Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 3x02 - The Last Unicorns

2015. október 02. 13:00 - Szencsike

Ott hagytuk abba, hogy Rafe McCawley-t brutális módon kivégezték Rahm Tak, a Szörnyeteg katonái. Mellette ott zokog a lánya, Christie, aki válogatott Casti átkokkal szórja meg a Szörnyeteget. Ő persze rögtön Stahmahoz fordul, vajon ő tanította meg a lányt így átkozódni? Igazából mindegy, a nő kezébe nyom egy lézerpengét, tessék megölni a lányt. A nő érthetően habozik, de a Szörnyeteg Datak fejéhez nyom egy pisztolyt, ha nem öli meg a lányt, akkor a férje fog meghalni. Kint Pilar és Alak egyre közelebb ér a házhoz, bent Christie és Stahma szavak nélkül kommunikálják le a dolgot, Stahma pillantása egyre csak a szekrényt keresi, ahol ott a baba. Christie szabaddá teszi a nyakát, ő nem fél a haláltól. Kint Pilarék pont látják, ahogy Stahma átvágja Christie torkát. Stahma minden erejét összeszedve mosolyog a tábornokra, a halott ember a jó ember, de most már menjenek innen, mert túl büdösek számára. Datak pedig megkönnyebbülhetett, hogy nem halt meg.

1.png

Jóval később, Alak és Pilar lopakodik be az üres házba, a srác teljesen összeomlott Christie holtteste felett. Viszont a kicsi Luke felsír, Alak rohan is a szekrényhez és kézbe veszi a fiát. Láss csodát, Rafe-ben még pislákol az élet, az öreg szerint a pici éhes, a saját gyerekeik is pont így sírtak. Pár pillanatra újra elájul, Pilar keltegeti, Alak leguggol mellé a kicsi Luke-kal. Rafe azt kéri a sráctól, hogy legalább ugyanúgy szeresse a pici fiát, mint Christiet, bár ő is jobban szerette volna őket. Ezek voltak Rafe utolsó szavai, immár végleg lehunyta a szemeit. Elsőként Pilar ocsúdik fel, máris nekilát a holtak cuccait levenni, nem pazaroljuk a ruhát jeligével.

2.png

Defiance, reggel, Dokinak a Törvényőrségen van jelenése, Amandáék idehozták Lilalányt. Dokit nem úgy ismertük meg, mint akit meg lehetne lepni bármivel is, de félholt Lilalánytól a frász tör ki rajta. Boszorkánynak, fosztogatónak nevezi őt, már menne el, de Amanda cipeli vissza, lássa el, vagy őt is elintézik. Doki csak akkor nyúl hozzá, ha leláncolják, Nolan nem is érti, hisz eszméletlen, de Doki nem enged, nézőpont kérdése, szerinte még ilyen állapotban is veszélyes, láncolják le. Mesél is Lilalány fajáról, hisz felismerte: egy korai Votan faj, még bőven a mostaniak előtt éltek, fosztogattak és kannibálkodtak. A faj pontos neve az omec. Nolannek ismerős a név, de azok nem haltak ki? Ezek szerint mégsem... Doki úgy tudja, mikor a többi Votan faj elmenekült a bárkákkal a megsemmisülő napjuk elől, az omeceknek ugyanez nem sikerült. Dokinak elég egyszer hozzányúlni Lilalányhoz, aki úgy pattan fel az ágyról, mintha semmi sem történt volna, és Doki fejét harapná le, de mivel meg van kötve, ez nem jön össze. Válogatott sértéseket mond a saját nyelvén (érdekes, ezt még angolul se feliratozták le, szóval ha szinkronosan néznétek, akkor itt szándékosan nem lesz magyarázó felirat), Dokinak ennyi elég is volt belőle, tényleg fél, ez most nem a szokásos flegma Doki, azt tanácsolja, hogy nyomják pólóra a „hódít, gyilkol, felfal” szöveget, mert erre kell mindenkit emlékeztetni. Menni készül, de Amanda még figyelmezteti, hogy Nolan látott még egy Lilát, egy hímet. Öljék meg mindkettőt!

Lilalány a cellájában a padot kapargatja, Nolan hozott neki egy kabátot, ha fázna, de a lány undorral rakja arrébb. Nolan Castiul kezd beszélni neki, Irisa nem tolmácsol, de úgy látszik Lilalány lenyugodott, még a kabátot is elfogadja. Bemutatkozik, Kindzinek hívják, mi maradjunk a Lilalánynál. Nolan is megmondja a nevüket, majd a kannibálkodásra kérdez rá, mert a lány gyomra megkordul. Irisa egy fáradt horkantás után kimegy, Nolan máris összehaverkodott a lánnyal. Vagy remélhetőleg egyikük se fogja megölni a másikat egy ideig. Vágyálom, Amanda egy Ksaruko nevű Castitól kér segítséget, könyvárus a férfi, aki mesél az omecekről. Lényegében semmi pozitívum, emeri szóval kifejezve, ők az ördögök, boszorkányok, a sötétség urai, akik lényegében a többi votan fajt eszegették puszta passzióból. Lilaapu közben eljutott a városba, a lányát keresi. A bárban Amanda még egy régi szöveget is olvashat róluk, amiben leírják, hogyan is ölték meg a votanokat. Ksaruko kiegészíti azzal a történetet, hogy az omecek bolygója 76 évenként mindig a többi Votan bolygó közelébe ért. Akkor a gonoszok eljöttek, Aratásnak nevezték ezt, és elvittek sok ezernyi votant rabszolgának, akikre ha ráuntak az omec urak, a tányérjaikon végezték.  Ksaruko kb. 10 év körüli kisfia, Monguno hülyeségnek tartja ezeket a történeket, de az apja nagyon is tudja, hogy ez valóság volt. Ha már így falra festették az ördögöt, Lilaapu besétál a bárba, mindenki reszketve húzódik félre az útjából, pedig Lilaapu most még csak a lányáért jött.

5.png

Rahm Tak tábor, nohát Dataket végre észrevette a tábornok, ugyanis egy asztalnál ülnek és beszélgetnek Defiance lerohanásáról. A tábornoknak vannak fegyverei, egy szuper kis terve, amit nem fog elmondani.  Datak csodálja a tábornok tudását, milyen jól ismeri az emberi kultúrát. Hát igen, ő New Yorkban élt, még a békés években és kifejezetten élvezte, hogy az emberi mocskokkal kell együtt lennie, legalább kitanulta őket. Még egy katonáját is bemutatja, egy emberbőrbe bujtatott Indo, aki több száz embert ölt meg. Stahma közben elég kelletlenül töltögeti a bort a férfiaknak, mígnem a tábornok előadja a tervét. A derék házaspár a V.K. hasznos tagja lesz, első körben Datak szabotőrként visszatér a városba. Stahma figyelmezteti a tábornokot, hogy az ura dührohamai veszélyesek lehetnek, és ő le tudja nyugtatni a férjét, vagyis jó lenne ha ketten mehetnének vissza. Aha, persze, Datak megy, és ha nem teszi pontosan azt, amit a tábornok mond, Stahma egyre kevesebb és kevesebb testrésszel fog rendelkezni.

6.png

Alak és Pilar az erdőt járja, minél messzebb kerülnek a V.K. katonáitól, annál jobb. Egy mezőn meglátnak egy jó állapotban lévő lakóbuszt, kint egy hölgy teregeti épp a ruhákat. Mivel kicsi Luke éhes, kell a kaja. Pilar megy a buszhoz, Alak biztos távolból figyelheti, ahogy az anyósa bekéredzkedik a buszba, még a puskáját is leteszi, ez a békeajánlat. A lakók szerencsére békés népek, behívják a nőt, majd Pilar visszalép a fegyveréért és lelövi a párt, Alak pedig újra megtapasztalhatja, hogy az anyósának semmi se drága. Defiance, Amanda, Nolan Lilaapuval tárgyal, aki megtalálta a bányában a töltényeket a lánya vérével együtt. Apu teljes, becsületes neve az Eksua (mint családnév) Tsuroz (a hajója neve) T’evgin (mint kersztnév, de jó lesz a Lilaapu). Nolan rácuppan a hajó témára, de a vendégüknek nem tetszik, hogy így nyomul, pedig megmentette az életét. Ja, megmentette, egy nagy vágással a fején, az vajon mitől van? A bárka mentőkabinjával voltak összekapcsolva, ha nem vágja szét ezt, akkor Nolanék is a bárkával haltak volna meg. Hát, kösz, de kidobni a hóviharba, az sem sokkal jobb. Igen, mert megtámadta őket, de a lánya kegyelmet kért neki, ő elintézte volna őket. És még mindig a lányához akar menni! Nem, még lesz pár kérdés, mondjuk, mire kell a gulanit? Üzemanyag, plusz javítani a hajót, ugyanis Lilacsalád a többi hozzájuk hasonló túlélő omecet keresi. Amanda üzletet akar, mivel nekik is kell a gulanit, Liláéknak meg van technikája a bányászathoz, osztozkodjanak. A kibányászott gulanit egyik fele a városé, a másik az övéké. Lilaapu széttöri a bárpultot dühében, ő előbb a lányát akarja! Amanda elmeséli, mi van a lánnyal és most épp hol van, apunak meg nagyon nem tetszik, hogy a lányából túsz lett.

