Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Foglalkozásuk: amerikai 1x04 – Vészhelyzet

2015. szeptember 25. 09:00 - Bruti

Reggel van, nagy a sürgés-forgás Jennigséknél. A gyerekeknek irány a suli, a szülőkre meg, mint minden rendes amerikaira, kemény nap vár az irodában, már, ha éppen nem nyírnak ki valakit másodállásban. Na jó, ma nincs ilyen, mert mint kiderül Elizabeth és Phil ma kivett egy szabadnapot, meg egy hotelszobát, és inkább magukkal vannak elfoglalva.

vlcsnap-00001_3.jpg

Beeman és Amador valami román diplomatát várnak, aki lebukott egy halom fűvel, de rossz hírrel érkezik a főnökük: lelőtték az Reagan elnököt. Gaad kiadja az utasításokat, minden KGB kémről tudni akarja mit csináltak, hol voltak, mit ettek, egyszóval mindent! Phil és az asszony éppen kifelé sétálnak a hotelből, mikor meghallják a hírt. Kissé meglepődnek, mert ilyesmit nem tervezett a KGB, vagy legalábbis nekik nem szóltak, szóval lecsekkolják a csatornáikat. Az FBI-nál izzanak a vonalak, Gaad szól Beemannak, hogy azonnal beszélnie kel Ninával. Ez így annyira nem biztonságos, de most ez nem érdekel senkit. Phil felkeresi Charles Duluth újságírót, aki a KGB informátora és szól neki, hogy szerezzen meg minden információt, amit lehet. Elizabeth találkozik Claudiával, aki szerint nem ők állnak a merénylet mögött, de tuti, hogy rájuk akarják majd verni, ezért fel kell készülniük a Christopher hadműveletre. Hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki, de valami gerilla akció. Az orosz rezidentúrán is őröltek háza van, de Beemannak meg kel próbálnia elérni Ninát, így felhívja és megbeszélnek egy találkozót.

vlcsnap-00002_3.jpg

Elizabeth egy erőben ás ki valamilyen katonai ládát, és közben bevillan neki egy régi emlék. Még gyermek volt mikor egy ember érkezik a házukba és mindenféle élelmet hozott, de az anyja visszautasította, amit gyermekként nem értett. Vissza a jelenbe, kinyitja a robbanószerrel biztosított ládát, majd fegyvereket halász elő belőle. Egy gyors montázsban megkapjuk, ahogy Phil felveszi a kapcsolatot egy KGB-s ügynökkel, majd Beemanéket látjuk, ahogy Ninát várják. Aztán vissza Elizabethre, aki hazaérve közli Phillel, hogy fel kell készülniük a Christopher hadműveletre, aminek a férfi egyáltalán nem örül, de elmennek Gregory-hoz szerezni egy kormányzati autót. Nina nagy nehezen elszabadul a követségről, de a főnöke megbíz egy emberét, hogy kövesse.

vlcsnap-00003_3.jpgPhil és Elizabeth a kormányzati kocsival meglátogatják az egyik ápolónőt, aki most az elnök mellett dolgozi. A kormány embereinek adják ki magukat, így könnyen szóra bírják a nőt. Beeman és Amador még mindig Ninát várják, és nem is hiába. Beeman elindul feléje, de észreveszi, hogy követik a nőt, így csak simán elsétál mellette. Elizabethék leadták az infókat az oroszoknak, majd felvesznek egy üzenetet, amiben közlik velük, hogy fel kell mérniük a lehetséges célpontokat. Phil nagyon nem akarja ezt, de a nő lekötelezett. Egy furgonra váltanak, és indulnak az első célszemélyhez. Már a háza előtt parkolnak, Phil távcsöves puskával próbálja felfedezni a környéket, mikor feltűnik a biztonsági szolgálat autója. Sajnos visszafordul és ellenőrzi őket. Elizabeth kiszáll és útbaigazítást kér, de az őr elkéri az igazolványát és beül a kocsiba ellenőrizni. A nő nem habozik, utána megy és fejbe lövi. Elhozzák a kocsit, a tagot meg eltüntetik egy erdőben. De Phil nagyon aggódik, hogy elkezdtek egy háborút.

vlcsnap-00004_3.jpgNina végül megoldja, és elszabadul, de lecseszi Beemant, hogy ne hívogassa a követségen, hacsak meg nem akarja öletni. Aztán lenyugszik és elmondja, hogy szerintük nem a KGB volt, csak egy kis hiba kell és háború lesz. Kémeink már otthon hallgatják a védelmi miniszternél felvett anyagot, de elég hiányos a cucc. Ennek ellenére Elizabezh jelentené Moszkvának, hogy háborús helyzet van, de Phil óvatosságra inti. Szerinte, ha ők riasszák Moszkvát, akkor ott senki sem fog mérlegelni és riadóba vágják az egész országot, tehát óriási rajtuk a felelősség. Elizabeth nem ért egyet, de Phil most hajthatatlan.
Az FBI-nál Beeman leadja a jelentést, miszerint nem valószínű, hogy a KGB volt. Majd vissza Jenningsékhez, akik a híradót nézik és aggódnak. Elizabeth látja, hogy hazaért Beeman és ráveszi Philt, egy kis szomszédolásra. Stan és a felesége szívesen fogadják őket, majd Elizabeth rátér a lényegre, és előadja, hogy mennyire aggódnak a háború miatt. De Stan megnyugtatja őket, hogy nem lesz itt semmi, egy bolond lőtte meg az elnököt, ami sokkal jobb, mint ha az oroszok lettek volna, mert az akár a III. világháborút is kirobbanthatta volna.

vlcsnap-00005_3.jpg

Phil újra az erdőben van és leadja a jó híreket, a hazaiaknak, Elizabeth meg otthon emlékezik vissza gyerekkorára, amikor az anyja azt mondta neki, hogy az életben csak magára számíthat, de most elgondolkodik azon, hogy mégiscsak érdemes néha másra is támaszkodni. Beemanéknál se rózsás a helyzet, az asszony, Sandra úgy néz ki, hogy nagyon boldogtalan. Hiányzik neki a férje, meg szerinte nagyon megváltozott.
Phil is hazaér, és az asszony végül beismeri a hibáját és örül, hogy ilyen előrelátó férje van, majd eldöntik, hogy hallgatnak a védelmi miniszter felvételeiről.
vlcsnap-00006_3.jpg

Címkék: The Americans
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása