Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x06 – Védtelen ház

2015. szeptember 25. 15:00 - Smokey the bear

Talbot tábornok S.H.I.E.L.D- ellenes beszédet tart az ENSZ New York-i székházában. Remek, már csak ez hiányzott a világnak. Az olasz követ szólásra emelkedik, de nem marad ideje minden bizonnyal magvas gondolatai kifejtésére, mert fekete ruhás alakulat érkezik, és elporlasztanak mindenkit, akit érnek, itáliai követ incluso, hogy stílszerűek legyünk. A vezetőjük még odaveti Talbotnak, hogy a S.H.I.E.L.D. ezennel felhagy a bujkálással. Nem, nem, HYDRA lesz az emberek, akárki meglássa!

1_un.jpg

Eközben odahaza, a S.H.I.E.L.D- bázison Skye és Simmons csorgatja a nyálát Ward  izmos felsőtestére. Pontosabban annak edzés közbeni látványára. Természetesen csak szigorúan munkaköri kötelességből. Hát hogyne! May legalább tényleg dolgozik, és berobog az ENSZ elleni támadás hírével, amivel mindenki őket gyanúsítja. Igazából még ők maguk is, a csapat minden tagja legalább egyszer megkérdezi a Grumpy Cat-es bögrével észt osztó Coulsont (jó poén egyébként, tényleg van hasonlóság), hogy ugye nem mi voltunk? Nem hát - ismétli meg vagy százszor a főnök. A frissen belibbenő, kiszőkített hajú Bobbi már sorolja is, hogy beazonosították a támadókat. A vezetőjük egy Marcus Scarlotti nevű zsoldos, a csapatot pedig nyilván a HYDRA küldte, hogy bemártsa a S.H.I.E.L.D-et. Simmons-nak rémlik, hogy egy Toshiro Mori nevű tudós foglalkozott az elszenesítő technológiával a HYDRÁ-nál. Mivel Okinawán van egy laborja a csapat harcképes fele, értsd May, Hunter és Bobbi megy meglátogatni a tudósembert. (Trip A specialista ilyenkor hol van egyébként?) Hunter nyíg ezen a mindenkin egy sort, ő ugyanis rendkívül profi módon nem állhatja az ex-nőjével való közös munkát. Coulson, gondolom, csak azért nem hajítja ki egyből, mint macskát szarni, mert volt neki gyerekszobája. Ha van igazság Idaho zombiként tér vissza és megeszi Hunter agyát. Jó tudom, az egy másik sorozat, de reménykedni még ér.

Talbot túlélte a támadást, és most egy eleddig ismeretlen szenátornak tesz jelentést. A tábornok nincs meggyőződve a S.H.I.E.L.D. bűnösségéről, de mit ért ő a politikához. A szenátort meglepően nyugtalanítja a helyzet, meg hát ugye ott van az a rohadt sajtó; inkább úgy dönt, hogy maga veszi kézbe az irányítást. Talbot célozgat egy kicsit a politikus öccsére, akivel kapcsolatban a fickónak takargatnivalója van, és valóban, ahogy a kamera képe az íróasztalra vált, rájövünk, hogy a szenátor Christian Ward, kedvenc Ward ügynökünk enyhén szadista hajlamokkal megáldott tesója.

5_chris.jpg

Be is indul a politikai kampány. A szenátor különleges erők felállítását fogja indítványozni, ami majd jól kifüstöli a S.H.I.E.L.D. embereit, sőt azokat is, akik csak szimpatizálnak vele. Coulson kap egy kis idegrángást a hírre, a szintén otthon maradt Skye meg magában örül, hogy végül nem került a Ward családdal közelebbi kapcsolatba. A szenátort valahogy le kell állítani, az világos, Skye megy is az ifjabbik Ward tesót kikérdezni a família viselt dolgairól Coulson közben a holland Walters ügynököt és embereit küldi el füvezni, addig sincsenek szem előtt. Na, ezeket tuti kinyírják.

6_talk.jpg

A csapat másik fele úton Japánba. Hunter és Bobbi nagy unalmukban a régi sebeket kapargatják, amit a nő un meg előbb és inkább Mayhez csatlakozik, akiről megtudjuk, hogy volt már férjnél (ha jól emlékszem ez nem új infó), de már nem beszélnek egymással. Na, Hunterék is követhetnék a jó példát. Apropó régi érzelmek. Jemma és Fitz együtt dolgozik a szökés közben megsérült merevlemez helyre hozatalán. A srác az elmúlt rész óta sem gyorsult fel, és még mindig hallucinál, szóval nem lesz egyszerű a közös meló. Hasonló a helyzet a Ward-Skye vonalon is. A báty említése Wardban kicsit felnyomja az ideget, nem igazán szeretné, ha a szenátor tudomást szerezne a hollétéről. Most ő tesz fel kérdéseket Skye-nak, és mivel a lány nincs a helyzet magaslatán gyorsan Zabo-apura terelődik a szó. A szörny-témába kezdenének éppen bele, amikor Coulson véget vet a csevejnek. A főnök elégedett. A Wardtól kapott infóval, és nem azzal, hogy Skye csak nem tudta megállni, hogy ne a saját családja kerüljön terítékre.

Japán. Bobbi magát HYDRÁ-snak kiadva találkozik Toshiróval, aki valószínűleg több volt neki, mint szimpla munkakapcsolat. Hunter a CCTV-n tanúja a csókjuknak, persze rögtön műfelháborodik. May szerencsére rövid úton bekussoltatja. Közben Bobbi kideríti, hogy az ENSZ-nél bevetett porlasztóbomba obeliszk-technológián alapul, de már az összeset kihajózták, a cél a belga külügyminiszter, Beckers. Ha még emlékszünk rá, ő volt az, aki egy TV vitában a S.H.I.E.L.D. mellett állt ki Ward szenátorral szemben. Nyilván egy kicsit sem feltűnő, hogy a nő pont erről és pont most érdeklődik. Végül mégsem ez, hanem egy a testőröknek eljuttatott kompromittáló fotó miatt bukik le. Hunter időben észreveszi a turpisságot, és megmenti a volt nejét. A testőrök hullája felett némi volt-házastársi villongás alakul ki kettejük között, ami azért nem egy Mr. és Mrs. Smith, pedig az a film sem volt egy nagy eresztés. May szeme enyhén tikkelni kezd: szófosás helyett jobb lenne haladni! Ja, én is ezt mondom.

10_hunters.jpg

Az epizód felénél járunk, kicsit belassulunk, akár csak Fitz, aki beolvas Simmons-nak, mert a lány egyszerűen nem tudja kezelni a kialakult helyzetet, és nem tudja elfogadni, hogy ő már sohasem lesz a régi. Ami még ennél is rosszabb, hogy magára hagyta, amikor szüksége lett volna rá. Csak azt nem érti, hogy miért? Simmons nem bírja a feszültséget, inkább válasz nélkül otthagyja a fiút. Közben kezdetét veszi a nagyok játéka. Idősebbik Wardot a saját irodájában látogatja meg Coulson, és maga passzív agresszív módján próbálja meg rávenni a fickót, hogy inkább a HYDRÁ-ra hajtson. A szenátor elég lekezelő vele, de csak addig, amíg a főnök meg nem említi, micsoda szeretetcsomagot őriz az alagsorában. A politikusnak a választás évében nagyon nem jönne jól, ha kitudódna, hogy az öcsi HYDRA.

És innentől egy nagyon érdekes játszma veszi kezdetét. Az egyik sarokban Ward szenátor, aki kiönti a lelkét Coulsonnak. Jól bemártja az öcsit, az ő verziója szerint szó sem volt kényszerítésről akkor a kútnál, Ward önszorgalomból verte csavarkulccsal a legkisebb tesójukat. Hazug egy disznó ez a Grant, jól meg kell büntetni – célozgat a jóságos bátyó. Coulson hajlandó segíteni egy kis szívességért cserébe. Közben párhuzamosan látjuk a másik sarokban ifjabb Ward és Skye beszélgetését. Hazug egy disznó ez a Christian, azt se szabad elhinni neki, amit kérdez – megy az észosztás öcsitől. Grant ugyanis sosem hazudik. Na erre úgy csap le Skye, mint gyöngytyúk a takonyra: akkor mondjad, mit tudsz az apámról, de izibe’! Igazából nem sokat, de hát honnan is tudhatna, az előző évadban Rainával egy fél mondatot, ha beszéltek róla, ahhoz képest mondjuk, elég jól sakkban tartja vele Skye-t. A lényeg, hogy a falusiak valójában HYDRA ügynökök voltak, akik ismeretlen oknál fogva megölték a lány anyját, Zabo erre rágott be és gyilkolta le az egész falut. Apu hollétét persze Ward sem ismeri, csak azt hajtogatja, hogy vannak ismerősei, akik majd segítenek kideríteni. Ja, kicsi a bors, de vannak haverjai, mi? Ezt már Skye sem veszi be, és közli a meglepett férfival, hogy Coulson a S.H.I.E.L.D-et támogató beszédért cserébe kiszolgáltatja a bátyusnak.

13_noo.jpg

Ward, az ifjabb erre úgy berezel, hogy önként és dalolva működne együtt Coulsonnal, aki Skye-t felváltva lemegy hozzá a kihallgatóba, de nem mutat túl nagy lelkesedést a fogoly irányában. Ward győzködi, nem fog hazudni, és újra a csapat tagja akar lenni. Ezzel túl messzire megy, és a beszélgetés egy pontján Coulson felugrik a székéből, és jól elküldi a picsába. Végre. Nem keveset kellett várni, hogy egy jóízű son of a bitch elhagyja Clark Gregg száját, de megérte! Ward kidobta Fitz-Simmons-t a repülőből, megölte Victoria Handet és az egyik Koenig fiút a sok közül, úgy hazudott, ahogy nem szégyellt, csak nem képzeli, hogy valaha a csapat tagja lehet? Kizárólag azért van még életben, mert az infóira szükség volt. A szenátor viszont nagyobb hasznát veszi, úgyhogy nem kell már tovább itt tartaniuk. Tárgyalás lesz, és ha a tesón múlik akkor már a halálbüntetés is le van zsírozva jó előre. Viszlát Ward!

14_sob.jpg

Trip szakítja félbe a kellemes társalgást. Fitz addig nézegette a régi HYDRA file-okat, amíg rá nem jött, hogy a bomba terve még a 40’-es évekből származik, és a tudós, aki megalkotta egy bizonyos Vincent Beckers. Hoppá, a belga miniszter nagyapja. A HYDRA iránti vonzalom valószínűleg öröklődött (Beckers és Whitehall feltűnően sokat tartózkodtak ugyanazon helyeken mostanában), szóval fura, hogy pont őt akarják megölni. Coulsonnak ekkor esik le a tantusz, hogy az agyfúrt terv célja valójában az volt, hogy az ügynökök biztonságosnak higgyék Belgiumot (a miniszter biztatólag nyilatkozgatott a TV-ben), menjenek a helyi védett házhoz, ahol majd jól a HYDRA karjaiba futnak. És valóban meg is mutatják, hogy végzi ki Scarlotti Walters ügynököt. Na, így legyen ötösöm a lottón! Coulsonék leadják a drótot Mayéknek, akik már felkészülten és Hunter esetében nagy valószínűséggel ittasan érkeznek a búvóhelyhez. Persze bunyó lesz, Hunter többször is megmenti Bobbi életét, én meg csak a fejem verem a falba ettől az erőltetett cukiskodástól. May egymagában küzd mega főzsoldossal, és némi nehézség árán, de elegyőzi. Irány haza.

Otthon Mack és Simmons elbeszélget egy kicsit Fitzről. A lány nagyra értékeli, hogy Mack barátkozik zsenikémmel, és elfogadja olyannak, amilyen. Ő is kibékült ezzel a dologgal, de világosan látja, hogy Fitz iránta táplált érzelmei miatt addig nem lesz igazán önmaga, amíg a közelében van. Ebben mindketten egyet értenek. Közben Belgiumban eltakarítják a harc nyomait. Talbot jelenik meg a házban, irányváltás volt a felsőbb szinteken (nem az Alekoszén, nyugi), mostantól a kormány és a S.H.I.E.L.D. puszipajtások. Kézfogás, peace. A Hunter családban is fegyvernyugvás van. Hunter menni készül, otthagyja a csapatot, ez inkább Bobbi világa. A mindig tökéletes frizurájú csaja sajnos nem látja meg ebben a kínálkozó alkalmat egy idegesítő karakter eltüntetésére, és felajánlja, hogy tőle aztán egész nyugodtan maradhat.

Ifjabbik Wardot megbilincselik, és a bátyja szívhez szóló beszédének hangjai mellett elvezeti a katonaság. A szenátor bevallja a köznek, hogy az öcsi HYDRA-tag volt, de példás büntetést ígér. A tesója közben még egy utolsó pillantást vet mindenkire. Simmons a legharciasabb, megfogadja, hogy ha újra találkoznak, megöli. Ward Coulsonnak tartogatja az utolsó szavait: azt üzeni Skye-nek, hogy betartja az ígértét. Wardot elszállítják, de ahogy azt sejthettük útközben kiszabadul a bilincséből (erre gyakorolt minden reggel), és leöldösi az őröket.

Még hátra van egy rövid felszopó jelenet a következő részhez. Egy magas szőke férfi (valószínűleg nem felemás cipőben) egy rosszul megvilágított tetováló üzletbe tér be. Fizet a mesternek, jöhetnek az újabb ábrák. Leveszi a pólóját, és látjuk, hogy van már rajta egy pár. Na nem az adekvát kínai írásjelek ezek, meg a „Szeretlek Maris jellegűek, hanem ugyanazok, mint amiket Coulson is szorgosan véseget a falba. Mi ez, valami járvány?

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2015.09.27. 21:47:57

Fura, hogy ennyire utálod Huntert.
Az egyik legviccesebb karakter az egész sorozatban :D annyira jó dumákat írnak neki + a brit beszédet alapból szeretem :)

Smokey the bear 2015.09.27. 22:08:42

@enzo23: Nem tudtam még megszokni. Nekem kicsit erőltetettnek tűnik, hogy folyton poénkodik, meg laza. De hát az a brit akcentus...na, azért hajlandó vagyok elviselni:)
süti beállítások módosítása