7.png

Törvényőrség, Lilalány nagyon rángatja a láncait, hogy kiszabaduljon, kint Berlin Irisiát osztja, őt kellett volna leláncolni. Közben befut néhány katasztrófaturista, például Monguno, ő terjeszti a pletykát, hogy itt egy omec. Nincs itt senki, a csajok kórusban tagadnak, viszont az egyik Irathi kölyök felismeri Irisát, ő a könyv hősnője. A társaságnak több se kell, a lány miért nem ölte meg az omecet? Ő maga a gyilkolás, simán megtehette volna. Berlin kiküldi a kölyköket, majd ő is odaveti Irisának a gyilkos vagy szöveget. Kint Monguno az épület háta mögé hívja a spanokat, tényleg itt van egy omec! Az egyik haverja nyakába ül, hogy jobban belásson a cella ablakán, egy apró törésen tud csak benézni, de ez elég ahhoz, hogy egy vasrúddal piszkálják fel a foglyot. Lilalány egy jókorát ránt a láncain, az egész épület belerázkódik, a csajok egy kisebb pánikot élnek meg, ugye még le van láncolva? Monguno tudja meg ezt először, addig-addig piszkálja az omecet a rudacskával, hogy az pár pillanattal később a fejéből áll ki a szemén keresztül. Irisáék későn érnek oda, elzavarják a másik két kölyköt, de Mongunonak vége, Irisa ezt saját kudarcként éli meg. Lilalány közben kitört, Berlin fegyverrel ugyan, de félve néz körbe az utcán és az őrsön, de sehol senki, csak a feldúlt terem.

8.png

Doki szemléli a halott kisfiút, a rendőröknek már komplett tömeget kell visszatartani, befut Nolan-Amanda-Lilaapu trió is, a gyászoló apa az omecek megölését akarja. Doki úgy hiszi, hogy csak Amandáék érkeztek, így a csípős én megmondtam szövegelése nem nyeri el Lilaapu tetszését, amiért egy pofont is kap tőle. Nolan elviszi Lilaaput, Doki még utána vet néhány sértést, nagyon parázs a hangulat. Team Pilar, kicsi Luke elégedetten gőgicsél apukája karjában, aki borúsan figyeli a hóra kitett két halott embert. Pilar őt is kajával kínálja, de a srácnak nincs étvágya, azt hiszem érthető. Pilar megtartja a szentbeszédet, hogy milyen fontos most a család, és különben is, Alak családja az, akik a sajátjaikat ölik, nem ő a gonosz. Bár… neki is eszébe jutott, mikor beteg lett, ő is megmérgezte volna a saját gyerekeit. Rafe egy votan kolostorba vitte el, tulajdonképpen bűnhődni a cselekedetei miatt, ott sok mindent megtanult arról, mennyire fontos a család. Így mikor Quentin kiszabadította, csak ezt tartotta szem előtt. Alak számíthat rá, sose fogja elárulni. Remélhetőleg valóban így lesz, mert a srác érthető módon kételkedik benne.

9.png

Defiance, Nolanék Lilalány vérnyomait követik, túl sok, ez aggasztó. Lilalány valahová a piacrészre menekült, egy ember nem is tudja, hogy mi ő, de segíteni akar neki, mert látja, hogy sérült. A lány nyomában ott a gyászoló apuka vezette lincselő tömeg, nem kell a lánynak doktor, csak egy jókora verés! A verésből majdnem akasztás lesz, Nolan és Lilaapu pont időben jön, hogy a tömeget megállítsák. Lilaapu azonnal megölné Ksarukót, ha Nolan nem lenne ott. A Casti elmenekül, Lilaapu meg ordít egy jókorát dühében. Rahm Tak tábor, Datak farigcsál valamit, Stahma dühösen kevergeti a lábosban a levesnek valót. Datak egy kis karót készít, nem fogja Stahmat itt hagyni ezzel az őrülttel! Inkább meghal, de nem éri meg a Szörnyeteggel maradni. Stahma is dühöng, ő sem szívesen maradna, ami meg a két McCawley-val történt, az neki is sok volt. Faragjon neki is egy kis karót az ura! Beesteledett, mikor megint a lakóbuszt látjuk. Alak riadtan ébred fel nyugtalan álmából, sehol senki körülötte. Se Pilar, se kicsi Luke. Szerencsére a hóban egy ideig tudja követni őrült anyósának a nyomait és eljut egy nagyobbacska közútra. Szomorú bolyongásának hamar vége, mert egy kocsi jön vele szemben. A srác kiabál, hogy elvitték a gyerekét, de hogy ki szállt ki az autóból, azt még nem látjuk.

10.png

Defiance, Lilaapu Doki után üvöltözik a rendelőben, Nolannel már kapkodják is a felszereléseket, ami a lány ellátásához kellhet. Doki fegyvert fog rájuk, nem akarja ellátni a lányt, érthető. Viszont Lilaapunak nem Doki tudása kell, hanem valami protoformát akar, amitől Doki összecsinálja magát ijedtében. A félelme jogos, mert a magyarázat szerint ez a valami az Indogene faj mesterséges bőrét jelenti, remélem nem kerül sor Doki megnyúzására… Lilaapu pontosan megmondja, hogy mekkora darabka kellene neki, a Doki hamar fel fog épülni, ha jól csinálják. Viszont ha nem kapja meg, amit kér, akkor Amanda sem kapja meg a gulanitot. Na, több se kell Amandának, Dokit el kell kapni! Lövik is belé a nyugtatót, amint a földre került, már nyúzzák is. Hát igen, igaza van Dokinak, csesszék meg! A nyúzás után a társaság a bűntudatával küszködik, Doki benyugtatózva csendben szenved és magában tuti bosszút forral. Lilaapu meg előállítja azt a valamit, ami a lánya gyógyításához kell. Az Indok bőre mesterséges anyagból készült, egy formálható masszává alakult és ez az anyag kifejezetten jót tesz az omeceknek…

11.png

Később, Lilalány már elég jól van, ahhoz hogy apuval átbeszéljék a tervet. A hajójuk lerobbant, kikötöttek egy ellenséges városban, és lehet csak ők ketten maradtak meg a fajukból, ha nem sikerül a többi társukat felébreszteni. Nem kéne ellenségeket szerezni. Viszont ha rendbe teszik a hajójukat, együtt lesznek a többiekkel, majd akkor szépen leigázzák az emberiséget… Nolan és Irisa hozott egy kocsit, azzal a Lilák visszamehetnek a bányákhoz. Lilaapu méltányolja a segítséget, a gulanitüzletet holnap meg is beszélik Amandával. A nyugodt távozásnak azonban szó szerint lőttek, Ksarukoból lett bosszúálló. Irisa indul tárgyalni vele és úgy tűnik sikerül hatni a férfi lelkére, ő nem gyilkos, ne legyen belőle gyilkos, mert az egész életében kísérteni fogja. Sajnos Nolan a távolból közbeszól, a Castit veszélyesnek tekinti. Irisa tovább győzködi, és úgy látszik sikerrel jár, de Nolan lelövi a tagot. Ő nem hitt abban, hogy a férfi megadná magát, lehet Irisa a szeme közé kapott volna egy golyót, ha újra bedühödik, ártatlanokat meg nem veszélyeztetünk! Ártatlanokat, mi?! Irisa még mindig gyötri magát…

A Tarr-házaspár csuda dologra készül, meg fogják ölni a Tábornokot. Csak persze ez kivitelezhetetlen az állandó őrizet mellett, akik a nagyvezírre figyelnek. Hát ezen ő is csak nevet, a párocska együtt tényleg veszélyesebb, mint külön, menjenek együtt kémkedni a városba. Motivációként, hogy rendesen dolgozzanak, behozzák a véresre vert Alakot… Rahm Tak maga mellé húzza Stahmát, a katonái pedig elkezdik verni Dataket, minthogy ez majd a fedősztori része lesz. Az erdőben Pilar énekelget az unokájának, hát asszonyság, mit csináltál… A városban az emberek végre normális világítás mellett kezdhetik meg az újabb estét. Amanda, Berlin és a lakosság örül, a Doki megzuhant, Irisa veszélyesen csendes, a két lila pedig az eget lesi. Az űrhajóban még ezernyi másik társuk várja azt, hogy felébresszék őket a mesterséges kómából. Ez pedig az epizód záródala lenne, a Queen előadásában!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása