Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 3x03 - The Broken Bough

2015. október 02. 11:00 - Szencsike

A városban kezdünk, Nolan a törvényőrségi irodában röhögcsélve olvas fel a híres-hírhedt könyvből részleteket. Irisa hallani sem bírja a kissé bulvárosra színezett sztorit (olyan is benne van, hogy kinyírt egy századra való katonát, és lépcsőként használta a testüket) és mindenáron meg akarja szerezni az apjától a könyvet. Nolan egyszer gyengül el, a lány máris a tűzre veti azt, de nem éghet porrá a ponyvairodalom remeke, mert Nolan kikapja a kandallóból és tovább nevetgél a történeten. Berlin rongyol be, a sztázishálót lekapcsolták, mert egy ellátmánykonvoj mögött váratlanul beszáguldott egy másik autó, ami a város felé tart. A kocsi egyenesen a város fő utcájáig száguldott, a rendészek a barikádok mögött várnak Nolan tűzparancsára. A kocsiból egy rémült Stahma Tarr száll ki, és az eszméletlen férjének minél hamarabbi orvosi ellátást kér.

1.png

Datakot már Doki kezelgeti, mellette Stahma szomorkodik és elmesélik a hazajutásuk történetét Nolanéknek. Datak állítása szerinti részigazság az, hogy a V.K. fogságában voltak, megtámadták őket, ő védte a családját, bár Alak és a kisbaba eltűnt. A felesége kötelességszerűen sír mellette, Nolan rákérdez a konvojra, nagyon közel járnak már a városhoz. Doki már végzett, Nolan megköszöni a kezelést, de Doki még mindig zabos rá a múltkori nyúzás miatt. Vissza a Tarrokhoz, mi van Rafe McCawley-val, hisz látták őket, amint hármasban elhagyják a várost. Nos Rafe, Quentin és Christie McCawleyt a V.K. ölte meg, Stahma erre hisztérikus zokogásra vált. Nolan nem hiszi, üvöltve megy ki a rendelőből, őt a többiek szótlanul követik, Stahma rögtön abbahagyja a kamusírást. Nolan visszatért az irodába, Rambo-módba kapcsolt, már szedi össze a fegyvereket, amivel a V.K. ellen megy. Amanda lenne a józan ész, felelőtlenség amit a férfi csinál, de Nolan menni akar. Jó, akkor menjen, de ez még csak egy felderítő küldetés, egy darabban jöjjön vissza. Kint Irisa a kocsit pakolja, Nolan figyelmezteti a lányt, hogy most gyakorlatilag tömeggyilkosok közé mennek, ugye bízhat benne? Lefordítva: ne piszmogjon, ha valakit meg kell támadni!

2.png

A Tarrok végre hazaértek, Datak megkönnyebbülve, Stahma kissé keserűen lépi át a küszöböt. A fürdőszobában a háziak érkezését nem is sejtve Andina, a szolgálólány fürdőzik. Elmentek a macskák ugye, miért ne járhatna neki is egy kis luxus? Viszont nagyon meglepődik, mikor Datak és Stahma ott áll a kád mellett, rögtön ki is száll, de a háziúrék nem csinálnak gondot a fürdőzésből. A lány igencsak feltűnően Alak miatt aggódik, Datak megnyugtatja, a fiú még él. Stahma elküldi Andinát vacsorát készíteni, a lány el, a feleség meg lecseszi a férjét, hogy senkinek ne pofázzon feleslegesen, mert ha kiderül a kis titkuk Rahm Takkal, kivégzik őket. Jó, akkor meg kell ölni a lányt, Datak már hívja is, hogy átvágja a torkát, de a mérges Stahmával együtt küldik vissza a lányt dolgozni. Újra kettesben már Datak a dühös, mindent megtett, hogy megvédje a családját, ezek után is ezt fogja tenni, nem kell Stahma véleménye. A nő cserébe jót nevetgél azon, ahogy a férje még a kádba sem tud belépni a sérülései miatt.

3.png

Késő estére Nolanék a sötét erdő mélyén vezető autóúton állnak meg, a fákra felkötött hullák jelzik nekik a jó irányt Rahm Tak tábora felé. Nolan el akarja temetni a szerencsétleneket, akik között vannak emberek és votanok is. Azonban három ellenséges felderítő támad rájuk, Irisával kettőt elintéznek, a harmadikat egy váratlan segítő öli meg. Az illető Pilar lenne, hívja is Nolanéket a kunyhójába, ott biztonságban lesznek (Nolanék nem ismerik a nőt!). A városban az éjszaka magányában, Datak és Stahma megkezdik a kémtevékenységük alapozását. A nő valami kommunikációs eszközt helyez el a rádióállomásra, Datak egy közeli ház mellől utasítja őt, mit is kéne csinálnia, hogy a gép működjön, de a nő nem kér a kéretlen tanácsokból. Rahm Tak tábora, a Szörnyeteg a megkötözött Alak mellett játszik azzal a lézerpengével, amit még Dataktól szedett el. Egy küldönc meghozza Stahma üzenetét, Rahm Tak maga is meglepődött, hogy ezek ketten képesek elvégezni, amit rájuk bízott. Az üzenet szerint a törvényőr ide tart, Alak meséljen róla egy kicsit. Sose ismerte, ő jó gyerek volt, nem kereste a bajt. Na persze, a srác az anyjától örökölte a nemes tulajdonságait, de az apja proliságát is megkapta. Egy lánccal megveri a srácot, akkor kezdje elölről. Joshua Nolan-nek hívják, a néven a tábornok is elcsodálkozik, a yosemitee-i hentes? Alak röhög, a világ legveszélyesebb gyilkosa tart ide, neki annyi! A tábornokot megszállták az emlékek, érdekes, nem csapja le Alakot a szemtelenségéért, inkább tovább mesél, ő ott volt Yosemitee-nél, egy kis zuhatag napokig a Nolan által megölt votan katonák vérétől volt vörös, jó lesz újra találkozni vele.

4.png

Pilar-kunyhó, a nő nagyon kedves Nolanékkel, ők semmit sem gyanítanak vele kapcsolatban, sőt, a jótevőjük hajlandó segíteni nekik a V.K. tábort illetően, odavezeti őket. Irisa a díványon felfedezi az ébredező kisbabát, Pilar egy kansasi városban talált rá, miután a V.K. lemészárolt mindenkit, csak a pici baba maradt életben. Nolan valamiért a nő bakancsát nézegeti, azt is felajánlja neki, hogy elviszik Defiance-be, sőt még egy pisztolyt is ad neki. A városban eközben Datak tör be a fegyvertárba, ahol a város fegyverkészletét és az ő lefoglalt cuccait tárolják. Már javában pakolja a fegyvereket, mikor Berlin rátör, ezeket nem viheti el. Dehogynem, ez az övé, azért vitte el ezt a kocsit, mert látta, hogy ebbe pakolják el a fegyvereket. Kettő az egyben, ugyanis a fegyverekkel Datak visszatérhet az üzleti életbe. Nem így lesz, ez hadizsákmány, mert Datak ellopta a V.K.-től, ők az F.Közt.-től, itt Defiance-ben pedig elkapták Datakot, vagyis technikailag ezek a város tulajdonai, különösen most, hogy egy V.K. haderő készül rájuk támadni. Datak emlékezteti a lányt, hogy a fogolytáborban megmentette az életét, legyen egy kicsit elnézőbb vele. Nem, az ügy vége az lesz, hogy Berlin letartóztatja őt.

5.png

Pilar-lak, reggel frissen indul a kicsapat a V.K. felé, Pilar lelkesen ajánlkozik, hogy majd ő vezeti a kocsit, jól ismeri a terepet, így könnyebben odajutnak. Nem kell, köszi, Nolan boldogul egyedül is az autóval, ám a nő előveszi a fegyvert, amit el is sütne, ha rendesen működne. Nolan kiszedett egy alkatrészt belőle. Ez van, ha okosabb zsivánnyal találkozunk, Nolan összerakta a kirakóst, a bakancs Rafe-é, itt egy félig Casti baba, a nő csak Pilar McCawley lehet. A trió visszamegy a házba, a baba már Irisánál van, Nolant Pilar igyekszik meggyőzni, hogy ő bizony nem tett semmi rosszat, ha a családja védelméről van szó. Nolannek egy kisebb csata árán sikerül megbilincselnie Pilart, még a fegyver is előkerül, de Irisa figyelmezteti őt, hogy ne ölje meg. Mintha Nolan akarta volna… A nő egy szikszalaggal elnémítva és megbilincselve a házban marad, Nolanék - engedve Irisa nyaggatásának - magukkal viszik a kisbabát is.

6.png

A városban Amanda szembenézhet ősellenségével, Datak Tarr-ral, aki a cellájában ücsörög, de a Casti hiába vág le egy szívhez szóló monológot, miért is jár neki a fegyverkészlet, Amanda másról akar beszélni. Kenya, a tesója marja még a nő lelkét, egész idő alatt abban reménykedett, hogy Datak és Stahma fájdalmas halált halt, mert az ő lelkükön szárad Kenya halála, erre itt vannak. Datak jobban jár, ha megesküszik mindenre, hogy a város érdekeiben fog cselekedni és nem keresztezi Amanda útját, különben vége a türelemnek. Datak esküdözik, így elmehet, de a fegyvereket nem kaphatja vissza, ami azért is érdekes, mert az egyik fegyver kicsi férgek tanyája, amik köztudottan fájdalmas véget tudnak okozni bárkinek és bárminek. A Vágyálomban Lilaapu ismerkedik a gyermekjátékokkal, őt viszont az emberek és a votan vendégek félelemmel nézegetik. Stahma valamiért pont itt jár, ő bizony megszólítja a Nagy Lilát, aki meglepődik, hogy a nő beszéli a nyelvüket és egyáltalán nem fél tőle. Sőt, minden báját beveti nála, annyira nem tart tőle. A páros végül a bárpultnál iszogat, Stahma a votanok menekülését meséli a naprendszerükből, de mi történt az omecekkel? Ő úgy tudja, hogy az omec hajók hibásak voltak, azért nem jutottak ki a haldokló rendszerükből. Dehogy voltak hibásak, Indogene ügynökök épültek be közéjük, nehogy az omecek rátegyék a kezüket a Földre, ezért az ál-omecek felrobbantották a hajóikat. A két Lila is csak azért menekülhetett meg, mert ők épp űrsétán voltak a tragédia alatt, és meg tudták javítani az űrhajójukat, most más túlélőket keresnek. Lilaapu a bosszúra még gondolni sem mer, előbb a gulanit, aztán az omec faj következik. Stahma beveti magát, felajánlja a férfinak, hogy szívesen megtanítja őt mindenre, amit az emberekről tudni kell. Azért is ismeri ilyen jól őket, mert egyet szeretett.

Nolanék eljutottak a V.K. táborhoz, leltározzák a haderőt, több mint száz katona, még egy saját Volge-uk is van, 16 kocsi és egy spéci tank, amivel a sztázishálót lehet áttörni. Pilar eközben nagyon ki akar szabadulni, sikerül addig mocorognia, amíg kihúzza a csizmába rejtett kis rudacskát. Nolan immár nem felderítő küldetésen van, fel akarja robbantani a tankot. Eredetileg ő ment volna be a táborba, ahol rárakta volna a dinamitot a tankra, Irisa pedig fedezi. Nem, mert a lány fog bemenni, ő kevésbé lóg ki, hisz votan, Nolan fedezze őt. Már apunak is feltűnt, hogy a lány mennyire nem akar fegyvert fogni, de a lány ezt még elüti azzal, hogy ő gyorsabban fut, Nolan jól lő, a kisbabára pedig vigyázzon.

Irisának igaza volt, tényleg baj nélkül bejutott a táborba, gyakorlatilag senki sem figyel rá. Sajnos azonban a tervet Pilar rontja el, rátámad Nolanra, aki elsüti a fegyvert. Erre már a katonák is reagálnak, Irisa lebukik, Nolan verekedik egy jót Pilarral, de végül a nőbe ereszt egy lövést. A táborban Rahm Tak elkapta Irisát, és Nolan után kiáltozik, Alak pedig reménykedhet a jó szerencséjében, ha ezek ketten itt vannak, talán ő is megmenekül. Rahm Tak Nolan babérjaira vágyik, kikiáltja magát a tulsai hentesnek, igaz a várost úgy kellett megkérdeznie. Nolan elsőként a mellettük álló katonákat szedi le. Irisának így van alkalma fellökni a tábornokot és megszerezni a kését, de Nolan hiába reménykedik, a lány csak leüti őt. Viszont a lány ezek után odafut a tankhoz, leadja Nolannak a jelet, eldobja a gránátokat, Nolan pedig lő, a gránát robban, a tanknak vége, Alak pedig marad rab. Irisa visszajutott a kocsihoz, a babát Nolan hozza, mehetnek haza, Rahm Tak katonái meg reménykedhetnek, hogy túlélik a főnökük dühét.

A kicsi Luke végre hazatérhetett a nagyszülőkhöz, érdekes, Irisa nem nagyon akarja visszaadni a kicsit a Tarroknak, nagyon megzuhant a lány, hogy már nem babázhat. Hiába, a kemény páncélt egy kisbaba is át tudja törni. Kint Irisa sem biztos abban, hogy a baba jó helyen lesz Tarr nagyiéknál, Nolan abban sem biztos, hogy Pilar nagyival jobb lenne, ha élne, de igazából ez már nem számít, mert Rahm Tak még mindig a színen van. Ott volt a lehetőség, hogy vége legyen, de Irisa nem tett semmit, immár ő a megbízhatatlan a csatatéren. Rahm Tak válogatott Casti szidalmakkal illeti Nolant, ezt még angolul sem merték lefeliratozni, olyan szörnyűséges szavak ezek. Újabb híreket kap a kémeitől, nem véletlenül volt férges az egyik fegyver Datak cuccai között, el is pusztították a fegyvertár legutolsó kis darabkájáig a város készleteit. A tábornoknak ez még mindig nem elég, Joshua Nolannek a poklokat kell megjárnia. Stahmaék megkapták a válaszüzenetet, az asszony köpni-nyelni sem tud a parancstól, a házaspárnak fel kell robbantani a St. Louis Ívet, a város jelképét. Ez pedig a záró dal, Hey Joe.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2015.10.05. 22:19:06

Jaj, tényleg, ezen mekkorát röhögtem :D

"-I AM THE BUTCHER OF... where are we?
-Tulsa, Sir.
-I AM THE BUTCHER OF TULSA!" :D
süti beállítások módosítása