Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 3x01 - The World We Seize

2015. szeptember 25. 13:00 - Szencsike

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a nem túl távoli jövőben egy Defiance nevű városka. A lakók, emberek és földönkívüli lények békében élnek, boldogok és semmilyen veszély nem fenyegeti őket. Bár így lenne, de akkor ez egy másik sorozat lenne. Ismét köszöntök mindenkit a Defiance/Az ellenállás városa c. sorozat hogyvoltjában! A hagyományoktól eltérően most nem a tévés vetítéssel párhuzamosan megy a hogyvolt, ezt leszámítva jó szórakozást a következő 13 részhez! Ott hagytuk abba, hogy az agymosott Irisa kiirtotta New York városát, de mivel rátaláltak a legősibb Votan űrhajóra, a Kazirire, ezért megmentették a világot. Viszont Nolan és Irisa a föld mélyén rekedt, Amanda pedig aggódhat értük. Kedvenc Casti házaspárunk és Rafe McCawley családmentésbe fogott, minden más az előzményekben olvasható.

1.png

Az űrben kezdünk, 7 hónappal később járunk az előző évad vége óta. Egy űrhajó közelít a Föld felé, szép csendesen siklik a Földet körülvevő törmelékgyűrű alatt, majd megpillantjuk az egyik utasát. Egy emberszerű, fényes szemű és beduinnak öltöztetett, lila bőrű lány. Felbukkan a párja/apja/testvére/egyéb mert még nem tudjuk kicsoda is a társa, egy szintén beduinruhás, lila férfi. Őszintén remélem, hogy majd a Viasat6 feliratozza a párbeszédeket, mert ők is a kitalált nyelvükön szólalnak meg. A hajójukat Tsuroz-nak hívják, és energiaspórolás miatt épp leállítja magát. A páros apja-lánya, a lány valamiért nagyon fél, de apuka leugatja, nem félhet, a küldetésük nem ütközhet semmilyen akadályba. A kiscsalád szép CGI-vel megrajzolt kabinban hagyja el a hajót, épségben megérkeznek a Földre, mert gulanitot (a terraformált Föld új ásványkincse) keresnek, és ha kell, ölnek is érte.

Valamikor télen járhatunk, mert ahogy közelítünk Defiance felé, téli szélviharos tájat látunk. A várost védő sztázisháló kikapcsolt, majd ugrunk a polgármesteri hivatalba, ahol Amanda gyújtogatja a lámpásokat. Asszisztense jelenti a polgármester asszonynak (bizony, Amanda újból Polgárjolán lett), hogy a háló kikapcsolt. Igen, ő rendelte el az áram lekapcsolását, mert a gulanit tartalékuk kevés, spórolni kell, egyedül csak az orvosi létesítmények kaphatnak áramot. A két nő a Vágyálomba indul el, az áram kikapcsolásával az egész város sötétbe borult. Az assziszt. rögtön aggódik, a sötét, védelem nélküli város kiváló célpontja a fosztogatóknak. Ugrás a McCawley bányákhoz, az új idegen ismerőseink ide tartottak, a szupereszközeikkel már kezdik is az anyagot keresni. Vágyálom, ott égnek a lámpák, egyik pillangó egy szobabiciklire kötött generátort hajt, megdolgozik a pénzéért. Amandának orvosi vészhelyzetet kell megoldani, Ywell Doki barátnénk koca kártyás lett, már elég komoly összeget nyert el a banktól. Amanda dumálni akar vele, de rablók támadják meg a bulihelyet. Amandát odalökik a széfhez, ám ő nem tudja a kombinációját, mert nem ő vezeti a helyet, de a rablókat (munkanélküli bányászok) ez nem érdekli. Az emeletről Berlin leselkedik és el is indul segíteni. Amanda beszélni kezd a rablókkal, egyiküket még fel is ismeri, Berlin a hátuk mögé lopódzott, egyiküket leüti, a másik tag meglövi Berlint, Amanda leüti a másikat, majd mindkét tagot lábon lövi, szép munka csajok.

4.png

Bánya, idegenjeink gépei egy jókora alagutat fúrtak lefelé és megérkeztek a Kazirihez, mit keres itt egy Votan hajó? És igen, már közel járnak Nolanékhez, ha valaki aggódna értük. Az életmentő kapszulák (ahová Irisaék és a kiválasztottak bekerültek) jelei már nagyon gyengék, sőt valami már szét is rohadt. Viszont van egy darab kapszula, amiben még pulzál egy kevéske élet, a lány beindítja a szupereszközeit és a kapszula felbomlik, Nolan és Irisa zuhan ki belőle, ájultan. Kedvenc apa-lánya párosunk a fejénél fogva egy köldökzsinórfélével van összekötve. Az idegen lány szétvágja ezt a zsinórt, megszaglássza Nolant, majd mint valami kígyónak, előbb kipattintja az állkapcsát, óriásira tátja a száját, kinő még egy fogsora, amik jórészt tépőfogakból állnak és nekikezdene Nolan elfogyasztásának. Viszont az apja még a harapás előtt leállítja, most nem kajálhat, előbb a küldetést kell teljesíteni. A lány elszedi Nolan fegyverét, mert megtetszett neki, Nolan végre észhez tér, megragadja a lány karját, Irisát keresi, még irathiül is kérdez, de válasz nincs, csak egy jókora pofánvágás.

5.png

Ezek a szemét idegenek kidobták Nolant és Irisát a szélviharos hegyoldalba, Nolanből félig hóember lett, mire magához tér. Most is Irisát keresi, a lány ott fekszik mellette, fel is kelti, aki elsőként Nolan büdös leheletére panaszkodik, jól van a lány. Hóapu és Hóleány körbenéz, szerencsére a St. Louis Ív látótávolságon belül van, már csak haza kell gyalogolniuk. A hóesésben úszó főcím után, ugorjunk Oklahoma City mellé, hát ez egy pöttyet messzebb van, mint Defiance(=St. Louis). Viszont a Tarr-házaspár és Rafe McCawley errefelé talált rá Pilar (Linda - Sarah Connor - Hamilton, a második évados új belépők egyike) és Quentin McCawley búvóhelyére, ahol a család többi részét, Alak Tarrt és Christie McCawley Tarrt rejtegetik a megszületett unokával együtt. A ház, ahol rejtőznek, Pilar gyerekkori otthona. Stahma szörnyű kínhalált akar Pilarra mérni, ha a fiatalokat bántotta, de akkor is, ha nem, igaz, ezt lehet már csak az élvezet kedvéért tenné. Most már csak azt kell kitalálni, hogy jussanak be. Kövessük Pilart, az unokával bemegy a házba, ott a nappaliban a rendkívül kedvetlen Christie és az asztalhoz láncolva Alak ücsörög. Úgy tűnik, ők nem élvezik ezt az anyai gondoskodást, a félvér unokát Luke-nak hívják.

Eközben a szülők a kocsijukhoz igyekeznek vissza, hogy a mentőtervet kieszelhessék, de a kocsit már körülvették a Votan Kollektívához tartozó katonák. Rafe lesz az áldozat, úgy kell tenni, mintha Datak és Stahma fogta volna el őt, hogy a katonák ne jussanak el a Pilar-lakhoz. Datak és Stahma udvariasan üdvözlik a katonákat, akiknek a vezetője egy bizonyos Rahm Tak, a Szörnyeteg. Datak peches, mert a tábornok már hallott róla. Egy házassággal felkapaszkodott piti gengszternek tartja őt, aki nem különösebben foglalkozott a VK támogatásával, ezt megkaptad öreg. Stahmat már annál szívélyesebben köszönti, aki jó kislányként mosolyog a tábornokra. Az emberi fogoly is feltűnik neki, a Rafe McCawley a Tarrok foglya, Defiance-be viszik vissza a vérdíjért cserébe. Micsoda szerencse (vagy épp szerencsétlenség) de pont egy irányba tartanak. Stahmat karonfogva invitálja őket egy kis finom étkezésre, aztán mennek a városba együtt. Családmentés elnapolva, de mi dolga a tábornoknak a városban? Porig akarja rombolni ezt az undorító helyet, Rafe kisebb sokkot kap ezt hallva, az egyik kocsi tetején levágott emberek fejei díszelegnek, nos, ez nem jelent jót…

8.png

Defiance, Doki rendelőjében járunk, Berlin sebe lekezelve, Amanda meghozta a kártyás nyereményt. Amanda Berlintől tudja meg, hogy a Doki le akar lépni, és a pénz az útra kell. Doki lelép a süllyedő hajóról, gulanit bányászat nélkül a város haldoklik, és egyre rosszabb lesz a helyzet, már csak a halotti nekrológ kell a városnak.  Sőt, még a sztázisháló sem működik, amit Berlin csak most és a Dokitól tudja meg. Amanda szerint ez csak átmeneti (Ywell doki: „Akkor csak átmenetileg cseszhetjük, ez jó hír!”) és ha Doki elmegy, senki se marad a városban. Senki olyan, akinek a város hasznát venné ezekben a nehéz időkben. Gyakorlatilag lelépett mindenki, aki segíthetett volna kihúzni a kátyúból a várost, de ők már máshol élnek és dolgoznak. Mostanra azok maradtak itt, akiknek nincs pénze arra, hogy egy nagyobb utazást túléljenek. Doki is kellene, hogy a város újra a régi legyen, és ha a lelkiismerete még mindig tiszta, akkor tudja, hogy ez helytelen lépés. Doki véleménye nem változik, Amandáék tűnjenek el.

9.png

Alig pár mérföldnyire a várostól Nolan és Irisa tábortüzet raknak egy kis kalyibában, és Nolan épp az utolsó emlékeit rakosgatja össze. Irisával együtt egy kabinfélébe menekült a bányaomláskor, majd egy lila bőrű, nőnemű idegen ébresztette fel. Az egyetlen lehetőség, ha visszatérnek a városba, de Irisa nem akar visszamenni. Ő egy tömeggyilkos, nem a legjobb ötlet Defiance, meglincselik. Nolan apai erejét latba veti és megmondja a lányának, hogy a bárkaagy gyilkolt, nem ő. Irisa legyőzte a bárkát! Ez mind részletkérdés, de Irisa kitart a lincselés mellett. Viszont észreveszik, hogy az ég felé egy féreglyuk-jeladó repül, ezzel üzen a V.K. Irisa azt furcsállja, hogy ennyire északra jöttek. Ugrás Rahm Tak csapatra, ők is látták a jeleket, ezzel jelezték nekik, hogy nem védi a várost a sztázisháló. Rahm Tak elégedett, vigyorogva közli is a jó hírt a Tarr-oknak, Stahma hízelkedően mosolyog, Datak ideges. Rahm kajája néhány levágott emberi fül és tervezgeti a város lerombolását. Kint a fogoly Rafe a csizmájából vesz elő egy kést, bent Stahma hízelkedését a tábornok szarkazmusnak érti. Ő teljesen komolyan gondolja, hogy elpusztítja a várost, az Ív helyére a saját szobrát akarja felállítatni. Az erdőben Nolanék megtalálták az üzenetküldőket, két Casti polgár, akik a V.K.-nak kémkednek. Ketten kettő ellen, Nolannak jut a sima ügy, a saját Castija háta mögé lopódzott és eltörte a nyakát. Irisáé a nehezebb, megszerzi ugyan a tag fegyverét, de az felismeri őt. Ő az a lány, akiről egy könyvet írtak, akit egy ember nevelt fel. Sajnos a lány teljesen leblokkol, a Casti ezt kihasználja és kész lenne megerőszakolni őt, mert a jó Votan népek ezt csinálják. Szerencsére Nolan hátba lövi őt, Irisa azt kamuzza, hogy beragadt a fegyvere, azért nem intézte el idejében a tagot.

10.png

Pilar-lak, a nő már mindenkinek az agyára megy, még Quentin fia sem olyan lelkes, mint amilyen volt korábban. A nő totál kész van, őt a Tarrok megfenyegették, hogy megölik, ha a városban marad. Nagy valószínűséggel Alak is megtenné, ha lenne rá lehetősége. Ezt mind megérti, hisz Alak friss apuka, ő maga egy aggódó anya, akinek az a dolga, hogy ne veszítse el a családját, hát ezért lépett le a fiatalokkal. Alaknak azért annyi sikere van, hogy leszedik a láncait és mehet az anyóssal a csapdákat nézegetni. Nolanék a kémek kocsijával visszajöttek a városba, hát egy kihalt hely lett, még az F.Közt. is lelépett a városból. Sajnos az F.Közt egyik előnye, hogy a V.K. nem tette be a lábát Észak-Amerikába, most meg, lásd a fentieket. Irisa nem akar kiszállni a kocsiból, még mindig fél a bosszútól, de akkor maradjon a kocsiban. Nolan Amandához sétál be, a nő miután meglátta őt, legszívesebben a nyakába ugrana örömében, de a páros megtartja a biztonságos három lépés távolságot. Hát igen, újra Amanda a vezető, Potti (Niles Pottinger, előző polgármester, Amanda többé-kevésbé szeretője) is kiszállt a buliból. Hah, lelépett a patkány! A város meg lassan, de biztosan haldoklik. Igen, Irisa is itt van, a lányka búskomoran bámul maga elé, egy törvényőri jelvényes férfi szólítja le, mert felismerte őt. Nála van az a bizonyos könyv, nagyon örülne, ha a lány dedikálná a barátjának.

11.png

Az irodában Amanda Nolan fejsebét kezelné, de persze Nolan elég férfi ahhoz, hogy szisszenve elhúzódjon a fájdalmas kezelés elől, viszont ezek után a lekapcsolt sztázisháló érdekli. A nincs gulanit az nem jó válasz, mert a V.K. jön, elég bizonyíték rá a kémek jeladója. Kint Irisa a könyv fülszövegét olvassa, hát erősen elnagyolt, bulváros a sztori róla. Viszont megjön Berlin, elküldi a helyettesét, most a lány a Törvényőr a városban és gyakorlatilag agyonveri Irisát, aki nem is védekezik a verés ellen. Az irodában Nolan a védelmet rakosgatja össze, fegyverből kevés van, és mindenképp le kell jutni a bányákhoz. Lehetetlen, amikor a bánya beomlott az Eltűnés Sötét Éjjelén, olyan réteg jött létre, amit a gépek nem tudnak átfúrni. Tényleg, akkor ők meg miféle alagúton jutottak ki, mert kell lennie ott egynek, ha már itt társalognak. De a lilabőrű idegenek majd biztos megmondják. Lila bőrű idegenek, Amandának ez új... Az utcára érve Berlin minden dühét beleadja Irisa verésébe, hisz Tommy miatta halt meg. Nolan leszedi a hisztérikus csajt a lányáról, ha még egyszer hozzányúl, akkor Berlin halott.

