenyegeti, de mikor ez sem válik be, előhozzák Elizabeth-et. Közben a két gyerek lestoppol egy srácot, aki felajánlja, hogy elviszi őket, bár Henry kissé vonakodik a dologtól.
Gaad ügynök már ki is derítette, hogy a meggyilkolt rakétamérnök a legnagyobb biztonsági besorolást kapta, szóval mindenhez hozzáfért. Gyanús, hogy kémkedett az oroszoknak.
Miközben a szülőket kínozzák az ismeretlenek, a fiatalok sofőrje úgy dönt, meg kéne állni egy sörre. Egy tópartot szúr ki magának és hülyeségeket beszél. Paige már inkább menne, de fickó kezd erőszakos lenni, így Henry leüti egy sörösüveggel és elszaladnak.

vlcsnap-00003_5.jpgBeeman és Nina újra találkoznak, mikor a férfi egy apró kamerát ad át a nőnek. Minden dokumentumot fényképezzen le, amihez hozzáfér, de a mő aggódik a kamera miatt. Kemény dolog a kémszakma, Philék egyre nagyobb bajban vannak. Mivel nem mondtak semmit a fogvatartóiknak, most Elizabeth-et készülnek megkínozni, amikor bejön Claudia és lefújja. Kiderül, hogy a KGB rabolta el őket és bár sejtették, hogy nem ők a besúgók, de biztosra kellett menniük. Ez kissé rosszul érinti a hőseinket, annyira, hogy Elizabeth bucira veri az öregasszony fejét, majd lelépnek. Kint még átbeszélik a dolgot és Philnek gyanús, hogy az asszony jelentett róla, mikor disszidálni akart és azért történt mindez. A nő elmondja, ő csak annyit mondott, hogy a férje túl jól érzi magát az USA-ban. Erre Phil kiakad és otthagyja. A két gyerek is hazaér, de a szülők még mindig sehol. Váltunk Ninára, aki egy aktával beül a WC-be és nekiáll lefényképezni. Éppen visszarakná, mikor egy kollégája megzavarja benne, de sikerül elterelni a figyelmét.

vlcsnap-00005_5.jpgPhil és Elizabeth már a kocsiban ülnek, de tudják, hogy el kell számolniuk a napjukkal, meg a sebeikkel, szóval a férfi nekivezeti a kocsit egy fának. Eközben Nikolaevich teát vásárol, de Beeman ügynök utasítására valamit belecsempésznek a cuccba, mikor az öreg nem figyel oda. Majd az ügynök felhívja a rezidentúrát, Nikolaevichet kéri, és mivel tudja, hogy nincs bent, egy gyanús üzenetet hagy neki a teaboltról.
Elizabethék otthon előadják a gyerekeknek, hogy balesetet szenvedtek, ezért nem tudtak értük menni, majd Phil elindul Marhahoz, de előtte kér egy ékszert a feleségétől, amit oda tud adni az asszonynak.

vlcsnap-00008.jpgBeeman megint felhívja az oroszokat és újra Vasilit keresi, de mikor kérdezik, hogy kicsoda, lerakja a telefont. Elizabethnek se volt elég még a napból, megy és meglátogatja Gregory-t. Megkéri, hogy figyelje a családját, mert a tégla miatt feszült a helyzet feléjük. Ugrunk a rezidentúrára, ahol Zotov és Nikolaevich iszogatnak, majd Zotov rátér a lényegre. Hallotta, hogy többször is hívta ma valaki az öreget, de az nem tudja ki volt és mit akart, szerinte valami provokáció lesz. Zotov is bízik benne, de nem hagyhatja annyiban a dolgot és átnézné az öreg dolgait. Behívja egy fullajtárját és átkutatják az öreget. Kiborítják az imént vásárolt teát is és apró gyémántokat találnak benne. Persze az öreg tiltakozik, de ekkor megtalálják Nina fényképezőgépjét egy rádióban. Így már összeállt a kép: információkért cserébe, gyémántokat kapott. Vasilit elvezetik, nem sokkal később Beeman már kapja is a hírt Gaad ügynöktől, hogy Nikolaevichet leváltották és már haza is repült. Ezzel gondolom, a KGB lezártnak tekinti a tégla ügyét és Nina még csak veszélybe se került.
Phil megérkezett Marthahoz hazudik neki valamit a balesetről, majd nyakába akasztja az Elizabethtől kapott láncot, amitől a nő majdnem elolvad. Utána hazamegy és ma úgy néz ki, hogy külön alszik a feleségétől.

vlcsnap-00007_4.jpg

Címkék: The Americans
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.09. 09:49:54

Jó kis sorozat ez, a héten állok neki a 3. évadnak, pedig ez is már mióta megvan :(
Azért a szinkronos változatra kíváncsi leszek, vannak filmek amik nagyon el lettek találva mint pl a Sopranos, az jobb mint az eredeti szerintem, de félek ezé nem lesz olyan jó :(

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2015.10.09. 10:36:12

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Szinkronosan még nem mertem belenézni, mert pl. a Fear The Walking Dead nem lett túl erős. Viszont vannak pozitív példák, mint a The Good Wife, vagy a Sopranos.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.09. 12:04:16

@Bruti:

Leszedtem az első részt szinkronnal, iszonyat Philnek és Elizabetnek a hangja :O
Az oroszok akcentusa jó, de a főszereplőkét elcseszték :(

Gabba 2015.10.09. 15:07:07

Jó rész volt megint, csak pislogtam, hogy bukhattak le ilyen gyorsan Philipék.

Azt viszont nem értem, miért nem hajlandó Beeman szexelni a nejével, megint csak leoltotta a lámpát.
süti beállítások módosítása