A bányához érve elcsodálkoznak, hogy kint új eszközök működnek, bent pedig minden sokkal rendezettebb. Votan, pontosabban Indogen technikának tűnik a dolog első pillantásra, és hurrá, még Nolan elcsent fegyvere is megvan. Amanda figyel fel a terraformáló gépekre, majd egy fényes gömbszerű berendezés röpdös körülöttük, Amanda rálő, de a cucc elkábítja őt. Nolanék otthagyják Amandát, hisz kábult, de él, ők pedig követik a gépet. Rahm Tak tábora, valami hírt kaptak, az egész csapat útnak indul, a Tarrok és Rafe nevelő célzattal, az első sorból láthatják intézkedni a tábornokot, mert találtak pár embert. Most már Stahma sem olyan lelkes, mint korábban. A bányában Nolanék a gépet követve eljutottak a műveleti területre, a Lilák nem vesztegették az idejüket, amire a városiak 7 hónap alatt sem voltak képesek, nekik pár óra alatt sikerült kibányászni a gulanitot. Lilalány visszatért és megtalálta Amandát, a szagok alapján tudja, hogy nincs egyedül. A lány el, Amanda észhez tér. Lent Nolan a bányászdrónokat nézegeti, ha egyet megnézhetne, talán megtudnák kivel van dolguk. Viszont Lilalány felbukkant, nincsen beszélgetős kedvében, pedig Nolan felismerte őt, inkább verekednek egy jót. Még sokkoló is előkerül, de a Lilalány sokkal erősebb náluk. Amanda is megérkezett, ő segít, mivel a lány nem dobta el a fegyverét, kapott két lövést a hasába. Nem kellett volna máris lelőni, igaz Amanda a lábára célzott, a kábítás után még egy kicsit bizonytalan. A Lilalány akkor élheti túl, ha orvoshoz viszik.

Rahm Tak csapata a Pilar-lakhoz jutott el, ők azok az emberek, akiket megtaláltak. Christie pánikol, a babája félig ember, félig Casti, a Votan közösség szívbaj nélkül kegyetlenkedik a félvérekkel. Anyu még a saját lányát is leláncolta, ám mivel ő nincs itt, Quentin elengedi őt, hogy keressen búvóhelyet, ő pedig megpróbál tárgyalni az érkezőkkel. Quentin kimegy, üdvözli Rahm Takot, és biztosítja őt, hogy a Votanokkal van. Korábban kémkedett nekik, és Tennety nagykövetet is ő intézte el. A tábornok a nevét kérdi, McCawley, egy pár pillanat erejéig úgy tűnik, hogy Quentin megússza, de Rahm Tak lelövi. Rafe felordít a kocsiban, az erdőben császkáló Pilar és Alak hallják a lövést, irány vissza. Rahm Tak egy egyszerű „hoppá, hát a te fiad volt, micsoda véletlen, ő rá nem jött volna" szöveggel elintézi az ügyet. Hát így csinálják a profik a fogolynak és a kölöknek ugyanaz a vezetékneve, hát kizárásos alapon jött ki a lépés, Rafe totál ki van. Datak biztosítja őt, hogy egy családként viselik a gyászt, közben kiszabadítja az apóstársat a láncaiból. Viszont a Tarrokat hívatja a Szörnyeteg, Rafe tovább foglalkozhat a szabadulásával. A házban a Tábornok Stahmat kéri számon (vicces, ahogy Datakról tudomást sem vesz), hogy nem vették észre McCawley papa fiát, ha errefelé kapták el? Furfangosak, hangzik az elbűvölő felelet, de lehet inkább Stahma a furfangos. Kint Rafe megöli az őrt, megszerzi a fegyverét, majd egy utolsó pillantást vet halott fiára és megy családot menteni. Bent Christie rossz búvóhelyet választott a szekrényben, mert az egyik katona megtalálta, szerencsére a babát nem vette észre. Christie-t pont Stahma elé lökik, elsuttogja, hogy a babát nem szabad megtalálnia a katonáknak a szekrényben, a ház másik részén Rafe akciózik. Eljut a nappalihoz, ahol a többiek vannak, Rahm Takot sikerült lábon lőnie, majd épp csak meg tudja fogni Christie kezét, mikor szitává lövik az öreget. Mivel az évadnyitót dupla részként adták le, a hatás kedvéért szerintem itt bontsuk ketté a történetet. Folytatása következik, hasonló izgalmakkal!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása